yeşil haftadan faydalanan herkese bereket versin..
Printable View
yeşil haftadan faydalanan herkese bereket versin..
Tarım ürünlerine bakınca Buğday ve Yulaf, şeker, soya, mısır ve prince göre daha fazla artmış.
Markette de bakıyorum baldo prinç bulgurdan daha hesaplı gibi.
Düşününce dünyada buğday ve yulafın stratejik veya askeri amaçlı stok yapılmış olma daha yüksek. Ukrayna ve Rusya en önde giden buğday ihracatçıları, onların da etkisi var, kıt olan şey stoklanıyor olabilir.
Bu arada kereste fiyatları son bir yılda (Lumber) düşmüş.
https://i.hizliresim.com/91i4gj1.jpg
Geçenlerde GDO lu mısır ithaline yemlerde kullanılmak üzere izin çıkmıştı, tavuk ve yumurta fiyatları önümüzdeki ay düşebilir. Okullar kapanınca yumurta tüketimi düşüyor deniyor, sıcak havalarda yumurta belki çok tercih edilmiyor da olabilir.
Moodys güncelleme yapmamış gerek yok demiş.
CNNturk'de komplo teorileri konuşuyorlar. Globalciler, Siyonistler, İblisçiler, Ulus devletler vs arasında mücadele varmış. Medya ile bir şeylere dünyayı hazırlıyorlar vs diyorlar.
Ben mesaj yazdım twittera bakayım derken UFO haberi gördüm.
Kendim gözlerimle görmeikçe inanmam, Discovery Channel'da sürekli belgesellerde var, bana göre ikna olacak şekilde daha görülmedi.
NASA vs bu konuda daha fazla yardımcı olacakmış.
Fala inanma falsız da kalam derler, UFO işi de öyle gibi.
>>>>>>>>
https://tr.sputniknews.com/20220527/...056755168.html
Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir genç, sabaha karşı 'UFO' olduğunu iddia etti ve havada gördüğü ışık huzmesini cep telefonu ile kayda aldı.
https://www.youtube.com/watch?v=8Are9dDbW24
https://www.youtube.com/watch?v=2iAytbmXYXE
Uzayın büyüklüğünü anlamak oldukça zor; şu tür videoları izleyince az biraz fikir sahibi olunabiliyor. İkinci BBC videosunda 4.50'den sonraki her nokta farklı bir galaksi ve her galakside yüz milyarlarca yıldız ve bu yıldızların birçoğunun etrafında da gezegenler var....
Bu büyüklükte bir yapı varken dünya dışında hayat olmadığına beni kimse inandıramaz.... Tanrıya inanırsın veya inanmazsın ama böyle bir yer israfı olmaz :)
Birkaç yüzbin yılda insanın geldiği nokta ortada, maymundan halliceyken uzaya çıkmayı başardı. Bizden milyonlarca yıl önce medeniyet yolculuğuna çıkıp kendini yoketmemeyi başarmış canlılar için uzay seyahatinde gelmiş olacakları nokta akılalmaz olacaktır doğal olarak...
Dün farkettim Konya'da üç kamu hastanesinde plastik cerrah yoktu. Fetoden yatıp çıkanlar bile kamu hastanelerinde istihdam ediliyor Dr sıkıntısı var. Kamuda yeterli kalifiye Dr olmadığı için özel hastaneler ateş pahası
Bu gün ki sözcü gazetesi haberinde benim daha önce söylemiş olduğum 200 milletvekili sayısı altına düşme ihtimalinden dolayı Kasım'da erken seçim olabilir diyor. 200 den aşağı RTE nin siyasi hayatının bitirir hatta bir çok akp linin siyasi hayatı biter
Uzay Yolu filminde Yıldız tarihi deyip kayıt tutarlardı.
1 aydır tivibu kumandası kayıp, bakmadığım yer kalmadı, neyse yedeği var onunla idare ediyordum. Bir milyonculardan bir tane daha alırım diye çok da endişe etmiyordum.
Bu sefer dünden bu yana gözlüğüm kayıp. Kendi kendime çocukken şeytan aldı götürdü satamadan getirdi diye tekerleme söylerdik. Onu hatırladım, söyleyeyim dedim. Sonra gözlük acaba sandalyenin arasına mı düştüğü diye baktım, ne göreyim tivibu kumandası, tabi ben yedek olan aşağı düştü sandım ama bakınca eskisi olduğunu gördüm.
Şimdi gözlük için de böyle bir şey olabilir mi diye tekrar evi aradım bulamadım. Sandalyenin altına tekrar bakınca bu sefer gözlüğü buldum.
Tabi bu kişisel bir deneyim de olabilir, belki bir aydır oturduğum sandalyenin altındaki kumandayı göremedim şimdi gördüm, gözlüğü bulduğum yerde kumandayı bulurken sevinçden esas aradığım gözlüğü ilk anda göremedim, o da olabilir. İnsan psikolojisi nasıl çalışıyor bilinmiyor.
Yeni Uzay Yolu Orville dizisi var. Bir bölümünde bir gezegeni ziyaret ettiler, o arada bir çocuk ve bir kaç köylü onları gördü, oradan ayrıldılar ama o gezegenin tarihi değişti. Bu sefer bir robot oraya gitti onların yılı ile 400 yıl filan orada kaldı, geri oranın liderleri ile döndüler, zamanda seyahat vs onu öğrenmişler varsa bir ihtiyacınız giderelim dediler vs. O dizide de değişik olasılıkları "uzaylılar" maskesi altında inceliyorlar.
bitmez bunlarn siyasi hayatı.. devam eder gider..
Kamuda yüzbinlerce AKP li var, on yıllardır..
Çöpçüden, mezarlık bekçisine kadar tüm kamu ehli şeriata teslim olmuş vaziyette..
Aşırı dindar zihniyet tarafından teslim alınmış devlet..Durum bu.. YApacak bir şey yok.. İran'a bak?
Sözcü gazetesi, akit, vakit ıvır zıvır gazeteleri benim için gazete değildir. Siyasi basın yayın organı...
Erbakan gitti 3'lü koolisyon geldi. Erbakanı arattılar. Fadime o. ile Gündüz pz. ile akşamları tvlerde tiyatro sahnelendi.
Şimdi 6+1 li kooalisyon kurguluyorlar. Tek başına herhangi biri gelmezse işimiz zor.
Fetö ülkeyi ele geçirecek söylemler bunu gösteriyor. Hiçbir parti fetöyle mücadeleden bahsetmiyor.
Yahu müdür hadi onlar inanıyor bu işe
Sen bu kesime yakınsın
Nasıl inanabilirsin..
Bir tane bile milletvekili istifa edemez...
Bırak istifa etmeyi sesini bile çıkaramaz.
Çıkaran üç gün içinde özür diler..
İstifa eden hain olarak ülkede duramaz..
Yurt dışına kaçsa hainliği katlanır..
Şu anda herkes mehdi Mesih bekler gibi
Reis bişey yapacak
Bizi kurtaracak diye bekliyor..
İrade şahsiyet mücadele bitmiş durumda
20 yılın sonunda...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsayı seviyorum. Burada olup bitenler belirli bir mantık içinde oluyor, her şey kayıt altında, anlamadığımız şeyi sonradan açıklıyorlar.
Dün akşam borsada dünü konuşuyorlardı,
- ARCLK geri alım açıkladı, önceki gün yükseldi bugün düştü, bugün de yükselseydi ya dedi sunucu, Konuk genelde geri alım açıklanınca ilk gün hisseler yükselir bu böyledir dedi (muhtemelen açık pozisyon veya önceden haber alanların işlemleri demek istiyor)
- Geri alım bitmeden önce GARAN yükseldi, bugün ise çok aşağı geldi nasıl oluyor, o gün satmamışlar mıydı gibi bir şey sordu sunucu. Geri alımın son günü artması gariplikti, geri alım bitince hisselerin düşmesi normal dedi konuk
- Bugün dolar düştü, ama borsa da düştü bu nasıl oldu dedi sunucu, konuk ise süper bono çıkmayacak diye öğleden sonra haber geldi, süper bono için elinde dolar olması gerekiyordu, dolar gerekmeyince süper bono için dolar alanlar sattı dedi.
Usd bazlı haftalik xbank ve x100 log grafikleri ve ne durumdayiz
Bu hafta çarşamba ve perşembe yukari yönlü güzel bir hareket oldu
cuma çokda gerekmeyecek şekilde bir satış oldu
buda yukarı gitme durumunu soru işaretli yaptı
x100 2475 ve özellikle 2500 üstü kapanışlar şart
Kişisel beklenti
sonbahar için tüm dünyada Tsunami bekliyorum.
Bunu öncesi İçin biraz Sn Abka gibi
ama zaman olarak biraz daha uzun
temmüz sonu ağustos başı
ikinci dönem blanço döneminede dahıl
xbank öncülüğünde önemli bir yükseliş bekliyorum
siyaseten de erken seçim beklentimi koruyorum.
Xbankda 250-260 usd ye kadar bir yükseliş olma potansiyeli var bence
https://i.hizliresim.com/m79d3aw.PNG
Kısa vade x100 30 dk lik graf
Olaya basıt bakarsal
2470 üzeri ve özellikle 2500 üzeri işler rahatlar
2430 altı ve özellikle 2420 altı durum şhortcular lehine döner
yemekci de durum budur arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/e984ayo.PNG
Hocam siz akp li din tüccarlari ile dindarları karıştırıyorsunuz dindar insanların haram haksızlık zulüm yolsuzluk vs işi olmaz. Benim şu an kamuya çok rahat çocuklarımı yerleştirme şansım var ama teşebbüs dahi etmedim. Kul hakkına Yüce Mevlam bile karışmıyor o yüzden teşebbüs etmedim. Dindar insan karıncayı incitmez. Çırıl çıplak yat yüzünü çevirmez. Tarihte din tüccarlari hep olmuştur hep menfaat elde etmişlerdir sizin gördüğümüz onlar lütfen karıştırmayın
Sn Kerem bey iyidir.
İşlemleri de güzeldir.
Ya takıntısı çok yüksek.
Yada eleştiri yaptığı gruba çalışıyor.
Bende engelli değil.
Okuyorum da.
Mesela bir Ayhan başkan gibi olmak var.
Bide kerem bey gibi olmak.
En azından iktidara yıllarca hiç öyle vermemiş bir saadet var.
Hatta siyasetten uzak duranlar var.
Nezaketen Bile siyasal İslamci demiyor
(bu Bile bende antıpati yapıyor ama bunu anlıyorum)
Mesela mevcut iktidara dini açıdan bakalım.
Bakalım ki ehli şeriat mi
Faiz serbest.
Nikahsız yaşamak serbest
Hatta nafaka konusu ile nikahsız beraberlik teşvik Bile ediliyor.
Kadınların okuması ve çalışması serbest ve teşvik ediliyor.
Alkol almak satmak ve içmek serbest.
Mulakatla işe alma var.
Adam kayırma var.
Liyakata göre değil
Sadakata göre durumu var ki
İlk önce onlar terkeder.
Listeyi uzat uzatabildiğin kadar.
Bunlar acık olanlar
Diğerlerini yazmıyorum.
Bunun adı ehli şeriat oluyor. Sn kerem beye göre.
Belki 100 sefer yazayım mi deyip vazgeçiyorum.
Arkadaş bunu niye yapar ve kime hizmet eder.
Benim penceren bilerek veya bilmeyerek iktidara hizmet ettiği düşüncem var.
Tüm muhalefet AKP den kopan ve kapacak seçmen üzerine siyaset yaparken,
Konuşmalar ona göre yapılırken,
Sn kerem bey adeta
Aman ha AKP den kopmayın bizim yanımızda sizin ne işimiz olabilir der gibi.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nokta ve virgülüne kadar katıldığım bir yazı.
https://twitter.com/selimsomcag/stat...WilUqcQrg&s=19
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İktidar şu anda yerli talibana esir düşmüş zihniyet olarak..
Dar zihniyete sahip tarikat ve cemaat kafası ne istiyorsa onu yapıyor.
Mahalle baskısına engel olamıyor.
Muhalefet tarafı da tek tip insan baskısı altında.
Irkçı, göçmen düşmanı tek tip seküler kemalist zihniyeti altında.
İkisi de kapsayıcı olmaktan uzak.
Üçüncü bir yol şart.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beğenebileceklerin
·
Daha fazlasını gör
Ali Ekber Yıldırım
@tarimyazari
·
5s
Hindistan’dan ithal edilen buğday hastalıklı çıktı
- Özel sektörün Hindistan’dan ithal ettiği buğdayın analizlerinde “Hint Sürmesi†hastalığı çıkınca ülkeye sokulmadı
- Tarım Bakanlığı,Hindistan’dan 50 bin ton buğday ithalatını yalanlamıştı
Hindistan’dan ithalatın belgesi
ey gidi çocukluğumuzda konya ovası buğday abramız derdi hocalarımız.
nereden nereye.
Akp Suriye'deki ateşe benzin döktü. Mezhepçi politikaları nedeniyle sayıları belli olmayan göçmen sorunuyla karşı karşıya kaldık.
Onların boşalttığı yerlerde batı, pkk devleti kurmaya çalışıyor. Yakında tekrar müdahale edeceğiz sanırım.
Sadece bu nedenle sayısız sorunla karşılaştık, daha da karşılacağız, hala bunu anlayamayanlar var ama en sonunda kendileri ya da yakınları zarar gördüğünde herkes anlayacak. Urfa, Antep, Hatay'a gidin mesela, halk göçmenler hakkında ne düşünüyorlar sorun.
Dünyanın hiçbir ülkesinde, kafanıza göre içeri girip istediğiniz şehre yerleşemezsiniz. Yok, öyle bir şey yok.
Biz bunlara maaş vereceğiz, ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz, burada gezecekler, bizim çocuklarımız da orada gidip şehit olacak.. Böyle bir şey yok.
Gıda ve emlak fiyatlarının bu kadar artmasının bir nedeni de bu sığınmacılar. Kaynaklarımız belli çünkü. Doyuramıyoruz artık. İşgücü piyasasını da bozuyorlar.
Kendi insanımız aç, işsiz, intiharlar artmış..
Gelenlerin kim olduğu belli değil, sapık mı, hırsız mı, suçlu mu nereden bileceksiniz, içimizde dolaşıyorlar.
Biz niteliksiz göçmen aldıkça, bizdeki nitelikli nüfus, doktor, mühendis batıya göç ediyor. Hastanelerden randevu tarihleri gittikçe uzuyor örneğin.
Türkiye'nin 1 numaralı sorunu bu. Anlayamayan tuzu kuru kesim de en sonunda zarar görünce anlayacak. Ekonomik kriz daha da derinleşiyor.
Nüfus artış hızları bizden fazla. Eğitim ve sağlık altyapımız zorlanıyor. Nüfus artış hızları bizden fazla, ileride yükü kaldıramayız. Eğitim vermezsen büyüyünce suça yönelirler.
Güvenlik alt yapımız da aynı şekilde. Askere alsan bir türlü, almasan bir türlü. Komuta edemezsiniz, ordu dağılır. Almazsan da biz niye güvenliği tek başımıza sağlayacağız..
Bu sorun değil diyen varsa, ya cahildir ya da akıl sağlığı yerinde değildir.
Akp sanırım batıyla anlaştı, geri göndermek için uğraşmıyor. Muhalefet de aynı şekilde bu sorunun üstünde durmuyor. Onlar da batıdan çekiniyor mu, batıdan uyarı mı aldılar bilmiyorum.
Suriye ile devlet düzeyinde görüşerek geri yollanmaları gerekiyor. Belli güvenceler altında bu zor olmaz, gerekirse BM de devreye sokulabilir. Bu çözüm herkesin işine gelir, bir türlü yapmıyorlar, görüşmüyorlar.
Bazıları bir evde 10 kişi yaşıyorlar, onlara da yazık.
En hümanist adam benim, diyorum ki herkes için en hayırlısı güvenli bir şekilde geri yollanmaları.
Buna rağmen ırkçı, mülteci düşmanı diyen varsa, bu sığınmacılardan bir aileyi evine alsın, baksın..
Bu siteden evine alıp bakan olursa, masrafları ben karşılarım, her ay 2 bin lira yollarım.
Ben mecbur kalacak diyorum. O nedenle fed çok geç kaldı.
Şuanki durumda yangin sönmezSM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
35 lik 129 dan 175 olmuş:drunk:
SP 500 bu çok düşmüş hali ile son 5 yılda % 100 yukarıda nedeni tabii ki bedava para ...
enflasyon yokken basılan dolar bedavaydı, ( ama enflasyon fakirden alınan en acımasız vergi )
ve basanlar açısından dolar artık bedava değil siyasi maliyeti var.
enflasyon düşmezse Trump ikinci kez kazanır ve ABD müesses nizamı bunun ihtimalini bile kabul edemez.
FED muhtemelen hiç 75 baz puan arttırmayacak ama gittikçe sertleşecek .
Kişisel görüşüm ABD ekonomisinin bu durumu ile
FED 2023 ortasında, hatta sonunda enflasyonu % 3-4 civarında göreceğine inanırsa S&P DE 3400
ve işsizlikte %4.5 - % 5 i kabul eder.
bunu FED yapmazsa amerikan halkı yeni bir Trump (belki eskisi tekrar) bulur o da yeni bir Paul Volcker bulur.
Kamu da 10 yıl öncesine göre daha az AKP li olduğuna emin olabilirsin, içeriden bilgidir.
En azından suyun başını tutmamış olan milyonlarcası için bu geçerli.
Bunların ciddi bir kısmı yeni bir yer ararken de ötekileştirici dil bence yanlış.
Gerekli de değil.
Saygılar
herkeste kamuda çok fazla partili olduğu düşüncesi var. size katılıyorum tabii ki bu doğru değil.
militan tipler idari işlerde sorumlu bu doğru. referansları dışında vasıfları da yok.
ama asıl işleri etliye sütlüye bulaşmayan, işine bakan veya muhalif olan kesim yapıyor.
kerem amca arada atar yapar. sorun yok.
halk gitsin derse el mecbur gidecekler ve bir daha gelemeyecekler.