Bildiğim kadarıyla bist kapanış saatinden sonra yayınlanıyor.
Printable View
Bu arada HDA sebebiyle kaynamasın, BHI 'nın da yaptığı iş değil. Arbitraj fonu diye fon kurup, viop poz açmadan hisse doldurmak nedir?
Aklım almıyor bu işleri
Hda fon için Hedef Portföye ulsmaya çalıştım ama telefonu açmadılar. Fonun hangi kıstasa dayalı olarak yönetildiğini anlamadım. Düşüş böyle sürer mi acaba zararı sineye çekip çıkmak gerekir mi?
Arkadaşlar daha öncede yazdım.
Kurumsal olmayan fon şirketlerinin fonlarından uzak durmakta fayda var.
1-2 fonu parlatıp içeri yatırımcı çekiyorlar. Sonra içeri kıstırdıkları yatırımcıyı soyuyorlar. (Hem yönetim ücretinden hem abuk sabuk tavandan alınan hisselerden)
Burada öfkelenmeniz paranızı geri getirmeyecek.
Para kolay kazanılmıyor.
Ailenizin geleceğini bu tip fon şirketlerine yedirmeyin.
Kurumsaldan şaşmayın, varsın 2-3 puan eksi artı getirsin ama kafanız rahat olsun.
8970'den aldık bakalım long varantımızı. 8938 stop.
1 Ocak 2021 - 31 Ocak 2024 arasındaki devasa enflasyon üzeri getiri sağlayan ve diğer hisse senedi yoğun fonlar içinde grafigini beğendiğim
EC2 fonundan bugün ufak bir miktar aldım.
Sizlerin fikri nedir?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EC2
Sadece bu fondan alayım diye Vakıfbank MT sine nitelikli yatırımcının ne olduğunu anlattım yarım saat. Kadın hayatında ilk defa duydu. Uğraştığıma yanarım. Ergün Bey de fon iyi getirdiğinde her gün YouTube yayını yapıyordu, yatırımcı çekmek için elinden geleni yapıyordu, şimdi ortalarda görünmüyor. Bir ülkede her şey mi yamuk gider ?
Bilmiyorsunuz. Hatta bugünün konusunun ne olduğunu da bilmiyorsunuz.
Arbitraj fonu iki gün -0,20 -0,30 gitti diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. Bilmiyorsunuz, bilmediğinizi de kabul etmiyorsunuz belli ki.
Bugün olan şey bambaşka bir şey, ciddi bir hata ya da ciddi bir kötü niyet var. Söylenen temanın dışına çıkılması gibi kabul edilemez bir durum var, henüz bilemiyoruz. Lütfen insanlar kızgınken çıkıp, yanlış argümanlarla "ben demiştim" yapmayın.
Aynı fikirdeyim ama risk 2 kategorisinde ve isminde "arbitraj" geçen bir fon için bist100 endeksinin eksi yazdığı bir günde endeksten yüksek bir zarar yazmak kabul edilemez.
Kesinlikle ters giden bir şeyler var. Bence düşen hisselerden gelen zararı hedge edemediler.
Kabaca Hesap yaptım;
Spot + Viop long = 1.95 milyar
Short = 1.6 milyar
Fon kabaca +350 milyon gibi endeks longda fazlası var. Endeks -%2 yaptı; 7 milyon TL zarar yazar. 2 milyarlık fonda %0,35 zarar yazdırır. Buradan olmaz, geçelim.
Başka şeyler dönüyor.
güzel tahmin vadeliler iyi gidiyor. faiz indirimlerinin resmen başlamasını bekleyenleri pişman edecek gibi. beklenti gerçekleşince düzeltme yapar durumu da zor bunda, faiz düşüyor sonuçta. uzun vade düşünen bir amerikalı buralardan almak zorunda gibi. hazır hala 2 yıl önceki seviyedeyken..
Bende de bir miktar vardı, hisse fonlar bile bu kadar düşmezken %3 düşmesi rezalet resmen, riski düşük diye girdik, demek ki bu tür saçma sapan fonlara girmemek ve bazı tavsiyelere aldanmamak gerekiyormuş. Biraz daha bekleyelim bakalım azcık düzelir düzelmez çıkmak en iyisi.
Fon büyüklüğü ile fonun getirisini olumsuz etkiliyor. Çok büyük fonları tercih etmemekte fayda var. Bir acemi olduğum için tecrübeli arkadaşlardan daha net görüyorum. Bazen sistemin içinde uzun süre olanlar farkedemiyorlar. Ama benim için çok net bu bilgi. İsteyen incelesin. Fonun büyüklüğü ile benchmarka göre trendini karşılaştırsın.
Ben de aynı kanaatteyim, Temmuz ayından bu yana bir kaç halka arz istisnası hariç hisse senedi almıyorum, sadece hisse fon alıyorum. Buradaki birinci kriterim ise hisse fonunun tematik-kısıtlamalı olmaması. Benden daha iyi yönetiyor diye paramı emanet ettiğim şirketin hisse piyasasında tema sınırlaması olmaksızın yatırım yapabilmesini tercih ediyorum.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Fon müdavimleri BIST düşüşü nedeniyle eğer hisse fonlardaysa zararda olmalı. Haftaya borsa düzeltmeyi tamamlar ve artıya geçerse diye kollayıp hazır düşmüş olarak hisse fonlara geçilir mi ?
Altın Referans Fiyatı saat 16:00 da güncellendi.
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...erans-fiyatlar
ben referans saati konusunu akyatırımla konuşmuştum geçen ay. temmuzdan sonra çıkan yeni tüzüğe göre tüm fonlarda 17.30-18.00 arası yarım saatlik zaman diliminde sonraki günün fiyatını belirlemek zorundalarmış fon yönetimleri. bana söylediği bu.
#HDA eğer arbitraj dışına çıkıp zarar etmemiş ise logaritmik işlemlerde bir yazılım hatası olduğunu veya %3 e yakın kaybın henüz kapatılmamış bazı işlemlerden dolayı fiktif olabileceğini düşünüyorum. Fakat acı olan fon yöneticilerinin iletişimi kesmeleri...bakalım yarınki değeri ne olacak?
Hocam zaten Arbitraj işlemi yapıp düzenli getirisi olan robotları olsa o kadar milleti ortak yaparlar mı? Heralde Robotları belirli bir süre sonra sittir et Arbitrajı paçal moduna geçelim demişler:oleyo:..-3 yazmak öyle olur..Ön görülebilirlikleri yok..ben olsam Arbitraj fonunun adını değiştirip tombala fonu yaparım..
Bugün tek kelime etmemelerinden dolayı yarın için de ümitli değilim.
Yarın pardon deyip +3 yapcak olsalar bugün çıkar konusurlardi.
O yüzden ürkütücü.
İşin kötü yanı, bazı iş bilmezler de yok "fon alıyorsan riskleri var" yok "napsın bu piyasada" vs gibi salak saçma yorumlar yapıyor.
Bilmeden yorum yapanlar çok yıpratıyor insanı
Az biraz HDA'ya eleştiri getirince kızanlar olmuştu. Belki acemi şansı diyen olur ama zamanında çıktık çok şükür. Paramızı helalinden kazanıyoruz, böyle erimesine tahammülümüz olamaz.
Forumda son zamanlarda yeni çıkan fonlara ilgi oldu.
xyz fonu, abc fonu popüler oldu.
Ama bunların geçmişleri nedir, vukuatları varmı yokmu diye bakılmadı, zaten geçmişleri de yoktu bu fonların.
Şahsen en az 3 yıllık performansını görmeden hiçbir fona tek kuruş koymam.O 3 yıllık performanta uyumlu olmalı.
Kendini ıspatlamış, fonlar dururken böyle yeni türedi fonlara yatırım yapmak riskli iştir.
Fon yönetimi artık yeni bir ekmek kapısı oldu, yeni yetme fonlara yatırım yapanlar dikkatli olsunlar.
Bugüne kadar görmediğimiz acayiplikler olabilir.