Buyrun, yarın borsamız nereye gidebilir?
Yaparsınız bir tahmin be yaaa..!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6956734
Printable View
Buyrun, yarın borsamız nereye gidebilir?
Yaparsınız bir tahmin be yaaa..!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6956734
Vira bismillah mı derler denizciler...
2024 miladi yılı ALARK yatırımcıları açısından pek de iyi geçmedi... Etrafımda benden yüz bulsalar ne oldu senin ALARKlara diyecekler biliyorum ama diyemiyorlar... benim gibi birinin verecek cevabı var ve bir şekilde zaten sn 101 bunu ilan ediyor...ne diyor:
"ben pazara kadar tövbekar mezara kadar"
doğru mu değil...bundan bir kaç yıl önce hayat beni bir şekilde şimdi yaşadığım ilçede ev almaya yöneltti... elimde 3-5 bin dolar vardı ama maalesef hiç bir şeye yetmiyordu... kredi çekmek benim için namümkün... satabilecek neyim var aaa...
mezara kadar gidecek ben hisse senedi sattım... hem de ne satış... hisse 67 lira ... bilmem kaç bin lot satmam gerek... biraz bekleyeyim 70 falan olsun öyle satarım diye bekledim... 68 oldu, tamam iyi gidiyor, sonra ne oldu biliyor musunuz taban, taban ve hisse 50 lere düştü... aman dedim ödeme yapmam lazım ve kademeli bir şekilde satışa yazdım sanırım bir kaç gün içinde 60 a yakın fiyatlardan sattım... sonra 80 lere çıktı...
sonuç mu bir yere ödeme yapacaksanız bir yerde bir şey sahibi olmayı düşünüyorsanız mesela ALvimedia, ya da oğulun venture işlerinden elde ettiği tecrübelerle yeni yatırımlar yapmaya coşarsanız bakarsınız elinize... 3-5 bin dolar yetiyor mu hayır... peki ne satacaksınız. elbette elinizde olanları satacaksınız... ben ev ve bahçe alırken arabamı satmadım, elbet hisse senedi sattım... hangi fiyat olduğu önemli değildi. 1 aylık sürem vardı kullanayım derken 8 lira daha düşük fiyattan sattım ( dolar 18,5 TL idi yani yaklaşık 50 cent civarında düşük fiyat). bire tercihte bulundum sonra bu hisseleri yerine koyabilir miydim, tabii ki hayır...peki hisseye güvenmiyor muydum elbet güveniyordum peki neden sattım... işte yazdım ev aldım ve sattım... Rabbim göstermesin bir hastalık vs olur, bir aciliyet olur fiyata bakmadan satmak zorunda kalırım...
Efendim satmasaydınız... satmalıydım ve sattım. fiyata baktım, yanıldım, zaman içinde daha iyi veya kötü fiyata neden satmadım... çünkü para o zaman lazımdı...
şirket sahipleri de sattılar... gönül isterdi ki satmasınlar hatta alsınlar kenara koymaya devam etsinler... arkadaşlar kusura bakmayın ama en düşük ana hissedarın payı bu fiyatlardan 170 milyon dolar... CEO nun söylediği çıkarsa yani 2028 de 4 milyar dolar olursa 680 milyon dolar eder... sahi o kadar paranız var ise hisse alıp ne yapacaksınız... elbet yeni yatırımlar peşinde kendi yatırımlarınız peşinde koşacaksınız...
tabii ki birileri sizi kazıklayacak ve ucuz kurtulacaksınız... pegasus güzel bir yatırım ama bir onur air vardı battı sanırım... batan bir çok yatırım yanında siz olumlu olanı isteyeceksiniz ama belki olacak belki olmayacak... Alvimedia bir ara benim gözümde şirkette neden böyle bir yatıorım yok denecek bir yatırımdı ama genel müdür öyle bir tokat attı ki artık yoğurdu üfleyeceklerdir... diğerlerini bilmem... mesela geçmişte 50 centten hisse sattılar ( fiyat 1 dolardı ama sonra bölündü) neden sattılar bilmem ama sattılar ve muhtemelen pişman da oldular...
şirket sahipleri isterlerse çıkarlar derler ki biz satıyoruz tamamını ya da bir kısmını alacak var mı? eminim ki şu anda % 40 yerine % 55-60 halka açıklık olsa hisse 10 dolardan aşağı olmazdı ( tabii imtiyazlı hisse garabetimiz olmadığı için böyle diyorum, adam halka % 98 ini arzetmiş % 2 le şirketi yönetmeye devam ediyor o başka) ... yeter ki dürüst davransınlar... ve küçük yatırımcıya ve kendilerine zarar vermesinler. kimsenin karışmaya haddi yoktur. efendim ben zarar ediyorum tamam ediyorsun kar etsen teşekkür mi edecektin. hayır...
kendi adıma şirketten afaroz yedim. çünkü daha önce Alaton holding ile ilgili işlemlerde SPK ya şikayet ettim... gene usulsüzlüklerini görsem gene şikayet ederim. ama ben şirketin yatırımlarına inanıyorum ve şirket ile ilgili bir hedefim var. bu hedef gerçekleşecek ama kolay parayı kimse vermiyor...
Şirket profesyonelce yönetiliyor... yatırımlar güzel gidiyor. ana hissedarlar yönetimin önüne taş koymuyor. şirket hiç bir şey yoksa 650 milyon dolarlık yatırım yapacak ve kendi kaynaklarından. şu anki durumda bile bu bir hisseye 1,5 dolarlık ilave değer katmaktır.
gerçekten ezbere eleştirileri bırakıp şirketin yatırımlarına odaklanalım, doğru yatırımlar mıdır? şirket iyi yönetiliyor mu? ben söylüyrum şirketin her yatırımı güzel gitmedi en güzel örnek Kırklarelidir, belki Karakuz, ama son yıllarda BİGA ve MERAM şirketi katladı dükkat edin. Tarım katlayacak, enerji depolama ve havacılık ( ne hikmetse ses çıkmaz oldu) yeni açılımlar yapacak... buyrun bunları konuşalım...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Kara talih dönüyor mu?
https://i.hizliresim.com/p9w215k.png
son 3 ayın ortalama (aritmetik) PTF si=2.417; önceki dönemin 2.510
https://i.hizliresim.com/ldhs905.png
BOFA yine alıcı.......
Jeotermal seracılıkta rakipler belirdi...
https://x.com/yerlimilli_tr/status/1875966333973881337
Aksaray'da 140 dekar jeotermal serada ilk fide dikimi yapıldı.
https://teamagro.com/
Rekabet iyidir..:ok:
Pazara çok ürün çıkar...
Ülkemiz dünya seracılık merkezi olur....
O durumda her gün Afyon'dan, Eskişehir'den kargo uçağı kalkar Almanya'ya, Rusya'ya, İngiltere'ye...
İspanyollar İngiliz marketlerini besliyorlar.....
Biz de kenarından köşesinden girebiliriz o pazarlara..
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 06.01.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 97,55 TL - 96,80 TL (ağırlıklı ortalama 97,05 TL) fiyat aralığından toplam 257.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 9.394.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,160'dIr.
Kamuoyuna duyurulur.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
3.537.343 + 257.000 = 3.794.343
Hayırlı olsun....
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 07.01.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 96,05 TL - 95,10 TL (ağırlıklı ortalama 95,42 TL) fiyat aralığından toplam 262.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 9.656.343 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,220'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
Hayırlı olsun...
3.794.343 + 262.000 = 4.056.343
1 ya da 2 alımlık kontenjanı kaldı...
Philip Capitalin enerji raporu 4. çeyrek
https://news-files.foreks.com/attach...10d6867abf.pdf
aslında bazıları uyanıyor mu ne... bu rapora göre borsadaki en bğyğk enerji üreticisini ikiye katlarsan ancak ALARK denen şirketin ürettiği enerjiye erişiyor. diğer raporlarda görmezden geliniyordu. demek ki fil tarifi gibi olmuş büyük olunca ne olduğunu görememişler ve yok saymışlar...
kendilerini tebrik edelim ama ne yazık ki burada da dağıtımı unutuvermişler. hatta panel üreten ALCAR ın da ALARK ortaklığı olduğunu
Bir jeotermal sera yatırımı daha. Bu defa 8000 dekar.
https://sanayigazetesi.net/gonen-ser...ini-artiriyor/
Umarım Sn.0101'in dediği gibi olur. Pazar büyüdükçe bize de yarar.
sn value
haber saçmalık dolu... ALARKa rekabet sanırım zor... muz üretmeyi mi başka şeyi mi henüz belli değil mi? Bir de tarıma dayalı ihtisas sera Organize sanayi bölgesi... korkarım bir şekilde bazı kaynaklar sarfedilecek ya da bir yerlere akacak...
biraz daha araştırınca:
"Kamu tüzel kişi/kişilerince kurulan; tarım ve sanayi sektörünün entegrasyonunu sağlamaya yönelik tarıma dayalı sanayi girdisini oluşturan bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunların işlenmesine yönelik sanayi tesislerinin yer aldığı mal ve hizmet üretim bölgesini ifade eder."
kurucular zate valilik,belediyeler, odalar...
keşke gerçekten güzel işleyen kuruluşlar olsa da ülkemiz kazansa...
Sn Value;
Geçen genel kurulda Alpaslan Serpen'in yanına gittim...
" bu domates sera işi zonguldak somon, Kırklareli doğalgaz işi gibi hayalkırıklığı olmasın?" Diye sordum...
Cevap "türkiyenin domates üretimi 14 milyon ton, bizin üretmeyi planladığımız, 330.000 ton" :he:
Ayrıca yeni orijinal tohum araştırmaları var.
Sarı ve kırmızı dolma biber üretmeye başladılar.
En mühim dikey entegrasyon..
Sera inşaatını kendileri yapıyor.
Tohum kendileri üretiyor,
Gübre kendileri üretiyor,
Hatta Eskişehirdeki arazide "seracılık akademisi" kurup kendi kadrolarını bile kendileri yetiştirecekler.
Yönetim Kurulumuzun 29.05.2024 tarihli şirketimiz paylarının geri alımına ilişkin kararına istinaden, 08.01.2025
tarihli yapılan işlemler tabloda yer almaktadır.
08.01.2025 tarihi itibarıyla pay alım işlemi tamamlanmıştır.
Söz konusu geri alım programı kapsamında; 4.350.000 adet paya isabet eden 419.083.910,10 TL' lik alım
yapılmış olup, geri alınan payların şirket sermayesi içindeki oranı % 1' dir. Alımların finansmanı Şirket iç kaynaklarından
sağlanmıştır. Alımlar en yüksek 119,10 TL ve ortalama 96,34 TL birim pay fiyatlarından gerçekleştirilmiştir.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 9.950.000 TL'ye ulaşmış
olup bu payların sermayeye oranı % 2,287'dir.
Kamuoyuna duyurulur.
sn 101 gözünüz aydın tamamlanmış geri alımlar
Akıllardaki sorular; yeni bir geri alım programı açıklayacaklar mı, bundan sonra neyi planlıyorlar fiyat nereye gelir?
Ya dalia garih abla çok sıkıştı,geri alim varken satamiyor,bir an evvel geri alımı bitirin dedi,yarindan itibaren 2 milyon lotunu satmaya başlar, ya da bedelsiz ya da guzel bir haber gelecek,hisse roketleyecek..
1-2 güne belli olur
Belki yaprak dökümü burada biter.
Belki de bitmez...
Bu dalia Üzeyir neslinden mi?
Şüpheye düştüm...
Ya da çocukları israilli babaya çekmiş olabilir..
Ellerinde alarko gibi bir kıymet varken başka yerlerde macera arıyorlar..
Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olabilirler...
Nema problema...
Geri alım programı bittiğini de nerede biliyoruz. Daha alınması gereken yol var !..
Benim hesabımda 1.384.680 lOt daha var diyor .
DAlia ve diğer ortakların satmadığını nereden biliyoruz ?
Bunun hesabını kim nasıl yaptı ?
Rica etsem biri anlatabilir mi ?
Yıl sonu bilançosu iyi gelmeli yoksa bu Dalia hisse filan satamaz. Yada Fiyatın buralarda olması Dalia ve satacağız diyenlerin aslında satmaya pek niyetli olmadıklarını gösteriyor. Satacaklar ama 1 yıl sonra 182 TL yi geçtikten sonra demek istiyorum.
Demem o ki , zAten oraya giderken yolda alacaklarını almış olurlar.
Toplanan ALARK miktarı ve Alınacak olan Alark miktari !..
https://i.hizliresim.com/71l6yiw.jpg
ALARK Geri alım programını kapatmış ...
Tarih tekerrürden ibaret mi?
Bir önceki geri alım programı 14.06.2022 ile 17.04.2023 tarihleri arasında yapılmıştı.
5.6 milyon lot geri alım yapılan bu süreçte, geri alınan 1.1 milyon lot 2023 yılının
Nisan ayında ve sadece 8 işlem gününde alınmıştı. Aşağıdaki grafikte sarı ok ile
gösterilen dönem.
https://i.hizliresim.com/c44yb41.jpg
Geri alım programı 295 takvim günü sürdü.
Toplam 5.6 milyon lot alım yapıldı.
Bunların 1.1 milyon lotu, 2023 Nisan ayının 17 takvim günü içinde
yapıldı. Üstelik, 1.1 milyon lot alım yapılan Nisan ayında hisse fiyatı
yükselmekteydi ancak apar topar, o dönem şirketi takip edenlerin de
anlamakta zorlandığı bir şekilde geri alım tamamlandı.
Çok değil sadece 2 gün sonra aşağıdaki bildirim KAP a düştü.
https://i.hizliresim.com/aimu4z1.jpg
Çekirdeğimi aldım, Alark'tan gelecek KAP ları bekliyorum.
Dalia Garih in paraya ihtiyacı var diye satıyordu !..
Bu nasıl bir ihtiyaçtır ki 19.Nisan 2023 de duyuruldu 2024 nisanı bitti 2025 nisanına 3 ay kaldı 2 yıldır bekliyor . Her zaman derim ben pek anlamlandıramıyorum bir türlü oturmuyor kafamda 2 sene olmuş ve satılması 2 ay sürse dibin dibinden mi verecek. Vallahi akıl sır erdiremiyorum. Bana bu satış mantıklı gelmiyor ve hep mal toplamak için bir tuzak olarak görüyorum.
İyi hafta sonları ,
bakalım ne varmış raporda, ya da ben hangi şeyleri görmüşüm ( taraflı bakış benimkisi, görecekseniz siz de görün ve değerlendirelim hep birlikte:
https://x.com/faaliyetraporum/status...356235/photo/3
hesap sahibi "Maksimum 1-2 içerisinde Alarko'da pozisyonlanmayı planladığım için yatırımlarına biraz bakmak istedim.
Tarım sektöründeki satın almalar yurtiçinde 70 mio usd'yi aşmış durumda. Tarımda 2028'e kadar yurtdışı dahil 1 mia usd yatırım hedefi paylaşılmış" diyerek işe başlamış ama 1-2 ay mı gün mü yıl mı asır mı acep :) .
rapor derli toplu...
sn 101 e müjde 3 domates 1 biber tohumu tescil ettirilmiş
hillside 5-6 otele çıkabilir. öncelik bodrumda. duruma göre biri yurtdışında olabilir otellerin...
tarım malum... gübreye 20 milyon dolarlık yatırım ilave mi hepsi mi anlayamadım... Kazakistana da gübre yatırımı yapılacak ( Kazakistanda enerji desteği varmış).
MEDAŞ yıllık 140- 150 milyon dolarlık yatırımı kendi kaynaklarıyla yapabiliyormuş... yarısı ALARKın olduğu için yıllık h,sse başı 6 lira sadece oradan yatırım var...
depolama temkinli gidiyorlar ve pazarı hesaplıyorlar... sanki yatırım çöpü olmak yerine işlevsel yatırımlar olacak ( hedef büyük şebeke ölçeğinde, ticari ve konutlara yönelik depolama) ...
uçakla ilgili ilk işler Portekiz önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiyeye gelecek ( hangar yapımı 2 yıl sürüyormuş), yılda 10-15 uçak dönüşümü planlanıyor. ILS international loading sistem sanırım uçağın bütünlüğünü bozmadan içini boşaltıp kargoya uygun hale getirme dünyada ilk...
son not CEO nun ağzından bal damlıyor da piyasa bu işe ya inanmıyor ya da 2018 yılında olduğu gibi bir çapanoğlu var işin içinde. o çapanoğlunu kenarından yakalamış ve düze çıkmıştık. bakalım bu düzlükteki pozisyonumuz bizim ligimizi değiştirebilecek mi?
not değiştirirse ne ala maliyetim 0 ın çok altında. değiştirmez ise benim düzlüğüm şükürler olsun ki devam ediyor. sadece bir üst level umudum var ki emekli maaşıyla bu olacak iş değil tek umudum ALARK ( Rabbim nereden ne veriri diye tarışmıyorum sadece sebepler içinde mantıklı gelen diyelim belki de). bu yüzden hesabınızı kitabınızı kendiniz yapın ve lütfen kumar yerine yatırım yapmayı deneyin...
şimdi yatırımlar neden önemlidir diye soralım:
Eğer yatırımınız Kırlareli DGS gibi çöp değilse ( hesaplayan var mı bilmem ama belki de kendini amorti edebilmiştir çalıştığı dönemde haksızlık ediyorsam üzgünüm ben şu haline bakıyorum sadece...)
bugün ALARKın değeri 94 lira desek sermaye çarpımı 40. 900 milyar/milyon okuyuşunuza göre yapıyor. 75 milyon dolar yıllık 4 yılda 300 milyon dolar yapar, tarıma yapılacak yatırım 1 milyar dolar, 200 milyon dolar da diğerlerine olsa ( ki sadece venture 20 milyon dolar yıllık olacak deniyordu yanlış hatırlamıyorsam) en az 1,5 milyar dolarlık yatırım yapar... 1,150 milyar dolar bugünkü değer sonraki sadece varlık olarak 2,650 milyar dolar yapar... kar vs etmeyecek demeyelim sadece bir bakış açısı düşünüyorum sadece...
2,650 milyar dolar 2028 sonu... ister bölün ister çarpın siz bilirsiniz? yeter ki yatırımlar adam gibi olsun...
ve bu da hisse başı 6 dolardan fazla defter değeri yapar... iyi ama bunca şeye rağmen neden saldıkça salıyor aşağıya...
tamam yabancı yok...
yerli yatırımcılar arz peşinde ( kurumsallar dahil desek mi)
dalia yeni hisse satar mı? Alatonların borcu kapanır mı?
şimdi sektörel pazarlamada gördüğüm bir şey var... efendim konut var gayrımenkul zıplayacak ve arşa değecek... bak bakalım kim alabilecek bu faizlerle. cevap hiç kimse? ama devlet sosyal konut verecek. oğlum bak git Devlet sosyal bir şey yapacaksa önce emekliye vermeliydi bir şeyler, yani para yok neyle verecek konutu? o zaman bu pazarlama telaşı neden.
suriye canım benim imarlanacak ( lookunuz saygı öztirkin bugünkü yazısı) ?
ihracatımız çatlayacak patlayacak? duyamadım ben biraz sağırlaştım da...
pangalarımız müthiş kar edecek ( tekraren lookunuz pangası olan holding bilançolarına)
eee canlarım hangi sektördeyiz... bu fezaya çıkmış savunmacı sanayiler de mi iş yapmaz? bazıları hayır demekteler benim alanıma girmiyorlar... hevacılar mı gamu işi yapanlar dursun diğerleri de benlik değil...
işte ne yapacağımı bilmediğim için ben kıpırdamadan beklemekteyim... sn 101 mezara kadar dese de sular durulana kadar mecburi ALARKçıyım... bunu bilen tahtacı da düşürdükçe düşürüyor. malum emekli maaşıyla eklemek de mümkün değil. biz de oğlana aldıklarımızla devam ederiz...
Kadirhan Öztürkü severim. kaliteli ve güzel okuyan birisi gibi konuşuyor. bak şimdi sevgim katlanıyor benim usulümü uyguluyormuş enflasyon muhasebesi konusunda
"
Kadirhan Öztürk
@kadirhanozturk
Dünyada 200 civarı ülke onbinlerce şirket var. Yabancı terminalinden taramasını yapar, ülkedeki şirketlerin büyük bölümü için bilanço manipülasyonu uyarısını görür.
Şöyle bir ülkenin corruption puanına baksa googlayıp, zaten o saatten sonra bu kadar uyarı üstüne hala bu şirketleri derinlemesine araştırmak için deli olması lazım.
Ben bile eski bilançoların üstünden enf muhasebesiz kendi bilançolarımı oluşturuyorum, bilançoların dip toplamını 0 yapana kadar enzemde boza pişiyor, yabancı neden uğraşsın bunlarla. Size de enflasyon muhasebenize de başarılar der."
neden yabancı yok diye hayıflanmaktansa bu EM belasını eleştirebilsek yetecek ama kimse bilanço okumada gerçek rakamlara bakmıyor bile...
bu da önceki tweet manuplasyon uyarısı ile ilgili
"Enflasyon muhasebesinin yabancıların buraya gelme ihtimalini ne kadar düşürdüğünden daha önce canlı yayında bahsetmiştim.
Şu anda Türk hisse senetlerinin büyük bölümünün Beneish M-Score oldukça kötü.(resim1)
Bu bilanço manipülasyonunu tespit etmek için kullanılan bir model. Enflasyon muhasebesinin bilanço birliğini yok etmesi nedeniyle çok fazla şirketle ilgili bu uyarı yapılıyor şu anda.
Bir diğer sorun da financial strength. Enflasyon muhasebesi nedeniyle rakamlar bir anda farklılaşınca Türk şirketlerin mali güç puanı düşük gibi oluyor.
Bu şartlarda buraya yabancı olarak dünyanın herhangi bir yerindeki Kadirhan Öztürk'ler gelmez.
Ancak siyasi anlaşmaların bir neticesi olarak yıllardır da Türkiye'ye aşina olan bir kısım yabancı gelirse gelir, çok da bir yabancı beklentiniz olmasın."
Tovbekar abi bence Alark sera yatırımı şu an itibari ile 70 milyon doların çok üzerinde.. Yapmaya başladıkları seralar çok büyük. Artık alım bitti gibi. Aşağıdaki alıntı bence son derece önemli.
Merak ettiğim bu seralar devreye girdiğinde kap gelecek mi?
“Başta sera satın alıyordunuz, şimdi kendiniz yapıyorsunuz. Neden bu konuda değişiklik yapma gereği duydunuz?
Türkiye'de seracılığa hızlı bir giriş yapmak için satın alma yaptık. Ancak Türkiye'de sera büyüklüğü ortalama 24 dönüm. Bizim aldığımız seraların da ortalama büyüklüğü 35 dönümdü. Ancak ne ka dar büyük seralar yapabilirseniz o kadar operasyonel maliyetleri düşürebiliyorsunuz, aynı zamanda da seraların içine otomasyon sistemlerini, verimlilik ve tasarruf sağlayan teknolojileri kurabiliyorsunuz. Biz de satın almalar yaparak hem sektöre hızlı giriş yaptık hem öğrenme sürecini kısa tuttuk. Sonra kendi seralarımızı kendimiz yapmaya başladık.
Seralarınız nerede?
Afyon, Denizli ve Eskişehir olmak üzere 3 şehre odaklandık. Jeotermal ruhsatlarımız da bu şehirlerde. Afyon'da 100 dönüm sera yapmaya başladık. Şuanda Denizli'de 132 dönümlük bir seramızın inşaatı devam ediyor. Afyon merkezde de bitmek üzere olan 180 dönümlük bir seramız var. Bu seramız Türkiye'nin en büyük tek çatı modern serası olacak. Artık büyük seralar yapıyoruz. Eskişehir'de de 800 dönümde Avrupa'nın en büyük seralarından birini yapacağız ve burayı son teknolojiyle donatacağız.”
Bizim bilmediğimiz ne var,bu nasıl bi satış,hep negatif hep negatif.
sn ekserji,
beni ilgilendiren kısmı yatırımlardaki toprak faktörü. hem toprak alıyorlar hem sera yatırımı yapıyorlar. ülkemizde bu dönemde yapılabilecek en iyi yatırım. Eğer bu işi kıvırabilirler ise çok büyük bir alana girdiler. benim tek problemim artık alım için kaynak olmaması.
Alımları henüz bitmedi çünkü 5000 dönüm az bir yer değil. Bir kısmını Devlet hibe verse çok da iyi olur ama toprak iyi yatırımdır gene de. kimbilir belki jeotermal aramalarda petrol bile buluruz da üstünü kapatırız :)
sn hürriyet,
sosyal medyada müthiş bir anti kampanya var. içeride analistlerimiz maalesef pek bir iş yapmıyorlar ( belki de yapamıyorlar). benim umudum yabancıda idi ama yabancı EM anlayamadı. ilgilendikleri diğer kağıtlar kimi EM den muaf, kimi dolar bilançosu yapıyor. şu enflasyon bir yerlere gitsin muhtemelen aralar kapanacak ama o zamana kadar epey bir yıpranacağız. sadece biz değil tüm borsacılar benzer duruma düşebilir.
Beyler, bunların utanmazlıkları gerçekten tavan yaptı. Nedir bu anlaşılmaz fiyat hareketleri? Tesadüf mü? Piyasaya bakın Alarko'ya bakın, sanki şirket batıyor. Geri alım programındaki son hareketlerin bir sebebi var ve bunu bilen ya da bunlarla birlikte hareket edenler Pozitif piyasadaki özgüvenle basıyorlar aşağı. Hepimizi salak yerine koyuyorlar...yazık...Kaybettiğimiz para da cabası...2.5 sene önceki fiyattayız...
sn bridger
piyasa güvenini kaybetti. çünkü anlaşılmaz bir şekilde hisse yükselirken Alpaslan-Yunus diyaloğu ile alaşağı oldu. sonra bir şekilde hızlı bilanço ile toparlandı ama başka şeyler mesela aile satışları gibi etkenler hisseyi mahvetti...
anlayamadığımz saçmalık şu oldu. madem hisse satacaktınız neden 5 dolar yerine 8 dolardan satmadınız. buna neden müsade etmediniz... yoksa satmak niyetiniz yok muydu satacağız derken çaktırmadan topluyor muydunuz desem ümidim yok...
2022 bilançosu fiyatlanmadı, 2023 enflasyon muhasebesi yıllığı mahvetti ki orada da 6 milyar kar vardı...
2024 te iki arsa satışı var ikisi de pas geçildi.
gelecek planları çok güzel duruyor ama bunu sadece ben görüyorum sanırım ya da aptal olan benim... şirketin piyasa değerinin neredeyse 1.5 misli yatırım yapılacak şirket bana mısın demiyor... kontrolmatik gibi şirketler depolama yapıyoruz diyorlar 5- 10 tavan bizimki dünyanın en bilinenlerinden biriyle ortak yatırım yapacağım diyor boş...
bizi salak yerine koyanlar var ya da feci şekilde manuplasyon var. burada yazdığımız her şey bir şekilde sosyal medyada yankılanıyor ve gerçekten çok salakça şirket karalanıyor defalarca yazmama rağmen tık yok şirketten. şirketin bir avukatı höt dese yeter ama denmiyor. sürekli kendilerine küfrediliyor benim kanıma dokunuyor onlarınkine dokunmuyor.
geri alım olmasaydı ne halde olurduk bilmem ama alsalar bir dert almasalar bir dert. şimdi birileri çıkıp artık satmayacağız dese de kimse inanmayacak galiba...
benim ümidim 2018 gibi bir çıkış... yoksa yandık gitti
DÜN VE BUGÜN...AN İTİBARİYLE
GEDİK VE BOFA... SATICI
https://i.hizliresim.com/fica1i3.png
Acaba açığa satış olabilir mi?
Var mı tahmini olan...?
Sn. 0101 , ben tahtayı izliyorum ve çok bariz açığa satış gibi duruyor. Ancak bir cengaver de satan arkadaşa cezanı keserim dedi gibi..Gün sonu zor olacak iki tarafa da.... hacimdeki artış ve tahtadaki artan lotlar da bu tezimi destekliyor.... Yönetimin açtığı meydanda savaşıyorlar. Sağlıklı fiyat hareketleri idi geri alımdaki amaç....
Şimdi durum ne kadar sağlıklı yönetim bir aynaya baksın...
ya hırsız içerden ise :) ... Gerçi başroldeki kurumlar ve bir ekürileri ( hala öyleyse) izin almadan göze kestirmiş de olabilirler...