Katılıyorum...
İnşallah[emoji106]
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Katılıyorum...
İnşallah[emoji106]
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
brütte t2 kuralı olduğundan alım satım çok zor, en azından yarısı ile riske devam etme daha mantıklı
Ulan yarısının tamamını satamadık 6.80 deki emri düzelttim ama %65 i anca gitti.
tavan gelecek gibi, bakalım yarın da yükseliş devam edecek mi yoksa bir süre yataya mı alacaklar,
halka açıklık oranı git gide düştü. şu anda bizim gibi ky lerin elinde maksimum 8 milyon lot var.
Benim anlamadığım İstanbul Porföy Yönetimi geçen aldığını açıkladığı 8 milyon lotu kimden aldı, Boynerlerden ve Katarlılardan almadığı malum, zaten tüm hissesini Katarlılara satacak. Halka açık olan kısımdaki lotların 8 milyonu kimde böyle toplu haldeymiş ki tek kalemde sattılar ve kalan 8 milyondan bir kısmının birilerinde toplu olmadığı ne malum, kısacası bizim gibi gerçek ky lerde çok az lot var gibi, bu da hissenin istenirse çok yüksek seviyelere çıkartılabilmesine olanak tanıyor, tek engel bu yönde sermaye artırımı başvurusu, katarlılar bu kararı iptal ettirirse çok iyi olur.
8 milyonu nereden buldun, üstat??
bu tahta 2 büyük...2 küçük...geri kalanı da, akrabalarda...
şu birkaç gündür de, büyükler küçükleri ayıklıyor...
burada ky olarak toplasan 200 bin lot yoktur ellerinde.
bu tahta 8 den 3,77 ye düşmeden kimse yoktu burada...
araya sıkışan üç, beş arkadaşı seyrediyoruz şu anda topikte.
Allah girene de, çıkana da bol kazanç versin...
YTD...
Katarlı ortağın hisse alımı açıklamasına göre İstanbul Portföy bunlara devredince yaklaşık %2 kalıyor,
Boyner Holding, Katarlılar ve Boyner ailesinden hissesi olanlar,
geri kalan %2 kısım da yaklaşık 5,5 milyon lot yapıyor, ilk hesaplamayı yanlış yapmışım
bu 5,5 milyonun da ne kadarlık kısmı sende bendedir, mkk da veya bu şirkette çalışmadığımızdan bilemeyiz,
dediğin gibi 5,5 milyonun bir kısmı da başka akrabalarda veya şirket çalışanlarında olabilir, biz bilemeyiz.
Keşke her hissede böyle sıkışsam, uzun aradan sonra ilk defa bir hissede %50 üzeri kazandım, birkaç önceki hissenin zararını çıkardım, inşallah yukarıdan maliyetlenen arkadaşlara da en azından maliyetine satma imkanı tanırlar.
ben sattım daha da gitmis yahu :)
çok saçma işlem miktarlarıyla yine aşağı çektiler. kapanışa doğru hanyayı konyayı görürüz.
korkutma hareketleri devam ediyor, dandik hisse gibi hemen brüt takasa aldılar, alınmasaydı ne trade etme imkanı olurdu.
Arkadaşlar bilginize
BOYP hissesi ile ilgili hareketleri borsa,spk ve cimer yazdım. Bende 5000 lot alana kadar aşağı verdiler. Ben sattıktan sonra %50 yukarı yaptılar. Artık sonucunu bekleyeceğim. Bu arada bunlara sebebiyet veren boyp den alış verişte yapmıyorum. Arkadaşlarımı da öyle yönlendiriyorum.Bu derece sığ kağıtta sahiplerini haberinin olmamasını düşünemiyorum. 3 yıldan fazladır bekledim 2. yüksek bedelliyi açıkladı.Bizdeki paralara mı güvenip şirket yönetiyorsun. Meraklı olanlar var ise sattığım hisselerin resimlerini vatsap tan atarım.
Şikayetlerimi yazdım umarım kimse zarar etmez. şikayet edeli 20 dakika oldu.
hocam hergün yüzlerce kez şikayet etsen de ben bizim borsada azılı manipülatörlere, bizzat kendisi işlem yapan patronlara bir ceza uygulandığını görmedim, bi istisna gerelde uygulandı, o da çok bariz bir şekilde yapıldığından
Hayatımda cimer e ilk defa yazdım. Ben son seslenişimi yaptım.Piyasa koşullarını düzenlemezlerse biz yontulmaya devam ederiz. Bence sizlerde yazın.
avod 1 haftadır, crfsa tuclk 2-3 agündür tavan yapıyor açığa satış alım yasağı bile gelmiyor.
bu dava 1 tavan yapmadan brütü hemen yiyor, sanki kademelerinde yüzbinler milyonlar varda, üç beş senin benim gibi ky var.
son dakikalaryine korku tüneline soktu, bakalım satmadığımıza pişman mı ettirecek yoksa yarın sevindirecek mi
Sabah yarısının tamamını satabilseyfim şimdi çok rahattım kapanış rafaatsız etmezdi fakat 2/3 yakın lot kalınca insan ister istemez kızıyor kendine sabah satamadığı için. Daha iki gün önce 5 lerden satmaya razıydım %50 karı beğenmiyorum
şu bedelli de alma şansımız vamı?
Cem Boyner: Hissedarlarımız Boyner Perakende Yönetim Kurulu’ndaki temsil ve karar süreçlerini daha önce olduğu şekilde sürdürecekler-Hürriyet
Boyner Perakende’nin Katarlı ortağı Mayhoola For Investments, şirketin yüzde 11.27’sini 117 milyon liraya alarak payını yüzde 42.68’den yüzde 53.95’e çıkardı.
Hürriyet'in haberine göre, işlemin tamamlanması halinde şirketin halka açıklık oranı Boyner Ailesi fertlerinin hissesi dışında yüzde 2.24’e inecek. Konuyla ilgili olarak çalışanlarına mektup gönderen Boyner Grup CEO’su Cem Boyner, “Boyner Holding ve Mayhoola arasında devam eden iş ortaklığı ve işbirliği çerçevesinde, hissedarlarımız Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ (BOYP) Yönetim Kurulu’ndaki temsil ve karar süreçlerini daha önce olduğu şekilde sürdürecekler, BOYP ve bağlı şirketlerin yönetim, sevk ve idaresi de var olduğu şekilde aynen devam edecek†dedi.
Haberin tam metni:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/a...devam-41019728
bu hisse iyice yoldan çıktı, 3600 lotla devre kesici yedi, dün satmadık tamamını pişman ettirdi.
yazıklar olsun 5,20 lere kadar düştü, bakalım yine ne fırtınlar yaşacağız hata bizde %50 yakın karla niye satmazsın
kademeler bomboş neredeyse taban olacak. o. çocukları hedef yukarı da olsa bu boş kademelerde her türlü bizi korkutup sattırırlar.
tabana birşey kalmadı, ulan deyyuslar, brüt takas olmaycaktı, dün satmamazlık yapar mıydık. ********ler
kendime kızıyorum, bu kadar kademesi boş bir hisseyi ne akla hizmet satmazsın, al sana 1 gün sonra başladığı yere dönsün
dün satmaya tenezzül etmediğimiz 6,70 seviyelerini bırak 6 olsun benim gibi ky ler hemen satışa geçer. psikoloji böyle birşey para kimdeyse gün onda. bizler bu oyunda sadece figüranız.
bi ben mi varım çapulcunun hissesinde, millet 9 da 10 dan mı aldı, herkesz bu korku filmini böyle rahat izliyor.
1000 lotla 60 kademe birden oynayan hissede ne işimiz var, sinirden işimi yapamıyorum. sen 6,70 lerden satma tekrar 6 olacak diye dua et.
Bedelli ne zaman bölünür tarih bellimi 1000 lota ne istiyorlar
tekrar 6 lara hatta 7 ye kadar çıkacak gibi ama ben ne olursa olsun 6,50 civarı satar giderim bir daha da brüt takastaki veya girmeye aday hisseyi almam.
brüt takasta olmasa dün satıp daha önceki %25 zarar ettiren hisseyi geri alacaktım, bugün o hisse hareketlendi, bu elimizde patladı, gerçi brütte olduğundan ve t2 kuralı oldğundan gün içinden tavandan tabana tabandan tavana fark etmiyor yeterki yeniden 6 lı fiyatlara gelsin tabana gidi gelmiş benim için önemli değil ama iyi korkuttu
teknbik ne durumda
bu hissede teknik aramak, samanlıkta iğne aramak gibi, teknik taktik bom bom bom
dalmayın 1000 lot yeter
tahtaayı bozan olursaa spek kızıyor 1000 lota bile tahammülü yok ,salıyor aşağı
Sabah kararsız kaldım hesaba biraz daha aktarıp düşerse alırım diye fırsat kaçtı 5 den al 6 dan sat temiz para
1000 lota ne ödemek gerekıyor bedellide kac lotumuz oluyor
Yine örnek olarak bu şirket hisse başına 3.00 TL fiyattan %50 oranında bedelli sermaye artırımı yapacağını düşünelim. Bu durumda şirketimizin ödenmiş sermayesi 100.000.000 TL’den 150.000.000 TL’ye çıkacaktır.
Öz sermayesi ise 250.000.000 TL’den şu denklem ile;
Öz Sermaye = Öz Sermaye + ( Hisse Başı Bedel x Bedelli Oranı)
Öz Semaye = 250.000.000 + (3 x 50)
Öz Sermaye = 400.000.000 TL olacaktır.
Elimizde ise 10 lot hisse senedi olduğunu varsayarsak, sermaye artırımı sonrası portföyümüzdeki hisse miktarı 15 lota çıkacaktır.
Bu işlemler sonrası hisse senedinin fiyatı şu şekilde hesaplanacaktır:
Sermaye Artırımı Sonrası Fiyat = (Hisse Fiyatı x Hisse Başı Bedel X Bedelli Oranı)/100+Bedelli Oranı
Sermaye Artırımı Sonrası Fiyat = (5.00 x 100 + 3.00 x 50)/150
Sermaye Artırımı Sonrası Fiyat = 4,33 olacaktır.
Rüçhan Hakkı Kuponu
Rüçhan hakkı kuponu, bedelli sermaye artırımı başlığında belirttiğimiz gibi, hissedarların bedelli sermaye artırımına katılma hakkını temsil eden, yani mevcut hissedarların yeni hisselerden bedelli sermaye artırımı oranı kadar pay alma hakkını temsil eden menkul kıymettir. Bu bölümde rüçhan hakkı kuponunun makul fiyatının nasıl hesaplandığını bir örnekle açıklayacağız.
Örneğimizde bedelli kullanma fiyatımız 1.00 TL olsun. Ayrıca 100% oranında bedelli sermaye artırımı yapılacağını varsayalım. Hissemizin bedelli sermaye artırımı öncesi fiyatı da 8.00 TL olsun.
Basit bir hesap yapalım:
Bedelli sermaye artırımı oranı 100% olduğundan, sermaye artırımı sonrası fiyat (8.00 + 1.00)/2 = 4.50 TL’dir.
Elinde hisse senedi olmayan bir yatırımcı bedelli semarye artırımına katılmak isterse, önce rüçhan hakkı kuponu satın almalı, sonra da bedelli sermaye artırımına 1.00 TL fiyattan katılmalıdır. Yani:
1) Rüçhan hakkı için fiyat ödenecek (X)
2) Bedelliye katılım için fiyat ödenecek (1.00 TL)
3) Karşılığında 1 lot hisse senedi sahibi olunacak (bedelli artırım sonrası fiyatı 4.50).
Buradan çıkan 1.00 + X = 4.50 denkleminden, rüçhan hakkı kuponunun makul fiyatı 3.50 TL çıkmaktadır.
ilk örnek genel hatlarıyla sermaye artırımı sermaye şirketleri için borsaya kote olsun olmasın,
alttaki örnek ise borsadaki bildiğimiz bedelli sermaye artırımlarındaki yeni oluşacak fiyatı ve bir hisse için ödeyeceğimiz bedeli gösteren hesaplama formülü
Boynerin ne kadar bedelli artırım yapacağını ve bedelliye katılım fiyatını bilmiyorum.
1 tl den yaparsa ve atıyorum %200 ise şu anki fiyata göre
2+5,65=7,65/3=2,55-TL yeni fiyatı
rüçhan kuponu fiyatı ise 5,65-2=3,65-TL