Dolari yine kandiriyorlar.
Sen kralsin fedsin be abi diyip insaata goturuyorlar.
Printable View
Dolari yine kandiriyorlar.
Sen kralsin fedsin be abi diyip insaata goturuyorlar.
Umarım 50 üzeri satmışsındır..
yön aşşa..
Geçen sefer haziran da 50 nin altında geldiğinde ertesi gün zıpladı idi
Bu sefer 3. gün oldu bu 48 i yakacak akşama..
Yani 45 ve 40 cepte
zaten yüzde 2 düşse 42 eder..
O da bi veriye bakar..usturuplu düşürüyorlar..veri meri diye..haybeye verme yok..dikkat çeker..
5 kontrat uzak vade devam ediyorum.3.50 civarindan aldim
Umudum bayram yoksa salatalik olmayacagini biliyorum.
Umudum dediğim 3.53 3.55 fln .
O da olmaycak gorunuyor.
Merkezin kontrollu olculu faiz indirimlerine baslamasi lazim artik. Dolar havlu atti. Kontrollu saglam adimlarla indirimler iyi gelir
Hacı şimdi gurbani aldın
Sevin avcundan duz yidirdin
Sonra bıçağı bastın ibadet seremoni bitti
Uçağa atladın gittin bodruma Otel ymk içmek yol eğlence
Bunları dolar bozup yapanın karşıt bacağı bunlara TL satan
Ah gel ibadetle tatilinde cebine fazladan harçlık koma içün dolarını normalde pahalidan bozmasi lazım ama yapmıyo iste
Yatırım tavsiye değil
Ya aslinda 4 gun tatil olmasa elime sürmem bunu.
3.30 bile asiri pahali dolarda.
Ulkenin hali belli 4 gun kapali piyasa en azindan spekulatif yukselis gelir dedim ama zor o da.
Basa basa dolarin bitik olduğunu soyledim aylarca aynen devam bayram sonrasi bakicaz duruma tekrar.
Fed 10 yillik yellen safsatalariyla milleti dolarzede yaptilar
Yolun sonu hüsran.
Aynen.
https://i.hizliresim.com/5QbZWA.png
Yolun sonu karanlık.
https://i.hizliresim.com/5QbZWA.png[/QUOTE]
[QUOTE=sadecegrafik;846002]Yolun sonu hüsran.
Aynen.
https://i.hizliresim.com/Lnmk1Z.png
Likidite açığının fazla olmasını sağlıklı buluyorum, zira bu durum tcmb'nin uyguladığı faizin piyasaya daha fazla etki etmesini sağlıyor. Sonuç olarak ta yüksek likidite açığı ile aslında efektif olarak daha düşük bir faiz seviyesinden daha yüksek bir faiz seviyesindeymiş gibi etki oluştırmak mümkün oluyor. Asıl bu durum bozulursa ayvayı yeriz. Politikacılar bu açığın kapatılması için bazı dönemlerde ciddi baskı yapıyorlar ama tcmb doğru olanı yapıyor.
Kalıcı olarak kapatılmayan likidite açığı hem kur hem de enflasyon için korkulu rüyadır.
TL faizlerinde düşüş olur mu? Olmuyor. Dolayısı ile normal kredi alan veren yok. Konut kredisini % kaçtan alabiliyorsunuz şu anda?
KGF ile açığı firmalar için kapatıyorlar. Tekrar KGF 2 yapacaklar. KGF lerin ne kadarı geri dönecek? KGF lerin Yükü kime?
Powerbank yine almıştır de mi. Düştükçe biriktirmeye bayılır. Ne bitmez para varmış adamda yahu. Muahahahahaha. :))))
Mahfi denen bi abi var.
Dumduz temelci. Keynesspor.
Dolardaki dususu bayrama baglamis.
Ulkedeki iktisatci bu iste.
Hadi hafizan yok.Ac bir grafik uzerine al bayram tarihlerini bi bak bakalim nasil spekülatif yukari ataklar yaptığını gor.
Insan su yorumu yaparken bir dusunur.
Kac haftadir abd den kotu veriler geliyor. Fed beklentirleri rafa kalkıyor.
Neymis bayram nedeniyle düşüyormuş.
Mahvi bey bu gidişle takipçilerini mahvedicek
http://fs5.directupload.net/images/170823/9ay7oef5.jpg
Balyozlu adamlar; soldaki EURO, sağdaki YEN, ortada ayaktaki CHF.....
En ortadaki garibanda DOLAR..:kahkah:
Resmi saklıyayım..lazım olabilir..:)
Gund, para çarpanı ile her verilen yeni kredinin zorunlu karşılıklar tcmb'ye yatırıldıktan sonra kabaca %90 ı piyasada yeni mevduat olarak vücud buluyor. Burada verilen kredi kadar mevduatın hemen vücud bulmasını engelleyen tek etken zorunlu karşılıklar. tcmb'de sıkı para politikası ile de olsa bu zorunlu karşılıklar ile eksilen miktarı piyasaya kısa vadeli de olsa (GLP ile) geri tamamlıyor. Yani para çarpanına ek destek veriyor ama sıkı para politikası ile bunu yapıyor. Para nereden bulundu sorusuna sanırım bu cevap yeterli olmuştur.
hadi bugun de iyisiniz , 3.48 e kadar yukselmissiniz..2.90 hareket baslangicina gore..:)
2.90 ; 3.90 100 kademe
fibo 50 degsin bu ; cik 50 kademe; noldu 3.40
yaz kizim 3.40
:)
ytd
Ticaretin çoğu BARTER ile dönmeye başladı. Bir gayrimenkul satıyoruz; sürekli EV takası, Araba takası, Dükkan takası vb teklif ediliyor. Para falan dönmüyor piyasada. İsteyen istediğine inansın. Ben gerçek ortamdan konuşuyorum.
Çarşıya hemen her gün şöyle bir uğrayıp esnafın sinkaflarını toplayan, onların kimilerini sinirlendirip kimilerini güldüren kasaba delileri vardır...
Fuzuli gibi görünürler ama aslında baya önemli sosyal bir ihtiyaca cevap verirler.
Aslında dedikleri yeni bir şey yoktur.
Hep tekrardır söyledikleri.
Onun bunun dalına basarlar.
Her esnafın istediğini verirler.
Birgün öldüklerinde, o durmadan küfreden esnaf, "deli bugün gelmedi acep neden?" diye sorar birbirlerine...
Küfür edemezler. Rahatlayamazlar.
Büyük ihtiyaçtır bu tür çarşı delileri...
Bugün hep anı türü yazı paylaştım sizlerle...
Dolar kuru böyle tatsız olunca, insan başka şeylere sarıyor ellaam.
İnşallah olur dediğin. Fakat vatandaş dolarını bozmuyor. Yay gibi geri çarpar yukarı.
Zaten TCMB nin kullanılabilir USD rezervi sadece 17 MİLYAR USD$. Onu da bu arada tükettirmiş oluruz. :) Elde var tamtakır kurubakır durumu olur.
Yabancılar bütün rakamları bizden daha iyi görüyor. Vatandaş bozdurana kadar büyükler TL faize yüklenerek Doları baskılayacaklar. O kadar... Devlet de buna önayak olacak. İşsizlik %30 lara varacak.
Ama vatandaş dolarını bozdurmazsa o zaman yay gibi gerilir ip kopar. SKY IS THE LIMIT.
doğru olan TL faizi düşürerek Doların enflasyon kadar dalgalanmasını sağlamaktır.
TL faizi düşürmeyen Kamu Bankaları ve TCMB!
dede yuru git bu dolar sana gore degil torun torbayla ilgilen , gelmissin fi yasina hala para pul derdinde kosuyorsun be hey sefil azicik kendine gel dedim bugun carsida bi kac esnafin dukkanini gezerken..
soyle bi bakti , bi daha bakti ; haklisin genc dedi..
oyle tabi hakliyim dedim ihtiyara, yuzunde bi aydinlanma oldu, zannimca dolar 1 kurus prim yapmisti o esnada..
ah bu ihtiyarlar, bilmezler ki kefenin cebi yok, bu da boyle bi animizdi bugun yasadigimiz..
sayin sadece grafik ben ongorumu yazdim daha once, 3.34
burayi bir gunde bile gorebilir, tutar yarin ohali kaldiriyoruz yeni bi ekonomik paket acikliyoruz der borsa 150 dolar 3 tl ye gomulur gider, sonra mb faiz indirir, belli bi araliga gelmeden faize ellemeyecekler..ytd
İhtiyarlarlığımdan başka bir şey bulamıyorlar bu gençler...:)
Oysa ben onlarda bir çok şey bulabiliyorum.
Bu arkadaşlarla gerçek hayatta karşılaşmayı çok isterdim.:)
Dolarla ilgili benim genel yaklaşımım şu: Dolar kuru nereye inerse insin elimde dolar var. Bu ülkenin temel değer birimi ve ölçüsü.
Dolar kuru bu. İner de çıkar da...
Bu arada çarşının delisi rolünü hemen kapıverdi birisi...
Akıllı bir deli olmalı...:)
Demedim mi. Bak yine dolduruyor, biriktiriyor. Muahahahahahahaha.