böyle düşünen biri asla alamaz düşse daha da düşer der girmez çıksa çok pahalı der gene girmez :) 2013 ten beri cesur olan kazandı bundan sonra ne olur hep birlikte göreceğiz
Printable View
zaten bende bu konuya degindim.Elinde dolar olan herkes olduk bittik derdinde heryerde.
Ama tl den kurtulup dovize yatirim yapmanin cesaretini gostermis herkes bana gore uzun vadede kardadir.Gunluk bakmak cok yanlis..
Sorun su ki acil tl ihtiyaciniz yoksa doviz yatirimi her zaman en mantiklisi..
Daha once de yazdim kendim sanayiciyim ve su an haberlerde vs goremeyeceginiz cok ciddi sikinti mevcut uretimde..
Her gun ayri bir konkordato..SIz sadece bunlari goruyorsunuz.Cevremde ki 10 sirketten 7 sinin cekleri senetleri donmus vaziyette uzatmalari oynuyorlar..
Gelecek sene bu senenin yarisi vergi toplayamayacak devlet adim gibi eminim..Bu durumun sonucu ne olacak ?..Doviz bu sene yaptigi agustos ayi hareketini daha sik yapabilir bence..
Daha kucuk-orta esnafin 2019 yeni fatura kanunundan haberi yok..Asil bunu ogrendiklerinde ne olacak onu da merak ediyorum..
Sterlin neden abarttı bu kadar , bakan istifa etti diye mi?
Bir de arkadaşlar doların diğer para birimleriyle yıllık paritesini görebileceğim bir yer var mı, tarihsel ortalamaları merak ediyorum da . YTD
Adam insider bence,kendi görüşleri olduğunu sanmıyorum.Neden bu tür söylentiler çıkardıklarını bilmiyorum ama inanıp,ciddi ciddi kendine sığınak inşa ettiren bile var.Bu arada dolar da zaten şimdilik üst değil alt çizgiye yönelmiş görünüyor.Böyle olursa da rahat 8-10 aylık vade kaybı gerçekleşecek gibi.Düşüş senaryosu en az %20 vade kaybı ve çıkış görmek için 1 yıl beklemek anlamına gelir.Tabi şu an herşey spekülatif,her senaryonun gerçekleşme ihtimali de var,bu yüzden muhtemelen her ne pozisyonda olursa olsun herkesin kafasında soru işareti vardır.Mühim olan o soru işaretiyle beraber huzurlu yaşamayı öğrenmek.Kim karda,kim zararda, bunun 2 hatta 3 yıldan önce konuşulması anlamsız.Yani Kırkpınardaki gibi; altta kaldım diye yerinme üste çıktım diye sevinme
Valla buralardan alım yapacam kademeli...