iş bankası ile iş yatırım farklı kurumlar..
Printable View
iş bankası ile iş yatırım farklı kurumlar..
İş bankası ile İş yatırım takasta farklı kurumlar.
HSBC ilk olarak Aralık ayının ortalarında almaya başladı. O günden bugüne kadar 1.077.000 lot aldılar. Bunun sadece 75 binini Credit Suisse üzerinden aldılar gerisi HSBC.
Şimdi 13-14 aralık tarihinden bugüne takas değişimlerine bakarsan kim almış kim satmış açıkca görübüyor.
O tarihten bugüne kadar 11. milyon lota yakın HSBC , Credit Suisse üzerinden İş bankası almış. 258 bin lot Piramit almış , 185 bin lot İş yatırım almış.
Satanlar ise 410 bin lot Citibank yabancı , 370 bin lot Yatırım fonları , 263 bin lot Vakıf.
En fazla Satanların Citibank yabancı ve Yatırım fonu olmasına sevindim. Bu demek oluyor ki KY son 1 ayda çok mal kaptırmamış. 3. sıradaki Vakıf ise bunu keyfinden yaptı. O kaptırmış görünüyor ama o da benim umurumda değil. Bu tahtayı bozmak için elinden geleni yaptı Vakıf bugüne kadar.
Dolayısıyla son 1 aylık takasta hisseye para girişi olduğunu görüyoruz ve hisse daha az elde toplu hale geliyor. Bu da ilerisi için olumlu.
Şu an bize tek lazım olan şey , ya Pereanın yada HSBC'den alan şahsın daha sert alım yapması. Yada başka birinin. 1 hafta içinde 1 milyon lot alım yapan birileri olursa 15 liranın da üstüne çıkabiliriz. 13 liranın dip olduğu artık kesin gibi.
Bilanço vakti de yaklaşıyor , eğer 2021 4. çeyrek net kar açısından beklenenden iyi gelirse artık önümüzde kimsenin durması çok mümkün görünmüyor.
Birkaç ay sabredersek ne demek istediğim daha net anlaşılacak sanırım. Bu iş sabır işi , biz de isteriz alsınlar koparsınlar tavan tavan gitsin ama bunun için gerekçe yok şu an. Ama 2-3 ay sonra bunun da gerekçeleri başlar. Tavan tavan olmasa bile çok daha sağlam ve kendinden emin gidecek. Şu an sadece HSBC'ye bağımlı hale geldik ama 2022 1. çeyrekten sonra alıcısı çok olacak İnşaallah bu kağıdın.
Yani anlayacağın cep to cep operasyonu yok şu an tahtada. Son 1 ayda alanlar ve satanlar çok ayrı kişiler. Sadece bugüne bakma.
Benim de iş bankasında lotlarım maliyetim 0,00 tl 19 ve 21 arası bende 13 civarı alabilirsem 10 lot almak istiyorum nasip olursa. 10 bin lotu milyonluk lotu olan abiden ayrı hesaplayın 😁
Benim en çok tedirgin olduğum konularda bazı hisselerin uzun yıllar yatay seyredip son bir kaç senede yukarı ivmelenmesi. Yani demek istediğim uzun yıllar yataya bağlayıp sonradan çıkması bir yataya bağlama daha durumu olmasından korkuyorum sanırım.
Hisseyi takip etmeye başladığım kısa sürede Info alış yaptığında hisse biraz hareketleniyor
Dediğim gibi oldu şu an 13.40 civarlarında
Hisse ile ilgili bir pozitif bir de negatif görüşümü söyleceğim
HSBC'deki kişi ne yapıp etti ve haftalığı 13 üstü kapattı defansif stili var bu arkadaşın biliyoruz artık.
Hisseyi bir şekilde 13 rakamında tutuyor bu pozitif olanı
Négatif olanı ise,
Bu arkadaş aslında mesaj veriyor birilerine bakın ben defansif olarak savunuyorum hisseyi bir hücumcu gelse taşın altına elini koysa her şey güzel olacak.
Ancak bu mesajı alan yatırımcı yok şimdiye kadar.
Bilançoyu bekliyor olabilir mi?