https://www.tradingview.com/x/twyc9QOP/
haftalık
dolar bazlı hedeflerim böyle.
ama daha fibo açısından daha toplama bölgesindeyiz.
tabi bence
Printable View
https://www.tradingview.com/x/twyc9QOP/
haftalık
dolar bazlı hedeflerim böyle.
ama daha fibo açısından daha toplama bölgesindeyiz.
tabi bence
https://www.tradingview.com/x/zkKJrcUE/
haftalık
dolar bazlı daha dipden çıkamamışız.
0.81 fibo seviyesi kırılır üzerinde kalırsak
bizim için yükseliş hareketi başlamış olacak
ve dolar bazlı yükseliş tirendine girmiş oluruz.
tabi bence.
bu ilk grafikti..
yanlışlıkla izlediğim başka sayfaya eklemişim.
Uzun süredir siteye girmiyordum. Halka arzına katılmadığım ama sonradan dahil olduğum bir hisse bu. Portfoyümün %50'si burada. Çok trade ettirdiği için maliyetlerim iyi ama, yine de %100 kazanmaktan uzaktayız, çünkü tarihi zirvelerin hala %20 altındayız, enflasyonu saymıyorum bile.
Sayın Keko'nun bu mesajını görünce yazmak istedim. Tam olarak söylediğiniz yöne doğru gitmeyi değerlendirecektir şirket. Alarko Saraköy'de, Kocaer de Aydın-Denizli sınırının Aydın tarafında bizimki JES işine giriyor. Gıda-tarım şaşmaz istikamet olacaktır.
Ama şunu belirtmekte fayda var, JES işi zaman alacaktır. 2025'ten önce buradan bir şey beklememek gerektiğini düşünüyorum.
Biz önce 2023 12 aylığı görelim, 2024 her halükarda ana faaliyet alanındaki katma değer ürün çeşitliliği ile çok iyi gidecektir.
Yıl sonu 15 milyar ciro, 3 net kar bekleyelim bakalım ne olacak.
Bu arada kcaer'in halka arzına katılmama sebebim 2022'de hep brlsm'de olmamdan kaynaklıydı. İyi de kazandık ama maalesef seçim öncesi yandaş firma riskine girmemk için bir çıktık sonra arkadan bakakaldık, kocaer de maalesef istediğimiz performansı henüz sağlayamadı.
KKM işi nasıl etkiler diyenler için:
1) Kısa vadede; tahtanın sahibi olan veya olmak isteyen bize negatif bir hava yaratabilir.
2) Fırtına dindiğinde; (aslında aslolan durum) fiyatlama şuna endeksli olacaktır. KKM'den ayrılan dövize giderse, döviz artarsa, Kcaer'e dövizin artışı mı yarar, artmaması mı? (bunun cevabı, döviz yükümlülüğün mü fazla, döviz gelirin mi fazla sorusunun cevabıdır)
3) KKM isi faizleri arttırırsa, bunun etkisi ne olur? Nakit akış problemimiz yok dedi GM, oradan gol yenmez gibi..
İyi yönetilen, iyi bir firma. Sektöründen dolayı uçarı hareketler beklemesek de belli oranlarda hep varız.
Esen kalın
kocaer sektöründen pozitif ayrışıyor..çünkü gerçekte kar marjı düşük ve sadece ara malı üreten demir çelik sektöründen faaliyet olarak da ayrışmış bir kocaer var karşımızda...kocaer çeliği işleyerek nihai ürüne çeviriyor..bu ürünün katma değeri yüksektir ..ihracat bağlantıları kuvvetli...cirosunun %70 i ihracattan geliyor..yaptığı yatırımlar tamamlandığında neredeyse cirosunun tamamı kar marjı yüksek katma değeri yüksek ürünlerden gelecek...kocaer strateji büyüme alanı olarak kendine enerji özelikle de yenilenebilir enerji alanını seçti...
kısacası kocaer demir çelik sektöründen ayrışacak kar marjı yüksek bir sanayi şirketine, enerji şirketine ve belki de ileride tarım ve gıda şirketine evriliyor..