Bundan sonra da kkm çözülmezse ona ya okkalı vergi gelir ya sınırlama gelir ya da iptal
Printable View
RTE nin eli yerel seçimlerde daha kolay.Muhalefette çatlak var.Yani ittifak olmazsa İSTANBUL-ANKARA nın kazanılması mümkün değil.
İP-HDP ayrı aday açıklama eğiliminde...
yani demek istediğim; seçimi kazanmaya dönük olmayan bir ekonomik plan -faiz -kredi politikası olabilir.
Bir diger asama FED den faiz artirimlari kesmesi ve hatta gelecek yil indirmesi bekleniyordu
Adam cikti belki 1 tane daha faiz artirimi yapabiliriz. Faiz indirimin lafi bile gecmedi
KKM de dovize endeksli olanlara yuzde 50 faiz vermeye basladi bankalar ve bence amac bunu yuzde 70 lere getirmek
Yuzde 50 de hala istenilen cikislar olmuyor ustelik, adam reel faiz istiyor.
Bankalara inşallah vermezler,artan fiyat larla.beraber havada olanlarada:he:
Bunu anlatmaya çalıştım.Mesele NACİ-MŞ olayı değil.RUSYA VE BİZ düşük fiyatlanıyoruz.Olay ekonomiden öte:hukuk-servete bloke konulması vs...Bunun için bu anlayış oldukça 3.05 dolar aşılamaz, dedim...(2 dolarken bile söylerdim)
Allahın emri değil.Taşma oldu 3.10 dan döndük.Bence geniş marjda yani 1.80 ile 3.10 arasında dolanmamız lazım.Kimsenin gönlü kalmasın şunu 3.25 (2017-18 seviyesi) yapalım...:)Global kriz çıkmazsa... 1.80 ile 3.25 dolar arası olsun.
2017-18 den beri 3.25 üzeri yok.NACİ VARKEN bile 2.25 gördük.
Ocak 3.05 dolar olayı MUHALEFETİN ön fiyatlamasıydı.
Osman Cevdet Akçay izlediğim bir programında uzun dönemde enflasyon nereye oturur gibi bir çalışma yapmış ve %30-35 gibi bir tahminde bulunmuştu ( şimdi artık kendisi merkez bankasında yetkili konumunda, verileri daha zengin benzer bir analizi çoktan yapmış olmalı)
Sağlıkla …
İki hissede tabana yakın yerlere girdim ,belki manyaklık yapıp verirse pide çıkar.