Ankara için özel durum şu, Ankarada orta - ust ve ust segmentte kriz filan olmaz tecrübe ile sabittir.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ankara için özel durum şu, Ankarada orta - ust ve ust segmentte kriz filan olmaz tecrübe ile sabittir.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında 2005 yılına kadar herşey normaldi ve 100-120K arasında gayrimenkul bulmak çok kolaydı ama 2005-2015 yılları arasında para bolluğu dönemi oldu yani Türkiye'ye tabiri yerindeyse yabancı sermaye ve dolar yağdı ve kira çarpanları 120K dan 290K ya kadar çıktı. 2005 yılına kadar 144 K üzeri evlere pahalı der yüzüne bile bakmazdık. Ben o dönemlerin tekrar geri geleceğine inanıyor ve normal olmayan şimdiki dönemlerin eski normallere döneceğini düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/Xnl0Bp.jpg
Ev sahiplerine 20 yıl boyunca kira vermeseydim cebimde beş kuruş param olmaz ama elimde sadece 1 evim olurdu. Fakat ben 20 yıl boyunca ev sahiplerine kira verdim ve cebimde şu an 6 evi alacak kadar birikimim var.
Huzurlu olma konusuna geldiğinde paran varsa bütün evler senin diyorum. Bir de kredi ile ev alsaydım hiç ama hiç huzurlu olamazdım. İşsizlik oranları hızla artacak ve alınan krediler ödenemeyecekken huzurdan bahsetmek?
Sadece burada değil normal hayatta da çevremde "Ayda 10 Bin lira para mı yaaa?" diyen tiplemeler türedi.
Diyorum ki adam gibi, efendi gibi harcaması olana ve parasını iyi yönetebilene ayda 4-5 bin lira bile iyi paradır. Ama Adam olmayana ayda 100 Bin lira versen onu bile çarçur eder.
İnstagramda hava atacağım diye olmadık kılıklara girerseniz size ayda 100 de 200 de yetmez...
Sizin gibi olanın sayısı çok azdır.
Genelde kira ödeyenler kısır bir döngüde.
Eğer sizin gibi bu işi çok iyi becerebilen varsa sözüm yok ama genelde öyle değil.
400 binlik evi 80bin peşinat verip almak çok daha mantıklı.
Yoksa 20 yıl sonra birçok kiracının yaşadığı gibi elde sıfır kalır.
Uzun vadeli yatırımları ile tanınan WARREN BUFFET yıllardan beri 35 000 Dolarlık evde oturuyorsa ,
Facebook ' un sahibi Mark Zukerberg 20 000 Dolarlık mütevazi bir arabaya biniyorsa ,
Japonya ' nın en zengin iş adamlarından biri 75 M2 dairede oturuyorsa ,
İsrafı , lüksü , görgüsüzlüğü , gereksiz harcamaları benimseyen biz müslümanlar kendimize çeki düzen vermemiz gerekmez mi ?
Sen Ahmet efendi , sen Ayşe hanım 5000 TL ' lik İPHONE tel. alırsan , taşıt kredisi çekip lüks arabalara binersen , tatillerde Egolarınızı tatmin etmek için selfie çekersen , haftanın 2-3 günü dışarıda yemek yersen , plansız programsız harcamalar yaparsan sana değil 10 000 TL , 100 000 TL bile yetmez . Ondan sonra ne mi olur ? Kapına dayanan icra memurları ile başbaşa verip eski günleri yad ederek ağlayıverirsin sonra ...