100K TR Burgan %15 kitledik..........:oleyo:
Printable View
100K TR Burgan %15 kitledik..........:oleyo:
Evet benim de bugün dönüşüm vardı, %15 veriyorlar. Ama 32 gün mü daha uzun mu karar veremedim. %15 ciler, kaç gün bağlıyorsunuz ? :)
Vade sonum 28 aralık. Güzel bir oran alabilirsem 90 gün bağlamayı düşünüyorum. 3 aydan uzun bağlamak büyük risk bence. Fed 2018 için 3 faiz artışı öngörüyor. Ocak toplantısında pas geçip mart toplantısında faiz artıracaklar diye tahmin ediyorum. Faizlerin düşürülmesi 2018 için imkansıza yakın. Sene sonunda bilanço etkisi kalkınca bir gevşeme mutlaka olacaktır. Ama şubat gibi toparlar tahminim. Merkez suyu durdurmak için set kurmaya devam edecek ama set ne kadar dayanır hep birlikte göreceğiz. Setin arkasında muazzam enerji birikiyor.
Sabah forumu takip etmemiş arkadaşlar için güncel aldığım oranlar
İCBC 14.75
TBANK 14.90 (15 alınabilir)
ODEABANK 15
BURGAN 14.90-15 (Kısa ve uzun vadede değişebiliyor)
Vakıfbank 14.60 (biraz daha yüksek verirler gibi)
Fibabanka yeni giriş sanırım 15 alınabilir ama temditler çok sıkıntılı düşük bir oran teklif ettikleri için (3 ay 13.75) bugün çıktım.
Uzun vadeli yapmak isteyince bankalar biraz daha düşük oran verme taraftarı onu gözlemledim.
Sonuç olarak Fibadan çıktım Burgan 3 Ay vadeli 14.90 bağladım.Miktar 115k.Burgan yeni hesap değil mevcutta başka vadelimde var ama yeni para girişi.
Az önce vakıfbanktan geldim.bir akraba için milyon üstü oran aldım..32-45 arası 15,00;92-100 arası 14.90;6 aya 13.50 teklif ettiler.Bu şehir efsanesi olan oranları sordum,yok öyle birşey dediler...Özellikle özel bankacılık vakıfbank banka bonosu oranları filan 15.40'lar masal dediler...
Normal mevduat oksijen değil.
Burgan evet kısa vade oranı.
Bugün itibarıyla kısa vade 15'e oturdu (32-45 gün arası bazı bankalar 60 güne kadar çıkabiliyor)
Bu oran altına kısa vade bağlanmaz.
Hafta sonuna doğru ve önümüzdeki hafta mevduat doygunluğuna göre bazı bankalar bir miktar daha yüksek verebilir diye düşünüyorum (15.50 olurmu hep birlikte görücez)