Originally Posted by
Otokar
hem ticari tarafta hem de savunma tarafında karlılığı artırabilecek yeterince adım atıldığını düşünüyorum. karlılık arttıktan sonra şuanda 10fk altında fiyatlanan bir koç şirketi illaki gelir hakettiği değerler. bugün gelmezse yarın gelir bu yıl gelmezse sonraki yıllarda gelir. fiyatın yukarı gitmemesi sonraki dönemlerde oluşabilecek yükseliş için daha fazla potansiyel sunar. bu açıdan şirket yeterki yeni işler alsın karlılığı artsın isterse 300 lirada 1 yıl sabitlesinler fiyatı ben çok umursamam. şirket son 10 yılda sadece argeye 1,3 milyardan fazla para harcamış piyasa değeri 7.6 milyar tl. kaydırılmış son 4 çeyreklik kar olmuş 850 milyon lira geçtiğimiz yılki 6 aylık karını katlamış 2 katına. çer çöp hisseleri 40-50 fk ya fiyatlıyolar da öve öve bitiremiyolar, aynı şekilde onu yapacak bunu edecek denen hisseler veya sadece bedelsiz beklentisiyle çok yüksekten fiyatlanan hisseler. olası bir düşüşte ellerinde pimi çekilmiş bombayla gezdiklerinin farkında değiller. olası bir düşüşte otokarda paranız yarıya inebilir bu her daim mümkündür fakat çok yüksek fklarda fiyatlanan ve özellikle karı artmayan büyümeyen şirketlerde kasayı sıfıra yakına çekme ihtimali yüksektir.
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.