Valla şaka değil finans işlerine ilgim var diye yakınlarımdan soran eden oluyor onlara bunu dedim valla,dolara el koyarız falan söylentisi oluyor da altına el koyarız söylentisi hiç yok di mi diyorum ben zaten :)))))))))
Printable View
Geçen Twitter'da yazılmıştı malum parti Venezüella modelini uyguluyor diye bundan 2 yıl önce Venezüella bolivarina 2 milyon dolar yatıran birinin parası 3 dolara düştü bilmem.anlatabildimmi.
Bugünlerde döllenen bir rakam var söylemiyorum ama benim hedefimlede tutan bir rakam o yüzden ufak ufak dolar alabilmek icin uzun vadeli TL arayışına girdik de faizler mübarek iyi ucmus
Eğer 2 milyon 3 Dolar edecek diyorsanız %50 faizle borçlanın yine karlı çıkarsınız
Aynen sn umutabi dediğinizi mahfi eğilmez zaten yazdı.Bankalarda o kadar dolar yok el falan konamaz merak etmeyin el konacak para bankada olmaz onlar kredi olarak falan dağıtılmıştır dedi.Yani asıl soru sistem devam edecek mi etmeyecek mi,bence bankacılık sistemi devam eder etmek zorunda ,zaten etmezse başka bir ülke olmuşuz demektir o ülkede de paran olsa ne olacak olmasa ne olacak başka türlü kanunlar devrede demektir :)))))))))))
yunan bir misafirimiz var evimizde. bugün az muhabbet ettik. krizlerini anlattı. sermaye kontrolünü.. günde 40 euro para çekmeleri, kriz öncesi 1.7M euro eden evinin şu anda 700K euro ettiğini vs.. zaten az çok bildiğimiz şeyler de birinci ağızdan dinleyince daha bir korkutucu oluyor. bir de bu eu ülkesi. ona buna kafa tutan bir ortadoğu ülkesi değil.
bizi düşününce..... hayırlısı diyelim.
Sn. Short yatırım tavsiyesi olmasın ama size fikrimi yazayım..
Şu sıralar altın almak için biraz erken olabilir, katılırım..NŞA bir ipte iki cambaz oynamaz..yani normal piyasa koşullarında bildiğiniz gibi dolar yükseliyorken altın düşer, yada tersi..malum globalde dolar fonlamasının zorlaştığı ölçüde (ki bence en az bir 6 ayı daha var diye düşünüyorum) altının normalde pek şansı olamaz..ancak bu süre zarfında doların sıkılaşması sonucu bir yerlerde ülkelerde/şirketlerde kırılmalar veya panik vb. oluşmaya başlarsa (ki muhtemeldir) altında bu kokuyu alır(güvenli liman) ve o 1000'li değerleri göremez diye düşünüyorum..zaten görürsede dolar uçmuştur, o kadarda farketmez..
Kısaca dolar yükselsede, altın paniği hissetiğinde direnmeye başlar yada hafiften yükselmeye başlar..o noktalar bence alım noktaları olabilir..YTD..
Enflasyon şokuna karşı kemerleri bağlayın!
Yüzde 2,2 seviyesinde olan ortalama Ağustos ayı enflasyon beklentilerinin aksine tüketici fiyat enflasyonunun yüzde 3,0-3,5 aralığında olması çok daha mümkün.
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...aglayin-25691/
Enflasyonu bekliyoruz gözlerimiz kapalı ,Dolarımız çıkacak mı yine fezaya , reisin dediği gibi birilerinemi geçecek, yoksa enflasyon çıktı Dolar düştümü olacak ! Çekirdekler hazır zevkle izleyeceğiz Tük` in baskılanmış enflasyon rakamlarını ...