Köyler şehirler bu adamlardan sorumlu..
Onlar her yerde
Dernek başkanı
Uyanık kurnaz sansar tilki lakapları
Paranı döndüğü her işi yaparlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Köyler şehirler bu adamlardan sorumlu..
Onlar her yerde
Dernek başkanı
Uyanık kurnaz sansar tilki lakapları
Paranı döndüğü her işi yaparlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz yıllık%12. Bunlar günlük%1 ile para veriyor. Hangi akıllı
Ben de Allah korkusu şeref haysiyet olmasa bunların âlasını yapardım. Hele hele 2014 yıllarında bankalar para vermek için kapı dolaşıyordu. Bu işten para kaz***** görmedim. %12 yıllık faiz döneminde günlük %1 faiz ile para alan batıktır. Kaç kez uyardık. Adamlar ile akraba sanki. Bizim ki de ilk başta ortada avare avare dolaşırken bir hayırsever nerdeyse yeni tanıştığı biri bunun üzerine şirket aldı. Çevresinde güvendiği kimse yokmuş gibi. Çuvalla para vardı lüks arabalar vs. Kaç tane çek koçanı aldıysa hepsini doğramış. Hepsi bizimkinin üstünde kaldı. Bizimki de amcaoğlu ve dünürü üzerinden yaptı. İlk başta sadece kredi kartı yatır çek vardı. Sermayesi eş dost saf insanların Kredi kartından çektiği bir ay kullandığı paraaydı. Adam kredi kartı limitine aylık %10 veriyor. %20 -30 satıyor du. Batmadan önce 2 si Mercedes 15 araba ve büyük bir para vardı. Parayı cargocar bayisine kaptırınca battı. Çünkü ana iş yatır çekti. Şuan ki borç 10 milyon vardır. Kaç kişi bilmiyorum. Belki yüzlerce. Çocuğunun yuvası bile dağılıyor du.
Hacı hacıyı Mekke'de, derviş dervişi tekkede bulur.
Cahil az kalır malın biri. Salağın teki. Benden 83 bine ev aldığım dönemde 35 bin aldı. Bir sene boyunca her gün battım diye hiç uyumadım. İlk ben kurtardım parayı en son babam. Babamı kaç kez tembih ettim sakın verme ve tefecilik yapıyor diye. Her gün değişik değişik Mercedese binince babam da vermiş. Benim verme sebebim hayırsever bunun üstüne şirket alarak batırdı. O borcu çalışarak ödeyemezdi. Kurtarsın diye verdim. Bizim ki borcu kurtardı. Üstüne parası arabaları oldu. Karı kız hovardalik. Servet yapmaya kalktı hırslandı en son da gümledi. Şuan yuvası da kalmadı şerefi de. Gerçi bizim ki askere giderken şerefini haysiyetini nizamiye bırakmış oradan da kaybetmiş. Adam olsun diye 20 yıl uğraştım olmadı. Çocuklarının bile o.ç dediği bir adam artık.
Hayatımın en az 20 yılı hem aileme hem kardeşim ve yeğenlere bakmak için iki üç işte çalışarak geçti. Gün aşırı 6-7 saat uyudum. Öyle çalıştım öyle çalıştım ki en son kimildayacak dermanım kalmadı 3 mt den düşüp felç oldum. İki yeğenim evlendi kardeşim çakışıyor kendi ayakları üzerinde. Bu kadarı benim için büyük başarı. İnsan kardeşi olunca arkasını dönüp gidemiyor. Onlar açken yemek yiyemiyor. Benim ilk beynimden vurulduğum an yeğenimin dayicim bugün daha çok doydum sözü dür.