İki doz çin aşısını vurulmuş kuzenim şuan pozitif karantinada.
Sağlık çalışanı.
Aşı çözüm?
Printable View
İki doz çin aşısını vurulmuş kuzenim şuan pozitif karantinada.
Sağlık çalışanı.
Aşı çözüm?
Aşı yapalımmı yaptırmayalım mı tam karar veremedim...Uzun zamandır aşı hakkım vardı çin aşısına güvenmediğimden hakkımı kullanamıştım...Yarın biontech yaptırmayı düşünüyorum....Şu zamana kadar çevremde birçok iinsan korona oldu , en son bankacı arkadaş aradı korona oldumsadece parol alıyorum durum iyi hafif geçiyor dedi...
Biontch yeni geldiğinden etkisikonusunda tam bir bilgi yok....Aşı yaptırayım mı diye hala ikilemdeyim...
Artık altında hareketlenme olması lazım, epeydir kararsız Kazım olarak geziniyor. Dolarda hareket için ise biraz daha zaman gerek diye tahmin ediyorum. Belki dış politika,belki siyaset belki de covid ve turizm ilişkisi bahane olur. Hareket derken aşağısı da var, yukarısı da var ama profesyonellerin de bundan öte birşey bildiklerini sanmıyorum. Benimkisi tahminden ibaret, temennim de herkes gibi pozisyonum yönünde. Bekleyip ne olacağını göreceğiz
5 te 1 hazinenin işte, %20...düşman da belli..sorun yok, her şey mevzuata uygun..dağılabiliriz..
Biontech in kanı pıhtılaşma yan etkisi var bence daha riskli. Çin aşısında yakalanırsak hafif atlatma durumu var. Vaka sayısı zirvede muhtemelen al ver derken biraz form değişikliği olmuş olabilir. Bence en azından hafif atlatma durumu bile yeterli. İki doz antikorlar tam zirve yapmamış olabilir. Yeni bir virüs çözümü zaman alacak gibi. Bu çözüm sürecinde zaman kazanma da bir kazanç.
Hiç bir tedavi yada aşı tam koruma sağlamaz. Sağlıkta %100 olan bir tedavi yok. Bademcik ameliyatının bile ölüm riski vardır. Bence aşı yaptırın. Zaman kazanın. Bu süreçte canlı kalmak da bir kazanç
İpin ucu kaçmış vaka sayısı 50 bin bunun dışında semptom göstermeyenler var. Bu kadar kötü bir durumda ben aşı yaptırmayacam demek Nuh tufanında Nuh peygamber in oğlunun zirveye çıkarak korunması gibi.
Biontech aşısı ile ilgili beyanım yanlış oldu. İngiliz aşısında kanı pıhtılaşma yan etkisi var. Sağlık ocağında her nerede ne bulursanız olun. Bu konuda Fatih Altaylı bulduğum aşıyı olurum en azından semptomlar hafif geçer demiştir.