Henüz şimdiye kadar ödemedim, acil kombi bozulması durumunda yaptırdığımın parasını kiradan düşmüştüm.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Kullanıma bağlı masrafları kiracı öder. Ama atıyorum kombinin contası değişecek vanası kırıldı kiracı değiştirwcek beyni bozuldu wvaahibi yaptıracak
Afedersiniz ama iyi .ok yemis.
Tasarruf bilinci diye lutfen boyle ruh hastasi insanlari ornek almayin.
Bu gibi adamlarinin parasini gelinleri torunlari catir catir yerler, arkasindan bi igne kadar hayir bile islemezler.
bu salaklar da hayati boyunca cektikleri cileye yansinlar, yemeyenin parasini yerler.
Düşük kira çarpanlı o evler depreme dayanıksız ve eski evlerdi. Ömürlerinin bir kısmını doldurmuş, kalan kısmında da içinde yaşamanın riskli olacağı evler. (ayrıca eskiden banka faizleri de iyiydi, ev sahibi olmak yerine mevduat daha mantıklıydı)
80-90'larda yapılan kıytırık apartmanlar şu an kendiliğinden dökülüyor. Demirleri çürümüş, kolonları durup dururken patlıyor, tavanları düşüp paslı demirler ortaya çıkıyor.
Şu anki hazır betonlu evlerin ise ömür olarak 100 yılı çok sağlam bir şekilde devireceğine eminim, sonrasında da ucu açık.
Ara sıra yardım olsun diye marketten bişeyler alıp kapısına götürdüğümüz, herkesin fakir zannettiği, yaşlı bir teyze vardı.
Bir gün teyze öldü, oturduğu bina satılığa çıktı.
Binaya talip olduğumuzda anladık ki bina komple teyzeninmiş.
Mirasçılarının dediğine göre bankada da o yıllarda 300 küsür bin lirası varmış (bir taksi plakası kadar, bu günün 2 milyonu falan)
Meğer herkesi kandırıp sömürmüş cimri kocakarı. :)
Çoluğu çocuğu da yok. Paralar uzak akrabalara kaldı hep.
Çıtır çıtır yemişlerdir.
Emlak piyasası saçma sapan bir hal aldı.Şark kurnazı olarak emlakçı ve mütahiti görsekte millet olarak onlardan aşağı kalır yanımız yok.1.5 yıl ev aradım ve buldum.Her türlü insanla muhatap oldum.Uyanık emlakçılar bir yana sonradan görme ukala insanlar,paranın şımartığı yaşlı teyzeler.1.kat diye götürdükleri ev yarı zemin çıktı 3+1 bir diye götürdükleri ev 2+1 çıktı.Ağzımızdan yalan eksik olmuyor ama ellhamdülilah müslümanız diyoruz.Zor bir piyasa kendinize kriterler koymazsanız sürü piskolojisine ayak uydurup yanlış kararlar verebilirsiniz.Iki kere tapudan döndüm.Anlaştığım bir evde kat mülkiyeti alınmamış emlakçıya göre hiç bir sorun çıkmaz takılma diyor.Ulan çakal pazarlığı yaparken kat mülkiyeti var diye pazarlık yapıyorsun tapuya giderken haberim yoktu bir şey olmaz diyor.Bir diğerinde kaporasını verdin expertizini yaptırdım tapuya işleme geçeceğiz.Expertiz raporunu inceledim 120 m2 üzerinden anlaştığım ev 96 m2.Satıcıya nedir bu durum diye sordum yanlışlık olabilir belediyeye geçip projeyi incelyelim dedim.Projede 96 m2 kiler sığınak olarak ayrılan bölümler imar affından yararlanılarak daireye çevrilmiş sitede otopark olmasına rağmen daire ve arsa payında hiç bir hak verilmemiş.Daire merdiven boşluğuyla 100 net 96 m2.Satıcıyla gırtlak gırtlağa girecektik.Her kez bu şekilde satış yapıyor mal bu işine geliyorsa al gelmiyorsa başka birini bulurum dedi.Uzun lafın kısası emlakçı müteahit ev sahibi fark etmez ahlaklı insanı bulmak zor bu piyasada.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülkede zeki insan sorunu yok ahlâklı ve güvenilir insan sorunu var maalesef ! Bizim insanımıza para ve kariyer deme ! Nereden geldiğini unutup seni beni boşver kardeşini bile tanımaz . Ülke neden gelişmiyor diye merak ediyoruz ya hani ! İşte böyle ahlâk fukarası SÜSLÜMANLAR yüzünden gelişmiyor . Emlakçı , Avukat , Muhasebeci , Taksici aman aman ! Dikkatli olmakta fayda var .
Allah mekanını cennet eylesin inşallah ! Mehmet Akif Ersoy'un o 2 güzel sözünü hatırlatmak isterim .
* Batıya gittim İslam'ı gördüm müslüman yoktu ; Doğuya gittim müslüman vardı ama İslâm yoktu .
* Mehmet Akif Ersoy ' a sormuşlar . Hocam Batıya gittiniz ne gördünüz ? Vallahi İşleri dinimiz gibi dinleri de işimiz gibi ...
Namaz , niyaz , hac , zekat bir kenara dursun . Bizim ilk önce İslam ahlakını yaşayıp gençlere aşılamamız lazım . Dindarlığı öğrettik ama İslâm ahlâkını ve insan olmayı bir türlü öğretemedik ...