Hocam bazı kelimeleri sözlük kafasına göre yazıyor süsbansiyon olacak.
Printable View
Küçük kızın diş yapısına çok bozuk beş sene önce üniversite Hastanesi'ne diş teli için başvurduk beş yıl sonra çağırdılar. Bazı malzemeleri alın dediler marka ve özellik istediler Ankara'da bir firmada bulduk 9000 tl sadece şimdilik ödedik. Hanım benim yüzümden baya diş sorunlarını ötelemişti o da diş hekimliğine gitti onun bir dişi için porselen kaplama 600 tl istemişler. O iki Suriyelinin boncuk gibi dizilmiş porselen dişleri görünce bunlar bu parayı nereden buldu diye kafamda sorular oluştu.
Aha en güncel en en en süper seçim vaadi.
https://youtube.com/shorts/3_VegeI1E0I?feature=share
Verilen sosyal yardım ve kalemler bildiğim kadarıyla. Kira yardımı, elektrik, doğalgaz, su yardımı, gıda yardımı, kırtasiye ve giyim yardımı. Bunları belediye, kaymakamlık ve aile bakanlığından alıyorsunuz. İşsiz olmanız yada kayıtdışı çalışmanız yeterli. Bizim eski kiracı bu yardımlar sayesinde çalışmadan kirasını ödüyor doğalgaz faturasını ödüyordu. Şuan ki rakamlar ile aylık toplam 3-5 bin den az değildir. Bir taraftan asgari ücret 8500 TL çalışırsan diğer yandan hayatında devlete hiç faydası olmayan biri için 65 yaş üstü maaş ve sosyal yardımlar asgarî ücret kadar. Akp nin oy deposu bunlar. Hatta Urfa'da 1 milyonun üzerinde sosyal yardım alan var her iki kişiden biri sosyal yardım alıyor nasıl oluyorsa.
Benim en küçük amcam iki üç sene öncesine kadar durumu baya kötü kayıtdışı çalıştı. Bir sene önce çiftçi bağkuru ile emekli oldu. Şuan da deprem vs işleri baya açılmış. Bunun yanında sosyal yardım alıyordu önce hala yatmaya devam ediyormuş emekli olmasına rağmen.
Benim hastane ilaç medikal malzeme vs 2000 TL aylık gidiyor. Eğer bu Suriyeliler bunu bedava alıyor boncuk gibi dizilmiş porselen dişleri bedava yaptırıyor üstüne vatandaş olmuşsa diğer asgari ücret kadar dolaylı sosyal yardım alanlarla bu seçim at başı gider. Üç asgari ücret kadar prim ödedim aldığım maaş 7800 hiç prim ödemeyen sosyal yardımlarla benden fazla alıyor düşünün artık.