Üstadım. İlk gönderini oku yeniden...
Belki heyecanlı yazılmış ama pek de öyle sorgulayıcı dili olan bir gönderi değil.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...91#post6916291
Olur bazen.
Lakin:
"Senin Üslupta bayağı bir AKP esintisi yok değil" demişsin...
Bak, ben gerçek bir iktidar yanlısı esintisi vereyim. Şak diye anlayacaksın dilden:
Kahve muhabbeti olur, köşe yazısı olur, TV haberi olur, YouTube gönderisi olur...
1. Doğru:
"johns hopkins üniversitesi'ne bağlı amerikan-isveç merkezli silkroad enstitüsü. türkçesiyle ipekyolu enstitüsü. bu enstitü 2008(Y.N. Şüpheli) senesinde 75 sayfalık bir raporhazırlar. raporda 2023 türkiyesi için 3 senaryo ortaya koyulur. türkiye'nin muhafazakarlaşması, askeri yönetimle idare edilmesi (en düşük ihtimal), baskın siyasi akımların uzlaşması. bu 3 senaryodan gerçekleşmesi en kuvvetli bulunan ise şudur.
-Hımmm doğru gibi.
2. Doğru:
"cumhuriyet'in 100. yıldönümünü kutlayan türkiye atatürk'ün hedeflediğinden çok daha muhafazakâr bir ülkedir. şeriat ile yönetilmez ancak islami muhafazakârlık yerleşik baskın bir sosyal güce dönüşmüştür. 2011 seçimlerini yine akp kazanır, chp marjinalleşir. 2014'te halk arasında yapılan ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerini tayyip erdoğan kazanarak cumhurbaşkanı olur. erdoğan 2019'da yeniden cumhurbaşkanı seçilir. 2011'de abdullah gül anayasa mahkemesi'ne islami yönlü yargıçlar atar, dönemin genelkurmay başkanı ışık koşaner, atatürk'ün ilkelerine saygı gösterilmesine yönelik bir açıklama yayınlar ancak yabancı yatırımcıları korkutmaktan çekinen ve washington'dan darbe için yeşil ışık alamayan ordu islami muhafazakâr hükümetle eskisi gibi çalışmayı sürdürür. akp kürt meselesini kontrol altına alır."
-Adam haklı.
3. Doğru:
"cumhuriyet'in 100. yıldönümünü kutlayan türkiye atatürk'ün hedeflediğinden çok daha muhafazakâr bir ülkedir. şeriat ile yönetilmez ancak islami muhafazakârlık yerleşik baskın bir sosyal güce dönüşmüştür"
-Biliyor herif bu işi!
"Eeee demek ki adam doğru söylüyor!" diye düşünmeye başladık
enstitü baykal'ın istifa ettirileceğini ve yerine kılıçdaroğlu'nun getirileceğini de bu raporda haber verir. (1 buçuk sene sonra baykal kaset kumpası sonucu istifa eder)
2018'de onur öymen katıldığı bir yayında "bu enstitünün yöneticileri 2009'da beni ziyaret ettiler ve bu senaryoları anlattılar. ben de baykal'ı ve kemal beyi bundan haberdar ettim" diyor.
Hoooppp vermek istediği mesajı 3 doğrudan sonra, araya sıkıştırdığı yalanla, zihnimizle oynayarak verdi.
Çayımızı karıştırırken "vay beeaaa!" diyoruz.
"Adam doğru söylüyor!" derken bıraktılar yalanı kucağımıza.
3 doğru arasına vermek istediği yalan mesajı sıkıştırdı. Biz de "adam haklı kardeşim" seviyesine geldik.
Hangi ideolojiden gelirse gelsin, strateji bu.
BİTLO(En haşin coin borsalarından biri) zart-zurt sponsorluğunda hayatın gerçekliğini mi verecekmiş Y.OZDİL?
Geçen de F.ALTAYLI Baykar sponsorluğunda AKP eleştiriyordu.
Google Algoritma vb. denebilir...
Deee neyse ana mesajı aktarabildiysem... Ne mutlu bana.