Tþkler sn rxpu..
Brunson jet hýzýyla giderken aklýma gelen bir diðer soru; brunson ne biliyordu, neden bu kadar önemliydi? Tabii bu sorunun cevabý bu forumun konusu olur mu emin deðilim 🙂
Printable View
Ýlerleyen günlerde de KANDIRILDIK ALLAH AFFETSÝN der olur biter...
Yav gerçekten anlamýyorum. Büyük olduðumuz sanýlýyordu. Olmadýðýmýz ortaya çýktý. Bu kafa ile gidersek zati hiç olamayýz. Boþuna tatava yapmanýn anlamý yok. En sonunda mantýklý bir hamle.. USD açýsýndan ise bu Olaylarýn hiç bir anlamý yok .
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ouvv tam muhalefet olacaðým aklýma Atatürk'ün bankadaki hisseleri geliyor, odaklanan odaklan CHP hisse CHP hissehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a015220b16.jpg
Bence Brunson'un þahsý çok derin bir kiþilik deðil. Türkiye'deki yüzlerce hatta binlerce misyonerden belki bir gömlek yukarýda. Ýstihbarat veya ajanlýk faaliyetleri içinde de bulunmuþ olabilir. Brunson bana göre daha din aðýrlýklý bir kiþilik. Kendisine sunulan ajanlýk veya istihbarat opsiyonlarý ile dini alandaki hedeflerini daha kolay gerçekleþtirebileceðini düþündüðü için böyle bir çarkýn içine girmiþ olabilir. Yani Brunson'ýn þahsýnda temel hedef din ve misyonerlik.
Ancak Amerikan politikacýsý için bu bu þekilde deðil. Bana göre hem Brunson'ý hem de Türkiye'yi kendi politik hedeflerine ulaþmak için kullandýlar. Ama sadece iç politika ile ilgili faydalar da saðlamadýlar. Türkiye ile gelecekte yapacaklarý bazý *daha önemli* pazarlýklarda ülkenin zayýf noktalarýný test ettiler.
Türkiye'nin tek stratejik hatasý Trump ve þürekasýný iyi analiz edememesinden kaynaklandý.
Dikkat edilirse Amerika'ya verilen diplomatik ve politik tepkiler bugüne kadarki politikalar ve diplomasi düzlemindeydi. Ama bu hatalýydý. Çünkü bugüne kadar Amerika Türkiye ile hep pazarlýk etmiþ ama Türkiye'yi son noktaya kadar zorlamamýþtý.
Zira Trump'tan önceki politikacýlar sistem teammüllerine göre hareket eden klasik bürokrasiye ve diplomasiye baðlý politikacýlardý.
Türkiye aslýnda týpký diðer dünya devletlerinin de Amerika ile yaþadýðý þekilde karþýlýklý güçlerin sonuna kadar zorlandýðý bir müzakere sistemini deneyimlemiþ oldu.
Aslýnda Çin dahil diðer ülkelerde bu farklýlýðý öngörememiþlerdi.
Politikacýlar karþýlarýnda bir tüccarýn olduðunu önceden fark etmeliydiler.
Peki eski Amerikalý politikacýlar aptalmýydýlar ki þu anki tüccarlarýn davrandýðý gibi davranmadýlar.
Aradaki önemli fark þu, bu tür tüccar politikalarýn ilk adýmlarý eðlenceli ve baþarýlý geçer, ama aslýnda tek tek orta ve uzun vadede karþýlarýna aldýklarý güçler birleþmeyi seçebilirler. Unutmayalým ki Rusya'yý Amerika çökertmemiþtir. Tüm dünyayý yanýna almayý baþaran bir Amerika çökertmiþtir.
Amerikanýn bugünkü gücü Trump'ýn düþündüðü gibi Amerika'nýn kendi öz gücünden deðil geçmiþte verdiði tavizlerden ve kaynak aktarýmlarýndan kaynaklanmaktadýr. Cari açýk vermeyen bir Amerika dövizini dünya'ya rezerv para olarak kabul ettiremez. Dünya bu parayý rezerv olarak kabul ediyorsa karþýlýðýnda düþük gümrük tarifeleri ile Amerika'ya mal satabildiði içindir.
Trump kýsa vadeli politikalarý ile uzun vadede Amerika'ya vereceði zararýn farkýnda olmayabilir. Ama Amerika'da bunun farkýnda olanlar var. Önümüzdeki dönemde iþte bu grup ile Trump'ýn savaþýna þahit olacaðýz.
Umarým Trump kazanýr. :)
Papaz Brunson ne ki !
Abdülhamit kendisine suikast yapan ve bu sýrada 26 kiþiyi öldüren Belçikalý Edward Joris'i idama mahkum edildiði halde serbest býrakmýþtý.
Siz kendinize dürüst olun ve kendinize þu soruyu sorun bu ülkede ne olursa ben bu zihniyetin yanlýþýna yanlýþ derim ve doðruyu baþka yerde ararým öyle bir ihtimal var mý hangi olay bana bunu yaptýrabilir ama bence bunu cevabý öyle bir seçenek yok olacak.