Engelli arkadaşlarım olduğu için biliyorum. Eğer biraz yırtık gözü açıksa emekli maaşı ve sosyal yardımlar vakıf yardımlar sayesinde ile memurdan fazla geliri olanlar var. Adamın akülü tekerlekli sandalyesinin aküsünu bile vakıf değiştiriyor.
Printable View
Engelli arkadaşlarım olduğu için biliyorum. Eğer biraz yırtık gözü açıksa emekli maaşı ve sosyal yardımlar vakıf yardımlar sayesinde ile memurdan fazla geliri olanlar var. Adamın akülü tekerlekli sandalyesinin aküsünu bile vakıf değiştiriyor.
Herkes seçim vs diyor bir şekilde birisi gelecek deniyorda.ben şahsen eskisi gibi 2-3 sene max kalır her kim seçilirse diyorum.her türlü en fazla 2-3 sene içinde yine seçimler olacak..
Bizim yaşadığımız durumu her hangi bir Avrupa devleti yaşasa muhalefet seçimi %80-90 ezici çoğunlukla kazanırdı. Eğer bu olmuyorsa RTE nin başarısı sayarım. Adam camiye okula kışlaya siyaseti sokmuş medyayı ele geçirmiş hayali olaylar ile halkı ikna ediyorsa bu muhalefetin beceriksizliği
Seçim vaadinin en GRALI birde bilen bilmeyen yatıyor merkez diyor .
bakın Merkez bankasına yememiş içmemiş mesaiye kalmış, banknot basmışlar.
Tarihi rekor gelmiş. 1 yılda basılı banknot toplamı 270'den 406 milyar'a dayanmış .
Yeter mi yetmez, durmak yok, enflasyonla nasıl mücadele edilmez görsün 5'den büyük dünya.
https://i.hizliresim.com/1oa37x7.png
Tüik enflasyonu 50% açıklamıştı, bu ay daha da düşük açıklanacak (aylık 3% açıklansa yıllık 44.5%)
Fakat, özellikle dar gelirlinin hissettiği enflasyon hala 100% üzerinde Hala markette, mağzada, 1 hafta önce bulduğumuz fiyatı bulamıyoruz
Neyse ki havalar ısındı, gaz bedava
Konya'da ki nüfusunun çoğunluğu Aziz Nesin in teorisinden fazla. Zamanında başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Beraber çalıştığımız bir eleman motorsikletinin kilidini açma unutmuş o zaman benim de motorsikletim var bende ona iki motorsikleti beraber kitlesin diye benim motorsikletin zincirinin anahtarını verdim. Mesai bitiminde bir baktım geri zekalı benim kilidi çıkarmış sadece kendi motorsikletine takmış benim ki kabak gibi kilitsiz bekliyordu. Niye böyle yaptın dedim pis pis sırıtıyordu. Konya'da ki zeka çoğunluk böyle.
Benim okuldan iki arkadaşım biri imam hatip cuma günü toplanan yardımın bir kısmını cebine atıyor bunu cemaat tespit edip müftülüğe şikayet ediyor müftülük sadece görev yerini değiştirdi. Bu arkadaş aynı zamanda çevresindeki sınıf arkadaşlarının çoğunda büyük meblağda defalarca borç almış ödememiş benden dahi istedi muhtemelen cemaatin çoğundan da almıştır. Bir diğeri ağır kanser hastası bir yakınım var diye ben dahil çevresindeki herkesi dolandırdı.