aslında linkini paylaşacaktım ama bulamadım. dün akşam üzeri yabancı bir kuruluşun türk piyasalarındaki öngörülemez durumdan dolayı kur tahminini geçici olarak durdurduğuna dair bir haber vardı. yani sistem normal çalışmıyor diyorlar. aklı başında insanları dinliyorum. Burak Arslan bir aydır, önümüzdeki bir buçuk yılda en iyi para kazanılacak yerin borsa olacağını tahmin ediyor. aslında her zaman açıkça bir şey söylemeden konuşur ama bazı durumlarda topa girer, düşüncelerimi daha açık söylerim, insanlar fırsatları değerlendirsinler diye, der. buralardan borsaya girmeyecekseniz ileride hiç giremezsiniz falan diye sürekli borsadan korkmayın diyor. bist30 başta olmak üzere büyük kâğıtlarda güzel kazançlar olabileceğini anlatıyor. tunç Şatıroğlu da şu an en riskli yatırımın tl faizi olduğunu anlattıktan sonra şöyle diyor, önünüzde 4 seçenek var, ya emlak alacaksınız ki ev fiyatları çok yüksek ve farklı riskleri var. ya döviz veya altın alacaksınız. ya da ana kâğıtlar öncülüğünde olmak üzere borsaya gireceksiniz. en ucuzunun hangisi olduğunu düşünüyorsanız onu alın ve bekleyin. ayrıca bir çok kişi de en geç 20022 sonlarına doğru seçimler olabileceğini, bu seçimlerde de olası değişiklik beklentilerinin öne çıkmasıyla birlikte dövizde ciddi maduriyetler, borsada ise yüzde yüz ve üzeri güzel kazançlar sağlanabileceğini dillendiriyorlar. kısa vadeyi normal analiz veya akılcı düşüncelerle kimse bilemiyor. önceki seçimlere yakın zamanlarda da sürekli seçimlerin zamanında yapılacağı anlatılıyordu. dolar, ekonomi falan filan derken bir gün erken seçim kararı alınıverirse dolar ve bıorsada çok ilginç fiyatlar oluşabilir diyenler, az değil. her şey bir yana son yıllarda sistemli olarak ve hızla fakirleşiyoruz. dolar 50 lira olsa neye yarayacak? alım gücümüz tükeniyor, piyasalara bakmaya korkar olduk artık. Allah yardımcımız olsun, sözün bittiği yerdeyiz