Originally Posted by
tosunpasa
Ben bilanço işlerinden falan fazla anlamam.
Hbk,fk,pd gibi bir kaç şeye bakarım büyüme devam ediyorsa bu değerlerin daha da iyileşeceğini düşünerek yatırım yaparım.
Teknik analiz zaten sıfır.
Elde bildiklerim şu ana kadar bana yetiyor diyebilirim tabi öğrenmenin sınırı yok.
Ama genellikle al-yat stratejisi uyguladığım için çok da bir esprisi yok aslında derinlere inmenin.
Sadede gelecek olursak.
3 yıl önce alınmış 10 tl maliyetli Kordsa var elimde.
Hİsse fiyat olarak çok yavaş.
Portföyde 3 yıllık muadillerinin arasında açık ara en kötüsü.
Temettü zaten vermiyor( çok inanmasam da temettüye o taraf da boş)
Sabancı şirketlerinin genel fiyat performansı koç grubu vb. şirketlere göre daha zayıf.
Şimdi olumsuzlukları sıraladım.
tüm bunlara rağmen o ekran görüntüsü atılan Malezya, Brezilya veya Abd, her neyse yapılan yatırımların bu yazılanlara göre bana hiç bir getirisi yok.
Axiom materials'ı satın alırken neden seviniyorum ben o zaman.
Zaten uzunca bir süredir yollarımı ayırmayı düşünüyordum fakat bu büyüme hikayesi beni hisseye bağlayan taraftı.
Ben Kordsa Amerika'ya 200 milyon dolar yatırıp sermaye arttıracağım, benim bilançoma ve orta uzun vadede fiyat performansına katkısı sıfır o zaman.
O zaman neden büyüyoruz diye bir halay çekmediğimiz eksik kalıyor.
bende borsa acemisiyim ya diyorum ki; bu kadar şirket var dünya çapında neden bu kadar az kar var diyorum :)
Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.
Artık karar verme vakti, tamam mı devam mı kendi açımdan biraz daha muhasebe yapıp, satma veya yatma yönünde bir karar alayım bakalım.
Çekinmeden eleştirebilirsiniz, hakaret olmasın yeter.
Bu şirketin Türkiye dışı büyümesinin bize hiç bir katkısı yok o zaman. Kordsa Türkiye karlarıyla kavrulup gidiyoruz.
Onla da temettü vermiyoruz, yurtdışı bedelsizlere katılıyoruz, şirket satın alıyoruz vs. ama bize bir katkısı yok.
Doğru mudur?
selametle...