Bugünkü toplantı TR saati ile kactaydi?
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bugünkü toplantı TR saati ile kactaydi?
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünkü belgeselde ilginç ifadeler vardı.
ABD de 1920 lere kadar vatandaşlar hisse almıyormuş yani zenginlerin birbirinden alıp sattığı şeymiş. 1920 den sonra devlet tahvil çıkarmış 6 ayda bir kupon ödemeli tahvilleri vatandaşlara satmış ve reklamlarda ünlüler kullanılmış. Sonra özel tahvil ve hisse senedi de satabilir miyiz diye düşünmüşler ve bu işler icat edilmiş. Yani bugünkün bitcoin pazarlaması yapıldığı gibi hisse pazarlaması başlamış. Kadınlar vs herkes hisseleri günlük bültenden takip etmeye başlamış, telgraf veya telex benzeri cihaz ile tüm eyaletlere fiyat bilgisi ve haberler gider olmuş. Olay balona 1929 da ulaşmış. ABD SPK sı SEC vs sonradan Roosevelt zamanında kurulmuş ve işler disipline edilmiş.
Yani gerçekte hisse senedi zenginlerin ilgi alanında iken halka inmiş. Borsada bazen hikayeler zenginlere yönelik bazen ise vatandaşa yönelik oluyor ve kafa ister istemez karışıyor.
İnsanlik tarihinin en buyuk bulusu Fed. Tartismasiz😂
Arap imama 2 dakika kulak verip, inanılmaz şeyler duydum, paylaştım.
https://twitter.com/Saka_larr/status...54680233488384
iyi de paul gogen in tablosunu alıp satıyo zenginler sothebys de filan
onuyapıcak ky gelsin
alnını karışlarız :)
by buranın yolunu bilmez ya
ya da ters manyale yatıran adamları vardır
o köpeklerini yollar
bütün bütün malı götürür
orası ayrı
ama onlar heralde gene esas ticareti kendi aralarında götürüyodur
şurda malikanem var alırmısın motor yat eskidi
hade sana satem muhabbeti
değişen ney?
50 tane 6450 put aldım bugün 23 tlden
100 tanede 6350 put diğer hesapta var 6000-6150-6200-6300 sattığım put ları dengelemek için.
6250 altına inerse kar yazacak 90 Kısa future, 90 Uzun 6250 call var yukarı giderse 12 tl kilitli zarar edemez.
bu ay sonuna kadar dediğin rakamı bir yapsa var ya of of of.
vob24 e toptan çibörek+ayran ısmarlattıracaksınız bana..