nerden takip ediyorsunuz.
alacağım var bu fonlardan ilkinde 1 aylık, bu sefer 15 gün getiri mi iç ettiler.
düşüşe geçti mi alacağım
Printable View
https://www.phillipportfoy.com.tr/hisse-senedi-fonu
Uzun zaman sonra yerli hisse fonu.
Yönetim ücreti %3.03
Saygılar.
arkadaş ; ben yazım dile ilgili bir şey demiyorum. doğru bilgi aktarmakla ilgili yazdım. önyargısız okursan anlarsın.
örnek vereyim 2 + 7 = 9 yerine 2 + 7 = 11 dersek yanlış demiş oluruz di mi ? ben de diyorum ki tahvil piyasası ile ilgili bilgi verirken doğru bilgi verelim diyorum. yazım üslubunuyla ilgili , Türkçeyi düzgün kullanmakla ilgili bir şey demiyorum. Neyse canın sağolsun. fikrin değerlidir senin de...
örnek verelim :
2 yıllık tahvil piyasası...
manşet : 2 yıllık tahvil faizi arttı .... şimdi bu iki yönlü bir söylem ... ucu açık... nedenini izah edeyim
hangi tahvil faizi arttı gösterge tahvil mi yoksa hazine yeni çıkarttığı tahvil itfasında faizi arttırdı mı ?
manşet : 2 yıllık gösterge tahvil faiz arttı ... bu doğru söylem ... peki neden arttı gösterge faizi ? çünkü tahvilin fiyatı düştü piyasada yani yatırımcı piyasadaki tahvile düşük fiyat teklif ediyor... tahvil piyasasına aşina olmayan bir yatırımcının daha kolay anlaması için bunu şöyle demek daha iyi olur ; 2 yıllık tahvile satış geldi , piyasa satıcılı onun için gösterge 2 yıllık tahvil faizi arttı. onun da basit bir matematiği var ...
hazine yeni tahvil çıkarttı ya da eli kulağında beklenti var çıkartacak ve çıkaracağı tahvilin faizi piyasadaki ilgili vadeli dolaşımda olan faizden daha düşük olacak / oldu ... bu durumda ne olur ? gösterge tahvil faizi o an düşer ! kendi kendine mi düşüyor gösterge tahvil yoooo bi şey etki ediyor ne o piyasa dolaşımda olan tahvile hücum ediyor almak için çünkü yeni çıkacak olan tahvilin faizi dolaşımda olandan düşük olacak ....
şimdi biz tahvil piyasası ile ilgili konuşurken , tahvil faizi yükseldiği için satış oldu dersek profesyonel yatırımcı şunu anlar ; haaa yeni tahvil itfa oldu daha yüksek faizden o yüzden eldeki tahvillere satış geldi.... eğer birisi gösterge faiz yükseldiği için tahvile satış geldi diyorsa bu hatalı , mantık dışı bir tanımlamadır. Doğrusu tahvile satış geldiği içün gösterge faiz yükseldi ... işte burası önemli ...
gösterge tahvil yükseldi dersek şunu anlarız , piyasada dolaşımda olan tahvile satış geldi ( fiyatı düştü)... gösterge tahvil düştü dersek şunu anlarız piyasada dolaşımda olan tahvile alış geldi ( fiyatı arttı )...
Döviz, altın aldı başını gitti, keza bistte şuan faizlerde düştü, ne yapacağımı şaşırdım nakitte eridim, tavsiyeniz nedir? TL nakitimin değer kaybını nasıl koruyabilirim
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonunda herkesi kripto paracı yapacaklar.:)
En büyük kar ve en büyük zarar on da var.