netten altın - doviz alım-satım işi bitmiştir ,fiziki takip etmek gerekir %1 buyuk marj
Printable View
Arkadaşlar, ben uzun süredir portföyümde TCD bulunduruyordum, adedini zaman zaman yükselttim, zaman zaman indirdim ve ama şimdi tamamen elden çıkardım. Aradaki satışlarımda stopaj kesintileri hep düşük maliyetli alımlarıma göre yapıldı, sonradan farkın iade olacağını düşündüm ama son yaptığım satışta da yine düşük maliyetli alımıma göre kesinti yapılmış, ortalama maliyetime baktığımda fazladan baya bir stopaj kesilmiş görünüyor, bu konuda ne yapmam lazım bilgisi olan var mıdır ?
fiziki altını alırken faturasını ister isen ne olacak ? yani normalde 1 alışveriş 1 fiş...
Hocam viop türevde %1 de değil %10 vergi kardan hatta ama 8-9 kat civarı kaldıraç var, o telafi ediyor tabi. 45 liralık gram altın kontratlardan margin call yememek için, ana teminatı yüksek tutarak düştükçe topluyorum bazen yıl sonu altın kontratı.
Ama tabi her halukarda türev çok riskli iş. 8-9 yıldır viop endeks ve payda işlem yaparım, hala kalbim küt küt atar her işlemde :)
SUA da ilginçmiş, ilk kez baktım. Değişkenlerin içinden en temkinlisi gibi, corona da bile çok cüzi dayak yemiş. 10-15% hisse taşıyor. Portföyünde her şey var. Getirisi biraz aşağıda bahsettiğiniz diğer değişkenlere göre, ama ilginç bir istikrarı var. Defansif ve güçlü.