Originally Posted by
hellistheothers
Beni burada en çok mutlu eden şey tuhaf gelebilir belki ama, yazanların neredeyse tamamının azami ölçüde ana dilini düzgün kullanan insanlar olması ve yazılarda imlanın olabilecek en üst düzeyde doğru kullanılması açıkçası.
Belki bazı insanlara takıntı gelebilir ama bu tür semboller bana insana dair çok ipucu vermiştir hep kim olduğuyla ilgili. İnsan, dilini iyi kullanmayı; zorlayarak ya da uğraşarak yapamaz, hayat tarzı, birikimi, ömrü boyunca okuduğu cümle sayısı bunu sağlar.
'herkez beni beyeniyor deyilmi' falan yazan birinden ürkerim nedense genelde. Neyi, nasıl yazdığı umurumda değil ama, neyi nasıl yazdığı ona dair sırlar verir bana. Pek civarında olmam, bulaşmam. Çünkü o adama dair çok şey anlatır aslında. Hayat sembollerle yürüyor çoğu zaman. Kırmızı ışıkta yanında durduğum bordo şahin ile beyaz bir renault 9 bana aynı intibağı, aynı ipucunu vermez.
Bazen genellemeler, önyargılar hayat kurtarır, herkes tersini düşünüp savunsa da.
Bu forumda gerçekten çok nitelikli insanlar var, hatta tamamı öyle. En azından bu başlıkta ben aksine hiç denk gelmedim.
Benim için insanların konuşma dili de , yazı dili de çok önemli ölçüt. Burası bu anlamda huzur veriyor bana.