Valla Denizli yi bos verin
Fethiye guzel.
Ingilizler kaciyor.
Guzel evleri var.
Isterdeniz denizli
Dag yolundan 3 saat.
Istersrniz Dalaman hava alani 1 saat.
Okul da var.
Dusunun.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Valla Denizli yi bos verin
Fethiye guzel.
Ingilizler kaciyor.
Guzel evleri var.
Isterdeniz denizli
Dag yolundan 3 saat.
Istersrniz Dalaman hava alani 1 saat.
Okul da var.
Dusunun.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kanada 500 bin dolardan daha düşük fiyata (300 bin olabilir) ev alana da veriyor diye duydum o bakımdan kanada.
Yoksa 500 bin dolar olsa düşünmem abd derim.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilemediğimden soruyorum.
SSK zamanında hastaneye ilaca vs. para ödeniyor muydu?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bire bir yaşadığım bir şeyi anlatayım.
Nöbetçi eczaneden ilaç alacağım. Önümdeki konuşuyor. İlaç fiyatları düştü. İyi oldu. Şöyledir böyledir. 17 yada 27 lira ödeme çıktı adama. Bende dayanamadım sordum ilaçlar parayla ne kadar diye. Rakamı hatırlamıyorum ama ilaçların parası daha azdı.
Şimdi sizin mantıkla akşam tekrar adam çoluk çocuk acile gidip daha ucuzunu, fark çıkmayanı yazdırması mı gerek? Dr bunları nereden bilecekse oda ayrı konu. Yada bekleyecek ertesi gün gidip aile hekimine tekrar yazdıracak. Akşam niye acile gittiyse artık. Tabi ikinci kere muayene ücreti ödeyecek. Dr haklı olarak yazmazsa nolacak?
Bu arada adam hala ilaç fiyatları düştü iyi oldu demeye devam ediyordu. Sustum güldüm sadece.
Aile hekimi ilaci yazarken size donuk bi ekranda sizin odemeniz gerekli miktar cikmasi ve sizin bunu teyit etmeniz en ideal olabilir, ancak genel de hekimler her ilacin fiyatini bilemezler, bazilarinin ise bakanlik ca odenip odenmeyecegini bilebilir ler..
Saglik hizmeti ve tedavi ne zaman bedava denildi- Sehir hastaneleri acilisinda belki olabilir ama aile hekimleri de dahil olarak hastanelerde bu isler ucretlidir, acil kismina giderseniz oralar ucretsiz..
Daha once kullandiginiz ilacin simdi parali olmasi da demek ki bakanlik buna geri odemeyi durdurmus,
size fatura edilmis, bunu da eczane bilebilir, yada onlara promosyon kisitlamasi gelmistir, kendi kendilerine size ozel subvanse yi kaldiramamislar dir, sormalisiniz bunu..
Arastirmaci gazetecilik gerekiyor sanirim, dogru demissiniz...
Aile hekimligi de hakedis hizmeti ne dondu zaten, benim tahminim olan her bir aile hekimi yakinda saglik sigorta kurumlari ile tek tek sozleme yapacak ve oralara bagli olan hasta kabulu olabilecek, belki devletini sigortali hastalari da en alt duzeyde kabul edilebilir..
15 tl muayene ücreti, 2 tl reçete, 10 tl ilaç ücreti, bu rakam 15-25 tl gibi hep sabit kesinti ,e-devlet üzerinden detay görülüyor, ben bir kez 1 adet şurup almıştım şurup 5 tl , reçete ile alsan 15 tl, birkezde B12 yazdırmıştım, 15 tl kesilmiş, ilaç 4 tl, adı aklımda değil, boş kutusunu bulursam yazayım, bazı ilaçları direk almak daha karlı , birde pharmaton vitamin ilacını doktorlar bir türlü yazmıyor, buda vitamin, yalnız 55 tl ,yazdıkları 4 tl ilk ucuz olanlar, en iyi vitamin pharmaton-ölüyü bile diriltiyor, yazsa 25 tl vermeye razıyım :he: