Originally Posted by
indregandi
iddiaları biraz karşılıklı gevşetelim bence,
sp500 satarsa burasıda mazeretsiz satar, bu eşyanın tabiatıdır,..ha bu durum senin hissene rastlamaz ise sen sevinirsin rastlayan mutlaka üzülür o başka,..
ben mesela ta başından 18 ekimi işaret ediyorum, bkz topiğim ve bu X lı topikteki aylar önceki geçmiş yazılarım,..
sp500 için 17 hafta süresince agresif short bir piyasa bekliyorum, sp 500 ün agresif shortuna endex için karşılığım 1480.09 alt/ üsttür ama bu 1591.36 başlangıçlıdır (bu zaten başladı), buda MOHİKANIN ekim başında yakaladığı yerdir, hatırlayınız ekim vade başında yeni vade başlangıcı düşüşü 1591.36 ile ile uyumludur,
ayrıca bu durum sayın JAS ile ekim ve sonrası için uyumludur, çünkü o da artık dışarıyı dow futura yı sayıyor, MOHİKAN da muhtemelen bu yöndedir son yazıları düşüncesini hep o şekil gösteriyor,
bu arkadaşlarımız Ew ciler bense EW ci değilim, kitap aldım öğreneyim dedim ama kaba dalgalar hariç sayımdan anlamam, baro metrik basınç takip ederim, yani dalgaların yapıları ile ilgilenmem, ortaya çıkması ile ilgilenirim, alçak basınç varsa fırtına vardır, fırtınada ise dalga mutlak vardır (shorat), kaptanlar bunu çok iyi bilirler,
anladınız siz onu yüksek basınçta tersi long vardır,..
al çak basınç, yüksek basınç, yani barometrik hava durumu,..
barometreye göre ben:
18 ekimden başlangıçlı 17 haftalığına sp500 için agresif short py beklerim, iddialı değilim,..ama %80 bu olabilir, o nedenle yaşa gelmeyelim diye bunu sağlamak için birde rakam veririm bu da 1480.09 alt / üst yersidir,
dikkat ederseniz MOHİKANIN yeresi olan ve benim hep belirttiğim 1591.36 dan ekim vade başında 1480.09 vurduk ve bu değer üstünde şu sıralar yaylanıyoruz, bence artık buraya bakmak gereksiz sp 500 le ilgilenmeliyiz,..
çünkü 1480.09 alt üst sp 500 güdümünde, benim topiğime ara sıra bakarsanız bu yazdıklarımla ilgili grafikleri orada göreceksiniz, üstelik son grafikler birde sistem hediyeli,
sp 500 de 18 ekimde başlayacak 17 haftayı şöyle görüyorum,
bütününde short, bir yerinde başlayan short, bir yerinde başlayan agresif short, yani demek isterim ki bu 17 hafta shorta tahsisli, düşünceme göre bu defa bu short agresif olabilir,..
ve biz bunu sp 500 den değil ama x30 y vade 1480.09 alt üstten ölçebileceğiz,..