*bıst-100 günü (%2,62)2881,67 puan artışla 113024,27 puandan rekorla kapattı, işlem hacmide 10.052.697.954 tl ile rekor seviyede
Printable View
*bıst-100 günü (%2,62)2881,67 puan artışla 113024,27 puandan rekorla kapattı, işlem hacmide 10.052.697.954 tl ile rekor seviyede
Abd merkez bankası (fed) faiz oranlarını değiştirmedi, %1,00 - %1,25
Fed iskonto faiz oranını değiştirmedi, %1,75
*fomc: Faiz kararı 9-0 oyla alındı
*abd merkez bankası(fed) maksimum faiz oranını %1,25 olarak bıraktı(beklenti %1,25
*fed, ekonomik büyüme için 'ılımlı' ifadesini "güçlü oranda" ile değiştirdi
*fed, "ekonomik görünüm riskler aşağı yukarı dengeli, ancak enflasyonu izliyoruz
*fed, "anket bazlı uzun vadeli enflasyon bekleyişleri çok az değişti
*fed, "enflasyon eylül'de kasırgalarla ilişkili yüksek akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak arttı
Fed, "istihdam piyasası güçlenmeye devam ediyor"%
Fed, "hanehalkı harcamaları ılımlı bir hızla büyüdü"
*fed, "işletme sabit yatırımlarında toparlanma son çeyreklerde arttı
*fed, "kademeli faiz artırımları ile birlikte ekonominin ılımlı bir hızla büyümesin bekleniyor
*fed, faizlerin değiştirilmemesi kararını oy birliği ile aldı
*fed, iskonto faizini yüzde 1,75 olarak korudu
*avustralya'da eylül'de ticaret fazlası a$1,75 milyar (beklenti a$1,2 milyar fazla
*avustralya'da eylül'de aylık ihracat %3,0
*avustralya'da eylül'de konut inşaat onayları aylık %1,5
*avustralya'da eylül'de konut inşaat onayları yıllık %0,2
Avustralya'da eylül'de özel sektör konut onayları aylık %0,6
*malezya'da merkez bankası'nın 32 gün vadeli ihalesinde satış myr50 milyon, faiz %3,08
*malezya'da merkez bankası'nın 21 gün vadeli ihalesinde satış myr960 milyon, faiz %3,06
*malezya'da merkez bankası'nın 14 gün vadeli ihalesinde satış myr760 milyon, faiz %3,05
*malezya'da merkez bankası'nın 7 gün vadeli ihalesinde satış myr1,08 milyar, faiz %3,02
*malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr10 milyon, faiz %2,3
*yeni zelanda'da ekim'de anz iş ilanları 42.940 (önceki 42.577
*yeni zelanda'da ekim'de anz iş ilanları aylık %0,9 (önceki %1,0)
*yeni zelanda'da ekim'de anz iş ilanları yıllık %8,9 (önceki %10,9
*filipinler'de ekim'de nikkei imalat sektörü pmı 53,7 (önceki 50,8
ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanlığı için adayını bugün seçmesi bekleniyor. Ancak Trump'tan dün gelen açıklamalar, kimi seçeceği konusunda kafaları biraz karıştırdı. Trump, kabine yetkilileri ile bir toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Janet Yellen'in mükem0mel olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı. Yellen'i mi Fed başkanlığı için seçeceği yönündeki bir soruya ise, "Ben bunu söylemedim. Ben, Yellen'in mükemmel olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi. Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre ise Beyaz Saray, Jerome Powell'ı Trump'ın Fed başkanlığı için kendisini aday göstereceği konusunda uyardı. WSJ'ye göre Trump, Salı günü Powell ile görüştü. 64 yaşındaki Powell'ın Fed Başkanı olabilmesi için Senato'nun onayını alması gerekiyor. Yellen'in görev süresi Şubat 2018'de sona erecek.
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya'nın İngiltere seçimlerine müdahale ettiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi. Johnson, Rusya'nın İngiltere seçimlerinde bir oynadığına inanıp inanmadığı sorularına, "İnanmıyorum, herhangi bir kanıt görmedim" yanıtını verdi.
*japonya'da ekim'de tüketici güven endeksi 44,5 (beklenti 43,6, önceki 43,9)
*suudi arabistan enerji bakanı, "petrolde fiyat hedefimiz yok, temel göstergelere odaklıyız
*suudi arabistan enerji bakanı, "2018 ilk çeyrekte düşük petrol talebi sezonuna giriyoruz
*japonya maliye bakanı, "maliye, para politikaları arasında koordinasyon kuroda döneminde iyi çalıştı
*japonya maliye bakanı, "trump-abe toplantısında ekonomiden çok güvenliğe odaklanılacak
Japonya maliye bakanı, "başbakan abe bana deflasyonun bitişini sağlamlaştırma, mali konsolidasyonda ilerleme talimatı verdi
Isviçre'de 4.çeyrekte seco tüketici güven endeksi -2 (beklenti 0, önceki -3
*credit suisse ceo'su, "brexit sonrası istihdam planları konusunda henüz karar almadık
*odd: Ekim'de otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 10,54 artışla 91.752 adet oldu