:)
Endeks yeni rekorlarına doğru koşarken bu yavrular 0.75 defter değeri ile tahtayı biraz daha tutsunlar bakalım...BRKSN kârı ile bir miktar daha aldım...Hadi hayırlısı...:)
Printable View
https://www.enerjigunlugu.net/turkiy...ldi-61525h.htmAlıntı:
Türkiye'de sadece bir kömürlü termik santral projesi planı kaldı. Türkiye 2024 yılında üç kömürlü termik santral planını iptal etti. Ancak OECD ülkeleri arasında yeni kömürlü termik santral izinlerine son vermeyen tek ülke olmaya devam ediyor.
Bütün bu gelişmelere rağmen Ilgın konusunda halâ bir icraat olmaması enteresan bir durum...
pazardan limon alacaktım.. çocuk '' abi limonu boş ver sana PRKME vereyim.. çaya çorbaya kullanırsın.. çok sulu'' dedi..
pazarda limon niyetine sattıklarına göre çok sıkmışlar....17.90 17.62 destekleri dikkat çekici.. kırarlarsa 16.78 den limon toplarlar..
iyi çalışmalar..
ciner medyayı can grubuna devretti karşılığında çayırhan santralini özelleştirme den 4 martta alacak herhalde....ytd....
".....Park Grubu ana sektörü olarak maden endüstrisi alanında global liderlik hedefine odaklanma doğrultusunda medya yatırımlarını sonlandırmaya karar vermiştir. Bu karar çerçevesinde Park Grubu'nun Ciner Yayın Holding'deki hisselerinin tamamının, Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejleri gibi ülkemizin önemli eğitim/kültür kurumlarını da bünyesinde bulunduran Can Grubu'na devredilmesine dair sözleşme imzalanmıştır....."
23.12.2024, bu tarihi bir not edelim mi ???
Tavan olduk , sanırım madencilik sektörüne yoğunlaşacağız dediğinden. Ozaman yolun başındayız,
Benim takıldığım şey, bu haberi (muhtemelen) önceden bilmelerine rağmen son günlerde bonkörce mal vermeye devam ettiler ?!...
limon gibi sıktılar, el bombası gibi patlattılar..20.68 21.10 aralığı önemli... kul yutmaz kılını kıpırdatmadı..
Tahtada, Şirketle direkt ilgisi olmayan bir gelişme ile bu hareketler yaşanıyorsa Ilgın'dan gelecek haberlerde neler olur kestiremiyorum...:p
Kömürden hidrojen üretiliyormuş !!! Şaşırdımmmm :)
17-18 aralığından topladıkları malları 20 liranın üzerinden küçük yatırımcılara satıp çıkıyor spek ve adamları...
"......Ciner Grubu'nun Sisecam Chemicals Resources LLC ("SCR") şirketindeki %40 oranındaki ve Pacific Soda LLC şirketindeki %40 oranındaki ortaklık paylarının iş geliştirme bedeli dahil toplam 285 Milyon 389 Bin ABD Doları bedel karşılığında devralınmasına yönelik müzakere süreci tamamlanarak 26.12.2024 tarihinde anlaşma sağlanmıştır......."
26.12.2024, bu tarihi de not edelim mi ???
Adam 1,5 milyar dolarlık nakite geçti, madencilik de at koşturacam diyor, soda işinden ABD de çıkıyor, demekki soda madeni değil bu maden. Bence park maden bu maden. Zaten hisseleri yıllardır topladı. Ortada üç beş lot kaldı, onuda alsa ne olur, almasa ne olur, yakında şenlik başlar bu madende.
Şayet dediğin gibiyse Danıştay'dan enerji piyasası yasaklaması kararına onay bekliyorlar demektir...Silopi elektrik de potaya girer böyle bir durumda...Bunca parayla Ilgın'a değil Hidrojen, gübre vs tesisi uzay üssü kurulur...:)
İnşallah bu yetim hakkı yiyen hırsızlara kaptırmazlar o parayı...Adamlar katil dediği kişinin ayağına gitti 3-5 dolar için...
Bunun PRKME'ye hiç bir faydası olmaz üstadım...Turgay beyin sahip olduğu ciddi networklerine ve hükümetin kaynak ihtiyacına göre mantıklı bir ihtimal ancak inşallah maden dediği bu değildir...Böyle bir satın alma biz PRKME yatırımcılarını tamamen unuttuğunu, Ilgın'da kömür mömür olmadığını gösterir...YTD
İhaleye girmek için medyadan, abd deki tekel durumdaki şirketten vazgeçeceğini düşünmüyorum. İhaleyi kazanamazsa bütün işler elinden gitmiş olacak.
Patronun kafasında düşündüğü farklı iş ya da işler var bence. Bunların borsaya açık şirketine faydası olur mu zaman gösterecek.
2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Patron 1.5 milyar dolarlık nakitle bekliyor, lavuk tahta yapıcı, hisse yüzde 10-15 pirim yaptı diye kar satışı yapıyor, hala yüz milyon dolarlık piyasa fiyatı altında işlem görüyoruz, kalın kafalı tahta yapıcıya hatırlatmış olalım😁
Medyayı geçtim ki, muhtemelen g.t korkusuna sattılar çünkü GSD grubu da Silopi'den zararla çıkmış patronla ilişiğini kesmişti..İçeride durum bu iken yurt dışında ne var ne yok satmak neyin nesi çözemedim...
En son haberleri bile türbanlı bacımıza okuttukları, tartışma programlarında hepsi yandaş gazetecileri çıkarıp tek bir eleştiri yapmadıkları halde yaranamadılar ise durum sandığımızdan karışık demekki...18 lerden ilave aldıklarımı verdim dün, kısa sürede güzel para kazandık hamdolsun, kemik 100K lotum duruyor...Danıştay sonucuna kadar da duracak...
Dünkü tavandan yapılan satış işlemi neydi acaba?
Çözülüp kırmızı kapatması..!!!
Tavandan kayda değer bir satıştı..
Bilgisi olan arkadaş var mı?
"........Konya ili, Ilgın ilçesinde yer alan 1247 ruhsat numaralı sahaya ilişkin Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ("TKİ") ile 9 Nisan 2032 tarihine kadar geçerliliği olan rödovans sözleşmesinin süresi 9 Nisan 2036 tarihine kadar uzatılmış olup,.........."
15.01.2025, bu tarihi de not edelim mi???
Ne oldu bunların sondaj raporundan bir cacık çıkmadımı ?
Yoksa rapor hala çıkmadı mı
Bilen duyan gören yok mu
Vob24 arkadaş hep not ediyoruz, ne bekliyoruz süreç sonunda
Bist kotası haram bu hisseye....
Sorun bizde kardeşim, 25 yıllık lpneliği tescilli bir hisseden bizi zengin etmesini bekliyoruz.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KLH
Aylık getiri = % 24,1
3 Aylık getiri = % 72,6
Bu uyuzda duran 'onca' param resmen çöp oldu...İnat mı, o baki !...:)
Sıradan para piyasası fon getirileri uzun zamandır aylık % 4 civarında...Tertemiz, sıfır risk...Artık (eski tabiriyle) borsacılık öldü, bu net...
Gayet montanlı bir GES firmasının büyük sıkıntıda olduğu konuşuluyor; enerji hisseleri bam güm ve FK'lar halen uçuk seviyelerde...Tahtacı abilerimiz bu fırsatı kaçırmaz...YTD
Dün X'de okudum üstadım...DM'den sordum ancak cevap vermedi daha doğrusu kimseye cevap vermedi...Alıntı verecektim ancak silmiş...Borsada olmayan bir çok firma var, direkt borsa ile ilişkilendirmemek lazım...Koskoca Kalyon bile daha yeni halka arz hazırlığı yapıyor...
Piyasada para yokken ve dahi faizler bu düzeydeyken olduk olmadık bir çok firma bu işe girişti...Youtube videoları var merdiven altında kendi panellerini yapıyorlar, o derece...Biz zaten devlet olarak plan, proje, strateji nedir bilmediğimiz için bu batışları da normal karşılamak gerekir...Yine de gelecek olan bilançoları çok dikkatli incelemek lazım, haklılık payı var mı yok mu cirolardan bir nebze anlaşılır bana kalırsa...
Termik santral işi hepten bitik, yani kör göze parmak Ilgın'a gider de bi ton para yatırırlarsa bu iş için biz komple millet olarak bitmişiz demektir...Akılalmaz bir şey olur kanaatimce...Zaten Danıştay sonucuna kadar da bir cacık olmaz burada...Geçenki gibi 19 TL aşağısına verirlerse alır; 23-25 artık neyse veririm...Stratejim bu şimdilik...YTD
https://i.hizliresim.com/a9xzije.PNG
Endekse göre içerisinde bulunduğumuz rezalet durum ortada...Hala da "düşerse alırım yoksa almam" diyor hem de benim gibi birisi...:(