Evet hep dedik eninde sonunda articak 25 yıldır tersini bilmem diye ve arttı şaşmaz 7 Haziran'da gideri var daha ...haftaya oranlara bakalım yansıması bi 10 gün sürer
Printable View
Evet hep dedik eninde sonunda articak 25 yıldır tersini bilmem diye ve arttı şaşmaz 7 Haziran'da gideri var daha ...haftaya oranlara bakalım yansıması bi 10 gün sürer
Madem yapacan geçen hafta niyr yapmıyorsun yine binlerce kişiyi şirketi mağdur ediyorsun??belki 4 lerde olacakken şimdi yapınca 4.50 bile olamıyor
Vadede yakalanalar ne yapacak.
7 Haziran'da bir 100 daha gelir sanki...bu durumda haziran son hafta 18 den baglariz haralde
Arkadaslar doları sabitledim artik yükselemez.Bugün 4.88 tl den çook az aldim.Yeter ki siz mutlu olun diye [emoji4]
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burda kaç gundur yazıyorum 4,60 max 4,70 hedefim var ustu çok riskli
merkez mudahale eder bunun ustunden alanlar terste kalır dedim
dolarcılar iyi kar etti buralardan karı realize edin
ve 5 6 7 li rakamlar çok konusuluyor terse yatıracaklar zafer sağrosu olup buralardan girecek insanları gazlamayın diye
ama benimle afedersiniz dassak geçtiler
bende ülkenin battıgının farkındayım ama tavan tavan yapan hissedeki borsacılar gibi realiteden uzaklaşmak doğru değil..
Vadeye göre kar zarar analizi yapacağız.. Ki bu artırımın bankalara yansıması 1 hafta 10 günü bulur.. Bunu da hesaba katmak lazım.. Bağlayacağın vade veya yapacağın başka bir yatırım, bozduğunda yanan paranı karşılayacağına inanıyorsan boz yok daha zararı karşılamaz dersen bozma.. Ortada isen yine bozma bence çünkü belirsiz bir ortam var ve belirsizlikte çok hareket riskli bence..
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bak gardaş buraya yazıyorum.
Okuyanlar şahit olsun.!!
Etkisi sadece pansuman..!!!
Hemen Buharlaşacak !!!!
Yön yukarıya..!!!
Haziran başında enflasyon rakamları açıklanacak.!!
İstedikleri kadar rakamlarla oynarlarsa oynasınlar
Mızrak çuvala sıymıyor artık.!
Haziran 14 de fed toplantısında faiz artıracak.!!
Saygılar
aslında merkezin bu müdahalesi yetersiz. 32 günlük mevduat faizleri %23 civarını görmeden uzun vadelide dolar'dan tl'ye geçmek yanlış olur. tabi algılar gerçeklerden daha önemli ve dolar bir müddet aşağıya gidecek gibi görünüyor.
ayrıca birileri bu toplantıyı önceden biliyordu ve hemen dolarları satıp kârı cebe attılar. millet tam işten eve gelirken, bankalar kapanmışken bu açıklamayı yaptılar ki yüksekten alanlar bozamasınlar...
burda kaç gundur yazıyorum 4,60 max 4,70 hedefim var ustu çok riskli
merkez mudahale eder bunun ustunden alanlar terste kalır dedim
dolarcılar iyi kar etti buralardan karı realize edin
ben dolar dip yapacak 3 olacak demedim zaten
geçmiş yazılarıma bakarsan dolar artacak dedim
benim bas bas bağırdığım şey
1) mudahale geleceği kesin karınızı realize edin
2) 4,70 ustu çokkk riskli burdan girecek insanlar var gazlamayın terse kalacaklar dedim
yoksa memleketin durumu ortada uzun vadede dolar yukarı
ama doğru yerden al-sat yapmak lazım
saygılar..
olayın faizle ilgisi kalmadı, hayal görmeyin..tüm güven sıfırlandı artık..yabancı fonlar bu kadar nazı çekmez,yapıştırır.
Şimdi bankaların gene verilen artışın vatandaşa verilmesi engellenirse ilk fırsatta yüklü dolardayım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Piyasa dayılananların her zaman karizmasını çizmiştir.Çiller örneğinden ders almayanlar tarihi tekerrür ettirirler.
Arada döviz borcunun vadesi gelenler duman oldu ,geçmiş olsun.Bütçeyi toparlayamazlarsa dönüp dolaşıp faiz arttırmaktan başka bir şey yapamayacaklar 90'lara döneceğiz zamanla.
Bugun mevduatim döndü. Bankaciya 2 gün bekliyelim demistim, bakalim yarin ne oran verecek. Not: 14,60 sizin icin en iyis falan demisti. Bakalim yarin haberdar ederim
100% hissede olan birisi olarak yarin biraz dolar alinir, 105-107K dan ortalamalarin gectigi araliga kadar gelisebilecek tepkiden faydalanilarak biraz hisse satilir diyorum.
Herkes kendi kararini kendi versin.
Faiz artisi konusunda fikrim benim de Bosporos gibi "Yetmez ama EVET."
Gecen hafta yapilsa idi veya daha ideali Londra'ya gitmeden yapilsa idi yetebilirdi.
Artik cok gec.
Syg,
Evet haklisiniz. Hala tedirginim. Belki 50/50 portföy daha mantikli olabilir. Dolar/tl 50/50. Yani kabaca fonlama 13,50 iken 14,50 veriyorsa banka, düz mantik 17,50 civari 32 gunluk beklentim var.
Valla beyler ben onu bunu bilmem. Bugunku %5 hareket cok abartiydi. Birileri iyi degerlendirdi. Birilerininde haberi vardi ve sonuna kadar dolar shortculari kovaladi.
Artisi faize hemen yansitmazlar.
Geriden gelir.
Bir kac gun belki bir hafta gunlukte beklemek veya yarin dolar almak lazim.
Syg,
inşallah yarın mevduatlara yansır ama hiç hiç ümidim yok +3 yani 14,50 ort desek şimdi 17,50 zannetmiyorum ama yarın banka yolu gözüktü
Sonucta bankalarin borclanma tabani 16,50 ye cikti. Bunun altinda mevduat toplama cabasi olabilirmi olabilir fakat o zaman yine millet dolar a yonelecektir gibime geliyor.
Bence ulke veya sistem cokmez diyorsaniz 2 cent altindan secilmis guzel hisse senetlerinden bir portfoy yapilabilir ama parayi 26 ya boleceksiniz.
Her hafta atiyorum pazartesi gunu saat 11.00 fiyata ve endeks seviyesine bakmadan 26 kerede yani 6 ayda alim yaparak portfoyu olusturacaksiniz.
Syg,
Şimdi göndersek aracı kuruma 16.5 yansır mı bu gece [emoji2][emoji2][emoji2]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Dudu,
Sizin yazdıklarınızı uzun yıllardır okurum ve sizden finansal okur yazarlık olarak çok bilgi öğrendim.Bunun için teşekkür ederim.
1.bölüm tamam, kaldı 25 :yes:
Ama burası mevduat oranlarının platformu olduğu için daha fazla detaya girmek istemem.
Huzurla artık sanki zor bekliyeceğimiz temettü tarafına mı geçsek?:)
Sevgi ve saygılarımla...
Tum bu yanlis politikalarin fiyatlara yansima suresinin ve bir taban olusumunun 6-12 aydan once olusabilecegini dusunmuyorum.
Bu en iyi ihtimal. Yapilan hata ve gecikmelere bagli olarak daha uzun da surebilir.
Ben uzun vadeli bir hisse senedi portfoyu olusturmaktan bahsediyorum.
Gir cik isi benim isim degildir.
Syg,
:yahoo: Harikasın hocam ...........EFT yapabilirsen neden olmasın :oleyo:
Bu aradahesabı kontrol ettim gecelik 14.25 ile 14.50 den gidiyormuş...GL 13.50 alırsak 0.75 -1 uana yakın artısı var.....16.50ye yarın geceden itibaren ne kadar artı verdiklerini buradan yazarım.......... Bazı aracıkurumlar daha yüksek de bağlayabiliyor....
Ne ucuzsa ne gitmemis ise onu arastirin ve ona girin.
Ama ortalik simdiki gibi tozduman iken degil, sakinlesince ve volatilite dusunce.
Girisleri biraz zamana yayin.
Syg,
Warren Buffett in hünerini birde borsa istanbulda gorelim. Getirsin dolarini bozsun tl ile hisse alsin. 5 sene tutsun hala eksi hala eksi. Eyyy buffett burasi er meydani