Fordun Türkiyede 1.5 t üstü tek otomobili 2.0 mondeo onun dışında neredeyse tüm binek otoları 1.5 altı 1.6 bile yok
Printable View
reha, ayhan, anladığım kadarı ile ÖTV ile az bir kesime geçirildi diyorsunuz.
Bu konuyu kapamış olduk.
yatırımcı ali, sorgulama yeteneğin yok galiba, yaşın küçük olmalı.
Özdil'in tüm yazılarını okurum ama, Yılmaz Özdil'i bende sevmem, Atatürk ü kullanarak cep dolduran kesimin cübbeli sidir.
Çok Bilgili ve zekidir, kendisini bilgi edinmek için okurum. , dinCİ kesim gibi yalan söylemez. Çok açıkça hırsıza temiz, namusluya hırsız demez. Bilerek insanların hayatını karartmaz.
Özdil sadece kendi sürüsü için çalışır, kötü tarafı "sürü"cü olmasıdır. Kendi sınıfından olmayanları aynı dinCİler gibi rakip görür. Herkes keçi kadar yüce olamaz. O zaman efsane olamazdım değilmi.?
O resimde özdil, Atatürk'le değil tayyipgillerle dalga geçmiş. dinCİ ler kadar seviyesiz değil, belli bir kalitesi var.
Anlamadığın içinmi bu resmi dalga geçerek paylaştın yoksa dinCİ grubun silahşörlüğünümü yapıyorsun bilmiyorum. Bu seferlik saflığına verelim.
İyi niyetli isen, kötü niyetliler tarafından kullanılmışsın.
---
CDS ler biraz daha düşmüş.
TR nin hiç bir iyi verisinde düşmüyordu, gaz açıklandıktan sonra ufakta olsa düşmeye başladı ve son ege olaylarında hemen yine yukarı fırlamadı.
Normalde en küçük uluslararası siyasi olayda hemen yukarı fırlatırlardı.
Yabancılar gaz olayına bizden fazla değer verdiler gibi görünüyor.
Asya borsaları yeşil, USD ise cuma günü yükseltilmedi.
Sabah 9:00 da bizim bankalar açılınca USD ye atak gelecekmi bakalım.
Bugün 1100 üzerinde kalmalıyız ama biliyorsunuz gün içi bir bakmışsınız, herkes satıyor. "Lam nooluyor" diyorsun. Bir yerden bir haber geliyor hurraaa herkes satış tuşlarına. Sonra toparlıyor ama o arada BISTin güvenilirliği uçup gidiyor. Aklı olan BIST e girilmez diye düşünüyor.
Bizim fon yöneticileri daha öncede yazmıştım, 1100 e kadar çalışmışlar. 1100 üzerinde alımı kesiyorlar. Ancak yabancılar bankaları alıp yükseltecek, öyle yükselebileceğiz gibi görünüyor.
Yerlinin 1100 üzerinde şok a girmesinin sebebi, virus deki 2. dalga olmalı. Avrupadada artmaya başladı. Batıda 2. dalgaya bağlı bir satış gelirse diye korkuyorlardır.
ekoTürk tede botokslu sarışın sürekli olarak "batıya satış gelirse BIST ne olur" diye soru sorarak bu korkuyu taze tutuyor.
Bu korku sebebi ile ege deki her sürtüşme, satış olarak BISTe yansıyor olmalı.
Ama batıda 2. dalga başlayalı çok oldu, bırak satışı abd borsaları rekorlar kırıyor. AB borsaları ise temkinli.
Bakalım yabancı alacakmı, yoksa buralarda testere.
Kötü açtık.
Görünürde bir sebepte yok.
TRnin büyümesi -%9,9.
Cari açık bu ay daralmış.
ege de haftasonu ve bugün bir sorunda yok.
Batı borsaları 1 haftadır yaklaşık yeşil, bugünde yeşil. Verilerimiz batı dan kötü değil.
Bankalara satış yok.
USD ye atak oldu ama ciddiye alınacak seviyede değil. Yatay seyrediyor. ekoTürk e göre, USD de ermenilerin akbank'I alıcı, kamu bankaları satıcı taraftaymış.
Sadece YENİ GİREN yerlilerin tercihi olan teknoloji endeksi yüksek ekside. Bunun sebebide anlamsız olan o %20 lik düşüş olsa gerek. Kötü dayak yediler, üzerine anlamlıda olsa ikinci düşüş. Ve aylardır borsadalar ve görüntüde kötü. Dayak meydanına girmiş gibiler. Fazla kalamazlar.
Bugünki kırmızının sebebi viop daki vade sonu geçiş işlemleri olsa gerek. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Yeni vadeye geçecek olan büyük oyuncular, uygun yerlerden geçiş yapabilmek için, BIST seviyesi ile oynuyor olmalılar.
Piyasa ekranını kapatayım, keyif yok bugün.
yatırımcı Ali'yi doğruyu aramaya çalışan iyi biri olarak görüp, bir kenara bırakalım.
---
İzninizle bugünki satış üzerine biraz ağlamam lazım. Hoş aşağıdan biraz mallandık ancak devede kulak. Çektiğim stres kazanılan üç kuruşa değmiyor. Mart ayındaki dev zararı bu yıl çıkarma ümitlerim yok oluyor.
İmdi ağlamaya geçelim.
2. Çeyrek büyüme rakamları investing sitesinden ve hepsini aynı sorgu ile aldım. abd rakamını habertürk ten abdurrahman yıldırım farklı veriyor, tüm siteler aynı şekilde verse, takipçi olarak kafa karışmayacak. Onların mesleği, nerde ne var alıp kafa karışmadan buluyorlar. Ama sitede sunarken herkes standarda bağlı kalmıyor, takipçininde kafa karışıyor.
Investing sitesindeki GSYİH Rakamları bu.
Türkiye - 31.08.2020 (2. Çeyrek) -9,9%
Fransa - 28.08.2020 (2. Çeyrek) -13,8%
Almanya - 25.08.2020 (2. Çeyrek) -9,7%
abd - 27.08.2020 (2. Çeyrek) -31,7% -> bunu abdurrahman yıllıklandırılmış olarak vermiş, investingde çeyreklik.
İtalya - 31.08.2020 (2. Çeyrek) -12,8%
Almanya grafiğine baktım, mart ayından sonra sadece 2 kez %6 civarı realizasyon olmuş ve şu an mart ayı sonrası zirvesinde.
TR ise bir kez %20 düştü, şu an %5 düştü. Mart ayı sonrası zirvesinin %10 altında. Oransal açıdan Almanya verilerinden daha kötü verilerimiz yok. Üzerine gaz şeyttik.
Hadi Almanya gelişmiş ülke kendini İtalya ile karşılaştır. İtalya virus ten öncede avrupa nın en kötü giden ekonomisine sahipti bu sebeple yükselmekte zorluk çekiyordu.
İtalya mart ayı sonrası grafiğinde 2 kez %10 düşmüş. Makul seviyelerde realizasyon. Bizde ise resmen öldürüyorlar. %20 ne demek yaw.? Neden düşmüştü.? Yanlış hatırlamıyorsam MB faiz artırmadı diye.
USD ye atak yapıp BISTi aşağı gömmüşlerdi.
İmdi derse geçelim.
BIST neden aşağı yukarı dalga boyları çok yüksek oluyorda, Almanya ve İtalyanın normal oluyor.?
Bizde derinlik yok diye.
Peki derinlik olması için ne gerekir.?
Büyük paralı, uzun vadeci yatırımcılar, FONlar gerekir.
Peki onlar neden bizde yokda, Almanyada İtalyada abd de var.?
Çünki onların borsası bir şekilde güvenilir hale gelmiş.
Bizde derinlik için büyük paralı oyuncu lazım. O oyuncularda böyle borsası olan bir yere gelmiyorlar.
Böyle durumlarda düzenleyici olarak devletin el atması gerekir. BISTi yasal şekilde güvenilir hale getir. Büyük oyuncular görsün gelsin. Derinlik oluşsun. O derinlikle artık devletin BISTe müdehalesine gerek kalmaz kenara çekilirsin.
USD ile baş edemezsin çünki USD basmıyorsun. Ama BIST ile baş edebilirsin çünki karşılıksız TL basıyorsun. Hatta para basmanda gerekmez, işlemlerden küçük bir komisyon alır fon oluştur. O fon ile volatiliteyi önle.
Büyük ihtimalle batı borsaları güvenli hale bu şekilde getirilmiştir.
Ağlama seansı bitmiştir. her kes dağılsın.
Önümüzdeki çeyrrk betoncular, mobilyacılar ve bankalar önderliğinde% 15 büyürüz.
ons altında durum biraz değişti.
FED in açıklamalarını dün okudum. abdurrahman yıldırımmıydı oda açmış.
5 yıl boyunca kesinlikle faiz artırmayacağız demiş. Piyasadaki trilyonları çekmeyeceğiz anlamına geliyor. Bu durum abd borsaları ve altın a yarayacak.
ons altın aşı'lar açıklanmaya başlayınca 1700 ün biraz altına düşer, önümüzdeki yılda yeniden yükselişe geçer demiştim.
FEDin açıklamaları ons altının düşüşünü dahada sınırlayacaktır. Çıkışları ise kolaylaştıracaktır. 1700 ve 2040 aralığını vermiştim.
Bu aralık daha yukarı çıkmış olabilir. Aralığı ne netleştirecek.?
Virus un ikinci dalgası başlayalı çok oldu ama korkusu ve muhabbeti yeni yeni sarmaya başladı. 2. dalga korkusu nun büyüklüğü ve aşı ların çıkışı, etkisi muhabbeti filan ons altının kanal aralığını belirleyecektir.
Uzun vadeci için sorun yok gibi görünüyor.
BIST, UZUN VADECİ için sinir bozmaya devam ediyor.
Dün viop kısmında vade sonuydu. Dünki kurumsal görünen ısrarlı satış viop vade geçisi sebebi ilemiydi, yoksa balinalar yine silkeleme yemi başladılar. Yoksa 2. dalga virus korkusu bizde batı dan dahamı önce fiyatlanmaya başladı.?
BIST bugün düşmezse 1080 seviyesinin üzerinde kaparsa, dünki satışı viop vade geçişinde, büyükler BISTi manipulatif şekilde baskılyarak pozisyon değiştirmeye çalıştılar diyeceğim.
BIST in spekülatörleri, küçük tahta manipulatörü gibi BIST de istedikleri gibi oynuyorlar. Acımasızca saldırıyorlar. Buda BISTin görüntüsünü bozuyor ve kaliteli paranın gelmesine engel oluyor. 1 milyondan fazla KY sürekli soyuluyor. Şimdi 500 bin yeni KY geldi, onları soyuyorlar.
Kapanış kötü görünüyordu. Satışa devam edeceğim ciddiyeti vardı.
Papaz olayından beri uzun vadeci nefes alamadı. 2 hafta önce bankalara %6 alış gelince nihayet doğru yola gireceğiz dedik ama sonraki günler değişen bir şey olmadı. Yine BISTi kendi uşakları gibi kullanıyorlar.
Bir ay önce oyun tarzımı değiştirmem lazım demiştim. Dünki satış yeni kararlar almamı gerektirecek gibi. Bugün durum netleşecek.
Kısa vadeciye dönebilirim.
Bu durumda tüm günü ekran başında geçirmem gerekir, buda bana uymayan birşey. Bir kaç gün hariç, 10 günden fazladırda neredeyse her gün, kısa vadeci gibi piyasa ekranı başındaydım.
Bakalım bugün ne olacak.
Şu an ekoTürk te botokslu sarışın konuşuyor. Günlerdir her gün yorumculara sordu "batıda satış gelirse, bizdede satış olurmu" diye. Israrla bu soruyu sorarak sıcak tuttu. O esnada batı her gün yükseldi, biz yükseldik düştük filan batının epey gerisindeydik. kadın hala aynı soruyu soruyordu.
Halbuki biz batıya göre son haftalarda %10 aşağıda kaldık yani satışı yemiştik. Kadın ya kötü niyetli yada kafa basmıyor, ne halt yediğinin farkında değil. Bir yada 2 kez sorsa habercilik diyeceksin ama günde 2 kez her gün sorunca başka şey aramaya başlıyorsun.
Bizdeki asıl sorun, geçen aralıktan beri sürekli devam eden yabancı çıkışı.
BISTi her olaya karşı kırılgan hale getirdi.
tayyip in, koyunlarını ağılda tutmak için uygulamaya soktuğu "gerginliği sürekli ayakta tutma politikası"da, BIST e ve UZUN VADE cilere yaramadı. Uzun vadecinin kâbusu bu adamın yönetim şekli.
Anlaşılan viop tarafta poz almak için BISTi aşağı sürmüşler.
Dün kararlı satışlar, önemli 1080 direncinde durma. Bugün o direnci kırmış gösterme, stop loss ları çalıştırma, KY lerin korkmuşlarından ve call margine düşürdüklerinden toplama. Aynı anda USD yide yükselterek korkutma. ekoTürk deki kadın bu işin neresindeydi bilemem, her gün batı satış yerse biz ne oluruz diye gelene soruyordu.
Hep dönecekmiş gibi grafik çizip her seferinde yeniden satarak dünüş umutlarını köreltme ve aşağı inişe şartlandırma. Öyle körelteceksin öyle korkutacaksınki, dönüşü başlatıp yükseltsen bile almaya eli gitmeyecek. KY yi o hale getireceksin.
En sonunda artı kapadı üstelik USD de epey yükselmiş ve direnç haline gelmesi gereken en önemli desteğin üzerinde kapamış.
Yeşil kapattıklarına göre uygun pozisyonu almış olmalılar. Pozisyonu almamış olsalardı, düşürmeye, milleti sattırana kadar korkutmaya devam edeceklerdi. KARŞILARINDA GÜÇ YOK.
Pisikolojide pavlov deneyi sanki borsalar ve ky
İçin mi yapılmış acep ne?
Senin o, Böyle güzel bold tarifinden .
Aklıma geldi de
Bi nevi
Öğrenilmiş çaresizlik
Patates olunmuşluk duygusu herhalde o
Şeyi çok iyi biliyom
Edward william felan bunlar tamam kuş sütüyle beslense de
O güzelim saraylarda
Tahta döşekte yatarak uyutuluyolar
Değil yaylı yatak sünger yatak
Tahtanın üstünde ne bi karış kumaş ne bi yastık var . Yok
Böylelikle psychological breakdown
Yani pisikolojik çözülme eşiğini hep yukarı seviyeye çekmeğe çalışıyolar
Yani güçlük zorluk ani bastırırsa
Paniğe sevk olunmama lazım
Zor iş ya Sırf genetik yatkınlık değil Eğitilip yetişmede mühim galiba
Tabi şimdi haritayı aç bak
Dünyanın yarısına hakim o herifler
Üstte yer alan 2mesaj ky ye aslında
Yoksa bana ne dünya imparatorluğunun servetinden
Korkuya yenik düşmeme için
Biraz ezgin hayat tarzı sürmeli insan
O manada
Sayın alicemal öncelikle yazılarınız için elinize sağlık keyifle okuyorum. Geçen yıldı yanılmıyorsam Abd borsalarında rasyoların yüksek olduğunu ve bunu dünyaya dağıtıp öyle düşüreceklerini yazmışsınız. Pandemi süreci de buna uygun ilerlemedi mi? Önce tüm herkese korku verip aşağı bastılar sonra kimsenin inanmayacağı şekilde yukarı ralli oldu. Teslanın hâlâ kendi hisselerini satması, teknoloji firmalarının piyasa değerlerinin uçuk değerlere gitmesi bunu desteklemiyor mu? Bana kalırsa dağıtım bittiğinde dünyada yine bir bahane bulunup kuvvetli uzun bir ayı piyasasına girilecek. Tabi bu sadece bir fikir, sizin görüşlerinizi merak ettim. Yazmaya devam edin iyi günler.
Birde meksika borsasına bakayım dedim, bizim gibi az gelişmiş ülke.
Mart ayından bu yana bir kez %8 ve bir kezde %7 düşmüş. Kısa vadeli bir düşüş trendi de olmuş. O trendin dalgalarını topla yine %10 etmiş.
Bizde bir kez %20 ile çok kötü vurmuşlar. Eski yerine çıkmadan, eski yerinin hala %10 altında iken sağ kalanlarada vade geçişinde %6.6 bir daha vurdular.
%6 vurdular ama tüm dünya yeşil, batı borsaları bir kaç haftadır yükseliyorken, senin dev bankalarının F/K ları 3 ile 5 arasındayken vurdular. Anlamsızken dayak yeyince, dayağın etkisi daha büyük oluyor.
Bugün bir daha korkutabilirler diye akşam viop tarafında kıpırdayanda olmamış gibi görünüyor. %20 lik dayakdan beridir akşam seanslarında ciddi alım olmuyor, yeşil ciddi yanmıyor.
TEMEL anlamı olmayan bu dayaktan sonrada KY dahada çok korkacak.
Söylediğim gibi, yeni girenleri 2023 e kadar büyük oyunculara yem edecekler. İnanmazsanız viop tarafındaki yazarlara bakın, dönemler geçtikçe isimler hep değişiyor. Acaip kazanıyorum diyenler, aradan 6 ay geçmiş yoklar. En kafası çalışanları 1 yıl sonra yoklar. Ya batıp çıkıyorlar, yada lanet olsun deyip kalan paraları ile çıkıyorlar.
Liderin akp ise bunlar doğal tabi. O ayrı konuda. Ben tarihi yazıyorum.
NEYİN İÇİNDESİNİZ ONU GÖSTERİYORUM.
Bu yazdıklarım viop oyuncu ve yatırımcıları için. Hissede iseniz yıllarca kazanmasanızda bekleme ve batmama şansınız var. Viopta anlamsız iki büyük silkelemede batarsınız. Para eksiye düşer, hesabınızı kaparlar.
.
çaylakyatırımcı, evet hatırladım.
abd borsalarının, 2008 de finansa dağıtılan trilyonlar sebebi ile balon olduğunu, kağıt üzerinde şişirilen borsa değerlerindende her yıl finans patron ve yöneticilerinin kasalarına kâr aktarıldığını, FED parası ile finans yöneticilerinin, patronlarının kişisel servetlerinin arttığını ve artan kişisel servetlerin, tüm abd halkının cebinden çıkacağını yazmıştım.
Çünki kural neydi.?
Üretmediğiniz para cebinize giriyorsa, bu para MUTLAKA VE MUTLAKA TOPLUM İÇİNDEKİ DİĞERLERİNDEN ÇIKAR.
İsterseniz parayı yerde bulun fark etmez. FEDin dağıttığı paranında yerde bulmaktan farkı yor. Batarsan şirket battı diyorsun işin içinden çıkıyorsun. FED parası ile sanal yükseliş yaptın, o yükselişten her yıl tonla parayı kâr ve prim adı altında kişisel servetine ekledin, elde ettiğin Kişisel servetine kimse ellemiyor. Şirket batsada Borsa batsada o servet kasanda.
Sonra Türk yahudi kanallarında 5 dolara bile S&P alın reklamlarını görünce. "Balonu dünyaya pazarlayacaklar". Diye yazılar yazmıştım.
Netçede 10larca trilyonluk bir abd borsasını pazarlayabilmen için karşında benzer güçte parası olan birileri lazım. YOK. Tüm para düünyaya yayılmış dev yahudi şirketlerinde. Hali ile milyarlarca kişiden oluşan dünya halkına pazarlamaya karar vermişler gibi görünüyordu. Bizde çıkan 5 dolar lık reklemler bize özgü değildr, tüm dünya TV lerinde çıkmıştır mutlaka değilmi.?
Evet çaylak, bunlara benzer şeyler yazmıştım. Fakat o dönem içindi.
Virus ile beraber dönemde yapı değişmedi ama hacim değişti.
FED yeni trilyonlar bastı ve aynı finans devlerine verdi.
Hacim çok daha büyüdü. Tesla kurulduğundan beridir her yıl zararda ve dünyanın en değerli şirketi. Böyle bir şey abd şirketleri dışında olabilirmi.?
Başka örnek, Henüz üretime başlamamış, sadece bir prototiple ortaya çıkan abd elektrikli araba şirketi 2.4 milyar dolara abd borsasına girdi. Böyle bir saçmalık akla hayale sığarmı.?
FED in trilyonları böyle bir rezilliğe dönüştü. Tabi temeller 1971 de atılmıştı. Karşılıksız para basmaya başladılar. 50 senede abd halkının cahil kesimi o paralar yüzünden obez oldu, uyuşturucu bağımlısı oldu. Yahudi kesimi o trilyonlarla abd borsalalrını şişirip kişisel servet elde ettiler, daha kötüsü bedava para ile TR gibi ülkelerde bedava maliyetle dev fabrikaları bankaları aldılar. Eğitimli kesimde yahudilerin beyaz yakalısı mavi yakalısı oldu, yahudi talanından dökülenlerle ihya oldular ve kendilerini üstün görmeye başladılar.
Ha ne diyordum. FEDin yeni trilyonları hacmi çok büyüttü.
Şu an o trilyonları yemekle meşguller. Etki bir üç beş yıl daha sürer. O arada yeni bir şey çıkar yine trilyonlar basılır dağıtılır.
Şu an bu yazıyı bir yere bağlamayayım çünki BIST deki bu anlamsız düşüşte benim zihnimde çok kötü dayak yedi.
Hala durumu anlamaya çalışıyorum. Benim beynim öyle çalışıyor, çizgilere bakıp al sat yapamıyorum, mutlaka sağlam bir zemine dayandırma ihtiyacı hissediyorum. Bir kaç gündür beynim uyuşmuş durumda.
abd trilyonları olayını ileriki haftalarda beynim yerine gelirse sonuca bağlayalım.
Bende senşn gibi düşünüp konuyu kapamıştım ancak güncel fiyatlae gelince olayın boyutunun çok daha geniş olduğunu gördüm.
2.0 passatın fiyatı 710 dan 840 a çıkmış yaklaşık artış %19
1.5 ford focus 264 den 302 ye çıkmış yaklaşık artış %15 yani neredeyse tüm otolara héybetine göre %10-20 arası bindirmişler. Rakam çok büyük.
Benim kafa temelsiz düşüşte çorba olmuş, üzerine ayhan araba diyor.
---
Balinalar viop ta pozisyon almış olmalı. Şu an USD 7,37 den 7,38 e çıkmış, yükseldiği halde BIST de yükseliyor.
Düşüşten önce nasıldı.? USD kuruş çıksın, BIST hemen düşer gibi yapıyordu. Düşsün, BIST çıkar gibi yapıyordu.
Gözünüze hipnoz nesnesi tutarlar ya. Döner durur. İşte o hipnoz nesnesini tutmuşlar gibi USD yi seyrediyorduk.
Balinalar işini gördü, şimdi USD yi BIST takmıyor.
ekoTürk teki sarışında bugün "batı borsaları düşerse bizim ülkenin hali ne olur" diye soru sormadı. Belki bana denk gelmedi.
BIST yükseliyor, günlerce dayak yiyen KY almaya korkar şimdi. Ya yeniden düşerse.?
Yeniden bir ikinci dip ihtimalide var. KY yi tamamen grogi durumuna sokar. yada aşağı hafiften indirir indirir çıkarırlar. 2 ileri bir geri ile giderler. KY kıpırdayamaz. Büyük ihtimalle fon yöneticileride aynıdır.
---
ekoTürk ü seyrediyorum 1 aydır. yahudi bluumbergi seyretmeyeyim dedim. ekoTürkü seyrettikçe, yahudi TV den farkı olmadığını görüyorum.
Az önce yarım saat "bitcoin alın" reklamı yaptılar.
bitcoin i defalarca anlatmıştım. CIA projesi.
Kağıt USD den sonra, digital para olan bitcoini dünyada yaymaya çalışıyorlar.
abd nin gücünün üretiminden değil USD nin dünyada sorgusuz kullanılmasından geldiğini anlatmıştım. USD yi kullanmazsan ordusu ve CIA senin kafanı kesiyor.
Dünyanın Digital paraya geçtiği dönemde kendi yarattıkları bitcoini dünyada yaymaya çalışıyorlar, hegemonyaları devam etsin diye.
Tüm dünyadaki abd ye ve yahudilere hizmet eden medya kuruluşlarıda sabah akşam bitcoini o ülkelere kabul ettirmeye çalışıyorlar.
Bizdede tam gaz devam ediyor. Üniversiteleri dolaşıp bitcoin kullanımını öğreten akademisyenler var, proflar var. Kimlerin abd uşağı olduğunu görün, içinizdeki sömürgecileri görün.
ÇİN KENDİ kripto parasını merkez bankası desteğinde çıkardı. abd ye uşak olmamaya çalışıyorlar.
Bizse bitcoini öğreniyoruz uşak kafamızla.
Biz twitter facebook instagram google gibi abd yahudisi sosyal uygulamaların TV de konuşulmasını serbest bırakırken, reklamını bedava hale getirirken, ÇİN kendi sosyal medya uygulamalarını piyasaya sürdü. abd sosyal medyasından çok kensi sosyal medyasını kullanıyor ÇİN halkı. Bizde yerli sosyal medya yok. abd sosyal medyası var. sosyal medya parası abd ye akıyor. Bizim paramız abd ye akıyor. Bunu yapan kim.? Hükümettekiler. Senin seçtiğin siyasetçi.
Atatürk durun demeden öncede fransa sömürgesimi olsak, ingiliz sömürgesimi olsak diye tartışıyorduk. Aynı kafa ülkede devam ediyor.
ekoTürk ü mecburiyetten seyrediyordum ama yahudiden farkı yok. Belki gizli fetö kanalıdır. Biliyorsunuz fetö CIA projesi. yani umarım biliyorsunuzdur, o kadar kara cahil bir hale getirildikki. 7 sene tıp okuyup uzman olan doktor, peygamber zannettiği fetullahın yediği mandalinanın kabuklarını yiyor. fetullahın maneviyatı kendinede bulaşsın diye. Bu kadar rezil hale getirilmişiz.
Üç bej (bin) düşüş ler görülsede bisteka da 1480 /1540 hareketi $ bazlı bağırıyor gibi ne dersiniz ,ben mi çok at gözlüğü ile bakıyorum.
Ekonomi,Suriye,Libya,Akdeniz derken bu iş nasıl olacak bende bilmim ama öyle bir yerdeğim ki ....
Syg, hürmetler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla BISt kovboy filmlerindeki teksas gibi olmuş durumda.
Ekonomiyi filan yansıttığı yok.
BISTi yönlendiren En büyükler(herhalde siyonist banka ve fonlardır) masa başına oturmuşlar şu hesabı yapıyorlar.
"BIST de kaç kişi var?
Ne kadarı KY ne kadarı kurumsal.?
Sermayeleri ne.?
Nerelerden maliyetlendiler.?
Endeksi nereye çıkarır, nereye indirirsek KY ve kurumsallardan faydalanabiliriz.?
Bunu ne kadar sürdürebiliriz.?"
Tamaamen bu hesapların içindelermiş gibi bir görüntü var.
Bu hesaplara girmelerinin sebebi de maalesef ülkenin içine sokulduğu durum.
Tek dostun kalmamış, hepsine sırayla kazık atmışsın. Hemde birden çok kez.
Dostum diye Libya da tayyip in mezhebinden olan serrac kalmış. Oda bir kaç haftadır abd ve fransa tarafına geçmiş. Yakında tayyip i Libya dan atacaklar. Hepimizin çobanı ı başlayacak "eeeeyyy serrac" diye.
Seni ülkenin başına getiren batılı ülkeler ve uşakları artık karşında.
Rusya ya suriyede en az üç kez kazık attın, Kırım ın Rus işgali altında olduğunu söyleyerek putin i tokatladın.
Çinde abd nin örgütlediği ayrılıkçı Uygur Türklerini koruyup kolluyorsun. Çin düşmanın gibi davranıyorsun. Türkiyede pkk neyse, Çin de Uygur Türklerinin ayaklanan kesimine aynı gözle bakıyor.
Suriye ve Mısır la deniz anlaşmaları yapsa, Akdeniz sorunu diye bir sorunumuz olmayacak. Kendi mezhebinden değiller diye onlara düşman. abd istedi diye Suriye ye saldırdık, şimdi abd de karşında Suriye de karşında, Suriyeye destek veren Rusya ve Çin de karşında. Büyük başarı.
Falan filan. Yaz yaz bitmez.
Böyle bir durumun içinde olduğumuza inanamıyorum. Kâbus görür gibiyim.
Hani böyle bir durum içinde olursun ama liderin Atatürk dür yada efsane keçidir. O zaman sorun yoktur, geleceğine umutla bakarsın. Ama özal ailesi, mesut yılmaz, bahçeli, akşener, erbakan, karamolla, akp... İnanamıyorum yaw. Bunları seçtiğinize inanamıyorum.
Bugüne gelen yolalrın taşlarını hep bunlar döşediler. Arkalarında abd ve ingiltere nin desteği vardı.
Böyle bir ülkede, böyle bir dünyada yaşadığıma bazen inanamıyorum.
Ülkenin bu halde olması son derece doğal.
BIST den bişey beklemek zor. Belki düzelir diye bekledikçe, dahada kötüye gidiyoruz.
2023 umut kapısı oldu.
.
Kendince Süper akıllı fatih altaylı yine zırvalamış. Programlarına bilim adamlarınıda çıkarıyor ya. O bilim adamları ile yanyana diye kendini de onlar gibi sanıyor.
Olmadığınıda yazılarında sık sık açık ediyor.
Bugün yine tarikatlara ağır saydırmış.
Bir Tarikat liderini pek çok kez programına konuk edip onbinlerce yeni mürüd edinmesini sağlayan altaylı. Başkası değil.
Kendisi bir tarikat liderini çıkarıyor, hem ona kişisel destek sı-unmuş oluyor hemde tüm tarikatlara destek sunmuş oluyor. O nefret ettiği tarikatlarada destek sunmuş oluyor.
Bu kadar basit bir bağı bile kurabilecek kapasitede değil.
Akıl, sebep sonuç bağlarını doğru kurabilmek demektir. Bu bağları doğru kurabilirsen, doğru ile yanlışı ayırd edebilirsin.
Bağ kuramıyor.
cübbeli nezdinde tüm tarikatları TV ye çıkardığının farkında değil. Sorsan cübbeli iyi idi ondan çıkardım, diğerleri kötü diyecek.
cübbeli, sakalı, sarığı, giyimi kuşamı ve bahsettiği konular ile tam bir tarikat lideri. Onu TV ye çıkardığında, aynı kategorideki herkese destek oldun demektir.
Üstelik cübbeli nin içinde olduğu tarikat hakkındada tonla yazı ve bilgi var. cübbeli yi çıkardığında, kişisel olarak ona değil, onun örgütüne destek olmuşsun demektir.
Daha nasıl anlatayım bilemiyorum.
Dünki yazısındada, kızılay şube başkanının kardeşinin otelinde kızılay etleri yakalanmış. Kardeş aramış, kızılaya yardım için otelimin buzdolabinda etleri sakladım demiş. Buda adamın iyi niyetli olduğuna inanmış. Çünki çok medenice anlatmış.
İnanılır gibi değil. Kızılay şubesi soğuk hava deposu tutup etleri oraya saklamıyor. Otel buzdolabına koyuyor. O otelde kardeşinin oteli.
altaylı nın beyni ise kardeş arayınca birden ağıldaki koyun beynine dönüşüyor.
yaw altaylı ya fazla giydiriyorum da... Herifi okumasan olmaz. Medya mızın kalitesi ortada.
chp nasıl kötünün iyisi ise, altaylıda kötünün iyisi. mecburen okuyorsun.
Dün ekran başında değildim. abd satış yemiş.
Son trilyonluk paket geçmeyince, daha fazla balon yapamadılar. Şimdi viruste ikinci dalgayı fiyatlamaya başlayabilirler. Günlük vaka grafiğine bakarsanız ikinci dalganın içindeler.
abd de görüşülmekte olan trilyonluk yeni bir paket var. O paket geçince abd düşüşü duraklayabilir.
ekoTürk deki sarışınında isteği oldu. Batı borsaları satınca bizde ne olacak cevabını alacak.?
vakıfbankın F/K sı 3.18, PD/DD 0,37 İş Bankasının F/K 3.36 PD/DD 0,36
İş bankasını satın alsan, banka kârı ile 3 yılda verdiğin para çıkıyor. TR de Ev alsan kirası ile 20 yılda paranı geri alıyorsun.
Bankalar Daha fazla ne kadar düşecek.? Diğer bankaların da F/K ları 5 den yüksek değil. Ülkeler kapanmış Pandemi döneminde bile iyi kâr elde etmişler.
Batı satışına ne kadar direniriz göreceğiz.
S&P de destek 3.400 civarında.
BIST dün USD yükselişine direndi ancak abd de satış başlayınca bizimkide biraz düşmüş.
Bizim bankalar USD yi 7.50 ye yükseltiyor ki merkez bankası faiz artırsın. Siyonistlerin Türk halkından istediği bu. Devlet bankaları hariç Türk sahipli bankalarda onlara destek oluyorlar. Paralarına dünyanın vermediği yüksek faizi istiyorlar.
tayyip için fırsat, ucuz fiyatlardan bu bankaların senetlerini BIST den toplayabilir. Her bankanın %20 belki %30 hissesine BIST aracılığı ile devlet sahip olabilir. O zaman yönetim kurulunada güreşçini, imamını koyabilirsin. İçeriden işlerini kontrol edersin. BISTi de tutar volatilitesini önlersin. Biraz daha güvenli hale gelir. Banka kârlarının bir kısmıda devlete gelir olur.
Yüksek faiz ve yüksek USD bu halkın daha fakir yaşaması demek. Siyonist takmıyor, diyetini istiyor.
BIMAS ilginç bir senet. İlk sahiplerinden biri tayyip idi. Sonra kendi payını sattı dediler. Bazıları inandı, bazıları inanmadı. Arka planda gerçek sahip tayyip in ailesi diyorlar. Doğrumudur değilmidir bilmiyorum. Gizlemesi için sebep yok, oğulları damatları gizlemeden devletle, devletsiz her işi yapıyorlar, BIMASı niye gizlesin. BIMAS gibi, devlet ve DEVLET BANKALARI ile iş yapan pek çok şirketin arkasında tayyip ailesi var deniyor. İnanması zor.
BIST i oran olarak en çok etkileyen senet deniyor. O kadar büyümüş halde. Bu şirketi tahtada yabancılar alıyor satıyor deniyor.
Sanmıyorum.
O senedi yabancılar BENCE almaz. akp ile büyüyen şirket akp gidince ne olacak.? Siyasetçiler her dönem bazı şirketleri devlet aracılığı ile halkın vergileri ile büyütüyorlar. O siyasetçi gidince, o şirkette yok oluyor yada küçülüyor. geri planda kalıyor, büyümesi duruyor. yabancı gidipte teknolojik olmayan, siyasetçi ile büyüyen, alternatifleri bol olan böyle bir şirketi almaz.
Son bilanço açıklanmadan önce F/K sı 60 ların üzerindeydi ve hala alıyorlardı. Yabancının tarzı değil. Şu an F/K 22 de. PD/DD si ise 8,11.
Köklü ve çok sağlam bankalar, F/K ları 3 olan Vakıfbankı, İşbankı satıpta gidip BIMAS almaz.
Kim alıyor o senedi.?
Sahipleri kimse onlar alıyordur. Sahipleri kişisel servetlerini ingiltereye götürmüştür. İngilterede, bir ingiliz banka yada fonu aracılığı ile, sanki yabancı ülke parasıymış gibi, TR ye gelip BIMAS alıyorlardır.
BIMAS ı alanların sahipleri olduğundan eminim. Amaç ne.? Yüksek fiyattan KY ye kaktırmaya çalışıyorlardır. Kurumsallar gidipte bu fiyatlardan BIMAS almazlar diye düşünüyorum.
Endeks iyi açtı.
Böylece ekoTürk teki sarışın hatununun her gün ısrarla sorduğu sorunun cevabı alınmış oldu. "Batıda satış başlarsa BIST'e ne olur.?"
Ekstra bişey olmadı zaten rezil durumdayız. abd sürekli yükseldi balon oldu, o balon sebebi ile arada sırada iner. Yeni trilyonluk paketler olmasa, virus 2. dalga şelaleleride olur.
abd den ayrışalı çok oldu.
Virus 2. dalga satışı batıda başlar ve hergün şelaleler oluşursa, bizdede satış olur herhalde. Ne kadar olacağı o esnada hangi seviyede olduğumuza bağlı. abd kadar olmayacağı kesin. abd balon, biz ise yıllardır olmamız gerekenin çok altındayız.
Şelaleler olmadan yeni trilyonluk paketleri çıkarırlar.
---
Ayrıca bir gerçek daha teyyid edildi.
Viop dönem sonu son gün yapılan satış, yeni vadeye geçiş operasyonuymuş. Büyüklerden biri viop da sıkıştı herhalde, operasyonla BISTin anna koyup, pozisyonunu düzeltmiş olmalı.
2 gündür USD 7.37 den 7.45 e yükseldi ama görüyorsunuz BIST yeşil. İşlerine geliyorsa USD yükseldi diye BIST satıyorlar, işlerine gelmezsede USD yükselsede BIST alıyorlar.
Tamamen balinaların BIST de sergilediği tiyatronun içindeyiz. Eskiden daha usulune uygun yaparlardı. Bu yıl işin cılkını çıkardılar.
Dün de yazdığım gibi, küçük tahta manipulatörü, o tahtada hangi işlemlerle para kazanıyorsa, BIST in tamamındada aynı şeyler olmaya başladı.
Balinalar, nereye sürersem en çok para kazanırım derdine düştü.
Hepimizin elindeki sermaye, senet ve kontrat sayımız, maliyetlerimiz ellerinde vardır. Ona göre BIST le oynuyorlar.
abd de şelaleler başlamış görünüyor.
abd kongresi tatilde, 8 Eylül de açılacaklar. Açılır açılmaz ilk işleride trilyonluk paketi çıkarmak olur.
Acil toplanma şanslarıda var. 8 Eylül ü belki beklemezler.
Paket 1 trilyon ile 3 trilyon arasında olacak. 2 Parti anlaşacaklar.
2 gün üst üste abd borsası yüksek düşüyor, üzerine USd düzenli yükseliyor ve BIST etkilenmiyor.
Neden.?
abd yükselirken biz düşüyordukta ondan. Bizim balinaların pozisyonları uygun değildide ondan.
Bankaların fiyatları dipte de ondan.
Bu bankaların bu fiyatlarda olması inanılmaz. Nasıl üzerine atlamıyor uluslararası fonlar inanılır gibi değil. Boşta veya negatif faizde duran trilyon dolarlar var.
Türkiye dışarıdan afrika ülkesi gibi görünmeye başlamış olmalı. Yoksa gelirlerdi.
akp ile muhatap olunca gelmiyorlar.
Şakaydı gerçek oldu. Afrika kabilesi gibi olduk.
BIST deki yabancı denen paranın çoğuda bıyıklı yabancı denen Türkiyeden para kaçıran soysuzlardır. Kaçırdıkları milyar dolarları, ingiliz, abd parası diye yeniden TR ye sokuyorlardır.
Avrupa da abd gibi aşırı yükselmedi. abd deki satışlara aynı oranda katılmayacaktır.
2. virus vaka dalgası batıda çoktan başlamıştı. Piyasalar Yinede görmemezlikten gelmişlerdi.
Son açıklanan trilyonluk paket meclisten çıkmadan, abd meclisi tatile girince, abd oyuncuları birden bire virus 2. dalgayı görmeye başladılar.
abd kongresinde Yeni trilyonlar fırında olduğundan, fazla bir düşüş beklemem.
BIST de ise tahmin yapamaz hale getirdi adiler. Düşmemesi tabi iyiyede işaret olabilir.
Eğer endeks yükselirse yukarı gider, düşersede aşağı gider.
TV yorumcusu teknik analist gibi tahmin yaptım.
BISTin çok ucuz olduğunu hepimiz biliyoruz ama siyasetçiler çok pahalı ya patladı.
y. ozdil yine araştırmaya dayalı süper bir analiz ortaya koymuş.
Yazı sonlarında kafa yapısı ve genetiği ile ilgili açık da vermiş. O açıkdan geçirelim.
Önce Tr deki tarikatları anlatmış. 1 milyon öğenci var demiş. Öğrenci yurtlarının yarıdan fazlası tarikat yurdu demiş.
Tarikat öğrencilerinin kafa yapısının korkunçluğundan bahsederek herkesi korkutmuş.
Süper kısmına geliyoruz. Çözümde üretmiş.
Aslında bir Prof. un çözümünü yazmış. Kendi görüşünü yansıtmasa yazmazdı.
Çözümü şuymuş.
" Tek hedefimiz, laik, demokratik, yaratıcı düşünebilen, soran, sorgulayan, bağımsız kişilikli, felsefe-mantık derslerinin yeniden gerçek anlamıyla okutulduğu programlarla öğrenci yetiştirmek olmalıdır."
Tipik yüzeyde gezen entellektüel kafası.
İyi eğitim almış ancak sebep sonuçları bağlayacak kafa yok. Bildiğin ilkel. Ezbere yaşıyor.
Özetle Öğrencileri iyi yetiştirelim diyor.
Peki halkın çoğu neden özel okullara yada kalite eğitim veren devlet okullarına çocuklarını göndermiyorlar da özdil gibilerin çocukları o okullara gitmeyi akıl ediyor.?
Çünki halk fakir. tarikat okulları para almıyor, üzerine giysi ve okul kitapları yardımı yapıyor. daha fakirsin diye seni uygulama ve hareketleri ile aşağılamıyor. Aile birliği denen parazitler, okul açılırken kapıda bekleyip senden yıllık ücret istemiyor. Çocuk cebinde kuruş olmadan tarikat okulunda okuyabiliyor. Diğer okullarda ise, parası olan çocukların yanında her gün eziliyor. Çocuk eziliyor, ailesi eziliyor. Her gün.
Peki halkın eskiden %40 ı fakirdi şimdi %50 yi geçti, neden fakir bu halk.
Senin gibiler yüzünden özdil ve o Prof. Sizin gibiler yüzünden. Medya yüzünden ve siyasetçiler yüzünden. Bu halkı soyuyorsunuz ey embesiller. Siyasetçiler medya ile ortak olmuş bu halkı soyuyorsunuz. Devlet sayenizde dönüşmüş devlet olmaktan çıkmış mafya haline gelmiş. Üretimden gelen para, üretene gitmiyor, medya ve siyasetçi ve çevreleri arasında paylaşılıyor.
Halk 70 yılda fakirleşti, fakirleşen halk tarikatların eline düştü.
Neymiş.
Vatandaşa geliri ölçüsünde iyi eğitim sundunda gitmedi allahın ebleh'i. Senin çalıştığın ve fırsatını bulduğunda koruduğun, devleti soyan gazete patronları yahudi aydın doğan lar yüzünden o tarikatlar gelişti beslendi.
Medyanın da dahil olduğu soygun düzeni, tarikatların hızla geliştiği bu günki düzenin sebebidir.
Tabi bu soygun düzenini bilinçli olarak kuran da siyonistler. 1938 de son aşamaya geçtiler. O kadar geri gitmeyeyim.
her neyse.. Bu türden çok yazı yazdım..
Tabi y. özdil kötünün iyisi. Aynen chp gibi. Hoş chp nin kötünün iyisi olma özelliğide hıza kayboluyor. Meclisteki diğer partiler gibi kötü olma yolunda ilerliyor.
.
Bilgisayarımdaki windows 10 işletim sistemi güncelleme yapmış. Microsoft edge tarayıcısının yeni versiyonunu yüklemiş.
Biraz kullandım ve başarılı buldum.
İlk çıkan tarayıcılardan biri microsoftun internet explorer tarayıcısıydı. Zamanla dinazorlaştı. Kullanıcıya çok fazla problem yansıttı.
İnsanlarda diğer tarayıcılara geçmeye başladılar ve internet explorer hiç kullanılmamaya başladı. Özellikle google firmasının chrome tarayıcısı ön plana çıktı.
Sebebi, sorunları kullanıcıya yansıtmıyordu. Hiç sorun yokmuş gibi davranıyordu. Sorunu göremeyen kullanıcıda, sorunsuz bir tarayıcı kullandığını sanıyordu ve memnundu. Ayrıca google arama motoru diğerlerinden daha başarılıydı ve en önemliside maps uygulaması vardı. Google translate de son yıllarda başarılı çeviri yapıyordu.
Son bir kaç yıldır google chrome da dinazorlaşmaya başladı. Çok fazla sistem kaynağı tüketiyor ve sizden faydalanmak konusunda aşırı agresifleşti.
Her bilginizi alıp kullanıyor, sizi kişisel bilgi vermeye her aşamada zorluyor, en olmayacak yerlerde reklamlar çıkarıyor, reklamları sürekli hareketli yaparak sayfayıda hareketli hale getirip düzenini bozuyor, sizin huzurunuzu her aşamada kaçırıyor. Rahatça bir sayfada gezinemiyorsunuz.
Şu an microsoft edge e geçtim.
Kısayolları taşı deyince hepsini başarılı bir şekilde taşıdı. Dahada ilginci şifrelerimide taşımış, yeniden girmek zorunda kalmadım.
Şifreleri nasıl taşıdı o da ayrı bir ilginç konu. chrome un cripto sunu nasıl çözdü.?
Reklamları ve bilgi toplayan siteleri engelleme vaadi sunuyor. Block Chain madencilik yazılımlarını engelleme vaadi sunuyor.
Ayrıca aynı siteleri açıyorum, chrome dan daha hızlı görünüyor. Bunun sebebi işletim sistemi microsoft edge e kıyak geçiyor olmalı. Aynı firma ürünü.
Bir özellik daha translate uygulamasıda çok başarılı. Önceden çok kötü çeviriyordu. Belkide bazı özellikleri chrome ile ortak kullanıyordur, arka planda chrome yapısı kullanıyor diye biliyorum. Hakkında kısmında "Bu tarayıcı, Chromium açık kaynak projesi ve diğer açık kaynak yazılımı tarafından sağlanmaktadır." yazıyor.
Bir özellik daha ki bunu sevdim. Gazetede bir yazı okuyacağım, her tarafı reklam dolu ve reklamlar bir kaybolup bir beliriyor. Yazıda bir yukarı çıkıyor bir aşağı. Sağda solda videolar oynuyor dikkatinizi dağıtıyor.
Microsoft edge de tam ekran okuyucu diye bir seçenek var, tıklayınca her şey kayboluyor sadece yazı kalıyor. Ayrıca sesli oku icon'unu tıkladığınızda çok başarılı bir şekilde sesli okuyor. Bu seçenek her sayfada gelmiyor.?
Hoşuma gitti, bir müddet bunu kullanayım. chrome un derse de ihtiyacı var, dünyanın kazancını elde ettiği halde yinede para için çok fazla sizi kullanmaya çalışıyor.
Bugün abd kapalı.
Yarın abd kongreside tatilden dönüyor. İlk işleri yahudiye yani finans kesimine dağıtacakları trilyonlar olacak. O zamanda abd deki düşüş durur.
Normalde ise abd borsaları balon. Kurulduğundan beri hiç kâr etmemiş tesla nın değeri 200 milyar doların üzerinde. Bir ara Dünyanın en değerli otomobil firması oldu.
abd saçmasapan bir ülke haline geldi. Normalde 1 avro 10 abd doları filan etmesi gerekir.
Böyle giderse ki gidecek, 10 yıl sonra bu gerçekleşebilir. Yüksek ihtimal. 1 avro 10 abd doları edebilir. Bunu yüksek ihtimal olarak görüyorum.
Birden bire olacak. Pat diye abd doları hızla değer kaybedecek. Daha sonrada 1 avro 100 abd doları gibi olacak.
SSCB nin dağılışı gibi olacak ve abd diye süper bir güç kalmayacak. Şu anki rusya gibi olacak yani 3 dünya gücünden biri olacak ancak demografik yapısından dolayı düşmeyede devam edecek. Rusya ve Çin demografik yapısı sağlam. Homojen.
2006 da devletin açıkladığı enflasyon uydurma demiştim. İnsanlar "ne diyor bu" demişlerdi.
O insanlar ancak 2016 da 10 yıl sonra devletin enflasyon rakamı gerçeği yansıtmıyor demeye başladılar, şimdi ise açıkça "devlet enflasyon rakamları uydurma" diyorlar.
10 yıl sonra ancak benim görebildiğimi görebilir hale geliyorlar. Oda benim gibiler açıklamasa belki hiç göremeyecekler.
Şimdide abd için diyorum, böyle saçmasapan bir iş uzun süre devam edemez. 10 yıl sonra dünya uyanacak(veya daha cesur hale gelecek) ve "olmaz böyle" diyecekler.
10 yıl olmazda 15 olur ama mutlaka olacak. abd doları ve abd hızla gerileyecek.
BIST de bizim balinalar vade sonunda operasyonu çektiler. Her şey iyiye giderken önce %20 üzerine %6,6 düşürdüler.
Şimdi abd çöküyor, USD/TL çıkıyor, virus vaka sayıları patlıyor umurlarında olmuyor.
Buda BISTin nasılda soygun yeri haline geldiğini gösteriyor. BISTi yönlendirip viop da soyuyorlar.
ekoTürk aklıma takıldı. Balinalar vadesonu operasyon çekerken onlarda sanki balinalara destek oluyor gibiydiler. Büyük ihtimalle yanılıyorumdur ama aklımada takıldı.
Genel yapılarına bakarsak büyük giderleri var ama gelirleri yok. reklam alamıyorlar. ekoTürk'ü bu durumda biri finanse ediyor demektir.
tele1 e veya ulusal kanala bakın. Masrafları karşılamak için durmadan kitap satmaya çalışıyorlar. Masrafı olabildiğince kısıyorlar, tek küçük stüdyodan bir kaç çalışan ve gönüllülerle ile işi götürüyorlar.
ama ekoTürk e bakın, yüksek gideri var. Arkasında biri olmalı. abd ye hizmet eden yayınlarıda var. TRnin faydasına hiç bir şey görmedim.
fetö nün kanalı olabilirmi.? fetö parası ilemi iş götürüyorlar.?
viop operasyonuna destek çekiyor gibi göründüklerine göre BISTin balinalarından biri fetö grubu olabilirmi.? Yabancı fon olarak gelmişlerdir.
fetö nün uygulamalarına bakarsak tamamen para kazanmaya yönelik ve ahlak, onur, haysiyet gibi duygulara önem vermiyorlar. para için her yol mübah davranışı içindeler.
Milli piyangoyu soyacak kadar ahlaktan yoksun bir grup bunlar. Okul ve memur sınavlarında sahtekarlık yapıp yıllarca çalışan, para harcayan gençlerin emeğini ve umudunu çalacak kadar aşağılıklar bunlar. resmen şeytanın uşağılar.
Hali ile BIST de olmalarıda doğal olurdu. fetö şirketleride işlem görüyor BIST içinde.
Arayol veya otoyolda giderken bazen çok yavaş yada çok hızlı giden araçlara denk gelirsiniz.
Bunlardan bazıları şu şekilde davranır.
Çok yavaş gidiyorsa, siz geçmek istediğinizde size yol vermez. Onun hızı ona göre o yolda ideal hızdır, daha hızlı gidemezsiniz. O yolda hız sınırı 90 dır ama 70 la gider ve herkes 70 le gitsin ister. Yol vermez.
Siz 90 hız sınırı olan yolda 90 la gidiyorsanız, arkadan 120 ile gelen araba varsa size selektör yakar ve çekil kenara der, çok yanaşıp rahatsız eder. Sizise tek şeritli yolda kenara çekilecek yer ararsınız bulduğunuzda çekileceksinizdir ama arkadaki rahat durmaz. yada çok şeritli yolda kamyon solluyorsunuzdur, sollama bitince kenara çekileceksinizdir ancak arkadaki sizi rahatsız eder.
Bu örnekleri neden verdim, insanoğlu kendini doğru kişi görür, kendi gibi davranmayanları yanlış kişi görür.
Kendi gibi davranmayan ve yaşamayanlar yanlıştır. Bunlardan bi sebeple cesarete sahip olanlarıda, sizi doğru yola yani kendi yoluna sokmaya çalışır.
İmdi gelelim asıl konuya.
viop, olmayan paranla bol para kazanma umudu veren yer.
Hareket olduğunda ya çok kaybedersin yada çok kazanırsın. Kumarbaz ruhuna çok uygun bir yer.
Hisse senedi borsalarının kurulma amacı ise viop la birebir zıt. Ama zamanla BÜYÜK OYUNCULARIN yararına olacak bazı araçlar eklenmiş. viop kurulmuş, kaldıraçlar konmuş, açığa satışlar konmuş ve hisse senedi piyasalarının kurulma amacından uzaklaşılmış. Şimdi hisse senedi borsaları neden kurulmuştur dersi vermeyeceğim ama şunu yazmam lazım.
viop tarafında traderlik ise tam kumarbaz işi.
İmdi odunun teki viop da kumar oynuyor, bir kaç kuruşta kazanmışki cahil cesaretine sahip olmuş. Hisse piyasaları neden var, viop neden var, zerre haberi yok. Kumarbaz kalkmış akıl veriyor, benim gibi oyna, oynamıyorsan adam değilsin. Aynen yavaş yada çok hızlı giden ve kendini dünyanın merkezinde gören şoför vatandaş gibi.
Çok sinirlendim ama çaktırmıyorum.
Özellikle büyük oyuncular açısından, Papaz olayından beridir hisse tarafında NORMAL yollardan para kazanma zorlaştı.
Hisse oynayan neden kazanır.? Ana amaç şirketlerin gelirinin kazancının artması ve bu kazançtan temettü ve fiyat artışı yolu ile kazanmaktır. Sen hisse alır şirket sahibine para verirsin ki yeni yatırımlar yapsın, bu yatırımlar sayesinde şirket büyüsün, dolayısı ile ülke kalkınsın, karşılığındada o şirketin gelişmesinden temettü ve fiyat artışı ile faydalanırsın.
Karşılıklı bir çıkar söz konusudur, hemde ülke kalkınır.
Ana amaç, hisse borsalarının kurulma sebebi temel de budur.
Bu temelin üzerine zamanla BÜYÜK oyunculara fayda sağlayacak pek çok şey eklenmiştir.
Piyasa denetçileri bizim BIST yönetimi gibi yetersiz oluncada para piyasalarının ana amaçlarından uzaklaştığı olur.
Papaz olayından beridir büyük oyuncular temettü ve fiyat artışlarından faydalanamadığı için olsa gerek, BIST senetlerini kullanıp viopta kaldıraçlı para kazanmaya çalışıyor gibi görünüyorlar. BISTi anlamsızca aşağı yukarı sallayıp, viop da vurgun peşindeler.
Görünen oki, BISTin yapısını çıkarmışlar ve hangi seviyelerde ne yaparsak para kazanırız derdindeler. Planlarını uyguluyorlar.
BIST ana amacından fazlaca uzaklaşmış durumda.
Tabi ülkede ne doğruki BIST doğru olsun.
Maalesef BISTin bu durumuna katlanmak ve uyum sağlamak gerekiyor.
Kendi gibi oynamayan kişilere kızan kumarbaz zevzeklerede katlanmak gerekiyor.
Durumu yazma sebebim ise ülke bilincine katkıda bulunmak amaçlı. Benim gibiler yazacak, tarihe not düşecekki, ülke bilinci gelişsin. Bu gelişme çok yavaş olduğu için hissedemezsiniz.
Hala batı borsalarının %10 altındayız.
Ege krizide sönümlendi, savaş çıkmadı. Virus den çıkış aşamasında dünya, ekonomik veriler tüm dünyada iyiye gidiyor. Her ne kadar virus ikinci dalga başlamış olsada trilyonlar sebebi ile görmemezlikten geliniyor.
Biz ise satıştayız. Tabi bizde siyasi gerginlik çok fazla ama detaylı bakarsanız aynı önemdeki siyasi gerginlikler batı ülkelerindede var. Almanya abd ile yıllardır kapıştı, fransa ordusu her yere saldırıyor, İtalya yıllardır batının en kötü ekonomilerinden, İspanya Fransa viruste ağır ikinci dalgayı yaşıyor, hollandanın en büyük genelevi iflas etmiş. abd dünya ile kapışmış, kendi halkı ayaklanmış devlet başkanı kendi halkının yarısını tehdit ediyor, geçinebilmek için durmadan karşılıksız trilyonlar basıp ordu ile parasını değerli tutmaya çabalıyor.
Bizdeki ana sorun kötü yönetim. Kötü yönetimi seçen bilinçsiz yanlış eğitilmiş halk, halkı bilinçsiz kötü eğitimli hale getirense siyonist yahudiler.
Her neyse... fazla geri gidince olmuyor.
BIST yeşil kapadı ama kötü yerdeyiz. Gerideyiz.
Sebebi SANIRIM dün yazdığım gibi, papaz olayı ve sonrası balinalar "temettü ve fiyat yükselişlerinden kazanamıyoruz. Ülkede gelecek diye bişey görünmüyor. Yükseltsek satamayız. En iyisi fazla yükseltmeden BIST hisse senetlerini kullanarak viop da soygun yapalım." demiş olmalılar.
Hareketler bunu gösteriyor.
bankaları 3 ve 5 F/K ları ile zararına kim satar.? Hemde virus dibi göründükten sonraki toparlanma aşamasında. Hemde düzenli olarak satılıyor korku satışıda değil.
Hisseden 1 kaybedelim, viop kaldıraçlarından 3 kazanırız hesabı yapıyorlardır.
BIST olması gerekenin epey altında yukarı aşağı sallayıp duruyorlar. başka açıklama olamaz. Balinalardan biride fetö grubu olabilir, yukarıda şüphelerimi ve göstergeleri açıkladım.
TR CDSinde hafif bir düşüş daha oldu. fitch de TR büyüme tahminini hafif iyileştirmiş.
Petrol fiyatlarıda biraz düştü.
Bunlar iyi taraf.
Kötü taraf ise abd borsasının korkutucu satışı. Anormal yükselen abd borsasında, anormal yükselen bazı senetlere satış geldi. Buda doğal birşey.
Henüz abd nin dağıtmak istediği yeni trilyonlardan da haber yok.
Tehlikeli yanı ise, abd satınca tüm dünya satışa geçiyor çünki abd finans devlerinin kolları tüm dünyada. Tüm dünyada satışa geçebiliyorlar. Ayrıca tüm büyük borsalara sahip ülkelerin abd ile çok fazla ticari bağı var. Büyük ölçüde abd nin karşılıksız olarak bastığı trilyon dolarlardan geçiniyorlar.
siyonist barclays capital in TL hakkındaki hedef fiyatıda gerçekleşmek üzere. 7.50 ye geldik sayılır.
Batıdaki ciddi satışa şimdilik pek katılmadık sayılır. Sebebi BISTin yükselişe tam olarak katılmamış olması. abd son tepesini epey geçmişti, almanya son tepesindeydi biz ise tepenin %13 altındayız. Üstelik bizim son tepemiz baskılanmış bir tepeydi. papaz olayından beridir yükselememiştik.
Zaten banka fiyatlarına bakmak, BISTin durumunu anlamak için yeterli.
Batıdaki satışlara katılacakmıyız.?
Normalde fazla katılmamamız gerekir ancak ben yinede pozisyon azalttım, hafiften kenarda seyredeceğim.
abd ve batının kırmızısına rağmen yatay açtık, iyi gösterge. XBANKın kırmızı olması kötü gösterge. USD 7.49 da. 7.50 üzerinde devam etmezse sorun olmaz diye düşünüyorum. 7.50 üzerinde devam ederse ne olur bilemiyorum. O sebeple tamamen kenarda beklemeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Zaten düşük kontrat sayısı ile oynuyorum. İyice azalttım.
abd de şelaleler devam etsede fazla düşmeyeceğiz demektir.
Sadece abd de ağır satışlar devam eder, sonucunda nakite sıkışan FON olursa, TR dahil olmak üzere diğer ülkelerdede satışa geçebilir. abd FON larının tüm dünyada kolları ve parası var.
Dünya verileri iyiye gittiği için, Bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı çok düşük. Belki petrol yeniden 20 USD lere kadar düşerse olabilir.
Virus sebebi ile abd kendini kapamaya başlarsa, abd borsasında ciddi bir satış dalgası gelebilir. Ancak seçime bu kadar az kalmışken bu ihtimalde çok düşük. trump ın insancıl olmayan karakteride abd yi kapamaya ve seçimi kaybetmeyi kabullenmeye elverişli değil.
Batıda ağır şelaleler gelmez diye düşünüyorum. Sadece balon senetlere satış var.
abd kongre sinden çıkacak trilyon haberi abd yi düzeltir.
Dün endeks iyi kapanmış gibi görünsede, bankaların görüntüsü iyi değildi. Merkez senetlere bakıncada çok sağlıklı görünmüyordu. Ama yükseldi.
İşlem hacmi son hafta ortalamasının üzerindeydi.
USD 7.50ye dayandı. siyonist yerli ve yabancının istediği yüksek faiz ortamı için hedef 7.50 verilmişti. Gerçekleşti. Artık buralarda MB nin faiz artırmasını beklerler herhalde.
Nasıl bir hesap yaptılar ki.?
7.50 olunca herşeyin fiyatı artar, enflasyon yükselir, faizde mecburen artar. Biz batıda sıfır faiz bile alamıyoruz, Türkiye halkından net %10 - 12 faiz alırız.
İşin korkunç yanı bunlarda faiz %2 lerdeyken, bizim ülkede %60 larda olduğu dönemler vardı. Vay canına nasılda piyonuz. nasılda tüm halkın emeğini her yıl cebe indiriyorlar.
Irak ve suriyede, afrikada, petrol maden parası için 10 milyonları öldüren, yüz milyonları sefalete sürükleyen hayvanlar bunlar. Türkiyedede her şeyi yaparlar.
Kötü yanı Türkiyedeki uşakları. İçerideki siyonistler ve uşakları. Onlar olmasa, dışarıdakiler bir şey yapamazlar.
Ne yazıyordum nereye geldim... Her şey birbirine bağlı gelmeden edemezsin.
Baştan başlayayım.
Dün endeks iyi kapadı, bankalara ise alış gelmedi.
USD 7.50 ye dayandı. TR deki bankaların isteği 7.50 idi, bu sayede MB faiz artırır dediler.
Dün işlem hacmide son hafta ortalamasının üzerindeydi. Bu demektirki bu sabah 1100 üzerinde açarız.
Kalıcı olurmuyuz bilemiyorum. Bu tür seviyeleri her geçtiğimizde defalarca tekrar aşağı indik. Çoğuda sebepsizdi, hali ile temel cide kafa bırakmadılar.
Yeni gaz bulduk haberi ile yükseldiysek, o zaman yükseliş sağlıklı değil, tekrar inme ihtimalimiz var demektir. Merkez hisselerin görüntüsünden de belli idi, bir anormalliğin olduğu
abd de bir günlük yükseliş oldu. Trilyon dolarlık pakettende haber göremedim. Bu durumda abd de düşüş bir miktar daha devam edebilir.
Yatay açtı.
Dün anormal yükselen tuprs ve petkm de satış olduğu halde endeks 1100 üzerinde kalmaya çalışıyor. USD de 7.47 ye düşmüş BIST yükselişine destek oluyor.
Bana 1100 üzerinde kalacağız gibi geldi.
Dün ortada kapadı.
İşlem hacmi yüksekti. Tabi yine Tüpraş ve energi hisseleri tiyatrosu vardı.
Bir haber çıkıyor ve Tüpraş a milyarlarca TL lik ilave işlem hacmi oluyor. Milyarlarca TL lik işlem hacmi yaratan sıradan birileri olamaz. Büyük birileri orada oyun oynuyor.
Büyüklerden kurumsal olanlarıda kalkıp bir tweet ile milyarlarca TL lik bir tahtada işlem yapmazlar. Var o işte bir pislik. fetö gibi ahlaksız bir grup olmalı. İlginç olanı BIST yönetiminin mal pozisyonunu hiç bozmaması.
Bankalara alış gelmesi ve genele yayılmamasıda ilginç sayılabilir. Ancak %6 lık banka alışından sonra yine bankalara satış gelmesi, insanların korkmasına sebep oldu. Ya yine düşerse.?
Bu şekilde kalabalıkları kolaylıkla şartlandırıp istediğin yola sokabilirsin.
BIST de bunu sürekli yapıyorlar, özellikle silkeleme operasyonlarında.
Dün 1100 üzerinde kalır, abd yede satış gelir demiştim.
abd ye satış geldi ama BIST de saçmasapan işler YİNE oldu.
Gece CDS ler biraz yükselmiş, dün ne olduda CDS ler yükseldi.?
USD/TL, yahudilerin belirlediği 7.50 seviyesinde şimdilik durdu. Buralarda MB kararına kadar oyalanırlar. Fazla aşağı indirmezler diye düşünüyorum ama emin değilim.
Aracı kurumlar 1105 de direnç var diyorlardı. Orada durdu. Bana kalırsada ciddi bir direnç yok orada ancak operasyon yapan grupların planı farklı olabilir. Hala insanları şartlandırıyor olabilirler.
Bugün kırmızı için sebep yok ancak bugünki yönden emin değilim. Son 2 gün işlem hacmi yüksek oldu ancak işlem hacminin ilave kısmı energi hisselerindeki manipulasyondan geldi gibi görünüyor. O sebeple işlem hacmi pekde güvenilir gösterge olmadı. Bankalara alış, umut verici olabilir ancak bankalarda çok dayak yendi. yeni bir dayak göstergesimi herkes korku içinde olmalıki bankalara alış genele yayılmadı.
abd de trilyonluk paket hala geçmedi. 1 trilyon garanti geçecek, 3 trilyona çıkma ihtimali var. 1 trilyon fiyat içinde olmalı, 3 trilyon olursa abd borsaları olumlu etkilenir.
abd borsalarının Paket çıkana kadar bu civarda dolanacağını düşünüyorum. Kısa vadede Paket den ümit azalırsa, S&P 3050 ye kadar yolu var. Ara destek 3230.
Haber okudukça insanın saçını başını yolası geliyor.
mesut yılmaz rusya ile KAZIK FİYATA mavi akım gaz anlaşması imzaladığı yıllarda Almanya ve Çin rüzgâr ve güneş enerjisi teknolojilerine yatırım yapmaya başlamışlardı.
Şu an Almanya ve Çin dünyada bu 2 sektörde önde gidiyorlar.
mesut yılmaz ve ailesi trilyoner oldu ama halk doğalgazı en pahalıya alan halk olma özelliğini devam ettiriyor. mesut yılmaz "böyle yaparsanız yanınıza kâr kalıyor" dedi, sonraki hükümetlerde benzer gaz anlaşmaları yaptılar.
Norveç deniz üzerinde rüzgâr türbinleri ile elektrik üretmede uzmanlaştı. O esnada tayyip islam ülkelerine 16 milyar dolar dağıtmakla meşguldü. Kendisine eğitimsiz kalabalıklar reis desin diye, Türk halkının parasını saçıp duruyordu.
Türkiyede teknoloji üreten bir kaç şirket var. Devlete ait şirketler. özel sektör teknoloji üretmiyor çünki özel sektör yahudinin elinde. İthal ediyor.
Teknoloji üreten devletteki Aselsan, Tusaş, Havelsan, Roketsan gibi şirketleri gözümüz gibi korumamız ve yatırım yapmamız gerekirken. Bu şirketlere yatırım yapmadık, tarikatları doldurup teknolojilerini başkalarına aktardık. Bize rağmen Hala da ayaktalar.
2023 e az kaldı ancak ondan sonrasıda aydınlık görünmüyor. Yerine geçecek partilerin hepsi uşak.