Ben de buna inaniyorum.
Once guven vermeleri lazim bu da damat ile olamaz.
Syg,
Printable View
Ayarlanmýþ verilerle bile enflasyon 20 çýkýyorsa varýn siz düþünün gerçeðini....Kim TL ye geçer ....Bu eksi faiz baskýsýyla ...
ziraat ve vakýf enflasyon korumalý mevduat hesaplarýný cýkarttýlar amac vatandasýn doviz bozmasýydý faizler 20.50 den 24 e kadar serbest býrakýldý amac yine ayný seydi ...vatandasýn doviz bozup bozulan dovizleri mb sýnýn toplayýp kasaya koyup rezerv artýrmasýy dý .vatandas bir miktar doviz satmasýna ragmen peki sonuc olumlu olmus gorulmuyor hem kurlar yukarý gitti hem mb sý rezevleri 3 haftadýr dususte ...gecen hafta da merkezin rezervleri 2.280 milyar dolar eksildi...vatandas 840 milyon dolar bozdu ...peki toplamda 3.12 milyar dolarý kim aldý ? yabancý ? yastýk altý ? ozel sektor sirketler bankalar veya devletin borc odemesi ...burasý bilinmiyor ..ama duzenli olarak rezervler eriyor ...guven yok tl dunya da en istikrarsýz paralarýn basýnda geliyor ...vatandasýn bozmasý cok yetersiz bozulan da mb sýna degil baska yerlere gidiyor veriler boyle diyor ...guven verilme den faiz ler %30 ve ustu olmadan mb sýnýn rezvlerinin artmasý zor gibi....arjantin le ayný kefede oldugumuza gore arjantinin doviz rezervi 45 milyar dolar civarý faizler 70 .
yerli yerleþik dolarý bozdurmadýðý sürece dolarýn fiyatýný dizginliyorlar...
ne zaman gariban dolarý kaptýrýnca...
o zaman dolar yukarý vuracaklar...
Evet beklenildiði gibi aylýk bazda çeþitli ürünlerde fiyatlar düþmüþtür doðal olarak enflasyonda düþmüþtür bu geliþmeyi Tl faizleride takip edecektir. Benim nick'in bir anlamý artýk kalmamýþtýr. Teþekkürler
Çok Haklýsýnýz...
Yüksek enflasyonda 5 puan çok cazip olmayacaktýr.
Stopaj sýfýrlanmasa idi eksiye bile düþülebilirdi.
Yüksek enflasyonu bastýrmak için eskisi gibi gerekirse yüksek faiz uygulanmýyor ve bu sarmaldan bence bu yüzden çýkýlamýyor ve uygulanacak gibi de durmuyor.
Dolayýsýyla Dövizde kalmak korunmak için tek çare gibi duruyor.
Enflasyon 75 e çýksa yine maksimum 75 faiz verilmeye çalýþýlacak.
Bu ürün dövizde sabredip durabilenler ya da doðru yerde girip çýkabilen yatýrýmcý için uygun deðil bence. Ki terste kaldýðýnýz da saðlam sabýr gerekiyor ama eninde sonunda
zararýnýzý çýkarýp kara geçiyorsunuz.
Ama 1 yýldan fazla süre yalnýzca TL mevduatta duracak yatýrýmcý için enflasyona karþý korunma saðlayabilir. Çünkü enflasyon % 100 e çýksa dahi bile reel faiz verilmemeye çalýþýlacak ve belki de TL de kalan mevduatçý -10 larda reel zarar yazacak.
Geçen sene full TL mevduatta olan yatýrýmcý 1 Ocak'tan 31 Aralýða yaklaþýk - 2 lerde reel zarar etmiþtir.
Enflasyon verisi düþük geldi diye Haziran’da faiz indirimi beklentisi ortaya atmaya baþladýlar... Kriz zamaný nakit kraldýr filan diyorlardý... Bir yandan enflasyona dayalý mevduat diðer yandan faiz indirimi, herkes nakitte kalandan birþeyler týrtýklamak derdinde... 2001 krizi ile ilgili anlatýlýrdý gecelik faizler þuna vurdu vs. diye... Hiç öyle deðilmiþ...
Ziraat bugün babama enflasyon korumalý hesap önermiþ... Babama karýlýk gelmiþ tabi yüzde hesabý, kabul etmemiþ...
2000 li yýllardaki gibi gerçek reel faiz vermeden kimse dolarýný bozmaz .
Her paranýn kendi enflasyonu var ...TL ye %7-8 faiz teklif edildiði dönemde dolarý %5,5 ile baðlýyordum... Þimdi o oraný bulamýyorsun !!! Neyse bende o paronayak tiplerdenim elimdekinin büyük kýsmý dolarda ...........
Bu paranoyak arkadaþ dth yapmamýþtýr diye düþündüm ki Amerika enflasyon verisi ne kadar gerçekçi bunuda hesaplayalým sayýn heval :) Türkiyede cdsler göreceli yüksek olduðundan göreceli yüksek dth faizi var fakat siz default riskini göðüsleyip abd enflasyonu üstü faizi alabiliyorsunuz ki tüm abd verilerin doðru olduðuna inanmanýz lazým. Siz tl short pozisyonundan baþka birþey yapmýyorsunuz ancak tl deval olursa reel getiriniz olur dth faizinden deðil
gecelik repo da net %18,99 iyi mi. Mevduatta %22,35 falan yapýyor. Bu repo faizlerini nerden gorebýlýrýz yada her kurumun farklý mý?
17 temmuz 1997 tarihli bir yazý okudum ve þunu gördüm. gözlerim pörtledi.
''Önümüzdeki 3 aylýk dönemde haftalýk ortalama repo faizlerinin yüzde 75'in altýna düþmeyeceði anlaþýlýyor.
Mevduat faizlerinin biraz daha yükselmesi de þaþýrtýcý olmamalý.''
%75 diyo ya bunlar. Biz ne günlerden gelmiþiz.
http://www.hurriyet.com.tr/repoda-ri...-repo-39257787
Fitgh kredi notumuzu açýkladý.
Durumu muhafaza etsekte görünüm negatif.
Fitch: Türkiye'nin kredi notu ve negatif görünüm zayýf dýþ finansmaný, düþük döviz rezervlerini ve yüksek net dýþ borç, yüksek enflasyonu yansýtýyor....Fitch: Türkiye'nin kredi notu güçlü kamu finansmaný, büyük ve çeþitlendirilmiþ ekonomi tarafýndan destekleniyor....Fitch: Cari iþlemler açýðýnda hýzlý düzeltme yeniden dengelenve istikrar kazanmaya doðru gerekli bir adým....Fitch: Türkiye'nin ekonomik toparlanmasý, enflasyon, ekonomi politikasýnýn uygulanmasý için görünüm civarýnda ciddi belirsizlikler devam ediyor..Fitch: Türk ekonomisi derin bir resesyonda, ancak ekonomi dip yapmýþ gibi görünüyor....Fitch: Yükselen piyasa oynaklýðý, bankalarýn bilançolarýndaki yüksek kýsa vadeli borç stoku sonrasýnda Türk bankalarý için refinansman riskleri yüksek seyretmeye devam ediyor..Fitch: Jeopolitik ve siyasi riskler Türkiye'nin notu üzerinde baský yaratýyor.
Pazartesi artýk 24.50 bile görürüz burganda falan bekleyelim bakalým