İnsider trading varsa su fiyatlama bilanconun kötü geleceğini gösterir sende bunun yapıldığından eminsen satarsin daha fazla zarar etmezsin garip bir forum burası.. ytd..
Printable View
İnsider trading varsa su fiyatlama bilanconun kötü geleceğini gösterir sende bunun yapıldığından eminsen satarsin daha fazla zarar etmezsin garip bir forum burası.. ytd..
Farz edelim öyle, adam o zaman yukseltmez mi hem milletin elindekileri toplar hemde kimse pahalı diye almaya cesaret edemez bilancoyla birlikte de ele verir 16 dan 17 den yaslanır arkasina... Bana bu daha mantıklı geliyor tabi benim öyle bir iddiam yok eğer öyle olsa diye düşünüyorum... Sana başarılar ve SAYGILAR [emoji870]️tabiki ytd...
Mantıklı konuştuğunu düşünüyorsun değilmi Mantık ararsan bu rasyolarla zaten hissenin 30 tl üzerinde olması lazım. birader, bu hisse sığ bir hisse, 100k lotla tavan yaptırırsın, taban yaptırırsın. zaten 100 k ile buraya getirdi. 1 hafta sonra 200 k ile 16 olmayacağını kim söyleyebilir
Insider trading konusunda şundan eminim. Bu grubun hissesinde daha önce yapıldı... Önceden bilmek için insider olmak gerek... Asıl gariplik "eminsen" demekte... Bizim buradaki yazmamızın amacı da eğer varsa ve yapılıyorsa, engel olmaya çalışmak...
Hocam emin konuşuldu o yüzden öyle dedim ben ayrıca burada yazmakla birşeyler engellenebilseydi ohooooo bir kere bu fiyatları görüyor olmazdik iki gün önce dokturuyorlardi 11,70 de hadi indir lan daha aşağı görelim diye yok ben şu kadar aldım yok bu kadar aldim durum ortada... Bende hisse yok dilerim iyi niyetli hiç kimse zarar etmez kötü niyetlilerinde planları elinde patlar kalın sağlıcakla... Ytd...
Ben şundan çok eminim. Aracı kurumlar el altından tahta yapicilarA hissedeki ky nin bilgilerini ( maliyet, kredi miktarı vs ) veriyorlar. Tabi bunu resmi yapmıyor. Hafta sonu çalışması sırasında veriyorlar. Harp okulu sınav sorularının verildiği bir ülkede bunların verilmesi kimin umrunda
Götün yiyorsa indir diyen bendim , çünkü zaten bu niyetle sürekli baskılayıp aşağı çekmeye çalışıyorlardı , ne zaman borsada hava bozdu ilk fırsatta bunu yaptılar.
Onun bunun çocuklarının fiyatı aşağı çekmeye çalıştığı en başından belliydi.... ama bunu yapanlar PATRON la birlikte hareket ederek yapıyorlardır... Yoksa böylesine karlı şirket senedini başka türlü aşağı basamazlar....
Aynen de 10000 tane 11.12 ortalama ile alışım var..... 11.70 ortalama ilede 6000 adet almıştım....
Sanıyorki bunu aşağılara vurup bizden alacaklar.... ben artık kapadım Mayıs 2019 temettümü almayı bekliyorum....
İsterse bilanço ile oynasınlar , götlerini yırtsınlar bu bilanço yine en az hisse başına en kötü 3- 3.3 tl gelir !!!!
en kötü senaryoda bile 2.40 brut temettü açıklar , düş şu anki fiyattan 10.76 - 2.40 = 8.36 tl
Seneye de en kötü 3 tl kar geleceğini varsayalım 2019 F/K sı 2.78 ........
ben şu anda kirası 3000 tl olan ve yakında kira artışı olacak dairemi 790.000 e satışa koydum.... bu da 18 yılda amorti edeceği anlamına geliyor , İstanbulun merkezinde.... bana maaliyeti 180.000 usd 2013 Ekimde, şu an satışa koyduğum fiyat 144.000 usd a denk geliyor....
Bunu satmayı başarırsam 70.000 tane VESBE alabilirsem buralardan , 2.40 brut temettüde nette 2 tl geçse 140.000 tl kar payı demek oluyor , şu an gelecek sene dairemin bana en iyi verebileceği kira yıllıkda 42.000 tl......
Şu an ciddi bir alıcı çıksa %5-6 altından fiyat verse , hemen tapuya gidelim demeye hazırım !!!!!
Ah bir satabilsem , göstercem bu onun bunun çocuklarına .....
yatırım tavsiyesi değildir....
bence bu bilgiler PATRON a gidiyor..... birde bunlar global piyasaların bozacağını biliyorlar , vede 86.500 altı endekste , olası sert düşüşlerde , emekli fonlarının yada bazı yatırımcıları sıkıntıya sokup , bu senetleri alttan yerine koymayı planlıyorlar.... bu ihtimal fazlasıyla kuvvetli...
yatırım tavsiyesi değildir...
Hissenin yapısini tamamen bozdular.
Yarak kafalilar
Hoyyyttt. 20 bin lotlar havada uçuşuyor
Arkadaşlar ne yapmaya çalışıyor lar. Fikri olan varmı. Eğer global bir çöküş olacaksa garanti çöker isc çöker . Yalnızca 2 milyon dışarıda hissesi olan vesbe ye bı bok olmaz. Baskı kuruyor desen kimse satmıyor bilakis alabilen alıyor. Ben hiç bir şey anlamadim
Daha geçen ay eski bir Vestel yöneticisi 500 küsür bin ceza aldı spk dan. Allah bilir ne kadar çuvalladı. Böyle işlerle, küçük hesaplarla yatırımcıyı soğuttular. Kalanlar da küstüğünde kendi kendine oynasınlar bu adi işlerin adi insanları. Geçen gördük takasları, baskılamayla lot artıranları. Elbet çıkar bunlar.
Kredili hesapları illaki patron da spek de görebilir. Ben de biraz kredili vesbe aldım.
Yahu yazlığı satışa koymuşum zaten. Geçen biri geldi, ederinden %20 az teklif etti. Yazın çok fazlasına satacağım ev için varsın 15 - 20bin kredi faizi ödeyeyim. Hem şurada kaç ay var temettüye, alır faizine veririm.
Amma o temettüye kadar bu fiyata vesbe bulur muyum bilinmez. Düştükçe almaya devam, hele ev de bi satılsın istediğim fiyata, oyyy.
Yakında satış haberleri yakında çıkarsa da şaşırmayın ... Zorlu holding satış olmadan bu işler zor...
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.*
Yatırım tavsiyesi değildir.
emeklilik fonu yaklaşık 150.000 adet satmış citi de 23.000 adet
2 gün önceki yıkımın bilançosunda bu gözüküyor.sanırım dün de bunlar sattı.
peki niye bir anda böyle oldu?
Sığ hissede 150bin lot büyük rakam. Bu ekonomi ortamda 2 milyon TL herkeste olmaz. Muhtemelen alıcısı ( Patron belki de } fiyatı düşürerek uygun fiyata alıyor herhalde.
Herkes kendi bildiğini yapar, yapmalı. Başkasının dediğiyle gaza gelen neyde başarılı olur ki borsada olsun.*
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dbe5db7dde.jpg
Aralık ayı ihracat rakamları açıklanmış. Twitter’da Barış bey her zamanki gibi sağ olsun paylaşmış. Toplamda 3. Çeyreği de geride bırakmış. Gayet güzel bir yıl sonu bilançosu bizi bekliyor inşallah.
Barış beyin hesabına göre 400 milyon civarı çeyreklik kar gelecek. 1.940 milyon ciro son 7 çeyrek brüt kar marjı ile ( %14) hesaplarsak 271 milyon kar + 82 milyon ypp karı + 60 milyon Vestel’den alınacak faiz =412 milyon
Hadi 300 milyon olsun yıllık 750 milyon net kar.
Düşünün 750 milyon net kar var ama piyasa değeri 2.031.100.000 tl.
Bu kar gelirse an itibariyle fk 2,7’ye düşüyor bilanço sonrası.
1 ay kaldı şurada. Göreceğiz bakalım...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence patron şunu düşünüyordur bizim için. Bu gotlere ucuzdan mala girme imkanı veriyorum. Hala aglassip duruyorlar
Harika! İnşallah Aynen beklediğim gibi gelir. 412 bu çeyrekte, 463 de elde varken etti mi 875 milyon. Hadi kar marjı %12 olsun... Hatta başka tırıvırısı olsun da 800 gelsin. Amuda kalksalar da 700 milyon gelse yine muhteşem.
Geleneksel olarak %80 temettü dağıtsa 700 milyonun 560 milyon dağıtır. 190milyona bölünce 2.94tl hisse başına kar. Allah bereket versin.
Eğer 875 kar gelirse hisse başına 3.68tl düşer ki artık 13-14tl den bile alım yaparsam ucuza gelir.
Gerçekten yazık. Bes deyince millet sanıyor ki profesyonel ekonomistler onlar için çalışıyor. Sattıkları yere bakın ne kadar profesyonelce. Bu ihracat rakamları onlara gelmiyor demek ki...
Üzülüyorum bu bes e otomatikman katılan gariban halka.
Birileri ciddi manada satarken
Birileride çok ciddi manada alıyor.
Ama bunlar kim
Neden satıyorlar
Veya
Neden alıyorlar
Bu yazdıklarınızı bizler sınırlı imkanlarla ulaşabiliyoruz da koskoca fon yöneticileri nasıl böyle aptalca şeyler yapıyorlar anlamıyorum.
Benim bireysel emekliliğim var ama bir ay öncesine kadar hiç kontrol etmiyordum nasıl olsa en az enflasyon kadar kazandırıyordur diye düşünüyordum. Geçen ay baktım ki benim portföyü iki ayrı fona bölmüşler. Birinin yıllık getirisi %6 diğerinin %2. Hemen değişiklik için müracat ettim. Tamamını altın fonuna geçireceğim nasip olursa.
Yani demek istediğim bu fon yöneticileri kendilerinin sahip olmadığı çok fazla para yönetiyor ama bir b.k tan anladıkları yok.
Ama anlamadığım nokta hadi onlar bir b.ktan anlamıyorlar peki geri kalan bir sürü büyük yatırımcı da mı bu şirketi görmüyor.
Sonradan piyasaların genel durumu ve vesbe gibi birçok şirketin ederinin çok altında işlem gördüğü aklıma geliyor ve olanları az da olsa anlayabiliyorum.
Sakinim .. elimde butceme gore iiyi bir Miktar var .. amacim emeklilik Fonu Yapmak ,, dolayisiyla istedigimm temettu yu aldikca fiyatin Cok da onemi yok .. Ama bilanco sonrasi Abuk bir sonuc Gormezsem bu fiyatlardan eklemeye de devam ederim ...simdilik mola bilancoya kadar ... tum ortaklara selamlar .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En alt 6 kademede (10.60-10.66)
200 bin lot işlem görmüş.
Belkide hissenin yukarı çıkmasına engel olanlarda bunlardı
Kimbilir???
Gunluk 5 -6 Milyon liralik islem bahsettigimiz ..150 000 Adet bir fon icin 300 bin dolar ediyor ,,, bunlar bence komik rakamlar.. fonlar Vs icin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar zor zamanlardan geçiliyor. Sadece bu hisse değil bir çok sağlam hisse çok acaip noktalarda. Trkcm, anacm, cimsa gibi büyük ve karşı hisseler de bunun gibi hatta daha düşük f/k pd/dd lerden fiyatlanıyor.
Ben 1 yıl bekledikten sonra iyi fiyattan (biraz şans biraz zamanlama) satmıştım (daha önce yazmıştım) bu fiyat aralığından yine alıcam. Sadece bunu değil kademeli olarak diğer yazdıklarımı da alıyorum amma ve lakin bir yandan da piyasayla inatlaşma, sakin ol diye kendimi uyarıyorum.
Dikkatli olun gaza gelmeyin. Yapabiliyorsanız alın bekleyin. Bir de ekranı ve burayı sürekli takip etmeyin.
Burda mesela bu kadar yorum yazı olmazdı bu aralar çok kalabalık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yumurtaların hepsini aynı sepete koymamanın ödülünü bugün aldım. Biri %10 diğeri %6 yaptı. Vesbe ise 1500 puan yükselen piyasada %-1. Eğer bütün portföyü vesbe yapsaydım kafayı yerdim bugün.
adam yılbaşında kamışı yağlamış. tatilden döner dönmez s..
KAP : BORSA ISTANBUL
Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası ve Piyasa Öncesi İşlem Platformunda gerçekleştirdiği 2018 yılı Aralık ayına ilişkin işlemler ekteki tabloda yer almaktadır.
https://i.hizliresim.com/V9aOJy.jpg
https://i.hizliresim.com/DY2bk6.jpg
Tebrikler sizin adınıza sevindim. Ben de böyle zamanlarda hep karda olanı satıp düşen bu altın yumurtlayan tavuktan aldım. Bu kadar düştü, bırak kafayı yemeyi henüz pişman olmadım. Allah pişman eylemesin...
Hele şu Manisa ihracat rakamlarını gördükten sonra bayağı keyiflendim. Sizinle önceden bu konuda yazmıştık. Ben o zamanki tahminim 800m.den artık biraz daha emin devam ediyorum. Ortalama kar marjın altında %12 bile olsa 800 milyon yıllık olacak inşallah. Bırak 700ü 600 bile çook iyi. Bi arkadaş yazmış, buralar böyle kalabalık olmazdı diye. Hele 6-7-800 kâr gelirse bakalım kalabalığa ...
Ortaklar kâr, yani bilanço mu önemli yoksa anlık fiyat mı?
Şimdi örneğin sizin eviniz 500bin tl değerinde. Duydunuz ki komşunuz 400e satmış. Sizin evin o anki piyasası 400 demektir, evin değeri değil. Hatta belki o duyduğunuz 400 de gerçek olmayabilir. Bunu emlakçılar çok yapar. Geçen yıl Sattığım bi ev için Emlakçı diyor ki piyasası böyle, gel buna verelim. İstediğim fiyatin bayağı altı. 2 ay kadar bekledim, tam istediğim olmasa da o Emlakçının bayağı üstüne gitti.
Hulâsa, zaten birçok kötü şey olmuş, fiyatlara girmiş. Bundan sonra ülkeye Allah büyük zeval vermesin, iyi olur inşallah. Selam ola tüm ortaklara...
Valla düşünüyorum, düşünüyorum. bu derece düşmesi için hiçbir sebep yok. bunun sadece ve sadece sebebi manüplasyondur. bunu kim yapabilir. bu kadar beklentisi olan ve sığ bir hissede patrondan başka veya patronun ok yi olmadan hiç kimse böyle hoyratça satamaz. Nedeni ne olabilir. Ky yi zor durumda bırakarak, elindeki pozisyonları satmaya zorlamak. olay bu bence
Herkes en az 2.5 lira temettü bekliyor bu hisseden.
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
Şunlardan dolayı:
- hemen hersene temettü dağıtır
- vesbe nin yuzde 95 hissesi vestel elektronik e aittir. Vestel elektronik in vesbe ye 650 milyon tl borcu vardır. bunu ödemenin tek yolu vesbe den alacağı temettüdür. (vestel elektroniktende parayı fahiş + fahiş fiyata meta nikeli satan zorlu ailesi cebellezi yapar)
- 9 aylık karı 463 milyondur . yıllıkta beklenti 650 -+100 miyon tl dir. 190 milyon sermayesi olan şirket için hissebaşı 3 tl civarı karı olacaktır. yedek akçe ayrıldıktan sonra 2.5 tl hisse başı temettü beklenmektedir
Güzel açıklama yapmışsıniz , teşekkürler
Kendi borçları da yok mu vesbe nin
Dese ki , bu sene borclarima ayırıyorum kârımi önce onu ödeyeceğim , dağıtım oranını düşürüyorum
Böyle bir ihtimal dahilinde akıbeti nasıl olur
Temettunun beklenenden az olması durumu
Temettü vermezse hissenin %96 üstündeki paya sahip olan Vestel e para çıkamaz. Aslında şu anda vesbe kazandığı nerdeyse tüm parayı Vestel e borç vermiş durumda. Temettü verince önceki borcundan düşecek, o zamana kadar %40 faiz işleyecek.
Yine de temettü vermezse nolcak diyen olursa da Hektaş a bakabilir. Taş gibi duruyor. Yani düzenli temettü veren firma kendini korumak için zor zamanlarda temettü vermezse şirketi için doğru yapar. Piyasa fiyatı yükselir. Daha fazla detay isteyen W. Buffet ın mektuplarını okuyabilir.
Son olarak, her halükarda çok temettü vercem diyen şirkete de Migros u örnek vereyim. Kendi çatı şirketine para çıkmak için çektiği yüksek krediyi temettü vermişti bi zamanlar, uzun süre belini doğrultamadı.
Etkin pazar hipotezine göre her bilgi fiyattadır ancak bu hipotezin şahsen devamlı işe yaradığını düşünmüyorum. Özellikle böyle sığ senedin tahta yapıcısı oyuncak gibi oynar yatırımcısıyla. Edep, ahlak, şeref konusuna girmiyorum.
Her halükarda Vesbe'de fabrika tıkır tıkır işliyorsa sorun görünmüyor. Varsa bir sorun bulan buyursun açıklasın.
Twitter da bir arkadaşımız yazmış. Beğendiğim için buraya taşıdım
1.Bence bazen bazı hisseler korkulu günlerde sığ işlemlerle boşluktan istifade teknik düzeltmesini hacimsiz yapıyorsa bu rahatlatma hareketini yapması fayet normal.Bazende tam tersi hisse düzeltmesini çok hacimli ve teknik diplerde yapıyorsa piyasa mal değişimi yapıyor demektir..
2.Hacimsiz genel piyasanın kötü diyebileceğimiz koşullarında teknik düzeltmeler temel inancı tam olanın o hacimsiz düzeltmeye gönüllü abiye dua etmesi lazım.Hem teknik düzeltir hemde hissede kırık kopuk olmaması gereken kişileri silkeler ve kağıda gönüllü daha iyi ortak bulur.
â€3.Şimdi elimde olmayan ama takip ettiğim güzel bir hisse var bariz mal toplanıyor ve gördüğüm adam bir parti alıyor sonra kağıdı tekrar aşağı topladığının belki 4de 1lotu ile basarak tekrar bir daha topluyor.Resmen adam halı gibi teknikle hisseyi tarıyor.Sonuç çelik gibi SABIR