aynen sorarız bunun hesabını merak etme :)
Printable View
toplantıyı kaçırmışız izinde olmasam giderdim.hakem genel kurulu beklemene gerek yokmuş bu gibi organizasyonları takip et hesabını sorabilirsin.
İş Yatırım Yatırımcı Buluşmaları 12 Mayıs’ta Borsa İstanbul’da!
ÜCRETSİZ KAYIT İÇİN https://lnkd.in/gD6n2Uk
- 09:30 Kahvaltı
- 10:30 Varant Eğitimi (Serhat Devecioğlu)
- 11:30 Kahve Molası
- 12:00 Yüksek Oynaklıkta Yatırım Paneli
(Serhat Gürleyen, Açıl Sezen, Şant Manukyan)
Hakikaten bunlardan birine katılıp bu adamlara konuyu sormak lazım.Nedir sizin olayınız, mevduat faizi altı kazanç mı olur acemiler utanmıyormusunuz demek lazım.:)))))))))
Sen panel düzenliyeceğine, işyatı nasıl yönetiyorsun, faiz altı getiriyi nasıl beceriyorsun, hele sen bunu anlat,varant marant diye ukalalık yapacağına demek lazım di mi :))))))))
O kadarını beceremeyiz de, ıng burgan bank falan kapısını çalarız 215 milyon temiz para var, ne faiz veriyorsunuz desek kavga dövüş, pazarlık bunların getirisinden daha yüksek getiriye garantili gelirden bağlarız.Yeniden borç yapılandıran ülker grubu vs bir büyük gruba teklif etsek misal şok marketi teminat olarak alıp :)))))) yüzde 20 den falan parayı satarız.Her şeyi de biz mi öğreteceğiz adamlara kalvin .:))))))))
heehh işte bunları yaz bi kenara, bir daki organizasyonda yakalar sorarız, ben işyatı ( www.linkedin.com ) dan takip ediyorum izinde olduğum için yakalayamadım yakalasam giderdim kahvaltı kahve felan iyi gider :)))
sanırım o işyat (isyatirim.com.tr) ile İş Yatırım Ortaklığı (https://www.isyatort.com.tr) farklı kurumlar.
Endeks ortalama %10 düştü 110dan 100 e .isyat 85 kuruştan 78 e.yaklasik %8 . şimdi herkesin ağzında bir kiriz muhabbeti.enson ABD medyasında çıkmış, seçimi zor görür diye.cikarsa bu kiriz inşallah çıkmaz ozaman kaça ineriz.
The Times Gazetesi:
Türkiye erken seçime giderken ekonominin her an çökebilir. İngiliz medyasıymis tabi çeviren art niyetli değilse.
79 a alış yazıyorum 2 gündür gelmedi bir türlü ya..
işyatırır şimdilerde işin girişimini alıyo borsadan ne topladılar ihya ettiler??manukyan dan ses yok epeydir...işfinans devamlı devre kesmeye***başlattı.şirketin el değişimi Vahim..***borsa tarihinde yok böylesi...tam gırgır.***işgyo dada anormal durum devam diyolar...takmayız diyolar***organizeler de takacakalr****yakında bu organizeleri.***devamn etsinler....
işfinansı incele işgyoyu izle**neler oluyor.nasıl oluyor kimlerle oluyor***başka örneği varmı ***taarihi rekor ilk ve tek ..işgrupda...
CRDFA konusunda fikri olan var mı? Her yıl düzenli temettü veriyor. ISYAT gibi uzun vade temettü yatırımcılığı için düşünülebilir mi sizce?
0,82 (+18.7) den satmıştım.. temettü açıklandıktan sonra şubat sonunda.. kasıma kadar bekliycektim
0,80 i görünce tekrar aranızdayım...
2 ci çeyrekte dolar bakımından büyük zarar yazar heralde,ancak son çeyrekte toparlarsa toplar senelik karı ,eger oda olmaz ise ve büyük zarar gelir ve temettü vermeye bilir diye düşünüyorum bu düşünce şirketin herzaman karı ve kardan fazlasını temettü olarak dağıttıgı için şirketin erimesini göz önüne alarak söylüyorum
garanti olarak verilen nedir bilmiyorum ama işler kötüye gittiğinde verilen sözlerin imzalanan kağıtların pek bir ehemmiyeti kalmaz diye düşünüyorum evet umarım herzaman verir ,parayı bağladık güvendiğimiz için ama gerçekleride görmek göz ardı etmemek gerek şirkette bir erime sözkonusu bunu dile getirmek bile saçma herkez görüyor biliyor bununda sebebi yaptığı tüm karı hatta fazlasını temettü olarak dağıtması yani şirkete bişey kalmıyor piyasadada açtığı pozisyonlar neticesinde zarar yazdığında şirkete 2 misli yansıyacaktır bu zarar ,ve işler içinden çıkılmaz duruma geldiğinde ne olur bilinmez. burdada bir tosuncuk çıkıp paralarla dubaiye gitmesinde aman :)
şirkete ne kalır kalmaz bilemem. ama imzalanan kağıdın ehemmiyeti kalmaz ne demek onu anlamadım?. parayı bankaya yatırdın %12 faiz ile anlaştın mevduat yaptın. vade dolunca faizi alamazsın demek gibi bir şey bu. ya da emekli maaşını devlet yatırmaya bilir. memur maaşları yatmaya bilir.
böyle bir ortam olmadığına göre, temettü gelecektir, az ya da çok.
imzalanan kağıdın ehemmiyeti kalmaz : garantisini veriyor dediğin için heralde imzalanan bir garanti kâğıdı var ortada işte o kâğıdın kötü durumlarda pek bir önemi kalmaz demek istemiştim.ayrıca normal mevduatla borsayı karıştırmayalım nekadar fon içerikli bir şirket olsada neticede borsada yer alıyor ve borsa kuralları faizden çok farklıdır.umarım herzaman temettüsü olur en azından parayı eritmemiş oluruz.
Yanlış düşünüyorsun. Ben 3-4 ay önce faizler yükselecek dolar yükselecek bu kağıda olumsuz etkiler .78 fiyata düşer dediğimde .98 olacak ben satmam demiştin. ne hikmettir bilinmez .98 oldu mantık dışı bir durumdu ama oldu. sonra su yatağını buldu fiyat .78 gördü. o zamanlar nasıl gereksiz iyimsersen şimdi de gereksiz kötümsersin. Rahat ol arkana yaslan. mart 2019 da .96 fiyat bekliyorum. ortalama üzeri bir getiri olacaktır. su yatağını bulur. er ya da geç bu fiyatları görecektir.
ilk alımı .81 yapmıştım. ikinci alım için bir hafta boyunca .79 deneyeceğim. bakalım gelecek mi? olmadı .80 alım deneyeceğim.
güzel hareketti ama değilmi :), yok kötümser değilim sadece şirkettin gidişatından bahsettim ,başka kagıtlarda işlev ve düşünce bu şekilde olur genelde.temettüye giriş 96 çok düşük yazmışsın ,temettüye 1,02-103 le girer düşüncesindeyim tabiki son çeyrekte toplarsa toplamaz ise dediğin gibi 96 lı rakamlar olur.
ilk 5 aylık performansı çok kötü gidiyor. 5 ayda 6 mil. civarı kar yaptı. geçen yılın yarısı kadar diyebilirim. alım için hiç acele etmemek lazım, bir miktar daha aşağı gelmesini bekleyeceğim.
0.96 rakamını kafadan atmıyorum. Hesaplarıma göre 1.43 pay başı varlık olur (geçen yıl 1.52 olmuştu) 0.67 PD/DD oranı ile (geçen yıl 0.67) 0.96 fiyat oluşuyor. Bu iyimser bir tahmin aslında borsanın 120.000 civarında olması durumunda gerçekleşir. 1.00 üzerine gelmesi için PD/DD 0.70 olması lazım ki ancak 150.000 endeks olursa ulaşır.
Bizim şirket eurobond ile işlem yaparken doların yükselmesi nasıl olurda bizim zarar etmemize neden olur bir türlü anlayabilmiş değilim. Tam tersi ben yıl sonu itibari ile kar patlaması olacağını düşünüyorum. Ve hatta bir kaç yıl boyunca karı sürekli katlanacaktır diye düşünüyorum. Benim bilmediğim yada yanlış bildiğim nedir anlayabilmiş değilim
uzun vadeli (beş yıl üstü) ISYAT tutan var mı? Arada trade yapıyor musunuz yoksa tutup temettü ile alım mı yapıyorsunuz?
Merhaba,
diyelim ki 1 sene sonra vade sonu 100 usd fix degeri olan eurobondu halka arz ederken %5 faizle diyelim ki 95 Usd den satıyorlar. (Rakam ve vade hayali- gerçekte bu kadar kısa vadeli olmuyor sanırım)
Vade içinde örneğin ekonominin kötü gitmesi bir nedenle piyasada işlerin bozuldugunu düşünelim. Halka arzda %5 olan dolar faizi de %7-%8'e gelmiş olsun. Dolayısı ile eurobond fiyatı da buna paralel düşüyor %7-8 faizi yansıtmak için.
Vadeli mevduat gibi değil tersten mantık.
Şirket bilançoda toplam eurobond tutarını yansıtırken alış fiyatı ile su anki fiyatı arasındaki farktan bu sebeple gol yerken , sadece bilançoda try çevirimi yaparken kur farkından kar yazıyor.
Benim bilgim bu yönde.. umarım basitçene ve doğru olarak anlatmışımdır.
Saygılar.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
bugün açıklanan 1.337723 pay başı varlık değeri ile bu yıl içerisindeki en düşük değeri görmüştür. 29 Mart tarihinde 1.337813 görmüştük. 2 ay geriden gidiyoruz. dolar yükseldikçe daha da düşecek. yarın daha da düşük bir değer açıklanacaktır.
Evet dediginiz gibi sayin Serkan74, viop daki shortlari yazmadim ozellikle dun gece. Cunku bu konuyu cok konusmustuk onceden.
Benim anlamadigim gecen sene de dolarin dususunde o 3.30 lari gordugu donemde shortlarini kapamayip short pozisyonlarini korudular. Yilbasinda da mecburen vade degistirip short devam ettiler.
Bu iki aksiyon nedeni ile acayip sogumustum,
Su an bende tekrardan portfoylerini takip etmeye basladim, - bunca firsatin oldugu piyasada ne yapacaklar? Merak icindeyim.
portfoydeki eurobondlari hedge etmek icin boyle mi devam edecekler yoksa portfoyu buyutebilmek icin ( kendi risk anlayislari dogrultusunda tabi ) aksiyon alabilecekler mi?
Merakla bekliyorum,
Sent from my iPhone using hisse.net