Bu teori bugunlerde mi islerlik kazandi cunku soyle bir 50 yillik dolar grafigine bakinca 4S teorisinden baska teori ortada gorunmuyor.
Printable View
Birde beyler su araba isini kapatin artik gerek yok dolar uzerine konusalim. Libyayi suriyeyi abd yi akdenizi konusalim. Yerli oto kanal istanbul zaten bos muhabbetler sadece cenemizi yorariz onlarin istedigini yapmis oluruz. Onlar onumuzu gormemizi engelleyen perdeden baska hic bir sey degil.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...256_Chrome.jpg
Hadeee... Şimdi de Hintli Mahindra'nın bu protipleri ürettiği söyleniyor, Pininfarinayı zaten almış Hintliler.
Hakikaten bu tumofilin tapusu bizde mi, aklımda deli sorular.
Dış basında çok kötü haberler var Libya ile ilgili. Teröristlerin Libya'ya taşındığı ile ilgili. Bunlar doğru ise ve kanıtlanırsa Suriye'den sonra yeni bir bataklığa daha girmişiz demektir. Ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabiliriz.
+1...........
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
modeline göre tahmini satış fiyatı 200.000 , 400.000 avro olan bir hayali otomobilin kapış kapış satılacağını söylüyor yandaş...valla.mi?
bu günler için yarattılar bunca milyoneri anlaşılan...
usdtry analizim:
https://borsalink.blogspot.com/2019/...2019-0820.html
Telegram: Borsalink
İşin teknik altyapısını yazarak anlattık.
Maliyetini vererek anlattık.
2015 yılından beri yollarda olan yerli otoların hala görünmediğini anlattık.
Ama yandaş hala rüya görür.
Ne diyelim, iyi uykular. Biz işimize bakalım.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Işık Ökte döktürmüş...küresel hisselerde coşku diye...mutfak tüplerinde bitmeye yakın bir coşkulu yanış gözlenir..odur belki.
TL'ye güvenilmediği için bugünden fiyat vermek belki mümkün olmayabilir.
Ama o arabanın Euro olarak fiyatı bugünden belllidir. Tüm ekip te biliyordur.
Peki bunu bildikleri halde neden söylemiyorlar?
22 milyar TL'lik yatırım fizibilite yapılmadan olur mu?
O arabaların her birinin seri üretim maliyeti kuruşuna kadar bugün için Euro olarak biliniyor.
Euro için enflasyon zaten %0'a yakın. Bu fiyat neden açıklanmıyor?
Devlet gerekirse Türkiye'deki cep telefonlarından 20 Euro *ek* gümrük vergisi alırım diyebiliyor. Yani isterse euro ile fiyatlama mümkün. İhalelerde de öyle.
Peki neden bu tür kritik bir işte ortada tasarım ekibinden herkesin bildiği ama kamuoyunun bilmediği ve merak ettiği fiyat yok?
Sayın rxpu
Tabi ki cahil cühela kesimin kafasında "dobloyu satarık, üstüne 20 müllar para goyup bunu alırık" düşüncesi oluşturmak için.
Hedef kitle belli.
Yoksa kafası çalışan kesim bu aracın yerli olmadığının da farkında, seri üretilmeyeceğinin de, üretilirse ucuz olmayacağının da.
NetFlix ve Disney filmleri seyreden çocuklardaki dönüşüme bir örnek. Angelina Joli nin kızı Shiloh neye dönüştü? Kız mi Erkek mi yoksa her ikisi de mi?
Aptal AQP lilerin LGBT yi desteklemesine inanamıyorum.
https://akns-images.eonline.com/eol_...21614_copy.jpg
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Şimdi bir de yerli arabamız çıktı. Yerli diyoruz, modeli İtalyanlara yaptırıyoruz. Bizim üretimden bahsederken yerli otomobilin yüzde 100 yerli yapılabilmesi bizim her zaman idealimizdir. Böyle bir atılımda bulunanlara da kim olursa olsun, iktidara da elbette destek veririz" dedi.
twitterdan
Holştayn ineği Bursa'da süt verirse yerli ve milli midir ?
22 milyar TL'lik bir yatırımda mutlaka araç başı üretim maliyetini ve muhtemel satış fiyatını biliyor olmalılar.
Ama dediğiniz gibi fiyatı bu aşamada açıklamak halk üzerinde oluşan bazı algıları bozabilir.
Anlamadığım şu fiyatı biliyor olmalılar, biliyorlarsa bu fiyat ile çok düşük bir satış adedine ulaşılabileceğini de mutlaka tahmin ediyorlardır.
Bu durumda özel sektör bu yatırımı neyin diyeti olarak ödüyor?
Size katılmakla birlikte, tüm maliyetler euro cinsinden değil. Bir de batarya fiyatlarında aşağı iniş durumu var. aracın onemli bir fiyatını oluşturuyor galiba. Yurtdisi bir makalede fotoğraf gördüm..suv modeli neredeyse tıpatıp başka bir araca benziyor. Daha aracın herşeyi hazır olmayabilir fikri oluştu. Fiyat aciklamaktan ziyade, tanıtım erken gibi.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir ürünün günümüzde %100 yerli ve milli olması da şart değildir bence.Önemli olan katma değer yaratacak ürünleri geliştirmektir.Örneği huawei bir telefon alın elinize bakın ne kadarı %100 yerli.Işlemcisi Amerikan,yazılımı Amerikan,ekranı G.Kore ,kamerası Almandır. v.b. Ama bütün bunları birleştiren ve tüketiciye sunan bu firmanın devasa bir telekomünikasyon altyapısı vardır.170 bin çalışanı vardır.20 ülkede arge merkezi vardır milyonlarca hatta milyarlarca dolar para harcar.Yani rekabet etmek için güçlü bir sermayesi vardır.
Uzay bey kardesim
Evo morales moralsiz şekilde meksiko Siti ye kaçarkene
Bilmiyomıydu ardında binlerce kefensiz yatan lityum madeni savaşçısını
Madenin menbağıda çalışan yüzbinler tekno geliştirici tahife kadden önemsiz ve mühümsüz midir?
Şimdi arkamdan saydıra na cevap verip de onun seviyesizliğine düşmek varda! Bilen biliyor diyelim geçelim.
LGBT hareketi tum dunyada devam ediyor. Ileride cocuklarin cogu cinsiyetsiz olacak. Cocuklarinizin torunlarinizin Lezbiyen, Gay, veya Tansgender olmasini engellemek kolay olmayacak!
Transgender man gives birth to non-binary partner's baby with female sperm donor
https://www.mirror.co.uk/news/uk-new...h-non-21177808
Üretim olmayacak ki satış adedi falan olsun hocam.
Şu tantana sırf ilk seçimde meydanlarda "yerli otomobil yaptık" diyebilmek için.
Yıllarca vaad edttiler ama laftan öteye geçmedi.
Artık laflar bayatladığı için ortaya somut bir şey koymaları gerekti. Onlar da bu yolu buldular.
İş adamları da zarar etmez merak etmeyin. Burası Türkiye. Hesap döner dolaşır halka kitlenir.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...ir-262198h.htm
Evet ama artık durum farklı. Bu araç üretilmek zorunda.
Neden mi?
Zira 1-2 yıl içinde Türkiye'ye elektrikli araçlar uygun fiyatlarla giriş yapmaya başlayacak.
76kW'a kadar ötv'leri %3.
Eğer bu ürün seri imalata geçemez ise ithal elektrikliler %3 vergi ile pazara girecek. En ucuz yerli içten yanmalının vergisi %45 olacak.
Aklınızdan geçeni duyar gibiyim.
Ne olacak gümrük vergileri elektrikli araçlarda da %45'e yükseltilir!
Bu ne yazık ki bu kadar basit değil.
Zira gümrük birliği anlşamasına göre ithal araca hangi ÖTV uygulanıyorsa yurt içinde üretilen araçlara da aynı ÖTV uygulanmak zorunda.
İhracatımızın %50'den fazlası Avrupa Birliğine , o nedenle gümrük birliği anlaşmasını şu aşamada iptal etmemiz de söz konusu değil.
Bu kadar ince hesap yapmaya gerek yok hocam.
Bir seçim daha kazansalar yeter. Seçim geçtikten sonra araba kimin umurunda?
Bugünün rakamları ilen 250-300 bin gayme, emme ben hala seri imalata hiç bir zaman geçilmeyeceğini düşünüyorum.
Tümüyle TM bir arabaya binsem ne olacak? Nerem fazlalaşacak?
Ya da binmesem kaç gramım eksilir?
Dünyada son elli senedir multi national corporation kavramadı bile eskidi.
Bu konu 1974 yılında benim seçmeme izin verdikleri hesap uzmanlığı yeterlilik etüdümdü...
Türkçe kaynak bulamamıştım. Amerikan kütüphanesinde bulduğum kitaplarla yazmıştım.
Hani milli şirket derler ya...
Nesi milli?
Sermaye yapısı her an değişebilen, hisseleri borsada alınan satılan şirketler...
Bir şirket devletimize düzgünce vergisini versin en millisi o bence...
Sizinde dikkatinizi çektimi? Son zamanlarda Robin hood denen bir zat çıktı. İstanbul da yardıma muhtaç insanlara gizli gizli yardım ediyor. Ben bunu hükümete yapılan bir eylem olarak görüyorum :) Hani saray varsa Robin hood da var gibi :)
https://www.linkpicture.com/q/20191229_141358.jpg
Hayaller Paris, gerçekler doğalgazık AMK 541 gayme doğalgaz parası geldi, anlamayanlar için yazı ilen BEŞYÜZKIRKBIR MILYON GAYME!
Bizden önce hela bir milyon gaymeydiyi, alkışlayanlara girsin!
Ahaaa... Şuraya yazıyorum, bu kış çok kimsenin dogalgazı kesilir.
Çünkü daha çok çetin kış yaşamadık, eğer - 8 -10 dereceler gorulseydi, bu fatura en az 750 gaymeydi!
Yok ki bir tane trol, şu faturadan sonra evire çevire sevilecek!:kalp:
Dogalgaz fiyatlarına bakıyorum KDV dahil değilmiş, ulen sanki KDV ödemeyeceğiz.
Isyerlerinde bile, fiyatlarımıza KDV FIYATLARIMIZA DAHILDIR yazmak zorunludur!