2.ççeyrekteki elektrik indirimi,otomotivdeki olumlu gidiş ve kur karı ile güzel bir kar açıklayıp birinci çeyrek olumsuzluğun giderelim.Beklentimiz bu.
Printable View
2.ççeyrekteki elektrik indirimi,otomotivdeki olumlu gidiş ve kur karı ile güzel bir kar açıklayıp birinci çeyrek olumsuzluğun giderelim.Beklentimiz bu.
Evet beklentimiz şaşırtıcı derecede bir kâr açıklaması inşallah :)
Cemtaşımız savunma sanayisine de ürün satışı yapmak için pazar araştırması yapıyormuş. LinkedInde savunma sanayi fuarı paylaşımının altında böyle bir yorum var şirketten.
Valla yeni fark ettim, epeydir tahtacıyı kendi haline bırakmıştım, takip etmiyordum, çok teşekkürler.
Hayırlı olsun.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi Şirket adresimizde bulunan 12.000 m2 kapalı alan çatı üzerine 2040,22 kWp kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için Asunim Yenilenebilir Enerji A.Ş. ile sözleşme imzalamış ve yatırıma başlamış idik. 2040,22 kWp kurulu gücünde çatı Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımımız tamamlanmış ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan kontroller neticesinde kabul tutanağına bağlanmış olup kullanılmaya hazır hale gelmiştir.
İlk çeyrek verilerine göre 186 milyon kur karı bekleniyormuş. Ben en iyi bilançonun bu dönem geleceğini düşünüyorum kurun etkisiyle. 3. ve 4. dönemlerde işçilik maliyetleri yüksek olacak maalesef. Enerjiden gelen rakam işçiliği kapatır mı bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şu endekste ve enflasyonist ortamda çok çektik inşallah sefasını da süreriz.
Bizim zararımızı kapatıp 2023 başından bu yana üç kuruş kazandık dememiz için çok hızlanması lazım.
[IMG]https://resmim.net/cdn/2023/07/31/SyZAZM.png[/IMG]
Bu ne yahu %2.5 eksi GES'in maliyetini de bizden çıkaracak galiba, bilanço mu sorun, enerji maliyetindem kurtuluyor şirket, bundan iyi ne olabilir.
ODMD'nin temmuz ayı verilerine göre, otomobil pazarı bir yılda yüzde 109,4, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 137,5 oranında büyüdü.
Temmuz ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 115,4 artarak 112 bin 459 adet oldu.
Temmuz ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 109,4 artarak 85 bin 916 adet olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 137,5 artarak 26 bin 543 adet oldu.
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 10 yıllık temmuz ayı ortalama satışlara göre ise yüzde 83,1 arttı.
Otomobil pazarının 10 yıllık ortalama artışı yüzde 79,5, hafif ticari araç pazarının ise 10 yıllık ortalama artışı yüzde 95,7 oldu.
https://www.dunya.com/sektorler/otom...-haberi-700235
Dün %3 düşen hisse bugün hiç tepki bile vermiyor.
Sektör iyi, GES faaliyete geçti, endeks iyi, bilanço ne gelecek bilinmez ama kur artışından olumlu ayrışması lazım.
Merakla bekliyoruz.bilanco kötü gelse de bizde bunun peşini bıraksak artık :)
Geçen sene bu gün bilanço gelmişti, bugün gelmese yarına gelir büyük ihtimal.
İyi mi yoksa kötü mü gelir bilemeyiz, hisse hareketleri pek umut vermiyor ama ona bakarsan Eregl zarar bekleniyor ama hisse primli şu anda.
--buradan alsak ekmek çıkar mı?...
--tahtayı iyi bilen birileri var mı?
--cevap verenlere teşekkür ederim..
--yıllardır almayı düşündüm...kısmet olmadı...BUCİM in iştiraki olduğunu ve otomotiv sektörüne çalıştığı dışında fazla bir bilgim yok... finansallarına baktım kabaca... ciro ve karlılığa göre fiyatı düşük geldi...
--otomotiv sektöründe üretim iyi gidiyor...
--cirosunun ne kadarı otomotiv sektöründen?...faaliyet raporunda pek yazmıyor...
--endeks düzeltmye giriyor gibi...9 un a kadar bilançoyu açıklaması lazım...bilançoyu görüp karar vereceğim gibi...şurada 3-4 gün kalmış...çok iyi gelecek olsa bu havada tarihi zirveyi kırması lazımdı diye düşünerek sembolik bir alım yaptım...takibimden çıkmasın diye...
Şirket tam bir sır küpü. Ne yapıp ne ettiğini bilanço dönemlerinde görüyoruz sadece. Denge çubuğu üretimi ve satışları önemli bir veri bu şirket için. Savunma sanayinde pazar arayışı içinde olduğuna dair bir yorum yapmıştı şirketin LinkedIn hesabı. Eğer öyle bir iş anlaşması gelir ise güzel bir ivme kazanabilir.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...WbdAL_K3A&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
--2022 2. çeyrek bilançosu çok güçlüymüş....bu da karşılaştırmalı finansal tabloda baz etkisi nedeniyle tatsız bir görüntü oluşturacak ve F/K oranı da belirgin yükselecek....
--endekse ayak uyduramayışının en büyük sebebi bu olsa gerek...rölatif olarak (geçen yılki döneme göre) olumsuz algılanacak bir bilanço ile son silekelemeyi yapmayı düşünüyor olabilir spek...ben spek olsam böyle düşünürdüm...
Güçlü bir çeyreklik bilanço F/k dan çıkacak ama daha güçlü bir bilançonun gelmesi büyük bir olasılık 2023 İlk çeyrekteki bilanço doğru bir referans değil sizi yanıltmasın.
Tahtaya gelecek olursak tahta her zaman baskılıdır. endeksin yükselişlerine duyarsız kalarak bezdirir, hatta düşerek korkutur. Ama işin sonunda birikimli toptan pirim yapar. Bu hisse portföy şeklinde bir dağılım yaparak yatırım yapıyorsanız portföyde mutlaka şans verilmesi gereken bir hisse. Ama trade edenleri sıkar bayar. Ben Sarkuysan ın yanına arasıra ucuz kaldıkça cemts ekler, yükselişe geçince yükselişin anca yarısından yararlanarak çıkarım. Çünkü yükselişe geçtiği zaman benim hedef fiyatımın bir anda çok ilerisine geçiyor. Ben tatmin edince belirli tutarlarda kar realize edip dinlenirken hisse tekrar geri aldığım için ve cemts bu dinlenmeleri pek yapmadığı için her zaman beni ekmiştir. Yazdıklarımı tahtacının işlem tarzını anlamanız için yazdım.
Bucim'i alıyor bunu basıyor, bilanço öncesi ne anlatmak istiyor, %57 zaten Bucim'in güzel kardeşim.
--BUCİM gevşerken CEMTAŞ yükselmeye başladı...
Sn. Ft-2, şirketin 2040.22 kWp kurulu gücündeki GES projesi temmuz ayında faaliyete geçti, enerji maliyetlerinin düşmesiyle beraber 3, ve 4. çeyreklere yansıması nasıl sizce,geçmişte Aksa'da bu konuda iyi analizler yapmıştınız. Ben açıkçası son 2 çeyrek için daha umutluyum.
--brüt kar marjı giderek yükselmiş...son dört çeyreğin ortalaması yüzde 26 gibi...
--elektrik enerjisi devreye giriince brüt kar marjı yüzde 35-40 lara yükselebilir...bu oluşursa egeen ve jantsa gibi olabilir...
--ben yatırım yapacağım...ama en aşağılardan alabilmeyi bekliyorum...atalarımız özetlemişler...MAL, alırken kazanılır...
Sosyal medyada birisi paylaşmış.dun firmayla görüşmüş.denetci firmadan bilanço verisini bekliyorlarmiş.haftaya çarşambayı bulacak herhalde