çok güzel bir gündü her ne kadar bozmaya çalışsalar da son 5 dakika gelen haber patron her şey kontrol altında demek istiyor demek ki avrupa da işler gayet iyi düşünsenize avrupa da raflarda döke un var
Printable View
çok güzel bir gündü her ne kadar bozmaya çalışsalar da son 5 dakika gelen haber patron her şey kontrol altında demek istiyor demek ki avrupa da işler gayet iyi düşünsenize avrupa da raflarda döke un var
Sermaye artırımıyla dışarı para mı çıkarıyor diyeceğim ama tutar çok yüksek değil. O yüzden gerçekten işle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Sonlara doğru bayağı bastı ama kapanış güzel oldu. Bilançoya kadar böyle ufak ufak gitsin
Tarım üretici enflasyonunda yeni zirve
Tarım üretici enflasyonu, Temmuz ayında yüzde 158 artış ile yeni zirvesini gördü.
En yüksek artış lifli bitkilerde
Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 74,57 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları ve yüzde 75,65 ile diğer çiftlik hayvanları ve hayvansal ürünler oldu. Buna karşılık, yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, yüzde 256,06 ile lifli bitkiler ve yüzde 201,62 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar oldu.
Bir önceki aya göre azalışın yüksek olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 6,68 ile lifli bitkiler ve yüzde 5,66 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt grup ise yüzde 22,47 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar ve yüzde 13,70 ile çeltik oldu.
https://www.dunya.com/ekonomi/tarim-...-haberi-666335
Rus bugdayi iyi hava sartlari ile artan uretimle beraber biraz daha duserek 349 Dolar olmus Agustosta. Onceki ay 370 Dolar seviyesindeydi. Aylik fiyat degisimi asagidaki raporun 4. sayfasinda mevcut.
https://apps.fas.usda.gov/psdonline/circulars/grain.pdf
Bilanço yüklü galiba gelemedi bi turlu
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ukrayna tahılının %26'sı Türkiye'ye geldi
Küresel gıda krizinin ve artan gıda fiyatlarının çözümüne yönelik Türkiye'nin ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın ardından Ukrayna'dan ihraç edilen tahıl ve diğer gıda maddelerinin yüzde 26'sı Türkiye'ye geldi.
https://www.bloomberght.com/ukrayna-...-geldi-2312994
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...gordu-7312504/
sizce sadece mazot fiyatı mı artan
İngiltere’de enflasyon 40 yıl sonra çift haneyi gördü
Gördüğüm kadarıyla çok güzel bilanço. Hayırlı olsun
Olumusuzluklae; brüt, favök ve net kar marjının düşmesi. Olumlu taraf herşeye rağmen cironun, favökün ve net karın artması. Net borcun azalması
Borcun azalması net karın artması , gelecek dönemlerde de bir üstüne koyacak bilanço ile yıl sonu milyar TL kar uzak değil...Bu durumda bu fiyat kadük kalır ki bunu yaşarsak göreceği Z.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada hem vergi dairesi hem şok bilançosu gelmiş..Borsayı ilgilendiren SPK ya göre 6 aylık net kar 519 milyon TL..
%134 hasılat artışı asıl önemli olan bence esas faaliyetten kar artışı %406 net dönem karı %1729 daha ne olsun böyle bir şirketin fk sı 6.7
Çok iyi bilanço. En korkulan bilançoda kar devam dedi.
Sene sonu 1 milyar kar ve 4 fk.
Bir gıda hissesi için çok iyi.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
takip ettiğim hisseler arasında en sevdiğim hisse uluun gesanın kar buna gönre daha güzel artmış ama gel gelelim tahtacı faktörü
Bugun alanlar BankofAmerica, Yatirim Finansman, Phillip vb. Aldiklarini ne zaman bosaltacaklar acaba.
Ikinci ceyrek net kari, ilk ceyrege gore benzer geldi. Ben biraz daha dusuk bekliyordum. Herkes cok daha iyi bir net kar bekliyordu, 350-400milyon TL diyenler vardi. O nedenle 266milyon TL’lik rekor kar, beklenti alti sanki. Ama bana gore muthis.
Enflasyon denilen canavar artmaya devam edecek enflasyon arttıkça gıda ürünlerinin en başında gelen un fiyatları da artacaktır.
tmo una yuksek fiyat verdi, geçen sene malı alıp sene boyunca satan aynı malı yerine koyamaz, bu iyi değil. fakat ihracat bölümünde sorun yok patron alıyor satıyor anlık, risk sıfır. ama iç piyasa kötü un üreticisi için. bu nedenle hissenin yukselmesi un fiyatlarının yukselmesine bağlı
uluuncuları buraya kapatıp diğer hisselerde alım yaptı spek. %35 kazanmıştır hele thy almışsa %48..
işte bu nedenle 25lerden çakıp durdu iyi haberlerle.
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır giriş yapmamıştım. Engelle diye bi seçenek vardı. Nasıl yapıyorduk?
Yaz bitti bitiyor.Bence iyimserliklerde geride kalacak.Okullar açılıyor,masraflar artıyor,döviz girişi azalıyor.Bircok şeyden feragat edilir ama bir unlu mamuller ve temel gidalardan asla..Durum bu...
ilk satış yerim 38 48 arası dün tavandan mal alan robotlar dökülsün yoluna gider diye düşünüyorum
Böyle ayı olmaz, boğalar yatayda bekletiyor.
Adamları doğrayacak diye bizi de bitirdi
Bugün kapanışta falan bir KAP Bildirim gelir mi?
Son yapılan halka arza 29 kat talep geldi. Ortam çok müsait. Söke’yi halka arz edecekse (o ilk bildirim mal çakmak için yapılmadıysa) bu aralar başlaması lazım
kallavi bir kap gelse yada halka arz için bir kurumla anlaştık haberi gelecekse son 5 dakika değil deli gibi satan robota tekrar aldıracak bir haber olması lazım şu an alıyor satıyor boğmaya devam ediyor flim nerede kopacak kesitiremiyorum 7 fk da kalmaz bu şirket geçen yıl bile 19 fk imiş bu zamanlar
Neden 19 du? spek gelecek karları bildiği için elbet.
zaman değişti artık thy 5e yakın tupraş 5.5 odaş 6 sahol 2 ereğli 4.90 bankalar 1.90 dan işlem görüyorlar. geçen sene bunlar da 2 katı fk ile işlem görüyordu. Bugday fiyatı yukselmeden çıkış beklemem ama piyasalar karışır dolar yukselirse de belli oranda çıkış bekleyebiliriz.Ben her ikisinin de gerçekleşeceğine inanıyorum, sadece zamanını bekliyorum, belki yarın belki 1 ay sonra alacağım, bu kesin.
Bozuk plak gibi farklı sektörleri uluun ile kıyaslamayı bırakın artık! Hiçbir faydası yok konuya.