Borç yiğidin kamçısıdır.
Bilmem ki google 'a sormak lazım.
Printable View
Hayret birşey endeks eksi, Akenr artı.
Bu terslikte bir iş var. !!!!!
Bu başlığı şu anda 136 kişi okumaktadır. (1 üye ve 135 ziyaretçi)
MAŞAALLAH....
ULUABAT HES Aralık ayına çok güzel giriş yaptı. 5 günlük üretim, 8860 MWh yarın da 1860 MWh
Bu gidişle bu ay 100 milyon tl sadece buradan gelecek gibi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu arada Epiaş ŞEFFAFLIK PLATFORMU güncellenmiş güzel olmuş. Üretimleri son 1-2 saate kadar gösteriyor.
https://i.hizliresim.com/g776kks.jpg
Bilmeyenler için buyrun : https://seffaflik.epias.com.tr/elect...ime-generation
Demek ki neymiş?
Senin sirketlerin isterse ağziyla kuş tutsun,
Bir siyasetçinin edeceği abuk subuk TEK bir laf , bütün birikimini alip götürebilir...
İlginç unutulmuş bu kağıt
Hissede tek beklentim, yenilenebilir kısmın halka arzı...
Hazır 3 milyon adet büyük yatırımcı , arz edilen her ota saldırıyorken.... bu fırsat kaçmaz...
Enerjisa,enerjisa dağıtımı arz etti
Odaş, cante'yi arz etti
Zorlu, zorlu yenilebilir için spk'ya başvurdu
Diğer beklentilerin hepsi hikaye...
Santral çok elektrik üretti, yagmur yağdı, çamura battı, gaz kesildi , kömür bitti.... bunlardan bize ne?
Odaş Elektrik, Çan-2 Termik'in paylarının halka arz izahnamesine yönelik Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başvurusunu bugün gerçekleştirdiğini duyurdu.
Çan-2 Termik'in paylarının tamamına sahip Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamanın metni şu şekilde:
“29.12.2020 tarihli özel durum açıklamamızda da bahsedildiği üzere Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Çan2 Termik A.Ş.'nin (Eski Unvanı Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.) paylarının halka arzına yönelik olarak yapmış olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş ve Esas Sözleşme Tadil başvurusu SPK'nın 29.12.2020 tarihli yazısı ile onaylamıştı. Söz konusu onaya müteakip olarak yapılan tescil işlemleri ve gerekli güncellemelerle birlikte halka arz izahnamesine yönelik başvuru Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün yapılmıştır.â€
İzdemir Enerji şirketinin 5 ortağı bulunmaktadır. Şirket paylarının 85,44%'ü İzmir Demir Çelik'e, 5,06% Şahin Koç Çelik'e, 7,45% İDC Liman İşletmeleri'ne, 1,97% Akdemir Çelik'e ve 0,08% Hilal Şahin'e aittir.
Bugün izmdc pd 8milyartl, izenr 18milyartl...
Yumurtadan civciv degil, yumurtadan tavuk cikardilar
Enerjisa da ayni sekilde 2'ye bölündü.
Enerjisa üretim, Enerjisa dagıtım
Dağıtımı arz etti, borçları üretime kilitledi
Biz de böleriz ikiye ne olacak
Haa egemeri niye birleştirdi diyebilirsin
Onun da çözümünü bulur bizim sihirbazlar
Zoren onaylanirsa sira buna da gelir
Bu kadar borçlanmasının sebebi varki hikayeyi sona bırakacak hasılatlarda ciddi artış var toplam varlıklarına göre özkaynakları düşük olsada enerji şirketleri arasında dikkat çekecek fiyatta işlem görüyor uzun zamandır sermayesini arttırmamış izahnameyi hazırlamadan hikayeleri çıkar tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan derken bu işlem hacmiyle birilerinin dikkatini çekebilecek türden bence.
Istedigin enerji sirketinin 3 aylik bilancosuna tek tek bak :
her 3 ayda1 duran varliklarini dolar kuruna veya üfeye göre güncellediklerini göreceksin
Bu tablolar ufrs oldugu icin istedigi siklikta istedigi fiyata guncelleyebiliyor. Bir yasal zorunlulugu yok, vergi yükü getirmiyor.
Ama maliyeye verdigi tabloda guncelleyemiyorlar. seneye enflasyon muhasebesi olacagi icin guncelleyebilecek.
Ornegin bizim egemer 900milyon dolar maliyeti o gunku 2014 kuruyla 2.2tl desek 2milyartl gozukuyor bilancoda. Amortismani dus, atiyorum 1.6 milyara inmistir...
Aslinda bu sene de enflasyon muhasebesi olacakti ama akepe kanun degistirip erteledigi icin olmadi.
Ufrs olarak bakarsan da , akenerji inatla 2senede1 , veya senede1 keyfi olarak guncelleme yapmakta.
Bu sebeple özsermayeyi sifira yakin, hatta eksi gosterdikleri örnekler çoktur.
Borsadaki şirketlerin çoğu bu durumda bağımsız denetimden geçmeyen şirketin finansal tablolarına güvenmek hata olur ttk 397 açık denetime tabi anonim şirketler yatırım kararı aldıktan sonra faliyet giderleri yatırım giderleri blançoya olumsuz yansıyor birde banka borçları çıkıyor enflasyon düzeltmesi olmadan net değerleme yapılmadan finansal tablolar zaten yok hükmünde denetim kararı alınırsa zaten sermaye artırımı yakın demektir izahname hazırlanınca tam konsolide edilmiş olacak ozaman bu şirketin hisseleri bu fiyatlarda durmaz. Ticari faliyetlerinden kar yazan şirket yatırım giderlerinden dolayı tabloya zarar yazabiliyor.
Kemah 200 megawatlik HES projesi.
Hızlı tren ihalesi yapıldığı anda baraj inşaatının başlayacağını düşünüyorum.
Kemah olmadan sadede mevcut yenilenebilirleri halka açmak mantıklı olmayabilir.
Kemah inşaatı başlarsa, bir iki tane raporla indirgenmiş akim vs diyip 200-250 Milyon $ değer biçilir ..
Mevcut 350 megawatt yenilenebilir 500-600 milyon $ denir. Ekle gunes lisanslarini yanına.
Etti mi sana 800 milyon $
%50 halka arz et.
Borclar bitti gitti ;)
Yüksek hızlı tren ihalesi ne zaman yapılır?
Soru bu..
https://www.habercan.com.tr/haber/si...uyor-5498.html
İlk etap olan 50 kilometre uzunluğundaki Sivas-Zara arası altyapı çalışmalarında %44 fiziki ilerleme sağladık, 192 kilometre uzunluğundaki Zara-İmranlı-Kemah-Erzincan kısmının ise proje çalışmalarını tamamladık
Bizi ilgilendiren ikinci etap .
Bilmeyenler için tekrar hatırlatayım. Kemah barajı havzası, mevcut demiryolunu su altında bırakıyor.
Bu sebeple yeni yapilacak demiryolunun devreye alınması gerekiyor.
Hükumet, 2026 da YHT Erzincan'da olacak diye hedef koymuş.
İhale yapılırsa , Akenerji 2025 başı Kemah barajına başlayabilir.
Aslında zamanlama olarak borçların 400 milyon $ altına inebilecegi bir döneme denk gelirse, bu proje için kredi finansmanı bulmak da zor olmaz.
Kavgada yumruk, halka arzda üfürük sayılmaz
Ver coşkuyu 3-4 milyon yatirimci nasılsa kapıda
Işin aslına gelirsek
Sivas zara arası tamamlanır, gerisi de ihale edilir, sonra imza atılmaz , unutturulur.
Sivas zara arası dümdüz ova, zara-erzincan kismı dağlar tüneller fay hatları bir sürü terane..
Bunlar dedigim gibi halka " arza "engel değil
Ama farzedelim dedigin senaryo gerceklesti
2025te inşaata başlayacaksa 2026da arz edeceksek işimiz yaş. O zamana kim öle kim kala.
2024teki balon ödemeye kadar bu arz şart...
Bugün , zorlu yenilebilir(*) enerjiden bir gereksizin videosunu izledim.
Bizde de ayni mevzularin gundeme gelmesi mumkun oldugu icin bahsedeyim. Gerceklesirse dinckoklere de kilavuz olur.
Halka arz edilip yillarca bedelliyle yatırımcisını sağmış bir şirketi tekrar halka arz etmenin mantığını kendince anlattı.
Hatta kardeş kuruluş Vestel'in yaptiklarini da kendileri becermiş gibi sahiplendi.
Oncelikle arz 2021de gundeme gelmis
ertelenmis, 2024te yil icinde tamamlanir diyor. "Olursa ekime kadar " mantığı....
Zoren sadece zoryenden olusmuyormus, elektrik dagitim ve sarj istasyonlari da varmismis. Toplam ciroda , toplam varliklarda bunlar yuzde kaça denk geliyor diye sormak lazimdi, sorulmadi.
Yumurtadan civciv cikmayacagi kesin de,bakalim tavuk mu cikacak devekusu mu...
Türkiyede en fazla döviz borcu olan 2.şirkettik , thy'den sonra geliyorduk dedi... şimdi borç 1.5milyara inmiş.
Enka santrallerini takip eden üstadlar
Enka gazcı ve patronlardan sinan tara, her işlem günunde kemiksiz 300bin-500bin lot hisse topluyor.
Üstelik mevcut kosullarda kar etmeyecegini bildiği halde 900mw yeni santral kuruyor.
Yanj mevcut koşulların değişeceğini düşünüyor.
Alarkonun da malumunuz 1300mw ithal komur santrali var.
Bunun patronları da cayır cayır hisse satmaktalar.
12milyon lot satıldı, 17 milyon lot için de MKK'ya basvurdular.
3 yıl sonra sınırda karbon vergisi başliyor. Lamı cimi yok. 1ocak 2027 yanilmiyorsam.
En geç 2 sene sonra enkanın yeni santrali devreye girer, 2025 3 veya 4.çeyrekte geçici kabul yapılır.
1 sene ite kaka çalişır. 2027de karbon vergisiyle birlikte KARTLAR yeniden dagıtılır.
Üstad , netenyahu'nun emmioğlunun kayınçosu dinçkökler yerinde duruyor mu? Duruyor. Reis yerinde duruyor mu? O da duruyor. Sence düze çıkar mı?
Sen en iyisi bu soruyu Miami üstada sor.
O çok güzel gaz veriyor.
Enkanin bir bildiği varsa bizim 10 bildigimiz var kafasında... borçları da 100er milyon 100er milyon odüyor. Fıstık gibi.
Var mı başka hedef lotuna ulaşan?
Sizi bekleme salonuna alalım....
Senin derdin ne ? 500 küsur hisse var . Neden bu ?
Bu hisse benim için portföyümün yüzde 10'u . 3 tl ye bile düşse beni üzmez. Çocuklar için aldım. Terste kalsam da beni
hiç üzmeyecek rakam.
Ukrayna savaşının başındaki enerji krizini saymazsak...
Ham petrol 3 ayda 90'dan 60'a indi
Henry hub doğal gaz 2 ayda 3.50'den 2.40'a geriledi
Dutch ttf doğalgaz kontratları 2024 boyunca her ay 36'ya fikslenmiş vaziyette. Yaz - kış bile fark etmiyor
Bizde bir de deprem var...
Resesyon kapıdan içeri girdi...
Hemen yanıbaşında nurtopu gibi bir nükleer santral kuruluyor. Alım garantili. 1200mw..
Yarin öbür gün 2400 3600 4800 olacak.
Egemer zaten 300-500mw uretiyor. Akkuyu bittiği zaman kime elektrik satacaksın?
Akkuyu Nükleer AŞ, Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan santralin ilk reaktörünün işletmeye alınmasına yönelik gerekli izni aldığını duyurdu.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, izin için gereken başvuru belgelerinin ilki 17 Mart'ta, ikincisi ise 24 Ağustos'ta NDK'ye sunuldu.Akkuyu NGS'nin ilk reaktörü 29 Ekim 2024'te devreye girecek
Erzindeki santrali söküp
gazın ucuz elektriğin pahalı olduğu bir ülkeye taşımanın vakti geldi de geçiyor...
Aksa dizel jeneratörle para basıyor.
Bir başkası tanker gemilerdevelektrik üretip satıyor...
Herkes ekmeğinin peşinde
Bizimkiler karı kız peşinde olsa gerek...
Senin tek derdin Erzin 7x24 full çalışsın mı ? Keşke çalışsa. Nükleere geç bile kaldık. 30-40 senedir gündemde. Tabi ki olsun.
Türkiye de yerinde durmayacak elbette. Her geçen gün elektrik talebi artacak. Eski santraller peyder pey devre dışı kalacak.
Bu şartlarda Erzin'i taşımayı gündeme bile almazlar.
Ne kadar da kolay söylemesi. Söksünler santrali başka yerde para kazansın.
Tamam Aksa(Aksen) yapıyor ama onların santral verimleri düşük.
Şöyle demiş biri ; " YAPAN SEN OLMAYINCA, HER İŞ KOLAY GÖRÜNÜR"
Bist'te para kazanması en zor kağıt bu.
Ben de bu zoru başarmak istiyorum. Olur olmaz göreceğiz. Acelem yok . Hedef 2028
İspanyol vizyonu...
Patronlar gitsin, çekler gitsin. Erzin sökülsün.. Tek İspanyol kalsın.
Başka bir arzunuz ?
Sen bu kadar bilginle şu 2-3 senedir olan enerji rallisinde X3,X4,X5 kadar para kazanamadıysan daha da kazanamazsın İspanyol.
Hala bu şekilde düşünüyorum.
Yaptigimiz işten para kazanamiyoruz.
REIS musade etmiyor.
Gaza zam, elektriğe indirim, türkiye tarihinde görülmemiş bir azami uzlaştırma fiyatı...
Yandaş santraller maliyetinin 3 katına elektrik satarken AKEPE uzlaşma peşinde değildi.
Para kazanma sırası 10 yıl aradan sonra gaz santraline gelince
BININ TEPESINE ...
Bizim 2x 3x 5x muhasebesi yapan HİNTLİ, 5.10'dan hedef lota ulaşmıştı... Portföyde %10 diyordu.
Acaba 4.40'tan duble çekip maliyet düşürdü mü
Artık portföyün %20'si akenerji... maliyet 4.75
Hissenin dibi 9sent yanlış hatırlamıyorsam...
Böyle maliyet düşüre düşüre %100 portföy ve 13sent ortalamaya kadar yolu var.
2028'de 20 sente sattığında da der ki... 10sentten almıştım.. 20den sattım.
Yapar mı ? Yapar.
Haa , ben olsam böyle yapmazdım. Düşen bıçak tutulmazmış.
Yatırım tavsiyesi değildir