Olurmu onlar vatansever bizler vatan haini,üstelik vatan için biz canımızı verdik,onlarınki hayali:he:
Printable View
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Dahası olmaz dedikce daha neler yapıyorlar.
Tam manasıyla gemiyi azıya aldılar.
Her konuda hesap sorulmalı artık.
Yolsuzluklar
Çevre katliamları
Bu bağlamda
Zaman aşımı kalkmalı
Nereden buldun çıkmalı
artısıda
Kıyak emeklilik kalkmalı
Hangi partinin programında yada manifestosunda var bu konular.
İyi partiye 25 kalem yazdım ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında soru sordum.
Bir ay oldu tık yok.
Tüm siyasi partilerin TÜRKİYE diye bir dertleri yok galiba?
İyi parti nin %20 lere çıkan oy potansiyeli ile şimdi partide ayak oyunları başladı.
Geçmişin kahrını çekenlerin yerlerine yeniler geliyor ve bunların parti geçmişi 1 yada 6 ay.
Ben olsam akp kaynaklı olan tek kişiyi bile partiye almam.
Kim sordu ki faizden bahsetti Sn Cumhurbaşkanı !!
Ek gösterge ile faizin ne alakası vardı da konu faize geldi
Bilerek ve isteyerek dövizi yükseltiyorlar
KKM çıktığında dolar 18 di, eee şimdi yine 18 niye çıktı KKM !!!
Bitcoinde UST vardı 1 dolarsa tutmak İçin adam LUNA sattı 100 dolr olan luna 0,0007 dolar oldu, 1 dolarda tutmak İçin satılan luna ile beraber UST de 0.01dolar oldu )))) kısaca luna boş yere yakıldı.
Şu an aynı olay ülkemizde yaşanıyor, doları tutmak için dünya borca giriyorsun ama dolar yine yükseliyor, girdiğin borç ise yanına kar ve bonus olarak sana giriyor !!!
Seçim bir an önce yapılmalı
twiterda siren rezaleti diye bir şey var gerçekten tuhaflaştık gerisini yazmayayım
günaydınlar
Adam doğru söylüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=CuBMBOjylCc
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Konut kiralarında, 1 Temmuz 2023'e kadar kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde bir düzenleme getiriyoruz.”
Izmut kuslarin hikayesi neymis?
Mali goturduk yine kuslardan.
Bir halt kazaniyor musun peki? Hayir. Herif dolardan durmadan sokuyor. Vakit kaybi.
O kadar ugrasiyorusun, vakit harciyorsun, risk aliyorsun... Yahu artik 3. dunya savasi cikarken mal almisim...
Sonuc: heeeeccccc
Herif devamli kurun mkoyuyor.
Butun dunya saldirdi global diktatore, adamin 400 milyar dolarina coktuler. Kuru ortada.
Lukoili niye almadim ki vaktinde.
Yakında Nebat denen zatın fişi çekilir:he:
Dolar 17 üstüne attı,senaryom şu,nebat ve kavcıya faizi yükslt emri verecek mahsuscuktan,peşinden kendisini temize çıkartmak için onları görevden alacak emrimi dinlemediler diye,diğer senaryom,dış güçlerin yüzünden döviz yükseldi mecbur kaldım onların yüzünden bono çıkartmaya,yani her unsurda devamlı bir suçlu yarattığı için kendisini guya temize çıkartıyor,19 senedir zaten hep böyle oldu:he:
ALINTI
ANALİZ-Stagflasyon Tehlikesi Çok Ciddi Bir Risk Olarak Belirmiş Durumda(Yatirimim.com)
08/06/2022 13:02:00
Dünya Bankası ekonomilerde resesyonun engellenmesinin çok zor olacağını ve 1970’li yıllarda görülen stagflasyon yaşanabileceğini belirtiyor
Rusya Ukrayna arasında savaş devam ederken, ekonomilerde stagflasyon riskleri mevcutken ve küresel ölçekte bir gıda krizi yayılırken Dünya Bankası güncel yayınladığı raporunda küresel ekonominin keskin düşüş yaşadığını aktarıyor.
Dünya Bankası 2022 yılı için öngördüğü küresel ortalama ekonomik büyüme oranını %2,9 seviyesine küçülttü. Dünya Bankası bu yılın başında Ocak ayında küresel büyüme oranının %4,1 olacağını hesaplamıştı.
Banka yayınladığı küresel ekonomik beklentiler raporunda Rusya Ukrayna krizinin Covid 19 salgın zararını katladığını belirtti.
Ukrayna’da yaşanan savaş, Çin’de görülen salgın kısıtları, arz zinciri bozulmalarıyla birlikte ekonomilerde stagflasyon riskinin bulunması tüm bunlar ekonomik büyümeye zarar veren faktörler. Dünya Bankası Başkanı David Malpass birçok ülkenin ekonomik resesyonu önleyemeyeceğinin altını çiziyor. Raporda birkaç yıldır ekonomilerde gerçekleşen ortalamanın üzerinde enflasyon ve bununla birlikte gerçekleşen ortalamanın altında büyümenin orta gelirli ekonomiler için potansiyel istikrarsızlaştırıcı etkileri olduğu belirtiliyor. Birçok ekonomi 1970’li yıllardan bu yana görülmemiş stagflasyona girecek gibi.
Şu aralıkta küresel ekonomide yaşanan karakteristik yüksek enflasyon ortamında zayıf büyüme şeklinde tanımlanabilir.
Küresel ekonominin yaşadığı dengesizlikler ve riskler göz önüne alındığında Dünya Bankası ekonomilerin 1970’li yıllara dönebileceklerini ihtimal dahilinde tutuyor.
Stagflasyon tehlikesi çok ciddi bir risk olarak belirmiş durumda. Dünyanın birçok yerinde yatırımlar zayıflamış ve ülkeler zayıf yatırımlar aracılığıyla belki de önümüzdeki on yıl boyunca bastırılmış büyüme gerçekleştirecekler. Birçok ülkede enflasyon son on yılların en yüksek seviyesinde görülürken, arzın da kademeli olarak yavaşça büyümeye devam etmesiyle enflasyon hem daha da yükselecek hem de beklentilerin ötesinde daha uzun süre piyasalarda kalacak.
Stagflasyon ’un kelime anlamına baktığımızda yüksek enflasyon ortamında durgun büyüme tanımını görüyoruz.
Dünya Bankası Başkanı Malpass’a göre küresel bir durgunluk önlenebilse bile, büyük arz artışları harekete geçirilmedikçe stagflasyonun sancıları ancak birkaç yılda geçebilir.
Dünya Bankası yaptığı değerlendirmelere göre işlerin en azından önümüzdeki iki yıl içerisinde iyileşmeyeceğini düşünüyor. Bankanın hem 2023 hem de 2024 yılları için küresel büyüme beklentisi %3 seviyesinde. Rapora göre 2021 ve 2024 yılları arasında görülecek küresel büyümenin %2,7 oranında yavaşlayacağı tahmin ediliyor. Ki bu oran 1976 ve 1979 yılları arasında görülen küresel büyümenin iki katı.
İNATLA FAİZ DÜŞÜRMEKTEN BAHSEDEN ÇOK BÜYÜK BİR EKONOMİSTİMİZ VAR NEYSE Kİ.Alıntı:
1970’li yılların sonu ile bugün arasındaki benzerlik enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarının önemli ölçüde artırılma ihtiyacının olmasıdır. 1970’li yılların sonunda gerçekleştirilen faiz artırımları 1980’li yılların başlarında ekonomilere katkı sağlamıştır.
Küresel ekonomilerde risklerin azaltılabilmesi için petrol ve gıda fiyatlarının düşürülebilmesi, borç yüklerinin hafifletilebilmesi ve mümkün olabildiğince düşük seviyede karbon ekonomilerine geçiş çabalarının hızlandırılması gerekmektedir.
ABD için Ocak ayında Dünya Bankası’nın öngördüğü büyüme oranı %3,7 iken bu oran artık %2,5 seviyesine kırpılmış durumdadır. Yine benzer bir şekilde Avrupa bölgesi için 2022 büyüme beklentisi %4,2 iken bu oran aşağı yönde %2,5 seviyesine yuvarlanmıştır.
Çin’de 2022 büyüme oranının %4,3 seviyesine gerilemesi beklenirken tahminler Rusya ekonomisinin bu yıl %8,9 oranında daralacağı yönünde.
Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük risk ve açmazlardan biri de gıda kıtlığıdır. Dünya Bankası raporu özellikle düşük gelirli ülkelerin yetersiz beslenme, derinleşen açlık ve hatta kıtlıkla karşılaşabileceklerinin altını çiziyor.
karambole gitti niyazi :he: :he:
trio tamamlandı :he:
Feministleri es geçmiş.:)
Hangi unsura göre yazdın bilmiyorum,ama bizlere SÜRTÜK dediya ben ona bakarım,bide yalamaları 5 maaş alıyor diye eleştirdiğimde beni mahkemeye vermişler hakaret davasından hakimler bana idari para ceza kesmişti,demekki bu kelimeyi kullanmış olsaydım kesin hapisteydim:he:...İç işlerindeyken bize uzmanlar dudak okutmayı ve yüz mimiklerini öğretmişlerdi,zatın kişileri dinlerken mimiklerini ve dudak hareketlerinden okuduklarımı bir bilseniz,tam 18+ misali:plc:
iyi bağri, farkedenler varmış :he: :he:
İstanbul Bostanında ( BİST.) bahar mevsimi bitti,Şimdi hasat zamanı galiba.!!
Bist 1.52 usd
Tl bazında kazandığımız tutar, sadece kendimizi kandırır
Kimse bir şey kazanmadı ki neyin hasadını yapacak
Ben şahsen son 6 ayda thy,tav ve kordsadan kazandım ama hesabıma dolar bazlı baktığımda bir arpa boyu gitmemişim
Ukrayna savaşında thy 3 usd den 2 usd ye düşmüş, şimdi yine 3 usd, ama sorarsan 24 ten 48 e çıktı )))
S&P Global:
- Türk ekonomisi için turizmin toparlanması olumlu birkaç sürprizden birisi
- TL'nin değerinin düşmesi, Türk bankalarında varlık kalitesi sorunlarının oluşması anlamına gelecek
- Türkiye'nin bazı ilave sermaye kontrolleri getireceğine dair risk artıyor
Peki, Bu Patlamalar neyin kutlaması.?
Neredeyse tüm bostan kırmızı gelincik gibi.!
Tofaş bile dingili kırmış..!!
Memlekette ,Saman,arpa yok ki boyu olsun..!!
Birazcık Siyez bugdayı var,onun da kellesi kısa..!
Çeşmeden 1 maşrapa su alıyoruz,Kovayı doldurduk zannediyoruz,Halbu ki Evdeki tencerenin her gün bir yanı ,zam çivileri ile deliniyor..!!
Şimdi de teyyare bilet fiyatlarının tavanını yükselttiler.Bu durumda yolcu garantisi verilen hava alanına,Binlerce gayme verip de kim uçar .? Ve Teyyare şirketi bilançolarına olumsuz yansımaz mı bu durum..?.Bilemedim yaani.
Sn kar adam ekonomi kötü
Yönetenler daha da kötü
Ben sadece BİST bir şey kazandırmadı onu söyledim
Daha alttan alacağına inanan her daim satar, BİST 1 usd olsada satar, yeterki alttan alacağına inansın
Yoksa hasat felan yok, kumar şu anki satışlar
Başkanım;O tür şeyler zaten söyleniyordu..
İhracatçıların,Turizimcilerin,Kazandıkları dövizlerinin bir kısmına (sanırım % 40 el koydular) ,kontrol altına aldılar. zaten..
E,Bugün de Ev Kiralarının artışına %25 sınır koydular..
Işıldak nebati,Yabancıları boğazda balık ekmek yemege ve Türkiye'ye Yatırım yapmaya davet de etti..
Durum böyle iken,Bostanı sel alacak daha ne olabülü.?
:he: Kıyamam...
:he: Hemen paşam..
Venezuela Devlet Başkanı Maduro: "Türkiye'nin bizim için yeniden doğan bir potansiyeli var"
Erdoğan: Venezuela ile ticarette hedef 3 milyar dolar
1-2 Hafta önce de,Ünlü Ekonomist,(!) Şakkadanak Necimettin Batıranel ,Hükümetin Süper Bono çıkaracağını rivriv etti,Piyasalar-Borsa- tepetaklak oldu..Bugün de ,Sermaye kontrolü geliyor haberleri ile aynı oyunu oynadılar..1-2 Güne ,''Aaaa, böyle birşey yokmuş'' deyip ,Piyasaya çoşku verirlerse hiç şaşırmam..
Dolar bu kadar yukseldi ama hala gecesi 100 dolarin altina adam gibi otel yok
Tek bir sey var oda dolar gercek degerine ulasmadi. 25 lira olsa otel oda fiyatlari dusermi? Tuhaf bir pahalilik var turkiyede