Nedense abi 62 üzeri olunca patron satış yapıyor hissi var bende. 60 altı da toplayarak hisseyi 70-80 yapmadan yapmış gibi para kazanıyorlar:)
Printable View
Nedense abi 62 üzeri olunca patron satış yapıyor hissi var bende. 60 altı da toplayarak hisseyi 70-80 yapmadan yapmış gibi para kazanıyorlar:)
62-63 ciddi direnç gibi görünüyor...zaten forumda da bazı arkadaşlar oralardan sattıklarını söylüyorlardı..demek ki bu düşüncede olan çok yatırımcı olmuş...hayırlısı ile bakalım duruma...umuyorum ki buranın üzerine çıkarız...çıkarsak zaten 69,70 zirvemize pek de bir şey kalmaz...zirvelerimize vardığımızda güzel de bir kap haberi gelirse yeni zirvelerimize gideriz...sabır sabır sabır...
60,00-69,70 aralığını hazm ede ede geçersek çok şık olacak...umarım önümüzdeki hafta bunu başarırız..
Ama bir ay önce 69dan 45 e gelince de ister istemez insan urkuyor her eksi yapınca :)
Bence 60 larva biraz oyalanır 1.nci çeyrek bilançosunu iyi bekliyorum iyi gelirse yoluna devam eder
ben şirketin saydamlığına inanmıyorum, koç kuruluşları gibi gerçek kurumsal bir kimlige ulaşmaları için daha çok yol var ,hakan kocaerin de bu vizyonu taşıdığını düşünmüyorum aksine sıradan bir piyasa iş adamı,adamın derdi sadece para..10 mlyn lotu hisseye boşaltıp trendi yerle bir etmesinden sonra bu inanışım kesinleşti. ..ez cümle trade ye devam ,dün 60 dan aldığımı sabah 61.750 den verdim, 60 dan tekrar yerine koydum..şirketin güvenilirliginin sorgulamasını boş verin ,eskilerin deyimiyle ''tahtadaki fiyat gerçek fiyattır''..
şirket sahipligi sandığımızdan çok önemlidir : ''patron tahtası ''niteliksizligi bulunan tahtalara şirket yapısı ne olursa olsun temkinli yaklaşmalı ..misal alarko ne zaman ortakları satış yapmaya başladı ben verdim çıktım(yok tarım projesi yok jotermal vs bir sürü yatırım açıklamışken).,ülker ,doğan grubu ,sabancı zannımca öyleler..tekrar 69 üstüne güçlü atmadan ,protfoyün yarısıyla sat-al cıyım , tahta yapıcıın ne düşündügüde umurumda olmuyor bu nedenle..endex 9.400 kırıp 9.200 lere salmazsada 60 ların altına kalıcı düşüşü zor görünüyor..ytd..
Her gün aynı hareketler, sabah 2 lira yukarı sonra da akşama kadar salıyor, bizi yoldan çıkaracak en sonunda.
hisseyi son 3 gündür sıkıştırması ,bence yeni atlayanları kusturma çabasıda taşıyor ,turşucuların rahat olması lazım çünkü fikrimce ; aşağı salması ihtimali yüzde 30 ise yukarısı 70..ytd
saatlik grafikte sıkışan bir flama formasyonu görüyorum...61,00-61,30 seviyelerinin üzerine çıkıp kalabilirsek bence baskı bitecek ve üzerine de bir alış tepkisi verecektir diye düşünüyorum...kendim için sabır diyorum...umarım bu gün güzel bir kapanış yapar ,haftaya da 69,70 direncimizin üzerine yürürüz...son atılan kaplar bunu hak ettiriyor bence....
geçmiş zirveler genelde çok güçlü dirençler haline gelirler..oraları geçmek bazen çok zorlu olabiliyor...inananlar ile o direncimizi geçebileceğimize inanıyorum...zaten inanmayanlar karda oldukları için kenara çekileceklerdir...kocaerde güzel hikayeler var...bu hikayeler karlılığı artırabilecek güzel beklentilerdir...sabır edenler bence zamanı geldiğinde meyvesini de yiyeceklerdir...
ta kendisi ;işte tahta yapıcı yeni atlayanların sabrının olmadığını bilerek (günlükçü ,coinci, x teki sürü piyonları) kusmalarını bekliyor ki başka taktikte yok..turşucularda teknik olarak rahat-haraketsiz olmak zorunda çünkü 58-60 anlıkolarak dip görüntüsü veriyor ,sat al yapmak için alan yok yada yüksek riskli ..
Endekste beklenen ralli başlıyor bakalim biz de etkilenir miyiz sabah -1 endekste +3 idik
Dünkü haberi de ele vermek için kullanmış oldular gibi olmadı mı durum ? Eksi endekste +3 + 2 endekste - :(
Uzun vadeli düşünmek lazım günlük bakınca aklımız karışyor
biraz öyle oldu ama kimi yatırımcılar haberleri satış amacı ile kullanır kimisi de gerçekten de bu haberi satın alır...ben her iki durumu da görüyorum kocaerde...en son tavan yaptığı günün ertesi günde realizasyon yaşanırken ,realizasyon için (en azından ağır bir realizasyon için ) yeterli işlem hacminin oluşmadığını söylemiştim...bu işlem hacminin yeterince fazla olmaması hissenin çok da aşağılara inmesini engelledi...yani geçen serfer ki gibi derin bir düşüş beklemiyorum ...söylediğim gibi kimi büyük yatırımcılar da bu haberi çok beğenip uzun vadeli alışlara yöneldiler...trade yapanların da bu güzel hikayesi olan hisseden çok da uzaklaşmayacağını düşündüğümüzde kocaerin çok da düşme marjının olmayacağını düşünebiliriz...
işte bu gerekçeler ile ben yavaş yavaş önümüzdeki hafta ile birlikte 69,70 zirvemizi doldurmamızı bekliyorum..kabaca bu ayın sonunda gelebilecek bir iş kapı ile birlikte 69,70 zirvemizi geçerek yeni bir zirve beklentim var...benim kafamdaki senaryo bu şekilde...
endeks yeni zirveler yaptı normal olarak her yatırımcı elinde bulundurduğu hissenin yeni zirveler yapmasını istiyor ama borsanın geneline baktığımızda bir çok hisse eski zirvelerinin çok aşağısındadır...özelikle de yenilenebilir enerji sektörüne baktığımda bu fark çok büyük...onun dışındaki sektörler de zirvelerinden çok uzaktalar...
bence bu halimize de şükür etmek gerekiyor...işte fenerbahçeli arkadaşımızı da görüyorsunuz...buradan ayrıldığı anda dayak yiyiyor sonra da güvenli liman olarak tekrardan kocaere geliyor...biraz kazandığında tekrardan cesaretini toplayıp başka hisselerde zenciler ile kavgaya gidecek...onun durumu gibi de olabiliriz arkadaşlar...her tarafımız yara bere içinde ve sermayemizin önemli bir kısmını diğer hisselerde kayıp etmek de var...
kocaer 30 lu fiyatlarda iken 2024 için 60-70 tl ler beni enflasyondan koruyacaktır demiştim...şükür daha yılın 4 ayı geçti o hedefime ulaştım bile...bu yılın sonunda göründüğü kadarıyla beklentilerimin çok üzerinde bir prim görünüyor...kocaer beklentili bir hissedir...hikayesi boldur..her yatırımcının sahip olmak istediği bir hissedir..sabır edebilene güzel kazançlar vereceğine inanıyorum...sürekli söylediğim gibi asıl beklentim 2025 yılının çoşkulu geçeceğidir...o çoşkuda hissede olmak istiyorum..tabi normal olarak da belki de efsane olmaya aday bir kazanç için bekliyorum...arada bir kocaer naz yapsa da ben bu nazına razıyım...nasıl olsa borsa hayatımızda çok nazlı hisseler ile haşir neşir olduk...artık çok alıştık onlara...
Saatlık grafiklerde 60,00-60,50 lerin üzerinde kaldığımız anda satış baskısının biteceği ve düşenin yukarı kırılacağı görülüyor....rsi diplerinden yukarı kesmeye başlamış..macd da diplerinde fiyat ile kesişmek üzere...macd da kendince al sinyali vermek üzere...kısacası az bir süresi kaldı kocaerin...sabır sabır sabır...
kocaer ayrıca saatlikte düşeni yukarı kırma aşamasındadır vede bir flama formasyonu görünüyor....az kaldı...umarım başarılı olur...
Günlerdir 60 üstünde epey işlem olmasına rağmen kapanış hep 60 altında oluyor, yeterince güçlenmedi mi daha.
Tekniği iyi olan sn. Turquaz epeydir paylaşım yapmıyor, hisseden çıktı mı yoksa başka bir durum mu var acaba, umarım problem yok.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
bence birileri kasti olarak teknik görünüm iyi olmasın diye 60,00 ın altına kapanışlar yaptırmak istiyor...belli ve kasti bir niyetin olduğunu düşünüyorum...ama bence gelen güzel kap haberleri yüzünden bu amaçlarına ulaşamayacaklardır...çünkü bu hisseyi uzun vadeli olarak beğenen çok yatırımcı oldu son zamanlarda...bu yeni gelen yatırımcılar günlük düşünmüyor ve istikrarlı topluyor hissine kapılıyorum..her ne kadar takaslara bakmasam da hareketlerden bu çıkarımı yapıyorum..
Endeks herkes tarafından dile getirilen 12 bin sürecine girdi. Hayırlısı olsun. İnşallah biz de pozitif ayrışıriz
buralardan kademeli alıyorum ,geçin beklentileri en azından minumum endex'e paralize olması lazım...ama ne yazıkki 62-63 gördümmü yarısında hafiflerim,çünkü son zamanlarda atlayanları da silkelerken bayağı bir yıpranacak trend..
şu vasat patron etkisi ne kötü : alarko sahiplerinin şımarık ortakları satar ,astor satar ,bizim vasat patron satar ..işte sonrada biz koç grubunun gölgesi neden olamıyoruz diye havlarlar..
bakır sektörü bu gün hareketli...(megmt ve sarky ) emtiya bazlı hisselerde hareketler bekliyordum haziran ayına kadar...şimdiden kıpraşmalar oluyor gibi...kocaerde de güzel primler bekliyorum bu süreçte...bakalım nasipte neler olacak ?? sabır sabır sabır....
Malesef patronun son yaptığı olaydan sonra güven her an kaybolabiliyor hisseye. Adam gibi çıkıp şuraya sattik demediler,kim aldı nereden niye aldi sorulari hala muallak. Ama Keko varsa güven vardır. Sayesinde Megmt ve Kcaer aldım birinde kardayim diğerinde de bekleyince olacak. İnş endeks rallisinde geride kalmayız değilse o kaplar boşa gider
Dostum temiz patron arasak herhalde dürüst, bu borsamızda bir elin beş parmağını geçmez...her hissenin patronuna da küsersek alacak hisse bulamayız...borsamızda artık bunlar normal şeyler oldu...çok şükür buna rağmen kazanıyoruz...doğru sektör...doğru hisse... vede doğru yerden aldıktan sonra hisse eninde sonunda hakettiği yere gidiyor..ben böyle düşünüyorum..
kademeye alış giriyorum gördügü gibi dönüp veriyor ,allah sonunu hayretsin keko:)
İsdmr ve Ereğli bile+ :)
Ölü bedenlere ruh gelirken bizinkinin gözü toprağa bakıyor valla,:) aslında onlar yürürken bunun koşması lazım, pazartesi günü %2.5 neden düştü, kimler neden satıyor, 60 üstünde çok işlem olmasına rağmen kapanışı hep altında yapıyorlar, direnç oldu, kırıp geçmesi lazım artık.
artık bu tahtada hareketsiz kalma vakti geldi sanırım..ya o 10 milyon lotu yediriyor yada son gelenleri boğmaya çalışıyor,her iki olasılıktada tahta sevimsizleşecek..yeni alış geldikçede aşağı sürer ..ben tahtayı kilitleyip anahtarıda 2025 sularına fırlattım..ytd..