bilanço gelince görürüz doğrumu söylemiş
Printable View
bilanço gelince görürüz doğrumu söylemiş
Bilanço düzelse herşey yoluna girecek ama malesef biz satmadan bilançoda düzelmeyecek anlaşılan...Beklemeye devam bakalım ne zaman kafayı kaldıracak toprağa bakmaktan bir hal oldu....
Türkiye, 5G teknolojisi için geri sayıma başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Türkiye’nin 6. haberleşme uydusu Türksat 6A ile yeni bir dönem başlayacağını söyledi. Bakan Uraloğlu “muhtemelen†2026 yılında 5G teknolojisine geçiş yapılacağını dile getirdi.
nokia ile ortaklık hayelleri vardı 5 g teknolojisi için umutlar 2026 baharına kaldı artık
Ben buradayım sayın marin, arada sırada sayfaya girip yazılanlara bakıp çıkıyorum, polemik oluşturmak istemiyorum ama şirketle ilgili olarak olumlu beklentilerimi yazmam ya da hiçbir bilgi içermeden sürekli olumsuzluk pompalamayın olumlu ya da olumsuz hiç önemli değil ama bilgi içersin yazdıklarınız, gibi paylaşımlarım nedeniyle beni "şirketin köpeği ve şirketin adamı" olmakla itham eden bir dangalak yüzünden hiçbir paylaşım yapmamaya karar verdim. Bu elemana uysam saçma sapan diyaloglara devam etmek zorunda kalacaktım, o süreçte elemanı ettiği hakaretler ve iftiraları nedeniyle mahkemeye vermek üzereydim, uğradığı zararı hazmedememiş olabilir ya da başka sorunları olabilir diye vazgeçtim ve diyaloğu kestim.
Bir de bir iki ay önce genel kurula katılma konusunda yapılan paylaşım da burada çok yanlış anlaşıldı. Orada ben ve diğer bir iki arkadaş burada kendi kendine şirketten rahatsız olmak yerine genel kurula katılıp şirkete hesap sorun, taleplerinizi birinci ağızdan dile getirin, sorularınıza cevap isteyin anlamında bir şeyler yazdık ama sebebini bilmiyorum ama belki de hissenin kötü performansının oluşturduğu ortam nedeniyle yanlış anlaşıldı kim hatırlamıyorum ama bazıları garip bir şekilde laf sokma çabasına girdi. Yani burada bir şeyler yazmak bana hiçbir şey kazandırmazken bazen saçma sataşmalara muhatap ediyor o nedenle artık yazmıyorum. Doğru bildiğim yoldan devam ediyorum.
bireyseller fonlarını sattığından bize de fonlardan satış geliyor. yatırım fonları 4m civarı emeklilik fonları da daha fazla satıcı son dönemde. Zaten fonlar harici hacim bile zor oluyor. Dün biraz oldu gibi.
Ben daralmadan pek etkileneceğimizi zannetmiyorum. Savunma telekom kurumsal proje zaten talep düşüklüğünden etkilenmemesi lazım. daichi'nin ne kadarı ihracat bilmiyorum ama onun büyümesi dursun diyelim. Bir de elektronik kart etkilenebilir beyaz eşya satışları yavaş. Ancak yöneticiler elektronik kartta yeni anlaşmalarla reel büyüyeceğini söylemişlerdi. Burası da büyüme değil nötr olsun.
katma değerli işlerde ise ikinci yarıda işlerin artacağını ısrarla söylediler. Özetle yılın ikinci yarısı iyi geleceği gibi her bilanço bir öncekinden iyi gelmesi lazım.
Şu sıra gyolar harici hemen hepsi geri geldi. Aslında geçiş yapmak için iyi zaman ama pek de göremiyorum açıkçası fırsat.
Riskler neler? Yönetimin söylediklerinin aksine marjların iyileşmemesi dışında bir risk de göremiyorum. Gören varsa söylesin.
PİYASA RİSKİ
Õrnek olay, 4 mio lot alan yatırımcılarının kapanış fiyatına göre ciddi zararda olmasıdır.
bedelli, olarak bölündüğü rakamında altına düştü
Tcd, Tkf, Mac'ın elinde yüklü miktarda mevcut. Böylesi satışın olduğu günlerde fon yatırımcıları da satış emri verince takasında fon ağırlığı yüksek olan karel gibi hisseler ekstra satılıyor maalesef. eminim haydar abim de satmak istemiyordur şuan, tabii gelecek bilanço da çok önemli...
anlamsız düşen bir borsa ve karel var başka izahı yok....bekleyeceğiz daha güçlü çıkacağız bu süreçten inşallah....
ortaktan sonra fonlarda başladı satmaya hayırlısı bakalım bizim bilmediğimiz onların bildiği birşeyler vardır mutlaka öıkar kokusu ortaya
faizler yüksek faizlerin alternatif yatırım olmaktan çıkması lazım...hem yatırımcılar hem şirketler için bu elzem olmaya başladı...
[QUOTE=Eneshg;6880664]fonlara satış geliyor fonlar da satıyor. endeks düşüşü öncesi fon adedi zirvedeydi.[/QUOTE
fonların maliyeti kaç ki satıyorlar]
fon maliyeti diye bir şey yok, fonlara satışı giren sen ben gibi yatırımcılar. fonu yöneten kişi değil yani.
600 bin lot hacim var:)
vay be artı kapattığını da gördük ya bu bile yeter
Tam enkaz gibi oldun be, az bir canlan da en azından yaşadığını bilelim karolin.
Bu geberik hacimle pek bir şey olmaz.
Bi çorba parası hareketi yapabilirler hem de işlem hacmi canlanmış olur bu seviyeler iç açıcı değil al sat değilfir
Bu hissede bilanço baskısı yıllarca mı sürecek nedir bu baskı resmen çin işkencesi....karel gibi güzelim hisse ne hale geldi..sahipsiz bir hisse oldu...tahtacı dipte bizden mal almak istiyor aklınca...yıllarca sanırım karel yatırımcısı olarak bekleyeceğim...Bilanço geç geldiğine göre zarar devam ediyor...
bilanço hep doholden biraz önce geliyor zaten. Dohol bilançosu da 16 eylül haftası gelecek. kurumsal proje ve elektronik yüksek ihtimal kar edecek. otomotiv de benzer gelir. Burada soru işareti ilk çeyrek çok iyi performans gösteren iletişim ve savunmada. Benzer performans gösterirseler çok iyi bilanço gelir. Gelmezse de 3ü 4ü bekleriz. Katma değerli işler için ısrarla ikinci yarıyı işaret etmişti yaman tunaoğlu.
İlk defa şahit olmuyoruz bu tür durumlara. Bazen piyasa hikayeyi görmek için illa bilançoyu bekliyor bazen de önceden fiyatlıyor. Yalandan senaryolara gerek yok. 5 tane iş kolu olan hissede insider yada tahmin zor olur zaten. Sakince piyasanın görmesini beklemeye devam.
Bir yılda iki defa bedelli yapan moderasyon yatırımına gidip bu yatırımın ağustosta biteceğini vadeden ceo kılıklı edebsizin 9 ay önceki yangından fabrikanın Sikortası olduğu kap haberine rağmen sikor ile nesıl bir anlaşma yapıldığına dahi her hangi bilgi vermemesi tam anlamıyla iyinetli olmadıklarının isbatıdır bu ********le dur diyecek bir kurumda kalmadı maalesef
Endeksin düşüşüne en önde atak uydurmuş karel zaten aksini beklemek ahmaklık olurdu
Aylar önce ortak tarafından 15,30 ve 15.39 fiyattan milyon lotlar satıldı.
Güncel fiyata (12,55) bakıldığında tekrar 15+ seviyelere çıkması ne kadar zaman alacak bakalım.
Bilanço bu sene yok sanırım...Çok felaket zarar var sanırım ki gönderemiyorlar....Bu şirket sanırım hiç kar etmeyecek iyi yönetilmiyor aynı insanlarla devam ediyorlar....
siz yazmadan silmiştim bıktığım için ama yazayım masal anlatan sizsiniz. Dohol bilançosu 16 eylül haftası gelecekmiş y.i. dedi. Karel de aynı hafta geliyor ve her dönem son günlere doğru yolluyorlar. İşler kötü gittiği için yollayamıyorlar ne demek? Yalanla cahillikle övmekle bunun arasındaki fark ne? Neyi sallamışım? Fiyat hareketine bakıp sallayan sizsiniz.
Arkadaşlar karel 2020 mayısından bugüne elimde tutuyorum bir bedelsiz iki bedelli sermaye artırımına katılmış biri olarak karel bilançoları her dönem en geç açıklayan şirketlerin başında geliyor…ben şirketin bilançosunun piyasanın nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum ama eskisine kıyasla daha iyi geleceğini düşünüyorum…eninde sonunda bu hisse bir yerden dönecektir netastan ve alctl fazlası var eksiği yok karelin bu hissenin bu şekilde olmasın tek nedeni doholo olan güvensizlik bence
11 lere dayandı önümüzdeki hedef 10
bir sirkette en kotu ne olabilir hepsini yaşadık sağolsun hepsinin eline sağlık 1)şirketi sattılar borsadaki fiyatınin altına hadi dedik tamam 2) dohol aldığını öğrendik guvenilmrsede parası var dedik onada tamam 3)parası olan dohol geldiği gibi yüzde yüz bedelli dedi onada eyvallah ortagiz ya bizden çıksın para 4) bu bedelli yetmedi modernazyon yapicaz dediler onada şirket büyücek onada katıldık 5) fabrika yandı dedik bu ne yok sigorta var yok bilmm ne doğru düzgün açıklama yok ne kadarini karşılıyor falan oda yok 6)arkadaşım şirket piyas değeri kadar iki iş anlaşması yapıyor hisse yine düşüyor 7) yetmiyor üstüne patiswis 8)oda yetmiyor patiswis ortağı bizim ortak hisse satışı yapıyor ya kardeşim yatırımcını hiç mi dusunmezsin sen hiç mi vicdan yok sizde
doğan kareli 30.06.2022 tarhinde devrin tamamlanmasıyla 10.53 tl fiyattan aldı iki bedelli yaptı üzerinden 2 yıl 3 ay geçti fiyat 11 tl
diyecek bir şey yok