Bu oyun, mücadele çok uzun soluklu. Muhtemelen 5 yılın tamamı bununla geçecek. Esas sorun İreis buna ne kadar sabredebilecek?
Printable View
Bu oyun, mücadele çok uzun soluklu. Muhtemelen 5 yılın tamamı bununla geçecek. Esas sorun İreis buna ne kadar sabredebilecek?
Eh tabi konut kredisiz krizle mücadele olur mu? Gelir yakinda eli kulağındadir.
https://pbs.twimg.com/media/DqSG3wEWkAAs0GX.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Kemal Derviş'in ilk geldiğinde yaptığı açıklamalara benziyor, ya da örtüşüyor bazı söylemleri...
Ekibini kurmaya çalışıyor, anladığım, eski goygoycu şifalı kuzu kemiğinden ilik sömürenlerden kurtulması lazım ilk etapta...
MB için de neden bir tür mucizevi formül gibi bu kadına takıldılar anlamadım, onun yerine insanları sistemi MB yi tanıyan biri/-leri daha hızlı adapte olmayı sağlayabilirdi, ülkede profesör mü kalmadı ya da MB ci, MB neticede büyük bir kurum, yöneticilik becerisi de gerektirir.
Tamam ablanın kariyeri hoş da, zeki olduğunun delili bu, akıllı mı, yöneticilik var mı, uyum sorunu olur mu neticede 'This is Ispartaaaa'.....Ablanın bankası, yurt dışında, ilk patlayan bankalardan....tam patlama öncesi gemiden atlamış...bence süper ve über biri gerekmiyor, sadece 'normal' biri olsa yeter, üniversite mezunu, doktora filan...eski kovduğu bile daha iyi, hani tek alkışlamayan adam..
Yuhalanan adamla, tek alkışlamayan adam bence iyi bir ikili olurdu, yurt dışından transfere gerek yoktu. Belki de 'bir hikayesi' var, kadın olarak, bu hikayeyi mi kullanmak istediler acaba halka karşı....
önce 2000 bp artış sinyalini vermeliler. pat diye yapmasınlar. o zaman bir şeyler düzeliyor deriz.
bir de 20'den fazla madde var. bunlar basit sorular ama önemli.
tüik böyle devam edecek mi?
kamuda tasarrufa gidilecek mi?
kkm ne olacak?
...
...
...
merkez bankası başkanı da liyakatle ilk basamakla işe başlayıp şuan başkanlık yapacak düzeye gelmiş kadrodan biri olmalı bence.
Yeni kur seviyesi Hazineyi patlattı...Bankalarıda peşin opsiyon ddkkm patlattı diye düşünüyorum...
Bu hasarlar kabul görmüş ya da elde cephane kalmamış mecburen saldılar...Ama kur sürünürken enflasyon çok ciddi yükseldi..Özellikle gıda tarafında...
Neyse enaga göre mi tuike göremi her neyse en ucuz şey yeşil soğan ...
Dönüp dolaşıp mevzuyu oraya bağlayacaklar sanırsam...
Reis iyi ama etrafı kötü algısı....
Faiz sebep, enflasyon sonuç, o gader...
Ben asla yalan söylemem, yalan söylerken bile.
Seçim öncesi bilinçli yaptılar, parasal genişlemeyi. Enflasyon yarattılar, düşük gösterdiler.
Tam seçim öncesi 'çok önceden öngördüğümüz gibi', düşük gelirlere yüksek zam vererek (asgari ücret, en düşük emekli maaşı, +EYT) seçime girdiler.
Kafası çorba olan düşük seviye seçmen, Allahü Ekber sloganıyla, cebine giren paraya bakarak, eğer ona oy vermezse Apo serbest kalacak sanıp, mührü kırdı.
Karşı cenahı ise boşverin. Az kalsın seçileceğiz diye, akılları gidecekti.
Bence,
5 yıl içinde savaş çıkar. Nereye yanaşacağımız belli değil. Montröden çıkıp, ABD ye yanaşıp, Rusyayla papaz olabiliriz.
Girit'te karasularını 12 mil ilan edip, bizi Yunanla kapıştırabilirler, bu durumda, ABD ve NATO yla papaz olabiliriz, malum cep delik cepken delik olduğundan Rusyaya yanaşırız, eş zamanlı Suriye sınırı karışır, Suriye'den gelen 100.000 savaşçı/terörist ne dersen de, elinde bixiyle, omuzunda RPG-7'yle dolaşan sakallı tipler mi olur, PKK mı olur...
ABD...savaşa itiyor bölgeyi. Hem Avrupayı, hem ortadoğuyu. Başarılı da oluyor çünkü Putin ayarsız, denetlenemiyor.
Yani...bundan sonra seçim meçim yok. Yerel seçimleri geçin. Rusya'daki, Azerbaycan'daki demokrasi cumhuriyet gibi bir şey olduk. AKP de daha merkeze kayacaktır. Milliyetçilik duygularının tavana vurmasıyla, defakto bu tescillenmiş olacak.
Tahmin tabi sadece. Eve seferberlik tebliği gelene kadar da kimse inanmaz buna. Komplo teorisi işte. Allah vere de Potin kuzeye yönelse, Ukrayna'dan sonra Kuzeye yönelmek canına yeter kısa orta vadede. Bu süreçte bizimle papaz olmamak için hep alttan alacaktır, petrolü ve gazı ki en büyük cari açık kalemleri, garantileriz en azından, ucuz fiyat/nakil v.s. konusunda.
Rahmetli Öztürk Serengil in dediği götümuzu örümcek kapladı. Gelen giden bize vuruyor.
Dövizin yükselmesi ile birlikte enflasyon hortlayacak iyice.
Döviz yükselişi ile KKM’lere yapılacak ekstra ödemeler ile parasal genişleme olacak. Bu da yeni mal talebi yaratacağından enflasyon bir tur daha yükselecek.
Tabi TÜİK enflasyon rakamlarının bundan haberi olmayacak ve düşük enflasyon açıklamaya devam edecek.
Bu düşük açıklanan enflasyon rakamlarına göre , memur, emekli ve asgari ücretliye maaş zammı yapılacak.
Bu kesim fakirleşmeye devam edecek ve alım gücü düşecek.
Film bu.
https://i.ekonomim.com/2/1280/720/st...cover.jpg.webp
Lübnan'da ekonomik kriz: Karaborsada 1 dolar 100 bin lira
Lübnan'da yerel para birimi liranın dolar karşısında zirveyi gören değer kaybı devam ediyor.
14.03.2023 - 13:30
https://www.google.com/amp/s/www.isc...0-bin-lira/amp
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Lübnan'da, 14 Mart'ta karaborsada 100 bin lira seviyesinde işlem gören dolar, bugün 140 bine çıkarak yeni bir rekor kırdı.
Lübnan lirasının dolar karşısında 3 yıldan bu yana süren değer kaybı yüzde 99 seviyesine ulaştı. Karaborsada bugün 1 ABD doları tarihi bir yükselişle 140 bin liradan işlem gördü.
https://www.ntv.com.tr/amp/ntvpara/l...nUqwziE076XtXA
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kanada da çıkan yangın New York un damına koymuş.
Hava kirliliği insan sağlığını tehdit eder seviyenin çok üzerine çıkmış.
https://twitter.com/Earth42morrow/st...712873986?s=20
Kafayı kaldırdı...
Bence RTE nin damadın başta olmak üzere çoğundan haberi yok. Bu sebeple Cevdet Yılmazi CB yardımcısı yaptı. Bunun sonunda birini falakaya yatırır ireis.
Herşey doğru yapılsa, yabancı tarafından da kabul görse, MB net rezervinin sıfıra gelmesi 3 yıldan az sürmez.
Bu arada TÜİK yonetimi baştan aşağı değişip güven veren, liyakat sahibi kişiler olmaz ise hiç boşa ugrasmasinlar. Vurguncu fonlar harici yabancı zinhar gelmez bu ülkeye.
3 kagıt ekonomisiyle.!!!
Birikecek döviz senin dövizin olamaz.!!
Vur kaç ekonomisinin sonu hep hüsranla sonuçlanır.!!!
Hukukun guguk olduğu ülkenin geleceği karanlıktır.!!
Ürettiğinden fazla tüketen toplumlar.!!
Tavuk toplum dur.!!
Nokta.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
İyi geceler
23.25 ile yattık
Bakalım kaç ile kalacağız.
kredi kartı nedir? peşin alışverişi taksitlendirirsiniz vade farksız ödersiniz.
peki bu YKB nin yaptığı nedir? business kartlara tamamen taksidi kaldırmaları nedendir? yüzbinlerce tl lik kartları bankamatik gibi kullandırıyorlar.10 gün sonra ödemenin tamamını ödeyeceksem kredi kartının mantığı nerede.
https://www.sikayetvar.com/yapi-kredi-bankasi/business
hadi ben birtek taksit olayını yazdım.
milletin yüzbinlerce tl limitli,ipotek ile limit sağlanmış kartları komik limitlere indirmeleri,asgari ödemeyi bir anda % 50 ye çıkarmaları.
bu nasıl saçmalıktır.
mesela şu adama çok acıdım.
"Merhaba;
Yapı Kredi bankasında bulunan business şirket kartımın limiti ipotekli olmasına rağmen 2.500.000 TL den 50.000 TL'ye Düşürülmüştür. Bu durum benim ticaretimi ve benim ticaret yaptığım diğer şirketleri Etkilemektedir. "
---------
bu arada bundan sonra kim takar yalova kaymakamını modundayım bankalara karşı.kredi ile birşey alabileceğimi sanmıyorum bundan sonra.tüm gelen ekstrelerin sadece asgarisini ödüyorum 15 gündür.ticari hayatımda bunu hiç yapmamıştım hep ekstre tamamını ödemişimdir.kkb 1900 hatta.kalan bakiyeyi ödemek yerine aldığım döviz zaten 1.66 faizin çok çok fazlasını getiriyor.100.000 tl mesela ödemesem 2000 tl faiz gelirken 100.000 tl şu an 110 oldu..
Dikleniyor...
yine dış güçlerin oyunu. 100 lira da olsa dolarla bizi yıkamazsınız. ben 42 gibi bozarım o ayrı.
Kasaya 500 milyar dolar koysak ülke düzelir mi ?
Ekonomi bilimi paradan ibaret değil, paradan çok daha önemli sorunlar var, onları çözmeden ekonomi çözülemez.
Bu krizin bitmesinden
en büyük iş maliye bakanlığına değil adalet bakanlığına düşüyor.
Bu gece çok iğne atmış 9 10 kadar var.
en yuksegi 23.56
Dün, nöbetçilere müdaheleyi bırakın demişler. Bakalım ne olacak hesabı?
% 7’yi bulunca, nöbetçileri tekrar devreye sokmuşlar.
Şimdi de müdaheleye devam. Düşünelim bakalım ne yapabiliriz demiş olmalılar.
Sloganımız: “Yanağını yana dönder, yeni bir şey deneyeceğim “
Hani 40, 50, 100 olacağıdı...
Son görüntüler.
https://twitter.com/ericfisher/statu...393530881?s=20
Madem gerçek fiyatı 26, bugün de %10 salın yani nedir :) yoksa?
Sağlam bir faiz artışı gelecek gibi. Belki 22 Haziran da beklenmeyebilir.
Anlamadığım bir husus var.kkm yi kaldırdıklarında zaten usd de ciddi bir artış olacak/olmalı.
Şimdiden kkm hali hazırda varken dövizi olması gereken değere getirirlerse x2 zarar yazılmayacak mı?
Önce kkm yi kaldırıp ardından usd artışını yapsalar sanki daha doğru olurdu.