Şartları sağlar sağlamasına da kime satacağız yani anasına bak kızını al bektaş'a bakan ferbvisin arzına katılır mı, soru işareti.
Printable View
Şartları sağlar sağlamasına da kime satacağız yani anasına bak kızını al bektaş'a bakan ferbvisin arzına katılır mı, soru işareti.
Hadi bakalım🙃
Ağır ithamlarda bulunanlara sesleniş !!!
Saygıdeğer arkadaşlar, abiler, insanlar...
Dikkatli olmalıyız, ağzımızdan çıkan sözlere, ortalıkta yarattığımız gerçek veya gerçek olmayan saptamalara.
Herkesin ne yazdığı ve nasıl bir kimliğe sahip olduğu burada geçmiş yazılarda mevcut. Oradan her zaman tekrar tekrar okunup, değerlendirme yapılabilir. Belki biriniz veya birimiz bir kişiyi yanlış anlamış veya onunla anlaşamamış olabiliriz. Bu demek midir ki herkes sizin gibi düşünüyor.
Lütfen isim veya isim andıran göndermeleri yaparken dikkat edin.
Bakın, hepiniz zaten burada, bizzat Hektaş hissesi özelinde yaşadınız... Para denilen kavram bugün var yarın yok, ilerde çok daha fazlası gelebilir.... Hepimiz karakterimize sahip çıkalım. Günün sonunda hepimizin eşi, dostu, çoluğu çocuğu var. Kötü karakterler onlara da sirayet eder ve onlar üstünden ödemek zorunda kalır insan ki bu en kötüsüdür.
Bir insan gitti ve artık geri gelmiyorsa o da mı suç olur. Zaten gelme diyorsunuz sonra da kaçtı diyorsunuz. Sataşma diyorsunuz sonra sataşıyorsunuz. Adam resmen yaşam alanı olarak benimsediği bu ortamı terk etti. Belki böyle huzurludur, bırakalım kendi haline. Siz buraların yeni sahipleri olarak onun yarattığı iklimden daha iyisini yaratın, sizden bilgi alalım/beslenelim.
Ben burayı ziyaret eden, buradan bilgi anlamında beslenen ve buraya bir manevi borç hisseden insan olarak burada yapılan ithamların bir kısmından dolayı bu uyarıyı yapmayı bir insanlık borcu olarak biliyorum.
Hepimizin bir yaşamı ve yaşam alanı mevcut. Ayrıca bu ortamda da sanal bir birliktelik var. Herkese bunlar yeterli olmalı.
Hepinize en derin saygılarımı sunarım.
@Ali Dogan
Saygılar, sevgiler, bol kazançlar.
Teşekkür ederim, sevgili/saygı değer Oralet Osman,
Hep bir gözüm burada; senin 'döktüreceğin incileri' okumak ama biraz tadın kaçtı gibi.... Biliyorum ki iyi insanlar kazanırlar, sen de kazanıyorsun, kazanacaksın.
2024'te sen ve bütün burada bulunan arkadaşlar için her şeyin 2022 gibi heyecan/adrenalin dolu geçmesini umarım.
Adil bir ortamın olmadığı yerde huzurda olmaz ,olayı özetlemişsiniz adamın tek yaşam alanı diyerek savunmaya çalıştığınız adam başkalarına yaşam alanı tanımak istemiyordu sadece o ve onu övenler yazmalıydı gerisi alaya edilerek dışlanmalı ve susturulmalıydı, o günlerde çıkıp başka insanların yazmasına engel olucu davranışları engellemeye çalışsaydınız inanılır bulurdum sizin bu yazınızı ,ancak hem o günlerde hem halen sanki hatasız kulmuş gibi savunmaya çalışmak hiç hoş değil.
bakın ben o şahıs yüzünden bir yılı aşkın yazmayacağım artık dememe ve buna uymama rağmen sataştı,bazı insanlar vardır pire için yorgan yakar misali e o zaman müsaade edinde insanlar bari karşılık versinler,ayrıca bu şahsı yeniden buralara taşıma girişimi olarak görüyorum bu yazınızı ,yapmayın buradaki ortamı bozup zehirleyen o oldu
yaşı tahminime göre 70 ve üzeri olabilir bu saatten sonra huyu değişmez gelirse yine başlar lakerda lıkırtıya,ayrıca ona birde teşekkür ederim sebebide şu günde yüz yazı yazınca bana sokak günlerimdeki çığırtkanları hatırlatarak erkenden uyanmamı sağlayıp 42den kağıttan kurtulmamı sağladı ,ama bu benim adaletsizliğe göz yumacağımı tabiki gerektirmeyecek ,
burada bana sataşanlarda oldu ama genelde hiç birine takılmadım ,onları günlük öfkeyle borsacı psikolojisiyle yazdıklarını düşünerek cevaplamadım bile ama bu ,ben şıhım benden başkasına söz hakkı yok diyordu ,şimdi siz bunun nesini savunuyorsunuz
sizin son derece yapıcı bir kişilğe sahip olduğunuzu ancak bunuda lütfen görmenizi istiyorum ,buranın huzur dolu olmasını herkesin biri birine saygı duymasını canı gönülden destekler herkese saygı ve sevgilerimi sunarım
benlik şeytana yakışır hep ben olamamlı biz olmalıyız
not; bir yıl yazmadım bana sataştı ,uyardım bir daha bana sataşma ben artık yazmıyorum yazmayacağım dememe rağmen tekrar sataştı ,şizofren hastalıklı gibi ,bunlar geçmişteki kayıtlarda mevcut
buranın neşe kaynağı Oralet Osmana bile bir gün çok yazıyorsun dikkatimi dağıtma diye fırça attı pes bu nasıl bir ruh hali ya saniye başı bu yazacak bunun üstüne yazı yazılınca bu gene yazacak sizce bu sağlıklı bir kişilikmi
2024e mukemmel basladik
ilk kez 20tl alti kapatti
Usd bazli 0,66ya geldi
hala hareket olmadigina gore bilanco yine berbat sanirim.
abv
evet hektaşiler ilk hedefim 1x lu fiyatlar gerçekleşti
açıkçası 2024 ilk haftası biraz sürpriz oldu
ama beklediğim bir şeydi
neydi sloganımız inananlar kalacak:kahkah:
nihai hedef 7,5 için para biriktirmeyi unutmayın
kalın sağlıcakla hayatta en önemli sermaye sağlık unutmayın:oleyo:
Şaka maka batıyor heralde firma.
Özbekistan noldu, tohum işi noldu, bunlar için toplanan bedelli paraları noldu?
Tüm yönetim kademesi niye değişti? Duran varlıkları satmaya başlamanın sebebi ne? Pet mama noldu da iptal oldu?
Yaklaşık 1-1.5 senedir çıt çıkmıyor firmadan.
Gidip Avrupa Holding, Saray Matbaacılık gibi firmaların hissesini almış olsak kendimiz kaşındık deriz ama bu nasıl bir Oyak İştiraki böyle.
O kadar yatırım, inovasyon hikayesi oku, sonra dön dolaş yine sadece gübreyle tarım ilacı satmaya devam et. (Onu da satamıyor da)
Harbiden akıl alır gibi değil..
Ayrıca Ferbis de giderse bu aklı evvel HEktaş Yönetimi parayı nereden kazanacak da Ferbis halka arz olsun istiyoruz biz. Büyük ihtimalle, gelen o rezalet ciroların hatrı sayılır kısmı zaten Ferbis'ten
Zamanında pikaçu vardı burada. Faaliyet raporunu okuyun satır aralarını okuyun der dururdu. Lafta yıl sonu gelip yorum yapacaktı işlemleri bitince. Neyse efendim sözüm şuraya gelecek faaliyet raporu falan hikaye. Ne oldu hani, yapacağız dedikleri şeylerden tek tek vazgeciyorlar. Bu duruma düşürenlerde en ufak kimin emeği varsa kan kussun acılar içinde yaşasın
Ankarada kurulması planlanan anahtar teslim veteriner ilaç üretim tesisininde iptal edilmesi elzemdir. 48 milyon dolar nereden bulup yapılacak soru isareti
Mevcut varlıkları 300-500 e satıyorsunda biz bu kadar borcu niçin yaptık arkadaş. Bu kadar borç karşılığında ne kurduk biz. Özbek yatırımına zaten geçen senenin bedellisinin parası ayrıldı. Orada da ne yapılıyor bilmiyoruz. Bu kadar milyar nereye harcandı arkadaş.
Hızlı büyüme olmayınca hızlı küçülmeye mi geçtik. Peki bu kadar borç ne üreterek, ne satarak ödenecek. Yarıya yakını halka açık bir şirketsiniz. Bir yetkili çıkıp ne yapmaya çalıştığınızı falan açıklaması gerekmiyor mu. Bir özeleştiri yapılması gerekmiyor mu. Bu kadar yüksek miktarda kısa vadeli borç neye güvenerek yapıldı. Bütün iştirakleri satsak borcun kapanıp kapanmayacağı belli değil. Bu borçlar yapılmadan önce bu şirket yok muydu. Kedi buysa ciğer nerde, ciğer buysa kedi nerde. Önceki müdür hayalleriyle uçtu gitti. Biz gerçeklerle başbaşa mı kaldık yani. Biz bu şirketin geleceğine güvenerek hata mı ettik yani. Herşey bi hayal miydi. Çok ümit bağlanan tohum işinde ne yaptınız. Gelir elde etmeye başladık mı. Süreli pazarlama hakkını satın aldığımız tohumlardan başka kendi arge çalışmalarından ne ürettik biz. Avustralyadaki firma birkaç lokal gazeteye haber olmaktan başka ne yapıyor. Herşey anlaşılması güç kap haberlerinden ibaret değil. İnsanları puzzle çözmek zorunda bırakmayın. Biraz şeffaf olun. Ne yapmaya çalıştığınızı açıklayında bu şirkete umut bağlamış biz küçük yatırımcıkarda bilgi sahibi olalım. Şirketin pay değerinin düşmesini anlayabilirim. 2023 te gereksiz sebepsiz çıktığını kabul ederim. Ama beklediğimiz şirket performansı bu değildi. Koca 2023 ü boşa geçirdik. Hala olumlu bir sinyal almak için bekliyoruz. Yazık
BİR İNSAN NEDEN YÜZ YAZI YAZAR
Baştan belirteyim amacım kağıdı yada kimseyi kötüleyerek bir yere varmak değil aylardır soruma cevap verilmediğinden bari belki faydası olur kendim açıklayayım anlayışıdır.
herşey Çinin labratuvarda ürettiği kovit virüsünü dünyaya yaymasıyla başladı ,Dünyaynın önde gelen bilim adamları ve araştırmacıları bunu kanıtladı ,ancak Çin bunun altındn kalkamayacağını bildiği için bunu önce gizli servis ağıyla dünyanın dört bir yanına yaydı sonra kendi eyaletinde ortaya çıkardı ancak dünya hazırlısızken Çin çoktan öncü önlemlerini alıp kontrollü yaydı
amaçları yaşlanan ve Çin ekonomisine yük olan nüfusu planlı bir şekilde hayattan koparmaktı ve başardıda yapılan bağımsız ve tarafsız araştırmalarda Çinde 50ile 60 milyon insan temizlenmiş oldu,ancak kapalı toplum olduğu için bu bir türlü doğrulanmadı.
ve çin üzerine atılan Çinden çıkarıldı tezinide bakın bizden önce şurada burada vardı diyerek çürütüp topu taca çıkardı.
Bazı krizler kimine fırsat verirken kiminide yok eder,işte filim böyle başladı hektaşta bir anda tüm dünyada tarım öne çıkarılmış oldu çünkü insanlar tarlada ve fabrikalarda artık yoktu,gelecek tarımda denerek tarım şirketleri tüm dünyada bunu kullanarak prim üzerine prim yaptı ,biz kimin kızından eksiğiz denip bizde tadı ve dozu anormal ölçüde kaçırılarak iş şarlatanlığa döküldü ,hektaş olması gerekenden çok fazla fiyatlandı hatta bir ara buradaki yatırımcılar bile bu sağlıklı bir yükseliş değil diyerek uyarmaya başladı ,ancak bu kişiler tu kaka yapıldı ki tu kaka yapanlar kendi açısından haklıydı kağıtlarının eleştrilmesini dahi istemiyorlardı ,
bu şak şak korosuna şirketin kel ceosu başta olmak üzere burada bazı arkadaşlarda ne yazık ki bilerek yada bilmeyerek eşlik etti ,sonuç kaçınılmaz olarak gerçeklare dönüşscekti. o dönem şirket gün bu gün diyerek bir taraftan yüksek maliyetli borçlanmalara girip büyümeyi tercih etti bir taraftanda umut pompladı ,buda yatırımcıda haliyle beklenti oluşturdu kovit krizinin eninde sonunda biteceğini kimse öngöremiyordu ,var yok tarımda tarım dı,
ÇIĞIRTKAN.YADA AYAKÇI
sokak borsasında çığırkanlar vardı biz bunlara ayakçıda derdik para babaları eline üç beş kuruş verince 1000-1500 kişilik sokağı ellialtıya verirlerdi bir kağıdı satmak istediklerinde tam tersi al ala allll diye bağırtıyı almak istediklerindede sat sat sattttttt diye ortalığı yıkar milleti algıyla ikna edebilmek için hatta kendi aralarında yalandan al sat bile yaparlardı saf insanlarda ne yazıkki bu algı sayesinde kandırılmış olurdu ,buradada olan o oldu ,bilerek yada bilmeyerek yangına maalesef körükle gidildi,
işte günde yüz yazının düşündürdükleri ,ekledim yemledim derken yem olundu maalesef ,lakerda lıkırtıda meze yapılarak
88 -90 milyon mal sattı şirket..plansman yolu ile..bunu alanların ortalaması minimum 25.tl..senedi alan büyük abiler burdan zararına satmayacağına göre..viobta satiş ..burda satış yapıp düşüşten mi kazanıyor ?
Sağol kardeş. Maalesef işin tadı kaçtı. Tabiki yatırımların işlerlik kazanması için zaman tanınması gerekiyordu. 2023 ün hakkı 2022 de fazlasıyla yenmişti. Ama durum sanki artık çok farklı. Kısa vadeli borçları çevirmek için hesapta olmayan işler yapmak durumunda kalıyoruz. Umarım bu cendereden bir an önce çıkmamızı sağlayacak daha farklı formüller geliştirilebilir. Biz artık ürünlerimizi daha fazla satmayı beklerken, varlıklarımızı elden çıkarıyoruz. Sat sat nereye kadar.
LİNKIN den HEKTAŞ ta çalışan kişileri takip eden arkadaşlar vardı onlardan şirket hakkında bilgi alınamaz mı
20 nin altına gelince moralim bozuldu bir arkadaş var burada devamla 7,5 diyor gelecek galiba oraya
Hayallerimizi çaldı
Ne yapsın Ne etsin bugünde 20 tl altı kapatmasın
20 TL üstünde ne b.k yiyorsa yesin
İş yatırım tek başına 3,09 milyon satış yaptı şu ana kadar. Satışların % 86'sı iş yatırımdan tek başına.
Gelincik hastalıktan yeni kalkmış, üstelik bitkinmişâ€¦ Zayıflamış, bir deri bir kemik kalmış. Bu haliyle daracık bir delikten mahzene dalıvermiş.
Mahzende sıra sıra etler varmış. Kimsecikler de yokmuş. Gelincik başlamış etleri kemirip kemirip yemeğe. Yedikçe şişmiş, şiştikçe de bir yağ tulumuna dönüşmüş, şişmanlamış. Bir gün yine tıka basa yerken bir tıkırtı duymuş. Korkusundan kaçacak bir delik aramış. Bir zamanlar girdiği deliği bulmuş fakat öyle şişmanlamış ki çıkamamış delikten.
†Burası herhalde girdiğim delik olmasa gerek, öyle olsaydı neden çıkamayacaktım?†demiş. Başlamış mahzende dört dönüp çıkacak delik aramaya. Fakat o bir tek delikten başka delik bulamamış. Gelinciğin telaşını gören fare, †Boşuna aranıyorsun arkadaş, sen bu halinle girmedin ki delikten! Zayıf girdin, çıkmak istiyorsan zayıf çıkman gerekir.†demiş.
üst üste 2 gün 20 nin altı kapanış
yarın üstüne attı attı atmadı geçmiş olsun
ver elini 7,5 maliyet düşürmek için büyük fırsat:kahkah:
Bu başlığı şu anda 13 kişi okumaktadır. (2 üye ve 11 ziyaretçi)
aks16,
Oralet_Osman
Kaldık mı biz bize:(
Bist 30 da 10 şirket sadece dolar bazlı getiri elde etmiş.
Biz eğer bu enf. ve doların önünü kesemezsek bizim burada para kazanmamız oldukça zor olaacaktır.
Dolar yüklese leçek bir yere oturacak bunu kabulüm zaten
Dolar 2024 sonu 33 diyor hsbc,
Ama 43 diyen yabancı kurumlarda var.
Geçmişe bakınca enflasyon düşükken borsa bıktırıcıydı endeks 100 bin oldu olacak derken 10 SENE geçti (2010-2020)
Enflasyon kontrol altına alındığında böyle yükselişler olmaz (1000-8000 puan, sıfırlar atılmadan önceki haliyle 100.000-800-000 puan)
Kesinlikle kazık olarak bakmamak lazım
Burası borsa ve böyle şeyler olur gözüyle bakmak lazım
Kazık gözüyle bakarsak EREGL - FROTO
Defalarca bu kazığı attı ! (Usd bazlı)
Ama bu günler geçmişte kaldığı için herkes temettüye bakıyor, kimse geçmişte defalarca bize kazık attı demiyor.
Aynı düşüşleri yabancı hisselerdende örnek verebilirim.
Yolculuk sırasında olur böyle şeyler.
hocam resmen kyyi dolandırdılar, yukarı çekip eline verdiler.
usd bazlı %80ini sildi, hayal etmesi zor galiba 100bin dolar portfoy 20bin dolar kaldı.
hektaşın yaşadığı düzeltme v.s. değilki.
şirketin temeli tekniği her şeyi bozuldu.
şirketin yönetimi komple değişti, bir sürü mühendis işten çıkarılmış/çıkmış.
duran varlık satma işine girmiş.
borçlar dağ gibi üstelik kısa vadeli.
bunların hiç biri froto tuprs ta yaşanmadı.
eregl kefil olamıyorum çünkü lanet oyak firması o da.
Hektaşı Hektaş yapan!!!!! bu adam değil mi
Uzun soluklu yükseliş zamanında
Büyük hayaller satılırken
Kısa vadeli bu kadar yanlış borçlanmalar yapılırken
Her sektöre el ayak uzatılırken
Bedelli bedelsiz sermaye artırımları yapılırken
....
....
Hep bu adam yok muydu asıl sorumlu olarak
Şimdi gelinen noktada umutla attığımız fideler satılırken
Borca batmışlık
Yanlış planlama açığa çıkmış iken
Bu adam hala o üst noktada nasıl oturuyor
Oyak nasıl bu adama bu gelinen noktanın hesabını kesmiyor
Hayret
Hektaş bu noktadan toplayamaz ise
bu işi düzeltemez ise
Hektaş tarih olur ise
Piyasa hesabı bu adama mı keser
yoksa bu ayıp Oyak a mı kesiliir?
TARİHE NOT DÜŞMEK OLSUN BU YAZI
kağıdın anormal pahalı olduğunu en iyi bilenler kel levent ve benzini sehell den akılı kelden alanlardı ,anacak fırsat bu fırsat ellerindekileri bastıkca bastılar o güzelim allı pullu genç kız hektaşı kötü yola sürüklediler,ki o dönem sasanın patronu adam gibi çıkıp yahu yapmayın benim kağıtlarım bu fiyat etmez demiş ve çokta eleştrilmişti ,öyleya bu memlekette doğru söyleyeni dokuz köyden kovmak adettendir.
kel leventin öngörüsüzlüğü ve hırsı kağıdı buralara düşürdü ,bundan sonrası için görüş belirtmeyeceğim ,ancak küçük yatırımcı kardeşlerime bir hatırlatmada bulunmak istiyorum
kel levent ve buradaki akılı onlardan alan saz heyyeti avukatları ve mürütleri bakmayın siz ortalıktan kaybolduklarına kağıt belki yıllar sonra kendisine gelecek ama hektaş artık o hektaş olmayacaak yaşlanmış ve iş görmez bir kadın gibi olacak(prim yapsada diğer enstrümanlara karşı kayıp yazdırdığından)
işte o zaman kel levent ve aklılı ondan alan pavyon patronları gene sahne alacaklar hektaşı yeniden allayıp pullayıp satmaya devam edecekler.çünkü işleri bu ,bunlarda utanma ar ve haya yoktur ,mutlaka gelecekler.
bu yazıyı unutmayın bir daha bu pavyon ayakçılarının sözlerini dikkate alıp aynı hataya düşmeyin diye yazdım
Bu senede ekranlara çıksaydı da birşeyler deseydi ne derdi acaba.
a) Hayaller devam ediyor. Canınızı sıkmayın,dişinizi sıkın.
b) Evdeki hesap çarşıya uymadı.
c) Yeni müdüre sorun
d) Beni yanlış anladınız
e) Allah sabır versin
Keşke her zaman çıktığı kanal yine çağırsa da hiç dedikleriniz çıkmadı, ne olcek bu hektaşın hali diye sorsa