Selman yok öyle maçı oynamadan kaçıp gitmek demiş diyolar
Şimşek mcqueen’e ateşle 40-50 milyon dolar tazminat diyolar dedikodu
Fırsat bu fırsat mtvleri gece yarısı kararnameyle yılda 6 ya yükselt tayyip başkanım bu zarar nereden çıkacak olmaz
Selman yok öyle maçı oynamadan kaçıp gitmek demiş diyolar
Şimşek mcqueen’e ateşle 40-50 milyon dolar tazminat diyolar dedikodu
Fırsat bu fırsat mtvleri gece yarısı kararnameyle yılda 6 ya yükselt tayyip başkanım bu zarar nereden çıkacak olmaz
Adam otomatik çıkarılacak niye faiz versin ki.. Tam tersi faiz düşer.. Bol para bir anda.. Ne yapacak banka o parayı.. Faiz filan vermez.. Asıl döviz hareketlenir.. Ne yapsın borsaya mı gitsin.. Deli olmalı.. Bizim millet saldırır dolara.. KKM de vade dönüşleri ne zamana yoğunlaşmış onu öğrenmek lazım... O vadelerde iyi hareketlilik olur..
Aynısının tıpkısı..... direkt devalüasyon yapsalar seçim öncesi olmaz. Ama KKm bitince insanlar dövize kayarsa döviz artacak ve -dış güçler- muhabbeti seslendirilecektir. Bir takım bakar körler de bu şarkıya eşlik ederler. Dolar olması gereken yere gelir. 10-15 günde gündemden düşer. Nasıl olsa asgari ücret ve emekli zam işleri de bitiyor.
Yapmayın arkadaşlar.. Para dünyanın her yerinde önce tahvile girer.. Tahvilde alacağını alır para sahibi (yani yüksel faiz düşük fiyattan alır, faiz düşünce elindeki düşük fiyattan aldığı tahvili başkasına yüksek fiyattan satar) ondan sonra borsa vs ye girer.. Önce paranın tahvile girmesi lazım.. Giriş var mı ? Yok.. Giriş başlar o zaman gün saymaya, en ucuzken hisse toplamaya başlarsın.. Tahvil zirvesinden dönerken ( yani faizler düşerken) borsa yükselmeye başlar.. Dünyanın her yerinde bu iş böyle.. Bir de dolar bazlı bakın biste.. Şu an adam kitlemiş düşük kurda (tutulan kurda) malı bizimkilerin eline.. Niye yükseltesin ki tekrar.. Borsanın yukarı gitmesi için yabancı girişi şart.. Yabancının gelişinin şartları da belli.. Hayal kurmayın..
Bu kadar insanın tekamüliyeti için nasıl bir karmadır ki herkese acı çektirir.. Ben böyle karmanın... He bi de kendine yeni karmalar üretme yarışında bir o kadar daha tip.. Ruhunu öptüğümün Türkiyesi..
Tabii ki bankalar fazla faiz vermeyeceklerdir. Ama o para da ortalıkta dolaşmayacak bir yere park edecektir. Yoksa enflasyon derdinden asla kurtulamayız. Dedeler, nineneler düşük faize razı olur. bir kısım dövize gider. Bir kısmı ile ev, araba alınır. Riski seven borsaya girer. Bunun yanısıra hazine tahvil ve bono çıkarır.
Keşke çıkarsa.. 0 spotaj.. Bankalarla boğuşmaya gerek kalmaz.. 90larda iyi para aldım bonolardan.. Ama çıkarmayacağını hepimiz biliyoruz.. Belki seçimden sonra ama sanmam.. Önce pozitif faiz versin.. Sonra bakarız bonosuna mevduatına..
"Tahvil zirvesinden dönerken ( yani faizler düşerken) borsa yükselmeye başlar.. Dünyanın her yerinde bu iş böyle.. "
Ocakta son faiz artışı yapılacak ya acaba ondan sonra faiz indirimi beklentisi satınalınmaya başlar mı, sesli düşünüyorum.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://i.hizliresim.com/pahs42b.jpeg
Hollandalı aşırı sağcı Geert reyis son noktayı koymuş taa uzaklardan topu 90 a takmış
Son 2 yıldaki dolar bazı direnç sınırları altında kalır..
USDT TRY 30.33 oldu.. :)
https://twitter.com/denetlecomtr/sta...1kD0HKckg&s=19
Tl reel olarak değerlenecek
USD/TL 29,6300 â–² 29,7300
Nadir in kapanışı...
KKM, doların her gün 1 TL arttığı ve 11 den 18 TL ye kadar ulaştığı bir dönemde aniden çıktı.
Şimdi böyle bir panik vs. söz konusu değil.
Yeni swap ve borç olmasa da rezervler artıyor.
Yazdan bu yana rezerv düşükken bile doların kontrolü bir şekilde sağlanıyordu.
Şimdi risk puanındaki iyileşme ile az da olsa yeni yatırım gelirse kontrol daha rahat olabilir.
Ancak İstanbul da ortalama kira 1000 dolara giderken (bir çok Avrupa ülkesindeki kira ile başabaş oldu) TL nin bu kadar değerlenmesi başta ithal telefon ve otomobil olmak üzere her türlü ithal ürünü cazip kılıyor ve sürdürülemez hale gelebilir.
Gelişmiş ülkeler bile ihracat için parasının değerini düşürmek için elinden geleni yaparken sıcak para için arzulanan bu politika heterodosk olmuyor mu?
Sonuçta, gelen yabancıya kazık atmayacaksan adamlar yüzde 40-50 oran ile TL ye dönüp örneğin 1 yıllık vade sonunda yüzde 40-50 daha fazla dolar talebinde bulunurlarsa bu dolarları nerden vereceksin?
KKM nin bittiğini duyan bile gider dolar alır.. KKM den çıkan dolar alır.. Doların yükseldiğini gören yine dolar alır.. Kısır döngü böyle gider..
Elimizde tek seçenek altın fonu almak gibi duruyor.
Benim beklentim önce bir dolara hücum sonra ons altında ciddi yükseliş aşaması.. Bu 6 ay içerisinde belki martta yaşanır bu dolara hücum.. Bi ihtimal Eylülde.. Ons altının 1700 lere dönmesini ve 3000 dolara yolculuğuna başlamasını bekliyorum.. Gram altın bu dalgalanmada kur serbest bırakılırsa pek etkilenmez oynaklıkta, ama sabitken kur düşüşten olumsuz etkilenir.. Bu hücumu beklemeli bence ondan sonra altına geçilebilir.. Ondan sora demeyeyim de o anda geçmeli..
KKM yi önce Maliye sırtından attı..Şimdi de MB bu pozi sisteme neşter vurdu...DDKKM swap özelliği olduğundan ve dövize ihtiyaç olduğundan uzun süre devam eder ama orada da opsiyonlu -primli DDKKM olayı önümüzdeki 3 aylık dönemde bitecek diye düşünüyorum...TRY KKM %99 kısa vade olduğunu düşündüğümden en geç mart sonu itibariyle tamamen sonlanmış olacak...
Borsa alım seviyelerine bilinçli bir şekilde çekildiğini ,böylece KKM den dönen vatandaş vatandaş karşısında ucuz borsa görünce oraya dalacak ...Kimi sepet yapacak altın döviz ve borsa, mevduat küçük para mevduattan birşey kazanma şansı olmadığından ya direk dövize ,altına veya borsaya gelecek...
Kısaca her halükarda TRY KKM den dönen para borsaya girecek...
Dipnot: Geçen adamın biri şirketindeki hisseleri 60 milyona devretmiş , benim çalıştığım MT ye paranın bir kısmı ile borsada fon oluşturmak istediğini kalanıda döviz ve mevduat yapmak istediğini söyledi...Büyük para kendini koruyacak şekilde bir portföy yapısı oluştururken küçük meblağların maalesef bu şansı yok...Yüksek getiri yüksek riskli işlemlere yönelecek...
Bu sene mevduat faizleri net %50 nın altına gelmez. Enflasyon da %42-45 arası olur. Borsaya girmek biraz cesaret ister en az %75 kazanman lazım ki değsin.
Herkese iyi seneler sağlık mutluluk ve bol para temenni ederim.
Tl kkmciler mevduata ve altına dönüyor çok az kısmı döviz ve borsaya gider
Herkese mutlu,sağlıklı yıllar olsun.
2022 yılında , dolar patladıktan birkaç aysonra bankaların tl mevduatları tl KKM ye çevirmek için mevduat sahiplerini bir nebze "zorladıklarını, ikna ettiklerini" bende duymuştum.
Akıl almaz birşey! 10puan faiz düşüreceğim diye kuru 8tl den 30tl ye çekeceksin , sonra sözümona tasarruflara zarar vermemek adına mevduat sahiplerini bir nebze zorlayacaksın vs.
ben türkiye de veya benzer ülkelerde asla doların olması gereken seviye varda oraya çekilmek isteniyor düşüncesine katılmıyorum.
çok net simulasyonu yapılabilir faiz şuanda "0" a çekilsin ve doların ne olacağını , olması gereken seviyeyi herkes görsün.
bu çok bilinen birşey bizim gibi ekonomilerde ya faizi tutarsın yada kuru tutarsın. onlar faizi tutmaya çalıştılar sonuç belli..
hani bir insanı "kör" edip sonra görme yeteneğini geri vermek istemek gibi birşey "şizofreni" bu heralde.
amaç servet transferi idi bunu da başardılar bir ölçüde.ayrıca bunu da nas mas diyerek mütedeyyin insanlara pazarlayıp seçimöncesi bir taşla iki kuş vurdular.şimdi de hiper enflasyonun önünü kesmek için basılan paranın bir kısmını yakmaları gerekiyor.borsa da bundan olumsuz etkilendi haliyle.yabancı gelmezse borsanın yükselmesi zor görünüyor.enflasyonun gerisinde kalıyor gibi görünse de mevduat en güçlü alternatif olacaktır diye tahmin ediyorum.herkese iyi seneler diliyorum.
Önümüzdeki 3-4 ayda Doların getirisi faizi yener mi? Önceden faiz yener derken sonrası kararsız kaldım açıkcası. Bir taraf faiz bir taraf dolar getirisi daha ağır basar diyor. Özellikle son15/20 gün doların getirisi önceki aylardan bir tık daha hızlı artmaya başladı çünkü..