Kapalıçarşı 31,9200 31,9700
Harem 31,7410 31,8660
İş Bankası 31,3991 32,7882
Printable View
Kapalıçarşı 31,9200 31,9700
Harem 31,7410 31,8660
İş Bankası 31,3991 32,7882
Turkey CDS 297...
Dolar tepetaklak...
Seçim sonrası kriz ve dolarda patlama bekleyenler fena çuvalladı...
TCMB, dövizde alıma döndü
https://www.bloomberght.com/tcmb-dov...-dondu-2350565Alıntı:
Merkez Bankası, uzun bir aranın ardından 3 Nisan itibariyle piyasalarda döviz alımına döndü. Dolar/TL 31,90’a yaklaşırken piyasaya giren banka, alımlarına tüm gün devam etti.
ACİL-Bu sabah T+3 fon satsak salı sabahı geçer mi?
Dövizler hem bankaya gelsin hemde sanal bozulsun diye piyasaya fiziki TL yi vermeyi kısmış olmalılar.(Cin fikirli birinin teklifidir aynı KKM gibi.)
Fiziki TL nin piyasada el değiştirmemesi özellikle küçük esnafın işlerini daha çok kilitleyecektir.
Yakında buradan yeni bir kriz tetiklenebilir.
Her şey denge meselesi.
Başkanım,
Fenerbahçe, süper kupa maçına U-19 takımı ile mi çıkıyor?
Kesinleşti mi?
Öyle çıkarsa çok fark yemez mi?
Ali Koç, maç maç zaten çok uzun sürmeyecek demiş?
Ne demek istiyor?
Maçın başında 5-6 kırmızı kart görüp, maç tatil mi edilecek acaba?
Hükmen mağlup.
Deli sorular.
dolar tarafında bayram sonrası neler olacağını göreceğiz.. yine bazı arkadaşlar çabuk heyecana girmişler
3 hafta önce dolar aratacak diye "heyecanlanıp" dolar 33 i aşmışken 32.5 den dolar alıp dolar serbest fona yatırmıştım.
Kazandığı para 25 dolar. Yani 750 TL falan.
Bayram sonrası da aynı olur.
Bu parayı yüzde 52 ile faize yatırsan kazanç 4250 tL.
Zarar çok büyük.
BİST ten ve Dolardan bir cacık olmaz bu saatten sonra...
Artık her gün zarar.
Artı gelecek dönem ekonominin iyileşme dönemi olabilir.
Zira, belediyelerin ekonomik büyüklük olarak yüzde 86 sı CHP nin elinde.
Bunun anlamı merkezi hükümet yerel yönetimlere ekstra kaynak vermeyeceği gibi borçlarını da tahsil edecek.
Örneğin geçen dönemde CHP ye geçen belediyeelrin hepsinin borçları çok azalmış.
Şaşırmayın yahu. Biz bu filmi tekrar tekrar izlemekten gark olduk. Neymiş efendim dolar 2025 ortası 30 lira altına düşecekmiş. Yok sabit kalacakmış. Bu döngüde fazla değil bir kaç ay sonra ihracatın düşüp, ithalatın yine artmaya başladığını görürüz. Yurt içi talepte artmaya başlar. Dolar bozdurup faizden kazanan bu tiyatro da yine dolara döner.
Ülkenin gerçekleri ile uyuşmayan senaryolar kurmaya gerek yok. Ne yapacaksın 800 dolar asgari ücret mi vereceksin? Kasa -74 milyar, dış borç 500 milyar, hala cari açık veriyorsun, ihracatın yüzde 75-80 ithal girdiye muhtaç, enerji de yüzde 90 dışa bağımlısın.
Ha bak bana uyar. Maaşım 3000 dolara yaklaşır. Parasızlıktan yayınlatamadığım iki makalem var. Heba olup gidecek. Onları hallederim en azından.
Yapmaya çalıştıkları şey belli. Temmuz- Ağustos yüksek baz etkisine kadar, Tuvikin de yardımıyla enflasyonu olabildiğince düşük tutup, baz etkisiyle mevcut faizi arttırmadan ya da minimum artışla pozitif faiz tarafına geçmek ve FED ile beraber faiz indirmeye başlamak. Bunun için dövizi de baskılamak şart.
Piyasanın bu faiz oranlarına uzun süre dayanamayacağını biliyorlar. Ve en korktukları şey iflaslar ile işsizlik. Bir an önce piyasayı yine paraya boğmanın derdindeler.
Merkez Bankasının net rezervi yeni seçime kadar artıya geçmez. Döviz kuru ve enflasyon da vur kaç yapmaya çalışacaklar. Dönemsel kuru salıp, dönemsel enflasyon ve sonra düşüş, aynı olay tekrarı. Tabi başarabilirlerse, iş rayından çıkmazsa.
Ben faizleri 2 yıl zirvede tutayım, sadece faiz ile de dolar kurunu da tutayım, piyasa da etkilenmesin, faizden kazanılan para mevduatta kalsın vs vs vs. Yine çoklu imkansız peşinde koşmazlar. Bunların mümkünatı yok.
Ne yapacaklarını tam olarak onlar da bilmiyor. Piyasa şartlarına göre palyatif tedbirler, nabza göre şerbet, günü kurtarma işlemleri. Deneme yanılma yapacaklar.
Kanımca BIST fena gitmeyecek. Zaten Van olaylarına hemen sert tepki verip aşağı dönüp mazbatanın verilmesinin ardından da bu sefer bugün yukarı doğru sıçraması aslında, sorunun büyük ölçüde güven olduğunu gösteriyor bana göre. Eski politikalara dönüleceğini hissettiren en ufak şey AKP'nin başına bela oluyor. AKP de bunu gördü ve mazbata saçmalığını rezalet bir şekilde eline yüzüne bulaştırarak noktaladı.
Nasıl bir yabancı sermaye ihtiyacı içindeysek, eskiden güle oynaya at koşturdukları alanlarda anında çark ediyorlar artık.
Bu yazımı sayın Virtue'nın BIST'ten bir şey olmaz yorumuna istinaden yazmıştım ama alıntılamayı yapamamışım o yüzden döviz başlığı altında biraz saçma kaldı, kusura bakmayın.
Dolar kendi değerini bulmadan bu ekonomi bu sorunlara devam. Çok fazla denklem elemanı var kkm en önemlisi. Döviz bazlı borçlar vs vs O yüzden dolar gidecek gidecek ama ne zaman izin verirlerse.
Garanti de 100 bin KMH ım vardı. Şimdi mesaj geldi girdim baktım. 5 faizle 12 ay taksit 95 bin Nakit avans veriyor. Limiti de etkilemeden. Hani sıkılaştırıyorduk aq.
Borsa uzmanlarından biri foto paylaşmış, Nuriosmaniye'de uzun döviz alım kuyrukları var diye. Bu döviz sevdamız ne zaman bitecek diye de sormuş.
Fotoda aynı 90lar gibi nineler, dedeler, çocuklar var :)
blöf olmayan, fenerbahçe'nin aşağıdaki şekilde gerçekleştireceği eylem. bakın anlatıyorum:
fenerbahçe sahaya talimatnameye uygun şekilde lisanslı u19 takımıyla sahaya 9 kişi olarak çıkacak, yedek kulübesinde tek bir oyuncu dahi bulundurmayacak. takımlardan biri sahaya 9 kişi çıktığında maç başlamak zorunda. maçın başlaması için yedek kulübesinde de oyuncu olması gerekmiyor.
birkaç dakika içerisinde 3 oyuncusunun sakatlanması sonucunda fenerbahçe sahada 6 kişi kalarak maçın tatil edilmesini sağlayacak.
akabinde hakem maçı tatil edecek. maçın sonucunu federasyon tescil etmek zorunda olacağından, her iki takım da sahadan ayrılmak zorunda kalacak, kupanın sahibi resmi olarak belli olmadığından kupa töreni yapılamayacak, galatasaray kupayı canlı yayında kaldırıp sevinemeyecek.
maçtan 1 ya da 2 gün sonra federasyon maçı galatasaray lehine 3-0 hükmen ilan edecek. kupa galatasaray kulübü'ne törensiz bir biçimde elden gönderilecek.
fenerbahçe bu tutumla;
- tff'ye karşı ülke çapında ses getirecek bir protesto gerçekleştirecek.
- sahadaki u19 takımının fark yemeden hükmen mağlubiyetle sahadan ayrılmasını sağlayacak
- talimatnameye aykırı davranmadığı için maç gelirlerinin %40'ını yenilen takım olarak kasasına koyacak ve hiçbir tazminat ödemeyecek.
- galatasaray'ın kupa sevincini yaşamasına engel olacak.
- yayıncı kuruluş olan atv, a spor, sabah ve takvim gazetesine bilhassa bu gazetelerin genel yayın yönetmeninin trabzonspor maçından sonraki yanlı yayınları nedeniyle maddi zarar verilecek
- bu kupadan kat be kat önemli olan uefa konferans ligi'ndeki maçına ve süper lig maçına yorulmadan çıkma şansını elde edecek.
bu tutum doğrudur ya da yanlıştır demiyorum, olacak olanı söylüyorum. not alın.
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.
2 yıl sonra mı akıllarına gelmiş a.q...Ülke tımarhaneye dönmüş...Alt Mahkeme de AYM kararını kabul etmiyorum , onları yargılayacağım bile diyebiliyor !!!!!!
Neyse bakalım Derin zenginlerin değirmeninde ezilen ve un haline gelen , derin yoksulluğa itilen toplumun %80 ilerleyen zamanda ne diyecek!!!!!
Ramazan başlarken 440 try olan antrikot 720 kağıda vurmuş a.q...
Yine ramazan başında 300 TRY olan kıyma 440 try...
72 try olan fırınlık piliç 99,7 vurmuş...
Derin yoksullara artık beslenmenize gerek yok sizin yerinizde bizler tüketiyoruz...Sana Gluten proteini yeter ama onunda fiyatı 30 gayme a.q...
McQuvin söylentiye göre toplantıda memura zam verdik, emeklinin maaşını 3 kat arttırdık, ama sandığa yansımadı, sorun ekonomik değil başka yerde demiş. Aman abi suçlu ben değilim bana gelme olarak anladım:))) Yoksa dedikleri şaka olmalı. Ama tabi vatandaşın halini etrafındakilerin aktarmasından öğrenen Reis yadırgamamış hak vermiştir zaar.
Çözerler çözerler il ilçe teşkilatlarını değiştirmek ile çözerler tüm sorunları.
DÜnyada kırmızı et fiyatları ortalama 9 dolar...Battı denen arjantinde bile 8 dolar a.q..Bizde 10 dolara kıyma bile alamıyorsun???
Derin yoksulluğun sebebi Derin zenginlik....
Boşuna gerilim tırmandırarak algı yönetmeye çalışmasınlar ; Halk da bir karşılığı yok...
Halk Derin yoksulluk içinde küfürcü emeklinin dediği gibi bunlar hariç kim gelirse gelsin yönetsin noktasına gelmiş durumdadır....
https://resmim.net/cdn/2024/04/04/fHv0a1.jpg
Bildiklerimi anlatırım haaa... deyeceğine, ne biliyorsan anlatırsın da, ahali senden bir cacık olacağını anlar.:yes:
Yoksa Doğu Perinçek ile 1. çekişmesi yaparsın, unutmadan yazayım Perinçek 3 tane muhtarlık kazanmış.:kahkah:
İster erime deyin ister manevra.
Taksiciler önündeki kapalı yolu görünce ümit veren yeni yol arayışına girmeye hemen başlamış.
‘Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum’ diyen Eyüp Aksu, İmamoğlu kazanınca R yaptı!
https://www.youtube.com/watch?v=5ILK0BhEdDk
Bakalım sırada kimler var.