çok teşekkürler,gayet anlaşılır olmuş,benim için yeterli oldu
Printable View
rica ederim.
bir ilave yapayım, benzer çalışma sistemi belli bar öncesi değilde son sinyal sonrası şeklinde manuelde kodlanabilir.
var ALSonrasiEnYuksek=Sistem.Liste(0f);
var ALSonrasiZirvedenDususPuan=Sistem.Liste(0f);
var ALSonrasiZirvedenDususYuzde=Sistem.Liste(0f);
var SATSonrasiEnDusuk=Sistem.Liste(0f);
var SATSonrasiDiptenYukselisPuan=Sistem.Liste(0f);
var SATSonrasiDiptenYukselisYuzde=Sistem.Liste(0f);
for......
{
if(SonYon=="A" ) {
ALSonrasiEnYuksek[i] =Math.Max(H[i], ALSonrasiEnYuksek[i-1] ==0? H[i]:ALSonrasiEnYuksek[i-1]);
ALSonrasiZirvedenDususPuan[i] = ALSonrasiEnYuksek[i] - C[i];
ALSonrasiZirvedenDususYuzde[i] = ((ALSonrasiZirvedenDususPuan[i] / ALSonrasiEnYuksek[i] )*100);
}
if(SonYon=="S" ) {
SATSonrasiEnDusuk[i] =Math.Min(L[i], SATSonrasiEnDusuk[i-1] ==0? L[i]:SATSonrasiEnDusuk[i-1]);
SATSonrasiDiptenYukselisPuan[i]= C[i] - SATSonrasiEnDusuk[i];
SATSonrasiDiptenYukselisYuzde[i]= ((SATSonrasiDiptenYukselisPuan[i] / SATSonrasiEnDusuk[i] )*100);
}
//Strateji
//.....
}
Al sonrasi vesaire ne.ara cikti ?
Peki aldigimizdaki fiyati veya sattigimizdaki fiyati nasil hesaplatiriz
"al sonrası" çıkan bir şey değil bizim oluşturduğumuz hesaplama değişkenleri onlar.
ben tek satır robot kullanmıyorum.
emirin hemen öncesine aşağıdaki şekilde çekerek bilgilendirme mesajlarımda kullanıyorum.
var alisfiyat = Sistem.AlisFiyat(EmirSembol);
gerçekleşen fiyatı ise daha sonra çekerek logluyorum.
https://image.prntscr.com/image/bNcz...aA_WLljnpw.png
Sistemde ma larla bir ornek amacli
Sistemin al yaktigi fiyati veya sat yaktigi fiyati bildiremezmiyiz.
Teferruata girmeden
Mesela aldigin fiyat soyle ise boyle yap vesaire dedirtecem ama aldigi fiyati nasil gosterecem
Mesela bunu dahada gelistiremezmiyiz rsinin 80 oldugu zamanki barin yukseigini cek bir yere not sonra o fiyat soyle olduysa boyle yap filan dedirtecem mesela illa al sat bari olmasina gerek yok
Poyraz'cım benim kodlar yayıldı ve onlarca kişi gerçeğe bağladı. (Bir kaç twitter hesabı paylaştı zaten)
Bu yüzden artık iyi sonuç vermiyor. Kendim kazanamazken öneride bulunmam komik olur.
Orhan üstadın paylaştığı bilgiler değerli ancak sistem tamamlandığında probability distribution ile gerçekle örtüşme oranını hesapla. %60 üzeri güzel bir değer olur. Bu tip tasarımlarda optimizasyon mükemmel değerler yakalar ancak gerçeğe bağlayınca askıda kalma durumuna sık rastlanır.
Yeni jenerasyon çalışmalarım sonuç verince o alanda bilgiler vereceğim.