İyi kapattı seansı Sahol keyif almak lazım umarım artık dönüş yapmıştır önemli olan bundan sonra düşüş yaşamaması.Zaten zirvesine yakın bankacılık endeksi iyi olduğu sürece Sahol da iyi olacaktır.ayrıca holding endeksi %3 yukarda kapattı.
Printable View
İyi kapattı seansı Sahol keyif almak lazım umarım artık dönüş yapmıştır önemli olan bundan sonra düşüş yaşamaması.Zaten zirvesine yakın bankacılık endeksi iyi olduğu sürece Sahol da iyi olacaktır.ayrıca holding endeksi %3 yukarda kapattı.
Bankacılık endeksi 4,349,56 Sahol 42,74 çok detaylı bakmadım grafik gün içerisinde izledim Ykbnk daha uyumlu bankacılık endeksine İş bankası geride kalıyor uyumu az zorla yükseliş yaşadı.En iyisi Akbank o ayrı.
Arkadaşlar merhaba
Sahol için 40 mil gibi bi kar bekleniyor ama bu konsolide sanırım.
Saholdeki nakiti oluştuan kaynaklar iştiraklerden gelen toplam temettü ler değilmi ?
Yani 4 mil kar dağıtsa bu kasaya giren örneğin 10 mil temettü içinden 4/10=%40 dağıtım oranı
ama 40 mil üzerinden düşününce çok küçük kalıyor.
Sizler nasıl bakıyorsunuz..
SAHOL için beklenen 40 Milyar üzeri Konsolide net kar. Konsolide kar açıklayan şirketlerin hepsinin aslında ismi holding olmasa da birer Holding dibi düşünmek gerekiyor. SAHOL'e bağlı birçok holding var diyebiliriz.
İştirakların karları o şirketlerin bünyesinde kalıyor, isterse Genel Kurullarında Holdingler bu karları dağıttırır ve hisse oranında bünyesine karı çeker alır. Holdigler iştirakların Yönetim Kurullarına hakimler, iştiraklarının mali dengelerini bozmak istemezler.
Holdingler, alacağı temettüleri, planladığı yatırımlarını ve iştiraklar dışındaki diğer gelir ve giderlerini göz önüne alarak iştiraklarına mali güçleri nispetinde kar dağıtımı yaptırma gücüne sahiptir. Her şey planlıdır. Bağlı ortaklıklar yüksek kar dağıttığında bazı hesapları var demektir.
Geçmişte çalıştığım Holding deki bağlı şirketler aylık işlemlerini, bir ay sonrasında bir tuş ile Holding hesaplarına aktarılıyor ve geriye dönüş kapatılıyordu. Bu hesaplar Holding de inceleniyor, entegre ediliyor. Ancak Holding Genel Müdürü izni ile açılıp geçmişe dönük düzeltme yapılabiliyordu. Bu işler ciddi yürür. Şirketlerin hepsi bağlı olduğu holding denetimindedir.
SABANCI karının 45 milyar temettünün ise hisse başı 2.5 tl olacağını tahmin ediyorum. Muhtemel bu kar ve temettü açıklansa bile olumlu tepki alırmı onu bilemiyorum. Ancak akbank ın dünkü agresif tepkisi ve de varlık fonu haberi sabancı için ümitlerimi yeşertmiyor değil. Ancak sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş...
Artık bilanço geliyor, temettü ye de az kaldı, nereden baksak temettü bedeli kadar şu an için ucuz kalmış durumda. Hisse başı 20 TL ve üzerinde net karla artık 3 TL versin artık. Sadece Akbank tan 3 Milyar temettü alacak.
Dün ve bugün iyi kapanış yaptı Sahol her şey yolunda iyi.
Kapanıştaki eşleşmede 4 Milyon adet işlem yaptı, AK Yatırımın 43,27 ortalama ile 2,5 Milyon adet alımı var. Artık bilançoyu bilenlerin olmadığını söylemek saflık olur.