Originally Posted by
DaraL
Sayın enki
Verdiğiniz cevap ve bu cevabı hazırlar iken harcadığınız zaman-emek için çok teşekkürler. Ne kadar uzun yazı olursa olsun büyük bir zevk ile okuyorum. Ama konu hakkındaki altyapı eksikliğinden (eksiklik derken ekonomiye dair bilgi açısından, yoksa burada sizin ve birkaç kişinin yazdıklarının zaten çoğunu okumuş durumdayım) dolayı bazen anlamakta zorluk çekiyorum.
Ben de sizin gibi FED'in ana belirleyici unsur olduğu görüşündeyim. Bu görüşe varma nedenim diğer EM'lerdeki kur hareketlerindeki benzerlikler ve farklı kaynaklardan okuduklarım.
Anladığım kadarıyla siz:
1- FED öyle ya da böyle bir süre daha "faiz artımı+QT" ya da "en azından QT"'ye devam edecek diyorsunuz. Ta ki bir sonraki resesyona kadar.
2-Bir sonraki resesyonun işaret fişeği de FED'in kendisi olacağını söylüyorsunuz. Bunu da fiili adımlar -Faiz indirimi+QE- ile göreceğimizi ifade ediyorsunuz.
Buraya kadar anladıklarım doğru mudur?
Doğru ise birkaç soru sormak isterim.
1- FED sizce ne kadar süre daha-hangi tarihe kadar "faiz artımı+QT" ya da "QT" yapacaktır? Bu süreçte sanırım dolarda kalmak en doğru seçim olacaktır (?).
2- FED faiz indirimine ve/veya QE'ye döndüğünde biz bunu yeni resesyon olarak algılayacak isek bunu hangi tarihte bekliyorsunuz? Bu durumda nerede konumlanmayı doğru buluyorsunuz?
Sağlıcakla Kalın