Sn Yörük,
Evet 3 fibonacci uygulaması: fibo retracement yüzdesi, fibo kanalları ve fibo zaman dilimleri
Ben fibo kesirlerini eşyükselti haritalarına benzetirim. Hani bizim çocukluğumuzda atlaslarda olan coğrafi haritalarda yeşilden başlayıp kahverengi-beyaz karlı dağ zirvelerine gösteren...
Fiyat hareketi ise bu yüzey şekillerinde giden bir yol-patikadır. Biz mühendisler yol geçki-güzergah çalışması yaptığımız için biliriz bu yöntemi.
Fibo kesirlerin hepsi manuel. Bir kaç otomatik fiboya baktım, denedim. En başarılı bulduğum FiboPivotCandleBar bile yakın-uzak-eski-yeni dip-tepe-dönüş gözleri şaşı kalıyor.
fibo kanalları log grafikte çalışmamak gerekiyor. Geçmişte çok ağır ödedim bu hatanın bedelini
fibo zaman dilimleri geçmiş tepe-dip hareketleri çok öğreticidir, hele ki majör fx enstrümanları parite, ons, büyük borsalar-mega şirketler gibi aynı yoldan-aynı yerden bir kaç kez geçmişler ise.
https://i.hizliresim.com/MYnNta.jpg
Zaman en büyük hazinedir.
https://i.hizliresim.com/tbMmPB.png
Mesela geçtiğimiz hafta burada gösterdiğim USDTRY zaman dilimi grafiği gibi. Orada "2inci oktayız" demiştim, meğerse "1inci oktaymışız".
https://i.hizliresim.com/orInB7.png
Bu fibolar ancak aylıkta-haftalıkta görebileceğiniz-bulabileceğiniz "büyük planların-büyük ellerin-büyük hareketlerin" projeksiyonu.Siz de gösterdiğiniz aylık grafikte yakalamışsınız.
4saate inmemin sebebi artık hedefe yaklaşılması ve bu enstrümanda fx'de onsta, viob'da USDTRY-gram altında işlem yapmaya hazırlanmamdır.
İşlem-sinyal grafiğim 5 dakikadır.
İşlem sistemim "bar analizi"dir. Diğer tüm indikatörler-sistemler teyit-tuzak aracımdır. Oransal olarak verirsem %10 teyit-%90 tuzak. Hele destek-direnç %100 tuzak. Sadece tuzaklama için bakarım, destek-dirençte reverse sinyali üretirse barlarım hiç korkmam stop bile koymam.
5dakikalık grafikte (her ülkenin-piyasanın saat dilimini dikkate almak şartıyla-bizim RTE saat dilimimizin ayarını bozdu çünkü) 09:30-11-12:30-14(margin call)-15:30(ABD veri)-17-18:30-20-21:30-23.... "candlestick pattern" ayı-boğa tuzakları, dip tepe formasyonları bar sinyalleri ve teyidini 15 dakikalık-30dakikalık-90dakikalık-3-6-12 saatlik ve günlük barlarda yeniden ve tekrar sinyal-teyit-red karşılaştırırım.
Prensip: 5 dakikalık grafikte pattern-sinyali 15 dakika teyit ederse "işlem yap" 30 dakikalık teyit ederse "tut" reddederse "kapat-trende uy", 1,5saat teyit"tut" reddederse "kapat-trende uy" 3-6-12-24 saat tekrarla.
20 yılda geliştirdiğim sinyaldir.
Günlük kapanış saatinin barı (17-18) çooook önemlidir. Sonraki 2 günü belli eder.
Akşam seansı kapanışı saat 17-18 sinyalini teyit ya da reddine göre tut-kapat-reverse sinyali verir.
İsmim gibi fuzzy bir sistemdir.
İlginizi çekerse konuyla ilgili büyük araştırmacı Manderbolt'un kitaplarını öneririm. İnternette aratırsanız download sitelerinde kolayca bulabilirsiniz.
Benoit Mandelbrot, Richard L. Hudson - The Misbehavior of Markets_ A Fractal View of Financial Turbulence -Basic Books (2006)
Benoit B. Mandelbrot (auth.) - Fractals and Scaling in Finance_ Discontinuity, Concentration, Risk. Selecta Volume E-Springer-Verlag New York (1997)
Benoit B. Mandelbrot (auth.) - Fractals and Chaos_ The Mandelbrot Set and Beyond-Springer-Verlag New York (2004)